Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr nov 23, 2005 8:05 pm

Dejstvo je da se popusti pri prodajalcih iste znamke lahko precej razlikujejo če si tam stalna stranka in podobno mene bi isti Leon recimo v Celju prišel 160k dražje v SG pa kar 230k dražje v Lj pa bi bla razlika okol 40k tko da šlo se je za isti avto ker je bil pač samo en še z to opremo pač določena AH ma mogoč manjši rabat in si lahko privošči manjšo maržo in ti kot stalni stranki pač lahko ponudi isti avto pač ceneje kot drugje kar je zelo pohvalno.
Pa vsi pozabljate eno stvar, GOLF se bo prodal kot za med, vsak ki pozna slovensko tržišče ve, da bo "folk" enostavno razgrabil lep ohranjen primerek Golfa, ni važno na opremo ali motor

to pri VW-jih drži kot pribito pa res je da nemci pr nas nasploh držijo ceno :D
Pol je pa reku "prokleta j***a k sm meu 2ko ni nič crknl pa še prasca sem notr brezskrbi naložu tle pa je vse neki nežno da vse kar primeš ti u roki ustane.

moj sosed ma Golfa II ki je kot tank z dizelskim agregatom da ne naštejem kolikokrat se je vozu z oljem na min in podobno avto ne crkne ob priložnosti poslikam števc nekaj čez 300k brez večjih popravil avto je dejansko občudovanja vreden in ob tem še z suho mašino mislim res kar dela sosed ne zdrži nobeden sodoben avto ves material za bajto je sam v prikolici zvozil v kar strm breg pa je šlo mal je kadil sam šlo je pa to je zame ljudski avto
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
mihakrapez
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihakrapez Sr nov 23, 2005 11:47 pm

seat je napisal/-a:Dejstvo je da se popusti pri prodajalcih iste znamke lahko precej razlikujejo če si tam stalna stranka in podobno mene bi isti Leon recimo v Celju prišel 160k dražje v SG pa kar 230k dražje v Lj pa bi bla razlika okol 40k tko da šlo se je za isti avto ker je bil pač samo en še z to opremo pač določena AH ma mogoč manjši rabat in si lahko privošči manjšo maržo in ti kot stalni stranki pač lahko ponudi isti avto pač ceneje kot drugje kar je zelo pohvalno.
Pa vsi pozabljate eno stvar, GOLF se bo prodal kot za med, vsak ki pozna slovensko tržišče ve, da bo "folk" enostavno razgrabil lep ohranjen primerek Golfa, ni važno na opremo ali motor

to pri VW-jih drži kot pribito pa res je da nemci pr nas nasploh držijo ceno :D
Pol je pa reku "prokleta j***a k sm meu 2ko ni nič crknl pa še prasca sem notr brezskrbi naložu tle pa je vse neki nežno da vse kar primeš ti u roki ustane.

moj sosed ma Golfa II ki je kot tank z dizelskim agregatom da ne naštejem kolikokrat se je vozu z oljem na min in podobno avto ne crkne ob priložnosti poslikam števc nekaj čez 300k brez večjih popravil avto je dejansko občudovanja vreden in ob tem še z suho mašino mislim res kar dela sosed ne zdrži nobeden sodoben avto ves material za bajto je sam v prikolici zvozil v kar strm breg pa je šlo mal je kadil sam šlo je pa to je zame ljudski avto

Golf 2jka je zakon (neuničliv hlapec)
:twisted:
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če nov 24, 2005 7:24 am

Glede popustov, če si dobr pogajalec pa če si vztrajen lahko tud do 6% prideš, vsaj pr VW, pr audiju pa ne vem kolk ti dajo. Najbolš da daš pr parih trgovcih nardit predračun in pol vidš pr čem si. Pol pa z predračuni okol od trgovca do trgovca letaš pa se pogajaš. Fotr je pr golfu pršel do 6%.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če nov 24, 2005 5:45 pm

6% je kar realno - da se tudi kaj več še posebej, če del popusta zamenjaš recimo za zimske gume in druge dodatke.

Lahko pa počakaš na kakšne rasprodaje, ki jih bo zdaj in po novem letu vse polno.

bad_olio
Nov uporabnik

Kraj: OBLA ZEMELSKA

Napisal/-a bad_olio Če nov 24, 2005 6:43 pm

Sem lastnik golfa V TDI. Novega sem kupil febuarja in dal za njega 3.850Ksit. Avto ima narejenih 22k km brez napak. Poraba malo pod 6. Avto ima od opreme: metalna barva, klimatronik, CD, 5 vrat(vse el. šipe), ABS, ESP, 8 vreč... Prej imel golfa IV. Razlika med njima je ogromna.
Pri nakupu novega nisem niti najmanj gledal na to, da sem imel že prej pozitivne izkušnje z VW. Vse druge variante so bile dražje(Mazda 3, Civic, Megane, 307, C4), zato imam golfa. In sem zelo zelo zadovoljen. :D
!!!NESO LHKE!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Če nov 24, 2005 6:46 pm

Jst bi ga kupu ce bi blo dnara pa ce bi hotu avto tega ranga. Zame je stevilka ena hatchback :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če nov 24, 2005 6:56 pm

ban je napisal/-a:Glede popustov, če si dobr pogajalec pa če si vztrajen lahko tud do 6% prideš, vsaj pr VW, pr audiju pa ne vem kolk ti dajo. Najbolš da daš pr parih trgovcih nardit predračun in pol vidš pr čem si. Pol pa z predračuni okol od trgovca do trgovca letaš pa se pogajaš. Fotr je pr golfu pršel do 6%.

6% se men zdi dokaj bedn popust
avto za 5 mio pa sam 300k popusta
lohka dobiš mnogo več
men so pr viatu ponudl 12%
pr renoju okrog 10%
opel 10%
in MB 18% :oops: - zato sm ga tud kupu- vendar ta ni realen popust-je pa za zaposlene
pr vw nism spraševal- so mi pa 3 leta nazaj ponujal okrog 10%- seat
6% ni po moje nč- oz ti more zraven dat še pa još dodatne opreme
lp

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Če nov 24, 2005 7:27 pm

Evo to me je zanimal, konkretni procenti. Drugač kokr se je do zdej dal potipat je 6% že zazihr, bomo vidl, če se bojo še kej bl potrudil. :)

Drugače pa je verjetno razlika med popustom, ki ti ga da štacuna in popustom, ki ga razpiše firma. Npr. pri Peugeotu sm vidu, da ma šefe kr vsak mesec spisek popustov, ki veljajo pri vseh prodajalcih. Potem pa mislš, dober je, ko je dal 10% v resnici pa mu itak firma ga da za tok manj, on pa se ne bi stegnu niti tolar več.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Če nov 24, 2005 7:56 pm

ti morš sam direkto napast kok je zadna cena k jo misljo dat
pol rečeš tole pa ni prov velik- da si dobu že ugodnejšo zadevo
pa bo še mal spustu- pol greš pa k drugmu z to ponudbo ti da še niži....
sam cajt za igračkat morš met
jst recimo ful uživam po salonih tko da mi to ni panike
lp

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Če nov 24, 2005 8:02 pm

kljukec je napisal/-a:ti morš sam direkto napast kok je zadna cena k jo misljo dat
pol rečeš tole pa ni prov velik- da si dobu že ugodnejšo zadevo
pa bo še mal spustu- pol greš pa k drugmu z to ponudbo ti da še niži....
sam cajt za igračkat morš met
jst recimo ful uživam po salonih tko da mi to ni panike
lp

Nisi edini :D .

Sblue
Nov uporabnik

Napisal/-a Sblue Pe nov 25, 2005 9:15 pm

Iskal sem avto za mojo drago in sem fajn pregledal ponudbo v nižjem srednjem razredu. Dejstvo je, da je po množici ogledov in testov celo mojo drago najbolj prepričal Golf, čeprav je na začetku trdila "samo Golfa ne". Res je, da ga ima vsak kmet, ampak jebiga. Avto je dober, ful je zadovoljna in to je to!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So nov 26, 2005 10:30 am

Ti mors najt cloveka ki mu res zaupas, al pa jih zajebavi. Mojmu fotru so ponudl 12% pr oplu ko je reku da dobi novga vw za isto ceno :P
Mercedes ja pa predrag pa smo ga odpikal, kasnej ko pa ni nc blo od ns so pa rekl da na 220 motoru dajo se 2500eurov dol!!!to pa je tut neki ampak avto je biu se vedno predrag...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So nov 26, 2005 11:40 am

Od golfov sta mi všeč le dva : enka GTI in pa R32.
Vse ostalo je brez čustev in mlačno narjeno. Ampak dela.BP
Kar se tiče petke :
1. predrag za miljon
2. grd - moje osebno mnenje
3. dolgcajt
4. astra je lepša, da o bmw enki pa audiju a3 ne začenjam
5. najlepši iz tega segmenta mi je honda civic(po možnosti sport 3 vratna) - ne ta tanova!

Bi pa takoj mel enko GTI, sam so redke ohranjene. klasika pač :)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So nov 26, 2005 1:02 pm

BASS - dej ti meni to tvoje mnenje "predrag za milijon" obrazložit - oz kako to misliš predrag .. glede na ponujeno (motor, oprema ... ), glede na konkurenco, glede na ... ?

LP

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So nov 26, 2005 1:17 pm

Bass bi ga imel potem takem rad za 3mil. :bonk

Uporabniški avatar
samson33
Nov uporabnik

Kraj: savinjska

Napisal/-a samson33 So dec 03, 2005 11:26 pm

Kolikor plačaš toliko dobiš. Seveda se najdejo izjeme. Ampak VW je popolno naprotje Kie. Sam delam v proizvodnjem podjetju in vem da vsako podjetje pozna svoje ciljne kupce. Podjetja sama postavijo prvotno ceno in to tudi na podlagi razvoja in kvalitete, ki so jo dale v izdelek (al je to TV, avto...).
Modras

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 04, 2005 11:37 am

Če človek prebere vse teme si lahko ustvari svoje mnenje, cilj ( skoraj ) vseh je, da je Golf V predrag.

Kaj pa BMW? A ni predrag?

Kaj pa Mercedes? A ni predrag?

Kaj pa novi Clio? Je ta predrag?

Dandanes je vse drago. Kmalu bo štruca kruha 500 SIT. Je to predrago?

Vsak naj si kupi tisto kar mu je všeč in kar si sploh lahko privošči. Vsekakor bo PREDRAGO!

Uporabniški avatar
RAPMAN
Uporabnik

Kraj: Ljubljana - Trnow

Napisal/-a RAPMAN Ne dec 04, 2005 12:00 pm

simply je napisal/-a:Če človek prebere vse teme si lahko ustvari svoje mnenje, cilj ( skoraj ) vseh je, da je Golf V predrag.

Kaj pa BMW? A ni predrag?

Kaj pa Mercedes? A ni predrag?

Kaj pa novi Clio? Je ta predrag?

Dandanes je vse drago. Kmalu bo štruca kruha 500 SIT. Je to predrago?

Vsak naj si kupi tisto kar mu je všeč in kar si sploh lahko privošči. Vsekakor bo PREDRAGO!

se podpišm pa ne bo štruca kruha sam 500 sit ampak 3 evre ... tko da j*ba

drgač pa hud golfy edin uno kromano masko nevem zakaj tlačjo povsot :evil:
8) ;)
>>ZIDEK<<
Slika

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Ne dec 04, 2005 2:23 pm

če parafriziramo... dam raje 500 sit za kilsko štruco kot za pou kile štruce kruha, kar naj bi predstavljal golf glede na konkurenco...vsekakor je vse predrago, vendar za to draginjo dobiš nekje več, nekje pa manj...
ne praš me nič, ker nič ne vem

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Ne dec 04, 2005 2:59 pm

Smešna izjava. Mislim da marsikatera konkurenčna znamka nudi manj KVALITETE.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov