Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr jun 15, 2005 9:34 pm

sam dobr tut za afnarijo ne rabs zadnga pogona, sej vrjetn nau kupu avta lih sam zato da bo tm neki drseu pa to.pa ne recem da ni to hudo, ni pa za vsak dan

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Re: hmm

Napisal/-a don CONSIGLIO Sr jun 15, 2005 10:53 pm

fr1234 je napisal/-a:nekej se mi sam recte, vse bolj sem nagibam k barchetti, a bom mi morda zal?avto mi je zuni in notri super.sam kvaliteta me zanima a je notranjost kvalitetna, a motor gre vredu al bom sam pr mehaniku??hvala!

Ja ne vem....

4 strani si dobil, izbral pač povsem svojo odločitev, milijonkrat ti ljudje povejo, da pušča streha praktično vsakemu primerku, da je za vozit slabši od ostalih dveh, da je kvaliteta nasploh slabša, armaturka je polovično kar karoserija in ti sprašuješ kako je s kvaliteto :roll:

Pač izberi po svoji volji.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Napisal/-a m power Če jun 16, 2005 9:37 am

Slide je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:to so resnične izjave; pod kvaliteta nisem mislil pokvarljivost ampak materijali
Podvozje je pa to katero sem napisal - kar sam praveri; kake veze ima zdej če se je avto prenehal izdelovati pred tem, pogon za izdelavo komponent je še vedno obstajal.

Avtomobili se kvarijo zaradi slabih materijalov.
Po tvojem mnenju naj bi bilo torej podvozje v Z3 iz leta 1983, takrat so namreč začeli izdelovati E30.
Podvozje za Z3 in compacta je vzeto iz E36. Ne vem od kod vam drugi podatki.

Compact ima zadnjo premo iz E30...sicer so fine nastavitve drugačne, ampak v grobem je zasnova iz E30 ne pa iz E36

Veliko ljudi ve, da ima E36 compact in Z3 zadnjo premo povzeto po E30...to drzi, ampak povzeta je po E30 M3 ;) To pomeni, da sta avtocka z bolj nemirno ritjo, kar je lahko tudi pozitivna stran :D Drugace pa ne vem, kaj imate cez podvozje E30, se za danasnje razmere je cisto spodobna zasnova, ki je marsikater nov avto nima... :roll:

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Re: hmm

Napisal/-a gorgo Če jun 16, 2005 9:47 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:
fr1234 je napisal/-a:nekej se mi sam recte, vse bolj sem nagibam k barchetti, a bom mi morda zal?avto mi je zuni in notri super.sam kvaliteta me zanima a je notranjost kvalitetna, a motor gre vredu al bom sam pr mehaniku??hvala!

Ja ne vem....

4 strani si dobil, izbral pač povsem svojo odločitev, milijonkrat ti ljudje povejo, da pušča streha praktično vsakemu primerku, da je za vozit slabši od ostalih dveh, da je kvaliteta nasploh slabša, armaturka je polovično kar karoserija in ti sprašuješ kako je s kvaliteto :roll:

Pač izberi po svoji volji.

LP,
don CONSIGLIO

OK, da je kvaliteta slabša kot pri ostalih dveh drži, sej je tud dost bolj poceni..
samo da pa prakticno vsakemu pušča streha to pa nebo drzalo.. poznam 5 ljudi ki si lastijo barchetto in NITI enemu ne pušča streha... :roll:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jun 16, 2005 9:57 am

m power je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:
TOMA je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:to so resnične izjave; pod kvaliteta nisem mislil pokvarljivost ampak materijali
Podvozje je pa to katero sem napisal - kar sam praveri; kake veze ima zdej če se je avto prenehal izdelovati pred tem, pogon za izdelavo komponent je še vedno obstajal.

Avtomobili se kvarijo zaradi slabih materijalov.
Po tvojem mnenju naj bi bilo torej podvozje v Z3 iz leta 1983, takrat so namreč začeli izdelovati E30.
Podvozje za Z3 in compacta je vzeto iz E36. Ne vem od kod vam drugi podatki.

Compact ima zadnjo premo iz E30...sicer so fine nastavitve drugačne, ampak v grobem je zasnova iz E30 ne pa iz E36

Veliko ljudi ve, da ima E36 compact in Z3 zadnjo premo povzeto po E30...to drzi, ampak povzeta je po E30 M3 ;) To pomeni, da sta avtocka z bolj nemirno ritjo, kar je lahko tudi pozitivna stran :D Drugace pa ne vem, kaj imate cez podvozje E30, se za danasnje razmere je cisto spodobna zasnova, ki je marsikater nov avto nima... :roll:

Ej dej bodi džek, pa se zapelji po zlizanemu portoroškemu asfaltu ko pade dež - pa boš sam videl kako super je to podvozje in pogon, ko ni elektronike da bi uravnavala zadevo; kolegu je to bil sanjski avto, pa se ga je znebil v 2 meseca od nakupa, je pa drugače totalni bmw fahrer. -Pa ne mi zdej govort kao je treba znat to peljat - nisi hakinen ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 16, 2005 10:36 am

You're not gonna like this, but: morš znat pelat, navadit se da je zadaj totalno lahek. In če je res totaln bmw fahrer bi mogu bit navajen na zadnji pogon.

Poleg tega, zakaj ga po dežju vozi? Tej avti so menda bolj za lepo vreme, al je bil to njegov edini avto. :roll: Če pa pretiravaš ti bo pa vsak avto nevaren.

Glede kvalitete imajo nekateri Z3 res težave s tesnenjem strehe.

@Mirko123: Z3 ni več v proizvodnji, ga je zamenjal Z4 ki je baje veliko boljši.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jun 16, 2005 10:37 am

E30 s špero je zelo dobra osnova za drift in zajebancijo. Seveda v povezavi s konji.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 16, 2005 11:51 am

Hmmm...če maš kej pameti v glavi, se da tudi E30 peljati čisto pohlevno tudi po dežju in spolzki cesti, če hočeš in znaš maš pa še veselje on demand :twisted: ...
Pri normalni vožnji pa nikjer ne piše da ima gas samo legi ON in OFF, če lepo delaš z desno nogo, se pelje čisto pohlevno. Ne vem kaj delate tak halo okol zadnjega pogona, sej niti ne kupuje 2.8 motorja ampak 1.8, kar pri z3 pomeni 113 konjev, in to ne ugrizne ravno na vsakem ovinku ;) Če je tvoj kolega bmw-fahrer me res čudi, da je avto prodal zato ker mu je rit plesala...pa tud ne vem kako je vozu da ga je to motilo...ko pade dež, pač paziš kaj delaš s plinom...
Je pa res da tudi brez špere in z dobrimi 120 konji E30 leti še kako počez...ampak kot sem rekel...on demand, ne pa sam od sebe ;)

Pa še nekaj...eddy, cimpo, lukamarko, kdobravc, eraserr, iKst in še kdo so živ dokaz da ti ni treba bit Miki Hajniken da takšen avto pelješ počez in to tudi po mokrem...vsega se da priučit...če poznaš pa kot že rečeno samo on in off, potem je pa itak samo bicikel zatebe ker te bo pomedlo s ceste tudi s FWD ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jun 16, 2005 11:58 am

meu je kolega tega Z3 z najbolj švoh motorjem, pa je žlajfal za šalo; ma prav sramotno je bilo, ko sem se normalno peljal in pospeševal v svojem coupeju, je njemu vseskozi uhajal zadek...mah fantje bi moral probat pa bi videli. Ko je zamenjal za Z3 coupe verzijo , 2.8 motor in elektroniko je zadeva ratala popolnoma drugačna...zadek je še vedno driftal a dosti bolj kontrolirano, čez ovinke je limalo da je joj... ma čisto drugi avto tisti cabrio je bil ves kot od čigumija - pičkohvatno vozilo in nič drugega
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če jun 16, 2005 12:01 pm

INFINITI je napisal/-a:meu je kolega tega Z3 z najbolj švoh motorjem, pa je žlajfal za šalo; ma prav sramotno je bilo, ko sem se normalno peljal in pospeševal v svojem coupeju, je njemu vseskozi uhajal zadek...mah fantje bi moral probat pa bi videli. Ko je zamenjal za Z3 coupe verzijo , 2.8 motor in elektroniko je zadeva ratala popolnoma drugačna...zadek je še vedno driftal a dosti bolj kontrolirano, čez ovinke je limalo da je joj... ma čisto drugi avto tisti cabrio je bil ves kot od čigumija - pičkohvatno vozilo in nič drugega

Hmm...glede na to da vozim E30 z močnejšim motorjem in praktično slabše(starejše) uglašenim podvozjem probavam vsak dan kako se pelje, tudi po mokrem... ;) Sem mel to srečo da je pol dni odkar ga imam scalo po našem mastnem asfaltu :lol:

Je pa res da je Z3 mogoče malo manj vzvojno čvrst, ampak to samo poslabša občutek med hitro vožnjo, samega oprijema pa niti ne...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
perimund
Stalni uporabnik

Kraj: Monaco

Napisal/-a perimund Če jun 16, 2005 9:50 pm

ocean je napisal/-a:sam dobr tut za afnarijo ne rabs zadnga pogona, sej vrjetn nau kupu avta lih sam zato da bo tm neki drseu pa to.pa ne recem da ni to hudo, ni pa za vsak dan

za afanrijo rabis samo zadnji pogon! tak avto se kupi samo zato da se neki drsi in frizuro mesa v vetru!, je hudo kot si napisal, in ja! to! je za vsak dan! -> da se po poti do sluzbe mal "poslidas" pa da si mal frizuro pomesas! za weekend se pa z 320d al pa z mazdo6 peljes k "tastarim na kosilo"!

l.p.
pero

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Če jun 16, 2005 9:59 pm

no za vsak dan, to je relativno.ce si se ne vem kak car z mx 5-ko poznim k je pod nulo pa mau zmrzuje nimas kej delat.in to pravm zato k mam izkusne s tem ne basam kr neki. tko da ja polet je fino pa lepo za vsak dan sam pozim se pa stvar neha k se dobesedno po jajcih vozs.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Če jun 16, 2005 10:33 pm

Eden je rekel, da Alfa Spider ni fun samo zato, ker ni RWD. Alfa je fun pa tudi, ce je FWD. To je super avto, ampak je predrag in bi raje vzel Mazdo.

Ne vem pa kako bo zdej z Brero spider, ker bo AWD. Naj kdo pove, ali je to pozitivno al negativno za spider avto, ki je za afnanje? Vprasam samo in malo tudi neumesno, ne zamert. :P

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe jun 17, 2005 8:44 am

ocean je napisal/-a:no za vsak dan, to je relativno.ce si se ne vem kak car z mx 5-ko poznim k je pod nulo pa mau zmrzuje nimas kej delat.in to pravm zato k mam izkusne s tem ne basam kr neki. tko da ja polet je fino pa lepo za vsak dan sam pozim se pa stvar neha k se dobesedno po jajcih vozs.

Sej roadsterji naj bi bili kot drugi al tretji avto pri hiši, da ga magari odjaviš za čez zimo, čeprav se najdejo pacienti ki se celo leto z njimi vozijo. To je pač moje videnje tega.

Dejch je napisal/-a:Ne vem pa kako bo zdej z Brero spider, ker bo AWD. Naj kdo pove, ali je to pozitivno al negativno za spider avto, ki je za afnanje? Vprasam samo in malo tudi neumesno, ne zamert. :P

To je za po hosti. :P (joke)
Slika

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a gorgo Pe jun 17, 2005 8:58 am

Nixxon je napisal/-a:
ocean je napisal/-a:no za vsak dan, to je relativno.ce si se ne vem kak car z mx 5-ko poznim k je pod nulo pa mau zmrzuje nimas kej delat.in to pravm zato k mam izkusne s tem ne basam kr neki. tko da ja polet je fino pa lepo za vsak dan sam pozim se pa stvar neha k se dobesedno po jajcih vozs.

Sej roadsterji naj bi bili kot drugi al tretji avto pri hiši, da ga magari odjaviš za čez zimo, čeprav se najdejo pacienti ki se celo leto z njimi vozijo. To je pač moje videnje tega.

Dejch je napisal/-a:Ne vem pa kako bo zdej z Brero spider, ker bo AWD. Naj kdo pove, ali je to pozitivno al negativno za spider avto, ki je za afnanje? Vprasam samo in malo tudi neumesno, ne zamert. :P

To je za po hosti. :P (joke)

zakaj bi pa bli pacienti tisti ki se celo leto vozijo z njim???
eni si pač tak avto zelijo, za dva pa nimajo denarja... in se pol vozijo celo leto, nevem kaj bi blo tak slabega v tem...

zoom
Nov uporabnik

Napisal/-a zoom Pe jun 17, 2005 9:15 am

Maj dej dej...jst res da se z MX5 mal vozim pozim, ampak pretiravate...mal občutka pa ni panike. Čudno da ni MB pa BMW ni popušil preden so elek. pogruntal....

Je pa res da platno ni za zimo mišljeno...maš tko kot jst hard top pa čau...Če nimaš dnarja za 2avta pač kupiš trdo streho te vseen cenej pride...

Če kdo kupuje je moja na:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=323171

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Pe jun 17, 2005 10:05 am

zoom je napisal/-a:Čudno da ni MB pa BMW ni popušil preden so elek. pogruntal....

Ne štekam kaj si hotu povedat? A čudn da se jih ni več ubil preden so elektroniko začel not devat al kaj? Jah, nič bolj kot kak drug RWD roadster.

Glede trde strehe imaš prav, pa verjamem da si marsikateri to želi pa ima lahko samo en avto, samo vseeno, mislim da vremenske razmere niso glih prizanelsjive do platnene strehe.
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jun 17, 2005 10:34 am

Nixxon je napisal/-a:
zoom je napisal/-a:Čudno da ni MB pa BMW ni popušil preden so elek. pogruntal....

Ne štekam kaj si hotu povedat? A čudn da se jih ni več ubil preden so elektroniko začel not devat al kaj? Jah, nič bolj kot kak drug RWD roadster.

Točno to kar je napisal, da folk pretirava zarad RWD in da če bi blo tako hudo, bi BMW in MB že zdavnaj ukinila zadnji pogon, ko še ni bilo elektronike in je bla stvar "tako zelo nevarna" ;) Je pa res bla včasih nerodna za pozimi, ker so bili BMW-ji lahki zadaj in že na makadamskem malo večjem hribu težko spelješ, kaj šele če bi bil zasnežen...ampak dokler se premika ni panike...ustavit se pa ne smeš :) Sem že sam izkusil grenkobo zadnjega pogona, ko sem moral po zalet... :oops: :lol:

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Pe jun 17, 2005 10:37 am

sam dobr mazda ma zlo kvalitetno tut platneno streho tko da ni panike, je pa dost bols ce mas trdo.ja hm zakaj bi res ze mogu met dva avta, sej nej bi blo da je kabrio drugi avto sam ce ni pac ni, ce nimas dveh avtov.je pa razlika u obcutku al mas ti 110 al pa 150 konjev ampak vseen pozim je treba pazt se posebi zato k je avto lahk pa bl igracka ni isto kot MB al pa BMW.

Uporabniški avatar
Slash83
Novinec

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Slash83 Ne jun 19, 2005 1:08 am

Meni pa je zanimivo to, kako "eni" trdijo da VSEM barchettam pušča streha in da je to brezpogojno res, ker so to slišali od ene babice pri mlekarni...

5 lastnikov pa trdi nasprotno... samo babice pri mlekarni ki so to slišale po Radiu Ognjišče bodo ziher bolj vedle kar drži od dejanskih lastnikov...

Btw: pa to s streho sem pač vzel za zgled - enako velja za motor, pleh, vožnjo,.. itd. z Barchetto... Vprašaj lastnike in NJIH poslušaj kaj so + in kaj - avtomobila..

Moje mnenje: jaz sem na Fiatovi strani ker mi super služijo - a če nebi gledal na denar bi ziher vzel BMW-ja ker je super vožnja & izgled & motor, glede na ceno & kvaliteto pa bi vzel Fiata.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov