Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To dec 20, 2005 10:13 am

Dejch je napisal/-a:Sam 3ka BMW nima kaj vec placa odzadaj kakor 159. Gebek je prakticno isti falus. Tako, da napake ki jih ocitajo Alfi, jih zanimivo noben ne BMWju. Da se visoko sedi je cisto logicno, ker je limuzina, v Breri se ne. Sedi se notri dobr, sam cista bedarija je, da ne mors po visini nastavljat varnostnega pasu. Pravzaprav pa, hvala bogu, da se ne prodaja tako mnozicno kakor BMW ali Audi, ker pol bi ze sama po sebi Alfa zgubila šarm.

Malo neopraviceno padajo dolocene kritike na nove Alfe, posebaj ker jih novinarji in vozniki hvalijo.

http://www.topgear.com/drives/A0/00/roa ... 01/01.html

Tukaj je se en test Brere in padajo res orng pohvale, tako da so te Alfe svetlobna leta pred starimi. Neke pomanjkljivosti kot je prostor odzadaj in gebek, pa ne vem zakaj konstantno povdarjate, ker pac avto je se zmer sporten in ni cisto druzinsko usmerjen kakor npr Audi ali MB. BMW ma iste probleme, ker je bol sportno usmerjen in ni vzeta kot slabost ampak kot normalni pojav.

Tako je. In tudi "pomanjkanje" prostora pri, npr. BMWju grajajo. Ampak to je pač cena ki se jo plača da avto ni oblikovan kot totalna škatla in je bolj športen. Mene osebno ne moti malo bolj utesnjen prostor zadaj, če se nek avto za to odkupi s super lego ali ostalimi čari ki so, za moje pojme, potrebni za avto.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To dec 20, 2005 10:14 am

Aja, pa še vprašanje: koliko ima potem Alfa najmanjšo možno dimenzijo felten? 17"?

Ker 330mm kolute pomoje ne spraviš pod manjše, glede na to da so pri 330i že za 300mm kolute potrebne 17" ali nekatere redke 16".
Slika

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To dec 20, 2005 10:26 am

Nixxon je napisal/-a:Aja, pa še vprašanje: koliko ima potem Alfa najmanjšo možno dimenzijo felten? 17"?

Ker 330mm kolute pomoje ne spraviš pod manjše, glede na to da so pri 330i že za 300mm kolute potrebne 17" ali nekatere redke 16".

Jap 17" je najmanj. LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To dec 20, 2005 10:54 am

soso je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:Aja, pa še vprašanje: koliko ima potem Alfa najmanjšo možno dimenzijo felten? 17"?

Jap 17" je najmanj. LP

Ja 17" je najmanj pri 2.4 jtdm in 3.2 V6 jts ki imata 330mm diske, pri ostalih modelih so pa diski 300mm in najmanjše feltne so 16".

lp
kris

sviz2000
Novinec

Kraj: nova gorica

Napisal/-a sviz2000 To dec 20, 2005 1:35 pm

ja vem da se u bmw še slabši sedi zadaj ku u alfi,samo mene ne briga kako se sedi zadaj,ker tam jst nikol ne sedim,pa tudi na desnem sedežu ne.za volanom se pa lepše sedi v bmw,vsaj z mojimi centimetri.mi pa ni jasno zakaj sem u stari 156 normalno sedel,v novi,ki pa ima ti opremo in kao športne sedeže,pa ni mogoče sedet več ku 200 km,potem začne bolet koleno, in v 159 je podoben položaj.Če se že grejo športen avto,potem naj naredijo nizek sedež,ne pa da je isto ku u fiatu,kjer sediš na avtu in ne v njem.glavni problem je pa ta da si do sedaj lahko alfi marsikaj oprostil,ker so jo rešeale zmogljivosti za pametno ceno in pa lepota.no,če bojo obveljale za 159 cene katere so zdaj objavljene,potem mislim da bo prodaja katastrofa,kajti morate računat da alfe čez par let sploh ni mogoče prodat

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy To dec 20, 2005 4:45 pm

no, in zato, ker je rabljeno alfo težko prodat, imajo tako nizke cene. Ko bi se rabljene alfe prodajale kot vroče žemljice, bi definitivno imele višjo ceno. Končno, ceno določa trg, ne pa ocena vrednosti avtomobila glede na konkurenco.
ne praš me nič, ker nič ne vem

sviz2000
Novinec

Napisal/-a sviz2000 To dec 20, 2005 4:54 pm

evo,točno to,končno ceno določa trg,in zato je 7,2 miljona za 159 bistveno preveč

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 20, 2005 5:18 pm

Nekaj se mora upoštevati.
V EU se cene vozil med posameznimi članicami ne smejo razlikovati za
več kot 5%. Ne glede na standard v posamezni državi. Zato mislim,
da bodo tudi v SLO na ta "račun" sčasoma znižali ceno, oziroma ponudili
dodatne popuste.

Je pa res tudi nekaj. Kdor bo želel tako Alfo, jo bo tudi kupil, plačal. Ne
glede na to, kako se rabljene AR prodajajo. Saj je tudi 320d z "malo" opreme
takoj pri 10 miljonih.

Npr.: imam kolega, ki sta pred 3 leti dala za Passata 1,9 TDI skoraj 8 miljonov.
Danes pa vidimo kakšne so cene rabljenih. Uvoz rabljenih iz Nemčije,
Belgije,... je naredil svoje.

Uporabniški avatar
maniac
Novinec

Napisal/-a maniac To dec 20, 2005 6:27 pm

o konkurenci so že dost napisal, za vsazga se nekaj najde.
osebno pa mislim, da je trenutno zelo zgrešeno plačat 7+mio za avto, še posebej za alfo, ker bo prehitro zgubila ceno (saj ostali tudi, le malce počasneje), ampak če pozabimo na računico za trenutek:

za ta denar bi (če bi denar sral in kupoval nov avto) vzel bmw serije 3, ker mi je pač omiljen model+RWD in po mojem skromnem-subjektivnem mnenju "boljši" avtomobil od passata, alfe,...

alfo se bo pa zelo splačalo kupiti kakšne 2-3 leta staro za dobra 2 miljona ;)

za moj okus je praktično edina stvar, ki me odvrača od nakupa alfe sprednji pogon...ko bo mela pa RWD bo pa prva na moji listi

lp

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To dec 20, 2005 6:32 pm

sviz2000 - napisal si, da je cena 7,2 mio SIT za 159 bistveno previsoka - kakšno ceno s tem misliš, oz koliko bi bila po tvoji oceni primerna cena ?

LP

sviz2000
Novinec

Napisal/-a sviz2000 To dec 20, 2005 6:45 pm

uf,na to je nemogoče odgovorit realno,lahko poskusim,glede na to ,da si alfa mora najprej povrnit položaj,ki ga je imela pred dostimi leti,se pravi ona lovi bmw-jev ugled in ne obratno,glede na dejstvo da je pri prodaji rabljene ogromna izguba vrednosti oz jo je tudi zelo težko prodat,glede na to da je to znamka ki si sama sebi pljuva v lonec z prodajo od toče poškodovanih avtomobilov,uvozom sumljivih vozil iz tujine,glede na to da so v slo servisi katastrofa,bi po mojem morala cena ostati ku za 156, pa saj še teh niso prodali prav dosti zadnje čase,verjetno je del težave tudi v ceni.Nima smisla govorit da so slovenci čudni ker rajši kupujejo nemce,ker se ne bo narod prilagajal trgovcem,temveč obratno

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 20, 2005 7:07 pm

sviz2000
Od " ... ki si sama sebi pljuva...." pa do konca, se s tvojim komentarjem popolnoma
strinjam.

manic
Dvomim, da boš 2-3 leta staro Alfo dobil za dobra 2 miljona. Res je, da bo odvisno
od motorja. Za JTD dvomim. Ali pa bodo imele "malo morje" km.

Danes tudi dobiš Passat varianta 1.9 TDI, s kar dosti opreme, za manj kot
3 miljone.Nov je bil pa slabih 7 miljonov. Ampak to zaradi uvoza, kot je napisal
"sviz2000" "sumljivih vozil iz tujine".

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso To dec 20, 2005 8:47 pm

sviz2000 je napisal/-a:hm,jst trenutno vozim 156 2.4 m-jet al kako se že imenuje,letnik 04 poleg nje imam še bencinko letnik 98 in sem tudi jst kumi čakal na 159,kr na slikah je zgledala oh in sploh,pole pa sem jo šel pogledat u živo,se peljal en krog in se odločil:TEGA PA JST ŽE NE BOM KUPU,ker,sedet v njej normalno se še zmeraj ne da,notranjost je kopiranje novejših bmwjev,sedeži še vedno previsoki,zadaj nič prostora,cena pa je šla u nebo.Poleg tega je pa glavni razlog zakaj ne alfe servis,vsaj u sloveniji je to problem n.1.jst sem jo mel zadnjič na servisu 20000 kilometrov,zdej pa hodim vsak drugi dan nazaj ker šraufi ven odpadajo,razna škripanja so pa itak že od rojstva prisotna,Kar se tiče kvalitete samega avta,je prejšnja,letnik 98 veliko boljše sestavljena skupaj.Sicer je res,da še vedno uživam pri vožnji,samo sem zdej mel sposojenega bmw 535d in moram rečt da je svetlobna leta naprej od prejšnjega modela,ker meni bmw prej niso bli filing z vozit,ti zdej so pa druga pesem,zdej bom še počakal na 330d,z opremo po moji želji,pa bom se potem odločil kako in kaj.S ceno je pa tako,če hočeš točno določen avto,boš plačal kar stane,če pa iščeš po ceni,vzemi daewo,pardon,chevrolet,saj tudi moj sanjski avto je MB SL 55 AMG,samo se mi zdi blesavo tolko dat za avto

Svis katero Alfo 159 si ti vozil, kateri motor in katere barve, kakšna oprema????
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Kaj za 7.2 mio tolarjev??

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 To dec 20, 2005 9:27 pm

Norden je napisal/-a:
Presenečenje je prej neprijetno kot prijetno, saj je 159-ka bistveno dražja kot 156-ka. Modro je lepo počakati na rabljene. Pa servis obvezno okolica Ljubljane, če si iz prestolnice.

Veit?
Nord?

sviz2000
Novinec

Napisal/-a sviz2000 Sr dec 21, 2005 12:08 am

a?pa kej si ti udba da te vse to zanima?
2,4 dizel,srebrno,oprema ne vem,verjetno najoljša ker je imela navigacijo,me itak ne zanima,ker zame bi mogla bit neki ku ti paket pri 156,tega pa še nimajo

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr dec 21, 2005 9:44 am

sviz2000 je napisal/-a:a?pa kej si ti udba da te vse to zanima?
2,4 dizel,srebrno,oprema ne vem,verjetno najoljša ker je imela navigacijo,me itak ne zanima,ker zame bi mogla bit neki ku ti paket pri 156,tega pa še nimajo

Torej si jo vozil v tujini.

Eh zanima me samo za to, ker na dan tvojega prispevka v SLO še ni bilo možno voziti tega avtomobila, ker so prve 159 šele registrirali. Pa nisem udba, samo preveč ljudi jih kar nabija kako so kaj vozili, v resnici pa od gledanja slik dalje niso prišli.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

sviz2000
Novinec

Napisal/-a sviz2000 Sr dec 21, 2005 11:52 am

ja valjda,v italiji kašne tri mesece bo tega al neki takega,takoj ko so prišle ven,menda ne bom naših tupih prodajalcev prosjačil za en krog,verjetno še niso vidli človeka ki bi bil pripravljen vsako leto kupit avto za 7,2 mio sit,ali pa so že predčasno vedeli da mi ne bo tako všeč, ;) sem pa jo videl v lj citypark garažna hiša z slo tablico-LJ pred cca enim mesecem,tako da ne bo držala tvoja trditev

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr dec 21, 2005 3:04 pm

kljukec je napisal/-a:
Bel-Tirid je napisal/-a:Edino tisto -3leta servisi zastonj-, mercedes je v temu razredu imu 10 let zastonj servisi.

Drugače je pa huda Alfa, sam če so spet dali svojo slabo kvaliteto v to Alfo, je pa drugo

simbio traja 3 leta oz 100k km
včasih je bilo zajetro vse- danes so v bistvu l redni servisi v ceni
jst bi teli alfici dodal sam še ogrevane zice pa usnje- kakšna je pol cena?
kolk čez 8mio pride
lp

Zakaj ma pa moj fotr 10 let:?:
Kaj so znižali predkratkem :?:
Slika Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Sr dec 21, 2005 4:44 pm

sviz2000 je napisal/-a:ja valjda,v italiji kašne tri mesece bo tega al neki takega,takoj ko so prišle ven,menda ne bom naših tupih prodajalcev prosjačil za en krog,verjetno še niso vidli človeka ki bi bil pripravljen vsako leto kupit avto za 7,2 mio sit,ali pa so že predčasno vedeli da mi ne bo tako všeč, ;) sem pa jo videl v lj citypark garažna hiša z slo tablico-LJ pred cca enim mesecem,tako da ne bo držala tvoja trditev

Dve srebrni 2.2 sta že dalj časa v Lj. Ostel so bile registrirane tri dni nazaj.

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Sr dec 21, 2005 6:13 pm

brez besed sem nad to debato,najbolš da si to ogledate in glasujete potem bom pa lahko bolj konkretno neki povedu,zaenkrat bom pa tiho ;)

http://www.m-tuning.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=536
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov