avto fan1308 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Vem, da je tema malce zamrla a žal se mi je veliko dogajalo tako, da razmišljanje o menjavi avta ni prišlo vmes. Uglavnem 15.6 imam tehnični in po tem imam namen se posvetiti iskanju vozila. Spet glede znamke ne vem še točno me pa zanima nekaj drugega. Sam razmišljam o nakupu bencinarja. Glede nato, da letno delam med 20.000-25.000 km pa mi ostali priporočajo dizla. Rečejo Hodim veliko v Nemčijo pa sem malo v dvomih. Seveda v primeru nakupa bencinarja razmišljam tudi o kasnejši predelavi na plin. Sam razmišljam, da če bi že vzel dizla bi vzel euro6b. Kako pa bo s kasnejšo prodajo? Bo dizle sploh kdo kupil v prihodnje? Zanima me kaj bi vi vzeli bencinarja ali dizla
Avto bo pri meni doma med 3-6 let + če se dobro odreže kot 2. avto do 10 let
Hvala in lp
Za odločanje med dizlom in bencinarjem niso pomembni zgolj letno prevoženi kilometri. Če se boš vozil zgolj na kratkih razdaljah boš zapacal DPF filter oziroma ne boš nič prišparal, ker ti bo avto delal pogoste regeneracije, pa še dodatne stroške boš imel. Razen, če boš šel vsah enkrat na teden al pa enkrat na dva tedna, na kakšno daljšo razdaljo. Pred enim mesecem sem kupil nov avto in sem se ravno tako odločal med bencinom in dizlom, glede na to, da delam ravno tako malo več kot 20.000 km letno, ampak večinoma na kratkih razdaljah - do 10, 15 km. Na leto bi pri moji vožnji prišparal nekje do 400 evrov glede na razliko v porabi in ceni goriva. Od tega sem si odšel 100 evrov dražjo cestnino in 100 evrov dražje obvezno in kasko zavarovanje in bi moj "prihranek znašal samo še 200 evrov letno. Potreboval bi 10 let da izenačim razliko v ceni novega vozila med bencinarjem in dizlom. Glede nato sem se odločil za bencinarja.
PS: vem ja, da je tudi prodajna vrednost rabljenega dizla višja kot bencinarja, ampak....