Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

5rG
Novinec

Re: Nakup novega: VW golf variant - Škoda octavia

Napisal/-a 5rG Po maj 16, 2016 3:53 pm

sova501 je napisal/-a:5rG zlo dober opis, opisi od lastnikov so mi še najbolj všeč. Zanimivo kako se poznajo ožje gume in neuporaba klime pozimi pri bencinarju, tudi do 1,5 litra manj porabe. Jaz sem vozil testnega dsg in res gladko prestavlja, pa še 7 prestav ima. Če bi imel toliko za doplačat bi bila to prva stvar ki bi jo dokupil. Sicer pa baje kmalu pride v ponudbo nov vw 10 stopenjski avtomatski menjalnik, konkurenca ima ponekod že 9 stopenjskega.

Ja gume takoj liter dodajo je pa res da avto izgleda precej lepse. Sicer sem zelel 18 durban, ampak so bile predrage (sirina je enaka).

DSG10 so baje ukinl razvoj ker naj bi bil predrag. Je pa to najboljsa stvar v avtu ki sem jo doplacal... In tudi najdrazja :(

Jaz ti priporocam Rline bele barve + panorama, motor pa raje 1.4 tsi kot pa 1.6tdi, razen ce ti je res poraba toliko pomembna - kupis avto za 20.000eur pol pa je vazn a porab 5 ali 6? Tak naj vzame rapida al pa osnovno kio pa mu ostane razlika za bencin... Pa naj si nekateri (ne leti nate) na tem forumu ze preberejo da tsi nimajo vec verige - torej ni tezav kot na 1.2tsi... Kaj pa bo crnklo pa nikoli ne ves, samo poglej bmw 2.0 motor...

Ker je ze taka galama o porabi naj povem min/max na relaciji Golnik-Ljubljana: 4.9/8.4
Prvo je cijazenje, drugo pa gas do podna (kakor se pac da na nasih naguzvanih cestah).

Vidim da gledas zimski paket, zatradi gretja zicev? Premisli o ergoactive sedezih, poleg gretja so delno usnjeni + sofer ima precej bolj nastavljiv sedez z masazno funkcijo (ki ni bohve kaj). Ce pa hoces ogrevano vetrobransko steklo pa vzem octavio ker bo ceneje... Ce te se kaj zanima kr vprasaj...
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Po maj 16, 2016 5:16 pm

Meni je pa GTD karavan strupen, takoj bi ga imel.

5rG, mena pa zanima, če se še da iztržit 10% popusta, pri VW ?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po maj 16, 2016 7:17 pm

5rG je napisal/-a:... Pa naj si nekateri (ne leti nate) na tem forumu ze preberejo da tsi nimajo vec verige - torej ni tezav kot na 1.2tsi....
A ti si pa ne bi že prebral, da imajo tudi "jermenarji" težave, da nekaterih težav sploh ne znajo odpravit, da imajo težave tudi z marsičem drugim, ne samo z motorji, da o dizlovih gatah sploh ne govorimo...Koliko zgrešenih let, a samo drugim "že"?

Samo nekaj tem o tem:
viewtopic.php?f=6&t=83936&hilit=1.2tsi
https://www.bmwslo.com/topic/127052-gol ... sive-lase/
viewtopic.php?f=6&t=106315&hilit=golf
viewtopic.php?f=6&t=103696&hilit=golf

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos Po maj 16, 2016 7:18 pm

5rG je napisal/-a:Ja gume takoj liter dodajo je pa res da avto izgleda precej lepse. Sicer sem zelel 18 durban, ampak so bile predrage (sirina je enaka).

Avto je precej lepši s 17". Zanimivo pa pri meni ni takšne razlike. Če gledam 195/65/15 - Ultragrip8 ali 225/45/17 (Eagle F1, asymmetric 2) je poraba na relacije ob umirjeni vožnji skoraj ista. Niti 0,5l ni razlike, ne po BC in ne realni izračun. Avto je Golf6 1.2 TSI, ne karavan.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Po maj 16, 2016 8:39 pm

emozul je napisal/-a:Meni je pa GTD karavan strupen, takoj bi ga imel.

5rG, mena pa zanima, če se še da iztržit 10% popusta, pri VW ?

Hja, mal mors bit spreten in seveda resen kupec. Potem se da se kaksen procent vec kot 10...

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To maj 17, 2016 5:54 pm

5rG je napisal/-a:
sova501 je napisal/-a:5rG zlo dober opis, opisi od lastnikov so mi še najbolj všeč. Zanimivo kako se poznajo ožje gume in neuporaba klime pozimi pri bencinarju, tudi do 1,5 litra manj porabe. Jaz sem vozil testnega dsg in res gladko prestavlja, pa še 7 prestav ima. Če bi imel toliko za doplačat bi bila to prva stvar ki bi jo dokupil. Sicer pa baje kmalu pride v ponudbo nov vw 10 stopenjski avtomatski menjalnik, konkurenca ima ponekod že 9 stopenjskega.

Ja gume takoj liter dodajo je pa res da avto izgleda precej lepse. Sicer sem zelel 18 durban, ampak so bile predrage (sirina je enaka).

DSG10 so baje ukinl razvoj ker naj bi bil predrag. Je pa to najboljsa stvar v avtu ki sem jo doplacal... In tudi najdrazja :(

Jaz ti priporocam Rline bele barve + panorama, motor pa raje 1.4 tsi kot pa 1.6tdi, razen ce ti je res poraba toliko pomembna - kupis avto za 20.000eur pol pa je vazn a porab 5 ali 6? Tak naj vzame rapida al pa osnovno kio pa mu ostane razlika za bencin... Pa naj si nekateri (ne leti nate) na tem forumu ze preberejo da tsi nimajo vec verige - torej ni tezav kot na 1.2tsi... Kaj pa bo crnklo pa nikoli ne ves, samo poglej bmw 2.0 motor...

Ker je ze taka galama o porabi naj povem min/max na relaciji Golnik-Ljubljana: 4.9/8.4
Prvo je cijazenje, drugo pa gas do podna (kakor se pac da na nasih naguzvanih cestah).

Vidim da gledas zimski paket, zatradi gretja zicev? Premisli o ergoactive sedezih, poleg gretja so delno usnjeni + sofer ima precej bolj nastavljiv sedez z masazno funkcijo (ki ni bohve kaj). Ce pa hoces ogrevano vetrobransko steklo pa vzem octavio ker bo ceneje... Ce te se kaj zanima kr vprasaj...

Itak bi vzel ergoactive sedeže, samo jih konfigurator pri R-line verziji ne ponudi. In kolikor sem se do sedaj pozanimal, naj bi za R-line modele ne dajali takih popustov, ker so itak že zaradi serijske opreme, ki jih nudijo, zelo ugodni. Kako je s tem iz vaši izkušenj?
Začel sem raje gledati (zaradi omejenega budgeta do res max 19.000€, raje pa manj)za highline/comfortline paketom (bencin / 92 kW/125 KM / 6-stopenjski / 4-vrata), kateremu bi dodal:
Highline:
uranovo siva, univerzalna EUR 0,-
Barva notranjosti: titanovo črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: titanovo črna

ergoActive sedeži: Podrobno EUR 351,14
radio Composition Media: Podrobno EUR 327,12
zadnje steklo in stranski stekli dodatno Podrobno EUR 293,42
Skupaj: EUR 22.456,60

Comfortline:
Zunanja barva
uranovo siva, univerzalna EUR 0,-
Barva notranjosti: črna
Talna obloga: črna
Armaturna plošča: titanovo črna

comfort paket: Podrobno EUR 716,61
ergoActive sedeži: Podrobno EUR 634,95
radio Composition Media: Podrobno EUR 327,12
zadnje steklo in stranski stekli dodatno Podrobno EUR 293,42
Skupaj: EUR 22.419,56

Ker sta ceni kot vidite skoraj identični, je v igri Highline. Da bi prišel na 19 jurjev, bi mi morali dati 15% popusta. :cry: Vzel ap bi njihovo financiranje - lizing (zaradi vrtca, ...).
Začela sva se z ženo celo spraševati ali res potrebujeva tako velik avto...ali ne bi vzela raje kar klasičnega hatchbacka in za tiste parkrat letno izkoristimo prazen prostor pri sovozniku in brez police nad prtljažnikom (da bi šli kufri pokonci) in tako dobili na litraži. Na ta način bi privarčevali slabega tisočaka pri nakupu vozila.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 To maj 17, 2016 6:49 pm

Dve stvari:
1. sprehod se do salona po ponudbo boš točno videl kaj ti in kaj ti ne znese in koliko popusta ti bodo dal, na forumu boš to težko izvedel
(p.s. na vw financiranje mislim da ponujajo še nek dodaten popust v višini cirka 800€)
2. imel sem radio Composition media in je za moj okus brezvezno doplačilo, ker ne špila nič boljš kot serijski radio v comfortlinu. Pa da ne bo pomote, serijski sploh ni slab ampak zelo soliden v primerjavi s kakšnim renaultom ali kio, kjer je v predzadnjih modelih zvok kot da bi imel tranzistor in ne radio.

Za moj okus je navaden hatchback golf premajhen za 4 člansko družino.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To maj 17, 2016 7:03 pm

Jaz teh dodatkov ne bi vzel, ker se mi zdijo brez veze. Sem imel testnega Comfortline s confort opremo in ugotovil tole: da nič od tega ne rabim. Tudi Composition media sem poskusil in ugotovil, da ga ne rabim sploh. Mi povsem zadostuje, kar ponuja običen Confortline.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 To maj 17, 2016 7:10 pm

Če se ga že naroča je Comfort paket(park senzorji, večfunkcijski volan...) že fajn vzet da ni avto kot ostrižena ovca, vse ostalo so bolj bonboni.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett To maj 17, 2016 7:52 pm

sova501 je napisal/-a:Dve stvari:
1. sprehod se do salona po ponudbo boš točno videl kaj ti in kaj ti ne znese in koliko popusta ti bodo dal, na forumu boš to težko izvedel
(p.s. na vw financiranje mislim da ponujajo še nek dodaten popust v višini cirka 800€)
2. imel sem radio Composition media in je za moj okus brezvezno doplačilo, ker ne špila nič boljš kot serijski radio v comfortlinu. Pa da ne bo pomote, serijski sploh ni slab ampak zelo soliden v primerjavi s kakšnim renaultom ali kio, kjer je v predzadnjih modelih zvok kot da bi imel tranzistor in ne radio.

Za moj okus je navaden hatchback golf premajhen za 4 člansko družino.

Smo 3 članska družina (in toliko nas tudi ostane). Sedaj imam šestico comfortline v katerem sem si vzel tudi RCD 510, ima ogrevane sedeže in samozatemnitveno ogledalo, senzor za dež, coming/leaving home.. Tako, da sem že leta vajen teh bonbončkov in bi jih rad imel še naprej. Serijski radio s 5" monitorjem mi je v VII grd, še 5,8" mi je malo majhen, ker moj sedanji je 6,5". Gre za čisto estetiko in izgled. Brez ogrevanih sedežev si avta ne predstavljam več =P , in ali vzamem zimski paket za 480€, kjer mi je edina ok zadeva ogrevani sedeži, ostalo navlaka, ali pa dodam še 200€ in imam top sedeže s predalom spodaj in ogrevane. Tu ni dileme.
Pogrešam pa pri sedanjem volanske tipke za upravljanje in zatemnjene šipe zadaj. Zato to obvezno želim imeti. Sedaj je le vprašanje ali jih doplačam s comfort paketom pri comfortline seriji ali pa vzamem highline verzijo, kjer že ima nekaj teh zadev serijsko, isti bonbončki pa so dosti cenejši (kaka jim je to logika ne vem), je pa izhodiščna cena tisočaka višja. Kot vidite je razlike za 37€ v korist comfortline. Kar ni nič, glede na to, da ima highline platišča+vizualno bolj primerne gume in nekatere druge bonbončke serijsko.

Nad 100kw ne bi rad hodil iz dveh razlogov: 1. zavarovanja, 2. ne potrebujem glede na moj stil vožnje in dosedanje izkušnje s 90kw 1.4TSI. Vzel bi tudi 1.2TSI, če ne bi bilo toliko negativnih prizvokov in zgledov glede tega motorja.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 To maj 17, 2016 8:29 pm

A potem pa že, če ti je všeč večji zaslon. :)
Med tvojima opcijama comf. vs highline je razlike v tem da pri highlinu ne boš imel parkirnih senzorjev, boš pa imel 16 col platišča(pri Comfortlinu so 15 col pri tvojem 1.4tsi 125 ps motorju). Enkrat sem nekaj delal izračune: viewtopic.php?f=18&t=106312&p=1709857&hilit=Razlike+med+verzijami+Golfa+VII%2C+.#p1709857
V comfort paketu so park senzorji spredaj in zadaj.
Če ste 3 bi mogoče res znal bit dovolj hatchback. Prtljažnik je manjši kot pri karavanu, kabinski prostor je isti. Koliko potrebuješ prtljažnika in kako velik pa ne vem. Po moje ti je najboljše it v salon(ali dva) pa ti naj nardijo več ponudb z različnimi opcijami ki si jih želiš, potem se pa odločiš.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw To maj 17, 2016 11:47 pm

Mene pa zanimajo vzgibi, zakaj se ljudje odločajo za manjše avtomobile.
Ali je teh 500€ razlike res tako pomembnih, da se potem 10 let stiskaš v eni krsti?

Za vsak avto napišem 10 razlogov zakaj enoprostorska izvedenka in morda 2 zakaj ne.
Napišem 1močan razlog zakaj karavan in 1malo manj močan razlog zakaj ne karavan.

enoprostorec:
+ večji prtlažnik
+ boljša preglednost
+ lažji dostop
+ lepše sedenje
+ več prostora za kolena
+ več prostora nad glavo
+ več prostora v širino
+ prilagodljivost zadnje klopi (naklon)
+ prilagodljivost zadnje klopi (drsno)
+ praviloma več odlagalnih površin
+ mizice zadaj
- malenkost večja poraba
- malenkost slabša lega na cesti
- zanemarljivo višja cena

Karavan:
+ enormno večji prtlažnik
- nekoliko težje parkiranje vozila
- zanemarljivo višja cena

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr maj 18, 2016 6:42 am

@brett - v primerjalni konfiguraciji ti manjka še park pilot in večfunkcijski usnjeni volan - da prideš na "enako" opremo kot je v comfort paketu.

Ima pa Highline serijsko: krom spredaj spodaj + okrog stranskih šip + zatemnjene zadnje luči + led luči v notranjosti in zadnja tablica itd. Jaz sem prišel do podobnega spoznanja - če avto malo dopolniš se bolj splača vzet highline (sploh če je črn, kjer krom resnično pride do izraza), saj je marsikaj ceneje pri HL kot pri CL.

Razmisli o barvi, uranova siva je res grda v primerjavi z ostalimi - preveri v živo. Glede na ceno bele jaz nebi razmišljal...

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr maj 18, 2016 7:06 am

Mene pa že cel cajt firbec, kako zgleda ta uranovo siva barva! A je to tista svetlo siva, lepa moderna, ali je temno siva, podobna apnenčasto sivi, samo da rahlo na zelen potegne, ali je kaka tretja? Kaka fotka?

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Sr maj 18, 2016 8:18 am

wildbliw je napisal/-a:Mene pa že cel cajt firbec, kako zgleda ta uranovo siva barva! A je to tista svetlo siva, lepa moderna, ali je temno siva, podobna apnenčasto sivi, samo da rahlo na zelen potegne, ali je kaka tretja? Kaka fotka?

takole nekako http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... CIJA%20A...

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Sr maj 18, 2016 11:07 am

Men je uranova siva ena najlepših barv in v živo na soncu ni tako temna kot na sliki. Od prijatelja bratranec ga ima takšne barve. Z rdečimi zadnjimi lučmi in 17 lita platišči pride res fajn. Vsake oči imajo svojega malarja.

Highline pri g7 ima serijsko večfunkcijski volan.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Sr maj 18, 2016 11:09 am

5rG je napisal/-a:@brett - v primerjalni konfiguraciji ti manjka še park pilot in večfunkcijski usnjeni volan - da prideš na "enako" opremo kot je v comfort paketu.

Ima pa Highline serijsko: krom spredaj spodaj + okrog stranskih šip + zatemnjene zadnje luči + led luči v notranjosti in zadnja tablica itd. Jaz sem prišel do podobnega spoznanja - če avto malo dopolniš se bolj splača vzet highline (sploh če je črn, kjer krom resnično pride do izraza), saj je marsikaj ceneje pri HL kot pri CL.

Razmisli o barvi, uranova siva je res grda v primerjavi z ostalimi - preveri v živo. Glede na ceno bele jaz nebi razmišljal...

Ta siva mi ustreza. Bolj kot bela. Sedaj imam temno modrega in mi je najlepši. In bi spet vzel isto barvo, če ne bi računali zanjo takih cekinov. Ker pa mi ta siva tudi ustreza-hvaležna barva za umazanijo in je celo gratis, bo ok.
Senzorjev res nima in jih tudi ne rabim...multifunkcijski volan pa je serijski.

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Sr maj 18, 2016 11:18 am

Comfortline oprema se splača samo z comfort paketom(zaradi park senzorjev). Če to ne potrebuješ nimaš kaj za razmišljat in vzami highline.
Vsak ima svoj okus tako glede opreme kot barv... v tvojem primeru boš več in ugodneje dobil v highline.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr maj 18, 2016 11:33 am

Highline ima semiš zice! To pa za globinsko čiščenje baje bolj nehvaležna stvar in tudi baje se bolj vidno starajo.

Uranova siva je torej antracit sijaj barva. Sploh ni tako slaba. Čeprav za moj okus je najlepša izmed nevtralnih odtenkov Wolframova srebrna.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Sr maj 18, 2016 12:54 pm

Mogoče ima res semiš sedeže, a ker bi vzel ergoactive sedeže, ta težava odpade, ker tisti niso semiš
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov