Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr feb 23, 2005 12:27 pm

Se mi je zdelo da ni isti samo sem mal zajebal k sem pisal. Hotu sem rečt podobnim. Po zmoglivostih in moči. :roll: :roll: :roll:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Sr feb 23, 2005 12:33 pm

andrej777 je napisal/-a:Fak ej sem zdele mal cene gum gledal. Ne mi spet jambrat da če maš keš za tak avto da maš tut za gume(isto kot za bencin) in da ne bit škrt samo pri šport paketu so gume 19 col. Prva guma pride cca 80 zadna pa 90 jurjev. To je 350 jurju za komplet gum. Velik bolš bi blo 18 ker maš gume 255/55-18 že za 55 jurju in se kr močno pozna pa tudi avto je mal bol mehak in bolj udobna vožnja. Samo Šport paketa pa ne moreš dobit z 18 colarcam. Edino kar ostane je da vse kar je v šport paketu posamezno kupš in daš druge feltne samo je pa spat takoj dražje. Bomo vidl kaj bo fotr reku (jz sem zdej v Lj) samo nevem če misl dajat tolk za gume za avto kot za bus.

Sej sem že prašu ampak še enkrat. Zakaj nucaš športni paket pr taki kravi k je X5, k da bi dal traktorju nizkopresečne gume al neki podbnega.

Fotr želi z njim udobno potovat če se ne motm ne pa dirkat na Vršič, za to ne nuca 19' koles pa športnega paketa.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Sr feb 23, 2005 1:43 pm

Podvozje je lahko športno ker avto mal lepše leži in se lepše pelje itak pa bo samo za ceste pa sneg in ne za nek hud teren. 19-ke sem pa že reku da se tut men ne dopadejo ker je avto pol res že trd in ni več tapravga udobja. Samto tut 19-ke pri tako velikih gumah niso tako velika kriza. Kriza je ča daš 20 al pa 21 gor. Samo sigurno bi bil bolj udoben z 18-kam.

Ma sej šefe od Auto aktiva ma 19-ke gor kolkr vem pa če bomo šli na probo pa bomo vidl kolk je res trd. Pomoje tako slabo spet ne more bit, 255/50-19 so visoke 12.75cm kar je višje od 185/65-14 ki so visoke 12cm.

V športem paketu je pa dugač tri kraki multifinkcijski volan, športni sedeži z več bočne opore, zunanje kluke v barvi avta, beli smerokazi, strop iz nekega bolšega materiala, Letvice v grafitni barvi in cel kup stavi ki nimajo veze z športom ampak so za lepši izgled in bolše počitje. Tako da vse kar je v paketu bi itak kupil samo verjetno 18 colarce namesto 19. Lahko pa itak vse tut posebi kupš samo da pride z 18kam pol vse skupi pol miljona več in cca 1.6 miljona. Za kej se bo pa fotr odloču bomo pa vidl. največ pa je odvisno od tega kolk je avto na 19-kah res trd.

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Sr feb 23, 2005 11:28 pm

Zakaj se men zdi da tale avto ni za tvojga fotra?
Če hoče bit racionalen, pa se udobno pelat, naj si kupi naprimer Kio Sorento, ki je % slabši avto, za 70% manj keša, pa še vzdrževanje, registracija, blablabla.....btw, od kdaj so pa terenci bli zelo hitri...sej ne boš kupu X5, da boš dirku z njim, halo?
Jz ti pravm, poglejta Sorento 2,5 CRDI ;)
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Mikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Mikson Če feb 24, 2005 12:16 am

Heh, X5 je fin avto, če se pogovajramo o alternativah bi bilo za pogledati Lexus Rx 400H, mislim, da pride ven pomladi. Je pa 3.3 bencinar in elektro hibrid, skupaj 272konjev, poraba naj bi bila tako nekje kot pri dizlu. Za tehno frike zanimiva varjanta. Drugače pa X5 sigurno boljš kot ML, Allroad in Xc 90 D5.

Jaz bi vzel 4.8iS :twisted: :vrum

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Če feb 24, 2005 12:46 am

krofl je napisal/-a:Zakaj se men zdi da tale avto ni za tvojga fotra?
Če hoče bit racionalen, pa se udobno pelat, naj si kupi naprimer Kio Sorento, ki je % slabši avto, za 70% manj keša, pa še vzdrževanje, registracija, blablabla.....btw, od kdaj so pa terenci bli zelo hitri...sej ne boš kupu X5, da boš dirku z njim, halo?

dej dej ne trapej s takimi neumnosti...kar mu ne paše je samo to da se boji da bo na 19 colskih pretrd avto in to je to.Keš majo tako da si lahko kupjo tak avto.ne rečm da je sorento slab đip,sej ma od Ml mašino baje,pa podvozje je tud sposojeno od ML,tko sm jst nekje zasledu,pa tud za 70% manj keša ga ne bo dubu,tud sorento ni tokl polcen,pa on si želi udobja,glamurja,AVTO! kia še nkol ni to bla in ja sm že sedeu u njemu in znotrej deluje plastika ceneno,če mene prašaš...ne more se nikakor primerjat z X5...X5 je mega in tega bi najraj meu od vseh terencev

LP
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če feb 24, 2005 1:22 am

rok46 je napisal/-a:

dej dej ne trapej s takimi neumnosti...kar mu ne paše je samo to da se boji da bo na 19 colskih pretrd avto in to je to.Keš majo tako da si lahko kupjo tak avto.ne rečm da je sorento slab đip,sej ma od Ml mašino baje,pa podvozje je tud sposojeno od ML,tko sm jst nekje zasledu,pa tud za 70% manj keša ga ne bo dubu,tud sorento ni tokl polcen,pa on si želi udobja,glamurja,AVTO! kia še nkol ni to bla in ja sm že sedeu u njemu in znotrej deluje plastika ceneno,če mene prašaš...ne more se nikakor primerjat z X5...X5 je mega in tega bi najraj meu od vseh terencev

LP

kokr jst vem motorjev nimata istih, pa tud za povozje dvomim
al je pa čist drugač nastavljen
lp

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če feb 24, 2005 1:28 am

rok46 je napisal/-a:

LP

Si že vse povedal. Eden redkih ki zna prebrat poste ne da bi mogu vse 3x razlagat (kot da nisem).

Ampak bom za vsak slučaj še enkrat. VSE kar sem tuki spraševal in kalkuliral sem bil jz in NE FOTR. Jutr pridem domu pa se bova pogovorila. Kaj veš mogoče se je že 100% odloču da ga bo kupu al je bil že clo pr njemu Toni iz Avtovala grosupje ali pa se je že celo odločil da avta ne bo kupil. Kaj se bo odloču vam pa tut sporočim.

Je pa pomoje X5 edinstven. Daleč več od ostalih SUV-ov.

Glede sorentota pa...sej je res dobr avto. Edina stvar po kateri se lahko kosa z BMW jem in ga v nekaterih okoliščinah tut nese je terenske sposobnosti drugač pa nima šans. Dizl ma samo 140KM kar je za tak avto premal v izvedbi z avtomatikom je pa z serijsko opremo 8.8 miljona. Seveda še neki opreme in si na 10-11 miljonih. Za 4 miljone več maš pa BMW-ja z isto opremo s tem da ma 80KM več in steptronic 5 stopenjski avtomatik ki je čist druga pesem kot avtomatik v kii. Pa nimam nč proti kii mamo sami sephijo doma pa ma 170kkm pa gre čist lepo in je prou dobr avto.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 Če feb 24, 2005 1:31 am

Sorento se mi zdi da ma pogon narjen v sodelovanju z subarujevimi inženirji in je baje odličen.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So mar 12, 2005 6:00 pm

No dans sem zvedu da so fotru v Macomi Nm že pred enim tednom sestavili predračun. Saj verjetno ga bo vzel v Avtovalu samo NM je bližje in tam je vsak dan. Zdaj se bo še mal pozanimal če je še kaj pametno dat v avto ali če ma kaj brezvezenga notr.

Avto naj bi bil neki tazga:

BMW X5 3.0d
- barva: schwarz II 8) 8) 8)
- avtomatski menjalnik,
- servotronic,
- vlečna kljuka,
- klima avtomatska konfort
- vodila pa prtlažnjik,
- xenon luči z napravo za pranje žarometov,
- senzor za dež
- ALU stanska stopnica
- šport paket (podvozje, volan, 19 col platišča z 255 in 285 gumami, zunanji deli v barvi,el nastavljivi športin sedeži z spominom, beli smerokazi, steha v anthrazitni barvi)
Cena malo manj kot 15 Miljonov.

Svetoval sem mu še radio na CD-je ker je original na kasete :bonk :bonk drugač je pa ql. Sedaj ostane samo še odločitev kupiti ali ne kupiti.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So mar 12, 2005 6:04 pm

sej sploh ni tko drag. kupte ga, pa še barva je prava. 8)

Uporabniški avatar
carrera 4S
Nov uporabnik

Napisal/-a carrera 4S So mar 12, 2005 6:52 pm

Pr tolkem dnarju jes navigacije nebi spustu :roll:
911 Carrera 4S

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So mar 12, 2005 7:07 pm

Pri takem dnarju 500 jurju za navigacijo res ni nekaj: samo kot prvo če bi tako gledal na vse stvari bi lahko še za 2-3 miljone stavri nahitr nabral, kot drugo bo pa avto za po SLO, HR pa mogoče enkrat na leto kakšna nemčija pa tako in navigacije ne rabmo. Samo za to da jo maš je pa že 100 jurju škoda.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So mar 12, 2005 7:38 pm

andrej777 je napisal/-a:Cena malo manj kot 15 Miljonov.

Svetoval sem mu še radio na CD-je ker je original na kasete :bonk :bonk drugač je pa ql. Sedaj ostane samo še odločitev kupiti ali ne kupiti.

glede na našteto opremo, znamko in izgled ter ceno vašega novega avtomobila, je radio s KASETOFONOM /sic./ nekaj takega kot , kot, kot ....... :?:

... kot stranišče na štrbunk v koloseju ...
lp pilgrim

Uporabniški avatar
carrera 4S
Nov uporabnik

Napisal/-a carrera 4S So mar 12, 2005 7:51 pm

[quote]Pri takem dnarju 500 jurju za navigacijo res ni nekaj: samo kot prvo če bi tako gledal na vse stvari bi lahko še za 2-3 miljone stavri nahitr nabral, kot drugo bo pa avto za po SLO, HR pa mogoče enkrat na leto kakšna nemčija pa tako in navigacije ne rabmo. Samo za to da jo maš je pa že 100 jurju škoda.[/quote]

No tko se pa piše k si janez avto kupuje. Zgleda da je nisi nikol mel (beri navigacije) pa ne veš kok ti prov pride, sej ni nujno da sam karto gor bulš loh gledaš filme npr. al pa POP TV.......
911 Carrera 4S

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So mar 12, 2005 8:23 pm

carrera 4S je napisal/-a:
Pri takem dnarju 500 jurju za navigacijo res ni nekaj: samo kot prvo če bi tako gledal na vse stvari bi lahko še za 2-3 miljone stavri nahitr nabral, kot drugo bo pa avto za po SLO, HR pa mogoče enkrat na leto kakšna nemčija pa tako in navigacije ne rabmo. Samo za to da jo maš je pa že 100 jurju škoda.

No tko se pa piše k si janez avto kupuje. Zgleda da je nisi nikol mel (beri navigacije) pa ne veš kok ti prov pride, sej ni nujno da sam karto gor bulš loh gledaš filme npr. al pa POP TV.......

Ja vse lepo in prav. Samo ti je treba televizor v avtu gledat. Navigacija +TV je še dražje pa še TV dela varnostno samo ko je avto primiru. Pa da ne b pomote , če bi jz kupoval bi vzel. Samo kupuje ga moj fotr ki je 49 let star in še el pomika sedežev nebi vzel če nebi bli v športem paketu. On neve kaj vse navigacija ponuja, njemu je nepomembna in en 19-20 let star mulc (beri jst) ga nebo okol obrnu in preričal.

Uporabniški avatar
carrera 4S
Nov uporabnik

Napisal/-a carrera 4S So mar 12, 2005 8:32 pm

a zdej pa razumm! Sori k te takoj napadem z Janezi pa to :atensn ;)
Hvala bogu da sm jes mojga zadn trenutek prepriču da jo je uzel
Sam bo jeben (beri ful hud) če bo tak k si gor napisu
Sam drgač je men ful grdo če nima stranske stopnice al pa če ma une 15col feltne
19col je pa že preveč hudo
Pol ga pa ti uzam enkrat v nedelo pa pejt pred Kolosej pa te bojo usi sam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ti pa v avtu 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Carrera ;)
911 Carrera 4S

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 So mar 12, 2005 8:46 pm

carrera 4S je napisal/-a:a zdej pa razumm! Sori k te takoj napadem z Janezi pa to :atensn ;)
Hvala bogu da sm jes mojga zadn trenutek prepriču da jo je uzel
Sam bo jeben (beri ful hud) če bo tak k si gor napisu
Sam drgač je men ful grdo če nima stranske stopnice al pa če ma une 15col feltne
19col je pa že preveč hudo
Pol ga pa ti uzam enkrat v nedelo pa pejt pred Kolosej pa te bojo usi sam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Ti pa v avtu 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Carrera ;)

Ja seveda pride pol notr še en netovarniški alarm. ;) ;) Drugač bi ga samo prkiral pred kolosej, odpelu bi ga pa kdo drug. No tolk hudo spet ni samo svetovno gledano je X5 baje že od predstavitve leto 2000 men najbolj karadenimi avti.

Aja pozabu sem napisat še zatemnjeje šipe. 8) 8)

Če ga bo res kupu bo avto hud. :twisted: :twisted:

Če ga zdeel takoj naroči ga dobi, Junija ali celo julija. To pove da so X5-ke kr zanimive za kupt da je taka čakalna lista. Nimaš kej avto je 1A in eden najbolših BMW-jev. Je trenutno tut edin model ki ga še no Bangel pokvaru. :!: :!:

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To mar 15, 2005 7:03 pm

Nasty je napisal/-a:Moje osebno mnenje.

Če misli dati za avto 12.000.000 SIT +, se mi zdi čudno (smešno), da gleda na porabo.

Pogleda naj VW Golf V, model Champion: TDI, 90 KM, majhna poraba,...
Cena: 3.990.000 SIT. S 3 Golfi bo naredil tudi 3x več km. Z manjšo porabo.

.... :roll:

Saj se šališ, ne :D

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Napisal/-a andrej777 To mar 15, 2005 7:35 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:
Nasty je napisal/-a:Moje osebno mnenje.

Če misli dati za avto 12.000.000 SIT +, se mi zdi čudno (smešno), da gleda na porabo.

Pogleda naj VW Golf V, model Champion: TDI, 90 KM, majhna poraba,...
Cena: 3.990.000 SIT. S 3 Golfi bo naredil tudi 3x več km. Z manjšo porabo.

.... :roll:

Saj se šališ, ne :D

LP,
don CONSIGLIO

Folk res misl da če si tak avto kupš da dnar serješ. :? :? :?

Mogoče se rad mal bol udobno peješ in veš da boš zmožen dati 4-5 miljonov pologa in drugo odplačal na kredit v 5tih letih in kupš tak avto. To pa še ne pomeni da te boli falus če avto žre 20-25 litrov.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 13 gostov