Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Re: Nakup novega avtomobila. Astra?

Napisal/-a For So sep 10, 2016 8:59 am

Vsak turbo im rad obrate

Jaz pa ne, če ni potrebe (prehitevanje, avtocesta...)
Če hočeš v prometu biti koliko toliko kulturen in strpen je nabijanje obratov odveč. Sploh ne potrebuješ tega, razen če hočeš vsako toliko pokazat soudeležencu v prometu da imaš močnejšeg/hitrejšega :? To se itak prepogosto dogaja na naših cestah.
Kadarkoli sem si prvoščil hitrejšo vožnjo se je vedno našel en ki bi dirkal (užaljen ko ga prehitiš)...to mi je res brezveze.
Pri družinskem avtu za navaden promet cenim udobnost, uporabnost, porabo, zanesljivost, meni všečno zunanjo in notranjo obliko, poceni vzdrževanje, tih motor, uporaben v območju pod 2000 obratov, nezatikajoč se menjalnik....itd
Nabijanje obratov in športna vožnja je za dirkališče. ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So sep 10, 2016 10:11 am

Pa kje si prebral, da nabijamo obrate ? :shock: To pomeni, da ne voziš v 6 prestavi 55kmh, da daš lepo v 4 ali 3 prestavo, da so obrati blizu optimalnega navora ?! Lahko pa so obrati potem okoli 2600 do 3000 rpm ali pri avtomatiku 1500 rpm do 2000 rpm v D načinu ?!

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 10, 2016 11:02 am

8 litrov pri 1.2 THP?
Točno vem kakšna je to vožnja....jaz sem kar redno pod 6.
55 km/h v šesti? Ni šans pri tem motorju. To je nekje med tretjo in četrto....logično.
O tem ti govorim, v območju največjeg navora....1750 navzgor

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 10, 2016 1:48 pm

Za jajcanje po cest tankate 6l na 100km. Uhhh
Jaz sem šel v portorož iz novega mesta (par dni nazaj) cca 150km žgal ko pesa gužva je itak skos sploh od vrhnike naprej še v koloni sem se pomikal 10km/h. Na cilju sem imel povprečno hitrost 112km/h in porabo 5.7l na 100km z 2.0 tdijem.

Trenutno sem na pagu in sem naredil več kot 30km po otoku vglavnem počasna vožnja in imam skupno povprečje 6.1l in povprečno hitrost, ki je padla še vedno 95km/h (ko sem prišel mislim, da je bila cca 120km/h). Vožnja za tako povprečno je bila min 170km/h oz potovalna okrog 200km/h

ps.: bencinar z podobno močjo z tako vožnjo je imel porabo okrog 14l zdaj pa 6.1l
Lp

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik So sep 10, 2016 2:09 pm

Na slovenskih avtocestah avta sploh ni možno "žgat kot pesa". Stalne obnove cest, gneča, izsljivanje in skakanje na lev pas tovornjakov in ostalih... A3 1.6 TDI je poraba 5,7 ko se vozim 145 na tempomat po avtocesti. Služben Golf 7 tsi trendline imajo z njim porabo 6.0 s tem da skoraj ni na avtocesti, večino obmestna in mestna vožnja z nekaj lažjega tovora in opreme.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So sep 10, 2016 2:26 pm

To ti praviš. Če imaš (sem imel) z bencinarjem povprečno na cca 300km porabo 14l na 100km/h se kar lepo pelješ.

Leon 1.8tsi kar sem ga imel na testu sem imel porabo dobrih 9l zato nisem vzel bencinarja pa ga sploh nisem žgal.

Za porabo 5.7 se vozim vsaj 170km/h

Da še dodam najbolj nesramne ljudi sem srečal od lj do maribora ko en seat prehiti mercedesa pri +230km/h in potem ko odnehaš te prehiti in posiljuje zavira na AC pod 100km/h, da ga moraš ponovno prehitet in tiščat, da te ne dohiti. Svašta
Lp

autofrik
Nov uporabnik

Napisal/-a autofrik So sep 10, 2016 3:28 pm

Na leto jih naredim 50.000 km tako da nekaj malega o slovenskih cestah vem. Ima prijatelj v A4 1.8 tfsi(mislim da čez 200 konjev?) in mu povprečno porabi 7 litrov pa vozi hitro, ampak ti si se na testni vožnji peljal do prve gostilne in nazaj in stvari kar posplošuješ. Bravo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So sep 10, 2016 3:44 pm

Če je prva gostilna oddaljena cca 90km potem ja sem se peljal do gostilne in nisem sprobal motor, ampak pir.
Za 7l se moraš počasi vozit oz več kot 130km/h po ac ne boš videl razen v dolino. Jaz z 9l nisem divjal oz ti ga brez problema spraznim tank z povprečno 12l (corsa +200hp cel tank z povprečno porabo cca14l in to 95% ac)
Lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So sep 10, 2016 7:54 pm

autofrik je napisal/-a:Na leto jih naredim 50.000 km tako da nekaj malega o slovenskih cestah vem. Ima prijatelj v A4 1.8 tfsi(mislim da čez 200 konjev?) in mu povprečno porabi 7 litrov pa vozi hitro, ampak ti si se na testni vožnji peljal do prve gostilne in nazaj in stvari kar posplošuješ. Bravo.

se moram kr strinjat s tabo....
autofrik je napisal/-a:Na slovenskih avtocestah avta sploh ni možno "žgat kot pesa".

...sploh pa s tem.... ;)

...če grem proti domu iz LJ ali tistih koncev, mi edino Drnovo -Čatež potegne, da ga oderem do konca.....ko se začne cesta vzpenjat, pred Krkinim mostom je nova škatla in vsak petek je notri obvezno kamera...tako da treba "zbrenzat" kilometer prej, ali pa dva prej spustit gas...
LJ-KP in obratno je pa norišnica, sploh škoda kaj probavat, ker je za brez veze....

Dizzy
Novinec

Napisal/-a Dizzy Po sep 12, 2016 12:08 pm

da malo pridem nazaj na temo, ker zadnjih par že malo bluzi ...

vozil sem vse 3, Astro, Megana in P308, manjše izkušnje še s C4. Astra sem bil kar malo razočaran nad plastiko, sicer pa zelo prostorna, največje presenečenje pa zagotovo P308. prva reakcija je bila sicer, da se počutim utesnjeno, ampak ko si enkrat vozniški prostor nastaviš in voziš par 100 km vidiš, da je položaj za volanom super, pa tudi volan sam vrhunski. naši so sicer bili dizelski in pa z avtomatskim menjalnikom, tako da motorje težko komentiram oz. primerjam, ampak udobnost in prostornost sta super. moti me edino to, da je pač vse na touchscreenu in to pobira kar nekaj pozornosti med vožnjo.

C4 in Megane sta kar se udobnosti tiče tam tam, oba imata tudi zelo podoben položaj za volanom, malce bolj ležeren in manj vozniški, kot recimo P308. Megane me je motilo, kje je stikalo za tempomat in pravtako, da je vse na osrednjem touchscreenu, vseeno pa je nekaj komand tudi fizičnih. C4 pa mi je bil volan skoraj malo nepraktičen, ampak nič hujšega.

bi rekel skoraj tako, če imaš rad malce bolj dinamično vožnjo, bo P308 bolj primeren, če imaš raje ležerno in umirjeno vožnjo, pa Megane in C4. Astra je nekje vmes, ampak bo za pravo udobje in položaj za volanom potrebno vzeti AGR sedeže.

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To sep 13, 2016 4:39 am

Sašo gor, mojster foruma se je zgrazal nad avtomatiki v pezoju. Slabi mojstri ste tle gor, ce ne veste, da zadnji pezoji uporabljajo klasicen AISIN avtomatik, ki ga delajo na japonskem. ;)

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr sep 21, 2016 8:13 pm

Dizzy je napisal/-a:bi rekel skoraj tako, če imaš rad malce bolj dinamično vožnjo, bo P308 bolj primeren, če imaš raje ležerno in umirjeno vožnjo, pa Megane in C4.

Nisem vozil, pa bi sklepal, da je tako (majhen in nizko postavljen volan; imaš ga v mezincu). :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 11 gostov