Nisem hotu se vmešavat v tele otročarije sam bom vseeno en post napisu da bom mel večjo število

:D
JOKE
tko kot bencinarji in dizli majo svoje dobre in slabe lastnosti.Naj povem z sodelavcem sva šla par dni nazaj na daljšo pot in "testni" avto je bla Škoda Octavia 1.8T (ni čipana) in sem jo mel tudi možnost kr precej relacije vozit naj povem,da ta motor je živahen torej precej živ ter tut dost prožen,sam naj še slabe lastnosi povem zj ko sem pač navajen svojga TDI-ja me bencinc enostavno ne pritegne več,boste vprašali zakaj? zato ker pri teh bencincih morš večino vožnje sam prestavlat kar pri TDI-ju ni potrebno ker ma pač večji navor in lahko večino časa desno roko pač uporabljaš za kaj drugega (naprimer:18 letna štoparka.press

)
Turbo bencinc je živahen in prožen kar sem tut preizkusil sam mene ne pritegne da ne govorim o hrupu ki je prisotem v avtu ko avto goniš z 5000 obrati tle se ta hrup izenači z hrupom ki ga proizvaja dizelski agregat tko da naj še kdo kaj reče da bencinc nima hrupa kiss my ass eni majo res nerazčiščene pojme kaj je hrup v avtu in tisti ki govorijo da jim je rohnenje bencinarja všeč ne delajo velik kilometrov če bi se mogli vozit 8 ur na dan skoz z tem hrupom ki ga proizvaja bencinar pri 6k rpm bi rad vsakega vidu kak glavobol bi mel.
Torej mene je vse minilo ko sem opazu da ta motor nima nobenga efekta če nima vsaj 4000rpm-a in tle je hrup še clo večji kot pri mojmu TDI-ju

:D:D tak da tist ta-ta-ta kr pozabte.in kot sem že dostkrat reku kjer so obrati tm je poraba tak da garantirano bencinar porabi več kot dizlaš
Me je pa tut ful motilo ker mi je avto ugasnu skor na vsakem križišču in to zato ker sem navajen svojga dizlaša kjer lahk skor brez gasa štartam in speljem pr teh vaših superiornih bencincih morš pa že pri vsakem speljevenju porabit 1l bencina ker morš met ful več obratov da sploh lah avto spelje
Ko sem se doma vsedu s5 v TDI-ja ki ma btw 40Hp manj ga nebi za noben denar zemenju za tisto 1.8T mašino pr teh bencincih morš vsake 15k menjat prestavno ročko ker jo izrabiš pr dizlo pa prestaviš v V prestavo pa skor pozabiš na prestavljanje in z tem tudi na tankanje
Res pa je da se vsi ki pravte da vam dizel ob normalni vožni pokuri 5l mal lažete,vrjemte tut sam ga mam če dizla turiraš v visoke obrate je brezveze ker tm je sam še poraba učinka pa ni zato pa je dizel niskoturažna mašina kjer lahk že pr 2000rpm uživaš v vožni medtem ko bi mogu bencinarja pač bolj priganjat da bi imel enak efekt 5l za dizla je občutno premal prej bi reku 6l povprečja sam to tko sami veste
Zj marsikeri je tut napisu koliko so dizli v osnovi dražji od bencinskih avtov pa me zanima keri si je to izmislu ker zj majo pri večini znamk dizli enako ceno kot bencinarji tak da.........
Zanima me kako to ker vsi neki oporekat športnosti dizlov,da so se pri hondi in še pri nekaterih drugih znamkah odločili ponudit tudi dizel različice,ker preprosto to narekuje trg in kupci.
Zj če sem se pri čem zmotu me popravte drgač pa tiho
Aja pa tale post sem napisu iz lastnih izkušenj