Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 28, 2005 10:48 am

Gregzhyi je napisal/-a:Bil lastnik 307 1,6 16V XS. Letnik 2001, kupljen 2002. Prodal 3 dni nazaj. Stanje 75.000 km.

1. vpoklic: zamenjava ključavnice za zagon motorja (preventivno)
2. vpoklic: preprogramiranje čarunalnika (baje zaradi osvetlitve klime in števcev, lahk pa tut še kaj drugega, ne vem)
3. menjava ročice za vklop smernikov v garanciji (nesigurno delovanje), po zamenjavi OK ene 3 mesece pol pa spet isto

Na cca. 30.000 km je bilo potrebno malo dolivat olje za servo volan (premajhen nivo pa je pri sunkovitem zavijanju- na rondojih, nenadoma otrdel)

Pri 40.000 km riknu katalizator - menjava v garanciji.

Pri 75.000 km menjava prednjega levega stabilizatorja.

Nikoli pustil na cesti. Poraba 7 - 7,5 l/100km. Vožnja uredu. Zici zelo dobri. Preglednost in udobje enoprostorska. Glasnost podvozja bl tko. Malo trši kot druga dva francoza. Odzivnost povozja OK. Ropot plastike v avtu obupen na kratkih grbinah. Motor čudovit. Luči za dan delat. BTW a še komu z 307 blendajo kao da ma dolge prižgane?

Je bil pa definitivno najboljši francoz kar sem jih imel. Računam na to da so kvaliteto izdelave do sedaj popravili, ker moj je bil sestavljen obupno (karoserijski spoji, reže na armaturki, zgoraj napisano ropotanje zadnjih zicev).

Itak pa želim novemu lastniku še veliko varno prevoženih kilometrov.

Še vedno moj favorit v tem razredu (mogoče bi počakal na poznopoletni facelift). No Golf ni slab ampak cena... Astra gut ampak utesnjujoča pa zici s kratkim sedalnim delom, C4 še ne vozu, za počakat pa je Focusa. Baje, da je Ford naredu špica avto.

Sem malo raziskoval in ugotovil, da je različica XSi precej bolje sestavljena kot XS in XT. Vrjetno so se za višji rang malo bol potrudli.

Luči so zlo fajn ja, tud men včasih blendajo, sam js mam not 100W bele in so močne ko hudir. Ropotanje zadnjih zicov je serijsko in se da rešiti v 2.3 minutah ;) Veš včasih je logika boljša kot 300 dodatnih jurjev ;)
Slika

Uporabniški avatar
Gregzhyi
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregzhyi Pe jan 28, 2005 12:10 pm

Pugi dej mi prosim zaupej rešitev za zadnje zice, da jo posredujem novemu lastniku.

Pa še neki je blo fajn. Kako seksi učinkovito špricajo šobe za pranje prednjega stekla. Nisem še vidu na nobenenem avtu. Res dobr "napljuva" tekočino po šipi.

Aha še ena stvar, ko smo že pri temi. Brisalci. Ful dobro metuljasto brisanje šipe, ampak... dobre brisalce dobit je pa zadnja. Original za en k... , menjam za nove original (cca. 10kSIT) po 2 mesecih isto, menjam za Valeota-ki je drgač zakon , brišejo super a ropotajo, da bi jih odtrgal dol, probam Champion, voznikov brez spojlerja pa ga dviguje pri 130km/h, na koncu grem po BOSCHa, dam 11 jurjef za tiste, ki so narejeni prav za 307ko pa delajo ko bomba.

Uglavnem dizertacija zarad enih usranih brisalcev. Ko pa najdeš prave, je pa zakon.

Ajd
Tejkitizi

klemen
Novinec

Napisal/-a klemen Pe jan 28, 2005 3:42 pm

Glede brisalcev, meni se JP obnesejo odlično in še zelo poceni so (dobre 3kSIT za 55 in 60cm brisalec). Original za 10kSIT in ostali so pa kmalu začeli delati problem (škripanje, puščanje lis, ...).
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Pe jan 28, 2005 4:06 pm

Nahit sem prebral, kle ene par odgovorov:

- men brisalci delajo tud pri 200, sicer mal počas an pa nič ne skače
- sedež bom drugič razložu k morm letet
- bom posnel kako šobe razturajo. Men je to dbest!
Slika

he man
Nov uporabnik

2.0 16V

Napisal/-a he man Če mar 17, 2005 10:09 pm

Dajte povejte mi, kaj mislite o motorju 2.0 16 V 138 hp v C4? Prednosti in slabosti? hvala
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov