Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

matejxx
Uporabnik

Re: Nakup novega vw pola 1,2 tsi

Napisal/-a matejxx So jan 30, 2016 3:04 pm

besoft je napisal/-a:A sem mogoče kje napisal, da ni problemov ?
Napisal sem le svoje pozitivne izkušje z TSI motorjem. Prav tako nisem v nobenem postu omenil ničesar slabega o drugih znamkah, ki imajo prav tako težave...itd, kot to vi zelo radi počnete. Večina se vas dela strokovnjake in vse znalce tipa brat je imel, kolega je imel..bla bla bla..komentarji so pa popolnima neuporabni . Tipično značkarstvo, ko zagledate TSI, je vse ostalo napisano nepomembno..

Če katerega res zanima vožnja, poraba..itd, ga z veseljem zapeljem. vendar verjamem, da ego večino komentatorjev presega kaj takega.

Torej, kdo pametuje ? Poglejta svoje poste..seveda če presegata ta nivo razumevanja..drugače je itak brez veze razpravljat.

In pa še tole: ne poznam nikogar, ki je imel težave z TSI motorjem.

TSI je zakon! :twisted:

In kakšne zveze značkarstvo s tem, da nekdo napiše, da je to slab motor. Mogoče ti ne poznaš nikogar, ki bi imel težave s TSI, jaz pa poznam tri primere. Pa lahko povem, da so mi izredno všeč Seati, ki pa vsebujejo iste motorje kot VW, toda sam nikakor ne mislim raskirati z nakupom TSI motorja. Pa to ne pomeni, da sedaj pljuvam po VW temveč samo po njihovem TSI-ju.

Poglej si tudi lep primer z Renaulti. Renault je imel izredno veliko težav z njihovimi DCI motorji. Pa še sedaj vsi pljuvajo po njih, čeprav so te napake že zdavnaj popravili. Mogoče jih bo VW tudi, toda trenutno jim še niti malo ne verjamem, ker se jim neprestano ponavljajo nove napake na tem motorju.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 30, 2016 3:15 pm

Pavšalno označevanje vseh kritikov kot značkarjev in "rekla-kazala" mojstrov brez osebnih izkušenj, poceni psihologiziranje, priporočanje (za (drag!) nakup) daleč najmanj zanesljivih motorjev na podlagi enega samega (za sedaj še) delujočega primerka in še marsikaj je zraslo na zeljniku lastnika TSI-ja.
Nekako ne čudi, da so ravno za take TSI-ji zakon. Gliha vkup štriha?

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic So jan 30, 2016 4:35 pm

Brat od žene tudi vozi Espace 2.2 Dci in nima nobenih težav pri cca 200k km. To vsekakor ne pomeni, da bi ta motor komurkoli priporočal :roll: Pa imam osebno zelo rad Renault vozila ampak, če je nek motor pregovorno slab ga pač ne priporočam. Enako je z motorji 1.5 dci in 1.9 dci letniki 2004 in 2005 preden so jih prenovili.

besoft
Nov uporabnik

Napisal/-a besoft So jan 30, 2016 4:42 pm

Na žalost noben od replikantov ni skapiral ali želel skapirati mnenja, ustavili ste se pri magični besedi TSI. Torej je od nekaj milionov izdelanih TSI-jev vsak v okvari..izjemen domet komentatorjev..ni kaj.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 30, 2016 5:04 pm

Če je vpoklic za določen motor v tem primeru 1.2 TSI (tema je o tem motorju) je vseh xy izdelanih motorjev zanič oz eni so že eni pa še bodo. Tukaj nimaš kaj skapirat.
Ali ti misliš, da matična tovarna izreče vpoklic, ker ima preveč denarja :?:
Ali misliš, da so v tvojega dali boljše, kvalitetnejše dele kot v ostale :?:

Evropejci smo nula in bomo prej dobili slabe nove avtomobile kot dobre, kar se lepo vidi že pri aferi dizelgate

ps.: glede na to kakšno porabo imaš oz si jo napisal je samo vprašanje, kdaj se boš srečal še z tem problemom, ki sem ga obkrožil
Priponke
Zajeta slika.JPG
Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 30, 2016 5:17 pm

besoft je napisal/-a:Na žalost noben od replikantov ni skapiral ali želel skapirati mnenja, ustavili ste se pri magični besedi TSI. Torej je od nekaj milionov izdelanih TSI-jev vsak v okvari..izjemen domet komentatorjev..ni kaj.
Izjemen je samo tvoj domet v posploševanju! :roll: :twisted:
Saj si že povedal, da na svetu obstaja vsaj en TSI, ki ni pokvarjen. Se res tako malo ceniš, da meniš, da ti ne verjamemo? Zato stalno ponavljaš VAG-inine mantre o superiornosti TSI-jev, čeprav je izkustveno in statistično ravno obratno (če upoštevamo, da dober motor dobro deluje), češ - se bo že nekaj prijelo? Od kje ti potreba, da nasprotuješ čisto vsem, da jih predalčkaš, žališ, si "edini, ki razume" itd itd?
Se ti res vse to zdi povsem normalno?

besoft
Nov uporabnik

Napisal/-a besoft So jan 30, 2016 5:50 pm

Moja napaka, da sem vse popredalčkal, kakih 10 % je recimo dojelo, da sem napisal svoje mnenje o motorju. Se opravičujem prizadetim. Eni pač nikoli ne bodo razumeli in nočejo razumeti.

Še enkrat !! Nikjer nisem napisal, da so brez napak in da soperiorni..in bla bla. In če kdo posplošuje, ste to ravno VI ! Vi trdite, da so vsi TSI motorji slabi, kar definitivno ne drži..če po vaše posplošujemo se vsak motor enkrat pokvari..eni prej drugi kasneje, pa naj še gre za tako bleščečo znamko. Verjamem, da ste vrhunski storkovnjaki..ali pa mogoče imate čarobno kroglo, v kateri vidite TSI motorje v okvari.

Sicer se je pa brez veze prepirat o tem, avtorju teme se odgovoril z svojim mnenjem in izkušnjami ter nasvetom na njegovo vprašanje. Kako bo avtor to sprejel, je njegova odločitev. Drugo ni pomembno...

Mir z vami. Amen.

motom
Stalni uporabnik

Napisal/-a motom So jan 30, 2016 9:14 pm

Zanimive tele težke napake:
- lahko pijejo olje, kar lahko privede do hujših poškodb motorja.
Dajte tale stavek še enkrat prebrat. Dvakratni pogoj (a niso vsi motorji isti?) za hujšo poškodbo??? Seveda, ko zmanjka olja.

- do 2011 prihaja do raztegnitve ketne.
Zdaj smo leta 2016 in keten zdavnaj ni več. Govorimo o nakupu novega. Mimogrede ob vpoklicu so menjali enoredne za dvoredne.

In smo zaključili s težkimi napakami.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 31, 2016 9:19 am

Ko bi le bilo tako preprosto. Nove rešitve rojevajo nove težave in pri motorju, ki se kupuje v tej temi, se pojavlja točno to. Zame prevelik rizik, da bi visel na servisu in upal, da se z enkratnim posegom težava odpravi.

S težkimi napakami pa še zdaleč nismo zaključili. No. razen, če uspe odgovornim na servisu in "štabu" prepričat kupca, da ne gre za napako, ampak karakteristiko motorja, t.i. "stanje tehnike" :evil:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

besoft
Nov uporabnik

Napisal/-a besoft Ne jan 31, 2016 9:20 am

Od uporabe skupne MQB platforme so TSI motorji brez verig. Od leta 2013 (mislim, da je leto pravo) so TSi motorji imeli že izboljšano dvoredno verigo z modificiranimi napenjalci .

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 31, 2016 9:42 am

Topla voda je že zdavnaj odkrita. Tema je nakup novega vozila z zadnjo generacijo (EA211) jermensko gnanega motorja in pri tem naj ostane.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne jan 31, 2016 10:37 am

... stara pregovora se glasita: Vsako tele ima svoje vesele....in Kamor je šel bik, naj gre še štrik...

pač to mi je najprej padlo na misel, ko sem bral temo...

lp

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne jan 31, 2016 2:17 pm

Vidim da je nastala prava " vojna " tu.. :o
Torej kupila se je nova corolla 1,33,res je razred visje kot je bil plan v startu, tako velikostno,kot cenovno, ampak tko pac je pogosto pri teh stvareh :D

Verjamem da je polo super avto,konec koncev je edini v tem razredu ki ni razocaral po tem ko se je vanj vsedlo, vse ostalo je bilo vsaj na pogled bolj ceneno ali pa iz razlicnih razlogov niso prisli v postev.
Ampak,preprosto prevec slabega slisanega o tem motorju,upraviceno ali ne, bi pokazal cas,oz.bodo povedali lastniki novejsih letnikov cez par let.

Skratka,lastnikom tsijev zelim nic oz.cimmanj tezav,tko kot vsem ostalim, kdor pa kupuje nov avto v tem segmentu pa naj ,vsaj moj predlog je tak,ornk prestudira in prespi zadevo... mislim da si bo VAG grupa dolgo dolgo casa prala ime ,pa ne samo zaradi tsijev,ampak vecih stvari,ampak to je ze druga tema...

Hvala vsem za mnenja,lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne jan 31, 2016 3:09 pm

ne pozabi povedat kupcu 1.33 toyote naj uziva pri pospeskih in voznji v klanec. Se posebej ce je kupec tiste sorte voznikov "max 2500 rpm da ne bo porabil veliko goriva".
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

urkic
Nov uporabnik

Napisal/-a urkic Ne jan 31, 2016 6:27 pm

moja zena ima auris 2014 1.33, jaz golf 7 2013 1.2TSI in hcerka mazdo 3 2015 1.5 skileractive.Od vseh je najpocasnejsi in najbolj pozresen zenin auris 1.33 ki porab 7 litrov,golf 7 najbolj potegne in ima pol litra manjso porabo, hcerkina mazda je pa vmes med obema.Zaenkrat moram potrkat ni nekih vecjih tezav pri nobenem,razen golfa je bilo enkrat treba peljat na tovarnisko nadgradnjo motorja.Obcasno moram pri njemu dolit malo olja, eno kantico porabim do servisa in trikrat do zdej sm moral dolit hladilno tekocino.Rekli so mi da naj bi se to redno dolivalo pri vseh tsti motorjih,ker so bolj poskocni motorji in zato rabijo vec tekocin.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jan 31, 2016 6:42 pm

nejc1986 je napisal/-a:Torej kupila se je nova corolla 1,33

Čestitam za nakup in srečno vožnjo ;)

urkic je napisal/-a:Rekli so mi da naj bi se to redno dolivalo pri vseh tsti motorjih,ker so bolj poskocni motorji in zato rabijo vec tekocin.

Oprosti, kateri biser od servisa ti je natvezil tako obrazložitev? Poraba olja varira od motorja do motorja( liter na servisni interval 15.000 km?? Znak za postavljanje vprašanj pristojnim), ampak, da bi pa motor žrl hladilno tekočino, ker je "bolj poskočen" je pa kretenizem brez primere. Če ti izginja hladilna, bodi pameten in zahtevaj test tesnosti sistema. Ne bi bil prvi in ne zadnji, ki bi mu npr. puščala vodna črpalka ali bog nedaj še kaj več.
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jan 31, 2016 6:44 pm

:lol: bolj poskočen, zato rabijo več tekočin :lol: :roll:

Ta, ki ti je to rekel te je nategnil, da glava boli.
Za 1l olja na servis je motor zrel za popravilo, ampak dokler bo garancija jim bo to čisto normalno ko bo pa potekla bodo pa javkali, da gre lahko motor rakom žvižgat, da je treba popravit,... isto je z hladilno tekočino.
Ta popravila ne bodo poceni

ps.: se vidi, da je avto še v garanciji
Lp

urkic
Nov uporabnik

Napisal/-a urkic Ne jan 31, 2016 7:21 pm

na vokswagen kontroli ko je bil star avto 6 mesecev so mi rekli naj redno gledam hladilno tekocino in olje in da naj dolijem ce zmanjka da je normalno za te motorje da vec pijejo ker so bolj poskocni.na prvem servisu so pa enako rekli.Preden hladilna pade na minimum jo dolijem, olje sem na zacetku na 3000 dolival dober liter,zdej mi porabi malo manj kot eno kantico 4 litersko do servisa tko da je bolje.Je tako kot so rekli da na zacetku vec olja spije da se motor utece potem pa man.Motor dobro dela je malo glasnejsi kot na zacetku,vlece pa dobro od vseh treh ga najraje vozim.Bom na naslednjem servisu opozoril da preverijo hladilno tekocino.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne jan 31, 2016 7:34 pm

Če sem prav razumel ti porabi malo manj kot 4l olja do servisa?
Haldilno tekočina prej pride na minimum predno imaš servis?
Lp

urkic
Nov uporabnik

Napisal/-a urkic Ne jan 31, 2016 8:05 pm

do prvga servisa je sla cela 4 litrska kantica olja,do drugega je se v kantici malo olja ostalo,tretja kantica imam pa se pol kantice olja notri mogoce bo pol kantice zadostoval do tretjega.Hladilno nalijem do zgornje crtice in pride malo pod sredino obeh max min crtic na 15000 interval,potem ko se pribliza minimum dolijem.Trikrat sem jo do sedaj nalil v treh letih,olje dolijem trikrat po malo do servisa 15000.Me ne mot ce dolivam tekocine samo da motor dobro dela in da je poskocen sej so rekl da vsi tsi malo vec tekocin popijejo ker imajo vecje pospeske.Boljse to kot da nikamor avto ne gre tako kot 1.33.Pri aurisu sem samo do prvega servisa dolil pol litra olja potem ni rabil vec samo potegne pa tudi slabo.mazdi ni bilo treba nic dolivat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov