Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Po mar 28, 2005 1:56 pm

take debate ker avto bol leti se ponavadi končajo z istimi izgovori.. ..češ, de nasprotnik ni do konca tišal, ali da pač ne zna vozit.. ..tisti, k so pa zgubil, pa se izgovarjajo, da neki ni štimal na avtu, da je meu gume slabe itd itd. konec koncev je pa tako, da se vsak postavi v bran svojega avta ali znamke, ki mu je pri srcu in si ponavadi ne da dopovedat določene stvari v katere je prepričan!

če se že o 5ki GT turbo pogovarjamo lahko trdim, da takrat ko je prišel na trg je bil en najhitrejših (mogoče celo najhitrejši) mali avtomobil na tržišči in še danes je zelo hiter!

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Po mar 28, 2005 2:53 pm

Torej R5 GTT ,Punto GT turbo........imajo kratke menjalnike......honda je hud stroj ,sej pravim sam dokler dobi tiste obrate je avto s turbino hitro pri 200 na h .........,nikoli ne mormo primerjat avto z NA in turbo motorjem ................oz. zelo tezko :!: ,vsaj kar se ravnice tice.......... :!:

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po mar 28, 2005 3:49 pm

lenivec je napisal/-a:
salesky je napisal/-a:Zdej HGT odvisno s kom primerjaš.

on je mislo primerjavo punto GT in punto HGT

Aha...to pa verjamem, če on reče.
The MAN

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch Po mar 28, 2005 4:25 pm

Bom jst kr iz izkušenj govoru.
Punto GT - sm ga dol poču
peugot 205 gti - sm ga dol poču
clio 16v - sm mel enga zravn - sva bla ista
19 16v - sm ga dol poču
škoda octavia 2.0 20v turbo - 300 m sm bil hitrej u tretji me je zmankal
civic i-vt - je bil hitrjši, s tem da je bil moj avto bl u kurcu (realno jst mislm da sva ista. honda vti pa še pride da jo počm)
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Po mar 28, 2005 5:14 pm

vse verjamem razen za Punto GT...da si ga dol pocil.....dovomim(razen ce je bil v kurcu) drgac pa ne ni sans!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a salesky Po mar 28, 2005 5:25 pm

fiat gt je napisal/-a:vse verjamem razen za Punto GT...da si ga dol pocil.....dovomim(razen ce je bil v kurcu) drgac pa ne ni sans!!!!!!!!!

Napišem samo: LOL

Pa ti veš da ni vse v avtu? Moraš tudi znat ga izkoristit! Zdej lahko je več dejavnikov, lahko je bu avto v p****, lahko voznik nezna vozit, lahko je mel en puhn tank drugi čist na nuli,...veliko je dejavnikov polek...

Tko da je čist možno da je počil PuntoGT-ja

LP,salesky
The MAN

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT Po mar 28, 2005 10:26 pm

Ma ja no to turbobitch je malo relativno, odvisno zdej al je tvoj kaj predelan al ostali nič, rečmo moj gt s slabo turbino (lih pred menjavo), je šou kar bulši od cliota 1.8 16v, provano s prijatlovim in to ne 1x! tako da clio original vs punto gt ni primerjave, lahko se zdej pride srat kak lastnik cliota 16v, samo mu jst 100% garantiram da nima prou!

Proti oktaviji 1.8 T (baje čipani) na začetki malo pred njim pole pa tm tm, to lahko potrdi tudi eden lastni iz tega foruma!

Tako, da s tvojimi rezultati se ne ujema, kot pravim je to relativno odvisno od tega ali je bil avto kaj predelan kako zna lastnik upravljat z njim, in še kaj....

Salesky ja dijo porko kadar me vidiš kje okoli mi pomahi te peljem en điro ;)

Uporabniški avatar
Dean Q4
Nov uporabnik

Kraj: Kamnica pri MB

Napisal/-a Dean Q4 Po mar 28, 2005 11:51 pm

Dobro fantje!!!Zelo zanimiva tema, tudi sam sem imel 5gtT, letela je letela, crx-ko vti 160hp sem pojedel 1x, omega mw6 sva bila ista s 211hp, s tem da mi je kuplonga drsela in mi je v 3 naprej ušel, drugače pa malo heca "mogoče off topic", vsi ki ste se najavili temi mašinami "od 5-ke do puntota, honda-LOL..." da vas vidimo kje boste če boste probali z mano proti Alfi 155 Q4...LOL

Pravim da sem mel petko, ko sem kupil Q4 sem pa videl oz. spoznal kako je to ko se avtu totalno sname.... ;)

Brez zamere in LP

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To mar 29, 2005 12:06 am

killah bee je napisal/-a:kregarije pa nočem zarad mojih postov, sicer pa debata ne teče o VTI-jih ampak o petkah,tko da sem jest končal :P

VTIja zna redkokdo štartat pravilno na dragu.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt To mar 29, 2005 8:04 am

Tako je to, je use relativno...ampak ce gledamo po tem da sta oba avta upedenana v 0....je to kar sem rekel js
:lol:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To mar 29, 2005 10:32 am

D.J. je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:kregarije pa nočem zarad mojih postov, sicer pa debata ne teče o VTI-jih ampak o petkah,tko da sem jest končal :P

VTIja zna redkokdo štartat pravilno na dragu.

A punto GT je pa veliko lažje spelat. Verjem da ko enkrat turbo zagrab ni variajnte da ne bi¸vrtelo. 1. 2. prestava, same shit.
Ko se pa pogovarjamo o navoru pa ena butasta ideja. Ko se bosta peljali na morje, pred vrhniškim klancem spustite hitrost na 100kmh, dajte lepo v 5. in ko zapeljete na viadukt (tam je je doštukan, kjer je klanec že cca 200m) pritisni na gas. Da pa ne bomo tišali v nedogled do Črnega kala, se zmenmo da bomo odčitali hitrost nekje pred izvozom za logatec oz tam kjer je konec velikega naklona. Sam sem to probal 14 dni nazaj in je bp šlo 180kmh ko mi je prekinila veselje lepša polovica :( ...ampak to je že druga zgodba..

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 29, 2005 11:15 am

Dean Q4 je napisal/-a:Dobro fantje!!!Zelo zanimiva tema, tudi sam sem imel 5gtT, letela je letela, crx-ko vti 160hp sem pojedel 1x, omega mw6 sva bila ista s 211hp, s tem da mi je kuplonga drsela in mi je v 3 naprej ušel, drugače pa malo heca "mogoče off topic", vsi ki ste se najavili temi mašinami "od 5-ke do puntota, honda-LOL..." da vas vidimo kje boste če boste probali z mano proti Alfi 155 Q4...LOL

Pravim da sem mel petko, ko sem kupil Q4 sem pa videl oz. spoznal kako je to ko se avtu totalno sname.... ;)

Brez zamere in LP

Če mi pade kaka petka turbo spet u pest(dobra seveda), te upam kadarkoli izzivat, ampak ne na dragu, ker je nezanimivo. Recimo da greva iz Jezerkega do Predvora, ali pa iz Dvora(na dolenjskem ob krki) do Kočevja, ali pa skozi Tuhinjsko dolino.
Tam se bo pokazalo kok si dober voznik, ker na 400m itak nima večina avtov kaj proti tvojmu iskat.
Old subarus never die, they just get faster!

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt To mar 29, 2005 3:22 pm

na 400m itak nima večina avtov kaj proti tvojmu iskat.

Sigurno !!!,ampak ponavadi so tej avti ze zdelani :roll:

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Turbobitch To mar 29, 2005 3:26 pm

Dej ka jst svojo zrihtam bodo vaši avti na miru stal.
Slika

Uporabniški avatar
Dean Q4
Nov uporabnik

Kraj: Kamnica pri MB

Napisal/-a Dean Q4 To mar 29, 2005 3:46 pm

nebivedu je napisal/-a:
Če mi pade kaka petka turbo spet u pest(dobra seveda), te upam kadarkoli izzivat, ampak ne na dragu, ker je nezanimivo. Recimo da greva iz Jezerkega do Predvora, ali pa iz Dvora(na dolenjskem ob krki) do Kočevja, ali pa skozi Tuhinjsko dolino.
Tam se bo pokazalo kok si dober voznik, ker na 400m itak nima večina avtov kaj proti tvojmu iskat.

Fantič dragi "beri-HEC", sedaj si šele v temo bincnil, sem vozil 5 turbo - nevem no kaj bi rekel, raje nič - za Q4 pa ti le rečem oz. sprašujem, če slučajno neveš da ima 4x4, pa tudi nasploh se ovinkov NE BOJIM, sem tukajle precej že znan, mislim da jih je vedno manj ki imajo željo se z mano peljat,...pa to ni finta....

4x4 je zakon za ovinke..., za drag je Q4 pretežka, samo to jo J _ _ _ E, razen če bi jo oz. če jo bom oskubil...

Ajde, LP

Punto_GT
Stalni uporabnik

Napisal/-a Punto_GT To mar 29, 2005 6:22 pm

Turbobitch je napisal/-a:Dej ka jst svojo zrihtam bodo vaši avti na miru stal.

Hja me prou zanima ja :lol: pošlji mi sporočilce kadar boš kaj naredu, sem takoj za en drag.

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Turbobitch To mar 29, 2005 6:25 pm

Bom šou u rikverc da se boš boljš počutu.
Slika

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt To mar 29, 2005 7:12 pm

Fantič dragi "beri-HEC", sedaj si šele v temo bincnil, sem vozil 5 turbo - nevem no kaj bi rekel, raje nič - za Q4 pa ti le rečem oz. sprašujem, če slučajno neveš da ima 4x4, pa tudi nasploh se ovinkov NE BOJIM, sem tukajle precej že znan, mislim da jih je vedno manj ki imajo željo se z mano peljat,...pa to ni finta....

4x4 je zakon za ovinke..., za drag je Q4 pretežka, samo to jo J _ _ _ E, razen če bi jo oz. če jo bom oskubil...

Kaj se tok dajate, tukej je debata med R5 GTT in VTI :evil: ,ce se ze neki palite bom pa js prisel z martini integralko(ampak sam ko je soncna nedelja)pa vas pojedu za kosilo :twisted:

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Turbobitch To mar 29, 2005 7:16 pm

Ne tuki je debata o tem al nej on kup petko al ne.

Drgač prot teb z integralko bom mel pa jst še 3 folka zravn a prou.
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov