sova501 je napisal/-a:Ga imaš? Danes je stric mene in kolega peljal v ljubljano po avtocesti slo bistrica -LJ. Po avtocesti 130km/h po tunelih 110kmh, poraba 5,5.
pskoda je napisal/-a:Jaz sem že kar nekajkrat rekel, da se dobimo recimo na neki bencinski z tistimi, ki imajo porabo 4 ali 5 ali 6l z bencinarjem, resitiramo števec in gremo na eno turo.
emozul je napisal/-a:Nekdo pokadi škatlo na dan (to je ca. 100 evrov na mesec), pa trobi, da mu bencinar kuri 7,5 na 100 km (to se mi zdi absurd).
abbe je napisal/-a:sova501 je napisal/-a:Ga imaš? Danes je stric mene in kolega peljal v ljubljano po avtocesti slo bistrica -LJ. Po avtocesti 130km/h po tunelih 110kmh, poraba 5,5.
sem ga imel in lahko povem.
to akr ti pišeš je povprečna poraba in nima veze z ničemer.
razlika med 130 in 160 je ogromna.
to k se pa poj skos tunel pele 110 je pa potem sploh mala poraba.
naj te ta tvoj slavnostni stric pele na ac in naj se vozi 10km 160 na uro pa glej porabo.(seveda resetiraj bc ko doseže 160)
potem pa po istem odseku še v rugo smer pa izračunaj porabo.
pa boš vidu kok kur. ne pa da kle enki nabijaš o magičnih številkah nekih stricev tet pa nevem kaj še vse.po pa rab ta tvoj stric da spele do 130 pou ure pa 1 kilometr.
sova501 je napisal/-a:Mal mi kuri, na avtu pa na let izgubi 3 jurje. Bravo.
Locher je napisal/-a:emozul je napisal/-a:Nekdo pokadi škatlo na dan (to je ca. 100 evrov na mesec), pa trobi, da mu bencinar kuri 7,5 na 100 km (to se mi zdi absurd).
To morda je absurd.
Ne veš pa, koliko ljudi ne kadi, ne pije, ne kofetka, se ne drogira, ne hazardira, ne zapravlja za ljubice ipd., in kljub temu gleda na porabo, ker denarja ravno ni...
Gosic je napisal/-a:abbe je napisal/-a:sova501 je napisal/-a:Ga imaš? Danes je stric mene in kolega peljal v ljubljano po avtocesti slo bistrica -LJ. Po avtocesti 130km/h po tunelih 110kmh, poraba 5,5.
sem ga imel in lahko povem.
to akr ti pišeš je povprečna poraba in nima veze z ničemer.
razlika med 130 in 160 je ogromna.
to k se pa poj skos tunel pele 110 je pa potem sploh mala poraba.
naj te ta tvoj slavnostni stric pele na ac in naj se vozi 10km 160 na uro pa glej porabo.(seveda resetiraj bc ko doseže 160)
potem pa po istem odseku še v rugo smer pa izračunaj porabo.
pa boš vidu kok kur. ne pa da kle enki nabijaš o magičnih številkah nekih stricev tet pa nevem kaj še vse.po pa rab ta tvoj stric da spele do 130 pou ure pa 1 kilometr.
Jaz pa preziram ljudi, ki se vozijo več od dovoljene hitrosti in mislijo, da se jim more vsak umakniti, ker se vozilu hitreje približajo, kot bi se sicer. Ponavadi imajo taki tudi ''precej'' varnostne razdalje, ker pazi, 'zgubiš' 5 sekund na avtocesti, če voziš zmerno, primerno, pametno in vzdržno.
Sicer mi je pa to pregovarjanje, kako je idealno voziti naravnost smešno. Vožnja kot vožnja je enostavno delo, kjer za večino premika osebe opravi motor in elektronika, a se vozniku dandanes ne da niti trzniti z roko, za vklop smerokaza, obrat vratu za pogled... mogoče samo spust plina, da se spusti neko vozilo.
Firediver je napisal/-a:Navkljub temu, da denarja ravno ni.. ampak VW pa mora bit za vsako ceno v domači garaži!
Dilema je samo v tem, ali je bolj šparoven 1.2TSI ali pa 1.6TDI, ker se bo začelo šparat šele po nakupu vozila in ne pred!
sova501 je napisal/-a:Mal mi kuri, na avtu pa na let izgubi 3 jurje. Bravo. Poglej si cenik MB C razred cena dizel bencin ista. Zakaj, ker tist ki da 35 jurjev za avto mu dol visi za 300€ manj porabe na let. Kmet pač pogreša traktorski zvok tu ni debate.Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov