Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 3:36 pm

andrej777 je napisal/-a: Nekje sem clo bral "pritožbe" kupcev BMW-jev da je v osnovni verziji nekaterih stvari preveč in je zato avto v osnovi dražji. Recimo Enka ma serijsko avtomatsko klimo. Ko je pršu golf ven jo je blo treba okoli 400 jurju doplačat.

Na BMW forumu... imamo res modela, ki je to napisal, ja... :EE

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 3:45 pm

Se opravicujem za moje neznanje, popolnoma sem pozabil na Rover. Vseeno pa se mi zdi, da je pri VW hisnih znamkah prevec podobnosti med avtomobili.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 3:46 pm

Slide je napisal/-a:@Jerry...oba veva, da dam na ogromno na tvoje mnenje in ga tudi cenim! :bow Ampak novi Audijevi motorji so u bistvu čist ql, če smrdi za njimi, je to verjetno posledica materiala v katu, ne pa slabega motorja...ali pa bog ne daj žretja olja! Glede na to da imam doma najbolj opevan motor od Audija...v negativnem smislu...1.8, pa da je treba enkrat na 15000km dotočiti mogoče 2 deci olja, ti pove veliko, pa je motor vožen normalno in pa malo manj normalno, ko ga vozim jaz...dela brez problema, poleg tega poznam še nekaj ljudi, ki Audija ne bi nikoli zamenjali, saj so ravno s samo mehaniko in motorjem izredno zadovoljni...Tako da niso tako slabi...nič več vsaj ;)

Tudi jaz cenim tvoje znanje ;) Audijevi motorji sicer res zdrzijo precej, ampak zal se vedno veliko manj kot MB in BMW :? V primerjavi s tema dvema imajo zal preslabe materiale... V8 ima recimo tovarnisko dovoljeno porabo olja, pazi to, do 1 liter na 1000 km... :( Res pa je, da lepo vozeni motorji zdrzijo veliko, ampak zal je malo takih, ki motorjev ne zlorabljajo (isti ucinek -porabo olja- pa imajo tudi kilometri). Za tabo se bi seveda dalo vozit brez krozenja zraka, ampak malo je takih Audijev in Volkswagnov... :roll: No, tudi jaz upam, da so novi kaj boljsi ;)

P.S.: Tudi za BMW in MB velja pravilo, da so manjsi motorji bolj obcutljivi. Poglej samo probleme z drocniki pri BMWjevih 4valjnikih. Kljub temu pa skoraj nihce vec ne dela generalne na BMWju (pred casom je imel @ABS avto iz drag-raceov, pa je tudi ni bilo treba). Materiali so tam enostavno NEVERJETNO dobri... :bow

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Sr jan 19, 2005 3:48 pm

TOMA je napisal/-a:Vseeno pa se mi zdi, da je pri VW hisnih znamkah prevec podobnosti med avtomobili.

Tu se pa strinjam. Meni gre recimo SEAT mocno na zivce (sicer oblikovno), je pa to cisto moje osebno mnenje ;)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 19, 2005 3:50 pm

Shatzy je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:Mislima, da je BMW prot Audiju neprimerna primerjava. Lahko primerjas BMW z Mercedesom, Audi pa je po mojem mnenju za kaksen razred nizje.

Nažalost je tko ja, ampak popolnoma neupravičeno...audi ma kvaliteto že dolg na zelo visokem in konkurenčnem nivoju...sicer pa nej omenem samo par stvari: RS4, RS6, in pa Quttro (kjer sicer niso pionirji, so pa velki majstri)...JST bi jih meu rajš kokr pa M5 al pa E55 amg...

Edini problem audija je, da morš čist use dolpačat...pa sej mislm da je povsov v višjem razredu tko...

Jest druzga ne bom komentiral (čeprav bi imel veliko za napisat ampak se bom zadržal) lahko pa samo rečem da glede tega k si reku da niso ravno nevem kaj pri Audiju za quattro, no sam tok: Audi je quattro pogon razvil in prvi quttro pogon se je uporabil prav v Audiju (model Audi Quattro) in to v rallyjih.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr jan 19, 2005 3:54 pm

_Jerry_ je napisal/-a:
andrej777 je napisal/-a: Nekje sem clo bral "pritožbe" kupcev BMW-jev da je v osnovni verziji nekaterih stvari preveč in je zato avto v osnovi dražji. Recimo Enka ma serijsko avtomatsko klimo. Ko je pršu golf ven jo je blo treba okoli 400 jurju doplačat.

Na BMW forumu... imamo res modela, ki je to napisal, ja... :EE

Se mi je zdelo. Sem tut iskal temo da bi dal link da nebi kdo reku da bluzim pa ga nisem najdu.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

AudiRS
Nov uporabnik

Napisal/-a AudiRS Sr jan 19, 2005 4:05 pm

Slika

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Sr jan 19, 2005 4:46 pm

Fazit
Am Ende fließen in der Redaktion doch die eine oder andere Krokodils-Träne, denn "unser" A4 war ein perfekter Begleiter, ein echter Alleskönner.
Egal ob Schnee, Schlamm oder Asphalt, für ihn gab es kein Halten. So auch jetzt: Tschüss, kleiner Süsser A4, wir werden dich vermissen
zelo lepo napisano :D sicer pa brezveze se sploh neki pregovarjat, ker smo že ugotovili, da eni ne morejo iz svoje kože in zagovarjajo znamko, ki jo mogoče sploh ne vozijo, zraven pa pljuvajo po drugih :D
sorry za smetenje :]
Fahren bis der Arzt kommt!

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 4:54 pm

Ce tole leti name naj ti povem, da sem ze vec kot 10 let voznik BMW jev, sedaj pa resnicno razmisljam , da bi poizkusil nekaj drugega - primerljivega. To je po mojem mnenju lahko samo Mercedes. Konec koncev je bil namen mojega prihoda na ta forum pridobiti cim vec podatkov ter izkusenj lastnikov za moj novi potencialni avto in nikakor ne sprozanje custvenih izlivov Audi fanov.

LP
Zadnjič spremenil TOMA, dne Sr jan 19, 2005 4:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr jan 19, 2005 4:55 pm

Demo je napisal/-a:
Shatzy je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:Mislima, da je BMW prot Audiju neprimerna primerjava. Lahko primerjas BMW z Mercedesom, Audi pa je po mojem mnenju za kaksen razred nizje.

Nažalost je tko ja, ampak popolnoma neupravičeno...audi ma kvaliteto že dolg na zelo visokem in konkurenčnem nivoju...sicer pa nej omenem samo par stvari: RS4, RS6, in pa Quttro (kjer sicer niso pionirji, so pa velki majstri)...JST bi jih meu rajš kokr pa M5 al pa E55 amg...

Edini problem audija je, da morš čist use dolpačat...pa sej mislm da je povsov v višjem razredu tko...

Jest druzga ne bom komentiral (čeprav bi imel veliko za napisat ampak se bom zadržal) lahko pa samo rečem da glede tega k si reku da niso ravno nevem kaj pri Audiju za quattro, no sam tok: Audi je quattro pogon razvil in prvi quttro pogon se je uporabil prav v Audiju (model Audi Quattro) in to v rallyjih.

Eh, vedu sm da folk ne bo razumeu prou...Quattro je biser tehnologije, ampak razvil ga je pa Ferdinan Porsche, pol so še Japonci neki praskal (subaru, suzuki), u glavnem...chill, prou? Narobe si razumeu... 8)

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jan 19, 2005 4:57 pm

Shatzy je napisal/-a:
Demo je napisal/-a:
Shatzy je napisal/-a:

Eh, vedu sm da folk ne bo razumeu prou...Quattro je biser tehnologije, ampak razvil ga je pa Ferdinan Porsche, pol so še Japonci neki praskal (subaru, suzuki), u glavnem...chill, prou? Narobe si razumeu... 8)

Za koga je pa delal Ferdinan Porsche v času ko je razvil 4x4 pogon? :-P
Če je ravno, ni zabavno.

TOMA
Nov uporabnik

Napisal/-a TOMA Sr jan 19, 2005 5:00 pm

Za koga je pa delal Ferdinan Porsche v času ko je razvil 4x4 pogon? :-P[/quote]

Vsekakor ne za Audi

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 19, 2005 5:30 pm

TOMA je napisal/-a:Moje mnenje ostaja. razlika med BMW, Mercedesom ter Audijem je ze v kolesnem pogonu. Za pravi vrhunski avtomobil potrebujes zadnji pogon. Zdi se mi tudi, da Audi v zadnjem casu izgublja prepoznavnost, saj je prevec podoben ostalim VW znamkam. Sam osebno zelo tezko locim kaksnega passata in Audija, imajo pa prav tako enake motorje. Ce bi si ze zazelel Audija bi kupil Seata ali Skodo in odstel polovico denarja manj, ko pa bi si zazelel resnicno vrhunski avto in doloceno mero ekskluzivnosti pa BMW ali Mercedes.

LP

Se strinjam glede ekskluzivnosti. Poglej novega Passata in Audi A4/A6, zame sta preveč podobna. Nasploh imam občutek da dela VAG napako s tem da ima v vseh firmah zastopane skoraj vse segmente. Potem se pa avti ne prodajajo. Tipičen primer je Phaeton. Neposredna konkurenca V PRVIVRSTI Audiju A8. Sicer kar lep avto in baje dober.

Bi bilo bolje če bi ostal Audi boljdrag/redek/ekskluziven in VW bolj ljudski.

Moje mnenje.
Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr jan 19, 2005 6:05 pm

Shatzy je napisal/-a:
Demo je napisal/-a:
Shatzy je napisal/-a:

Quattro je le in samo tržno ime ki ga uporabla AUDI nic vec in nic manj. Bistvo tovrstnega stirikolesnega pogona je sredinski diferencial tipa TORSEN.

Torsen, means "torque-sensing", was invented by an American company calls Gleason Corporation. Its slip-limiting ability is implemented by cleverly using worm gears / worm wheel pair. This pair has a special characteristic : driving torque can be transfered from worm wheel to worm gear, but not reverse. Otherwise they will be locked up. It is such characteristic limit slip.

vec si lahko preberete na http://www.geocities.com/gkurka2001/Car ... htm#Torsen
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
Shatzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a Shatzy Sr jan 19, 2005 7:19 pm

Fantje, mal smo šli offtopic...kokrkol, Audi 3.0 TDI bi pomoje mogu uzet z quattrotom, ker drugač je res kriza pr močnejšem speljevanju; če se ne motm je pr 3.0 TDI Quattro že serijski...že 1.9 tdi se v drugi prestavi vrti v prazno ko ga pohodš...pa ta nou A4 avant je svinjsko lep... :shock:

Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Sr jan 19, 2005 7:31 pm

Shatzy je napisal/-a:Fantje, mal smo šli offtopic...

Pa še res je.

PS: Eni res ne morte brez izpadov (BMW Motorsport, Demo and co.)
Samo še en bedast post (offtopic itd itd) pa bom zaklenu. Mi je prav žal, ampak svoje (ne)znanje pišite kje drugje. Človk vas je vprašal da podate mnenje ne pa da razkrivate svojo pripadnost neki znamki.
No kakorkoli. En bedast post in klučavnca bo pala.

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Pe jan 28, 2005 7:58 pm

kle pa res nimaš nič za sfalit oba avta sta ena najboljših tako da zadel poš v obeh primerih, odločitev je pa sevda tvoja. edina razlika bmw audi je v tem da ima bmw tradicijo športnika, agresivnih potez, audi pa natančno in dovršeno tehnološko najmodernejše izdelanega atleta.

my choise - BMW

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jan 28, 2005 8:21 pm

nikdar nisem bil pristaš mercedesa, vendar me je preprosto navdušil
BMW mi pač ni všeč, mi je bil prejšni modeli, s svojo novo oblikovalsko politiko so po moje popolnoma zgrešili in jih rešuje predvsem navezanost lastnikov na znamko.
Audi pa mi je všeč že od nekdaj. oblikovalsko po moje najlepši avto (svojih časov- jst sm ga mel z zamudo ;) (sm premlad)) audi 80
starejši audiji prehitro izgubljajo ceno in se je tako zabrisala razlika med 3 leta starim audijem in VW, iz tega sledi pa primerjava tudi novih vozil.
Zastavonoša je najbolši pri Adiju A8 in pri mercedesu, kar se tiče bmw3 audi A4 in mercedes C, slednji je oblikovno zastarel, A4 je pravkar prenovljen, 3. pa pride v kratkem
če bi se odločil ta trenutek bi se odločil za audija, če boš počakal na bmw je pa druga (meni ne bo všeč), kdaj pride pa novi C pa ne vem
vrjetno pri odločitvi nism prav nič pomagal :oops:
jebat ga
lp

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Pe jan 28, 2005 8:54 pm

audi ma pač neke podobnosti z vw ne rečn da nima,ampk audi je še zmeri zlo dobr avto in tist k misl da je za bol šeršo okolico se mal mot.audi pa res ni tak,za šerši krog .za to je recimo kaka škoda,audi pa sploh ne.priznejte si da morš met neki pod palcm da si prvoščš enga audija dokaj dobrga ;) vaške trcajlke bi ble pa tko al tko penaste okul ust,če se prpelš z bmwjem al pa audijem.mislm da med njima ni velke razlike.ožja okolca si ga lahko prvošč in če si ti lahko prvoščš novga audija pa še 3.0 tdi,pol sploh ne razmišlej...je že nov model,bmw je pa še tastar pa tud kle bo neki pomenil na koncu...skratka zapel se,dub si test ride pa gasa,pa boš vidu kaj bo jače. ne z enim ne z drugim ne morš sfalit ;)

LP
Slika

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden So jan 29, 2005 12:23 am

BMW Motorsport je napisal/-a:
Misak je napisal/-a:Audi je bols k BMW, k ma bolsi pleh, pa se z BMW-jem se bos tezko u klanc pozim pelu k ma zadn pogon, pa cenejsi je pa se od VAG koncerna je in je ah oh in sploh najbolsi, lahko bi pa kksno Alfo kupu, k pa itaq potolce vsazga BMW-ja! :roll:

Peesda nism mogu d ne bi, in kr cakam zdle d se zacne debata v tej smeri :pop:

Mislm kjera bedna razlaga stari ej.. V klanc ne morjo... Pa ja ne bo človek uzel letnika 80 ampak kej novejšga, kar ma naprimer če še nis slišu za to: Nauš verjeu da obstaja DSC(al pa ESP,... kokr hočš)!!!In s tem se avto obnaša velik bol na cest kokr večina s sprednjim pogonom. Pa lepo te prosm povej mi kjera alfa ti poč kjerga BMW-ja že??? Recmo najhitrejša alfa ti komi poč zdejšnjo 330-ko, medtem ko se za M3-ko zgubi. Sam o Alfah mi ne prosm, k niso vredne mojih besed... :!:

Ampak najhitrejša alfa je še zmeraj krepko cenejša od 330-ke. Za zmago nad M3 pa daš GTA-jko lepo Autodelti, ki jo nekoliko predela in avto je hitrejši od M3, a še vedno cenejši.

Moj nasvet avtorju teme- če imaš dovolj denarja, si omisli Bristol Blenheima, pa si ibr zmagovalec. Nemška trojka je vse preveč dolgočasna, če pa bom začel prpagirati kakšno alfo ali pa lancio, bo pa cel hudič.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov