Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 21, 2006 4:17 pm

killah bee je napisal/-a:
kris je napisal/-a:Še bolje kot audi 1.8 T (150 km) je kot sem že prej napisal leon 1.8 T ki ima 180 km potem ga pa še čipaš in prideš ziher na 210-220 km, pa cena leona je ziher še nižja kot od audija sam ga je kr težko dobit.

Ga slučajno dobiš za manj kot 2 mio :roll: , preberi prvo koliko je pripravljen dat za avto ;)

Ti rajši prvo mal poglej kok so cene ker na avto netu ni bilo nobenega sem pogledal v salomonov oglasnik in se prodajata dva eden nima cene drugi je pa 1.790.000 sit tok okrog cene drugače ja pa letnik 00 rumene barve, klima, 4x airbag, 4x el. stekla, 2x el. ogledala, TSC, 6 prestav, daljinsko centralno zaklepanje, servisna knjiga prodajajo ga pa pri autodelta d.o.o.
Slika
Slika

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš To feb 21, 2006 4:18 pm

A zdaj je RS kao najbolši ker ga maš sam???

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To feb 21, 2006 4:32 pm

Aleš je napisal/-a:A zdaj je RS kao najbolši ker ga maš sam???

Ja sigurno, kaj si pa mislu :roll:

Ne ni najboljši,sam ko gledam kaj folk piše oz. predlaga, me je prijelo da bi koz... Je pa za ta denar definitivno super avto,če hočeš seveda da leti ;) So tudi drugi avti ki so kul in jaz ne gledam na znamke, RSa sem si pač kupil ker sem si ga želel in mi je za denar ,ki sem bil pripravljen dati za avto,definitivno največ dal in sem za enkrat zadovoljen z nasmeškom na ustih :D ;) Ne govorim pa da je najboljši. Ga imam pa rajš kot kakega pugelna S16 al pa Corso GSI, ki sta po performansih motorja nekje skupi z R19-16V. Jaz sem pa hotel več in zato mi je Clio dal največ za svoj denar in za to kar ti ponuja ;)

Kris se pardoniram :oops: :) Niti ne vem kolk res pridejo Leoni, sam se mi zdi da pod 2mio vseen ne dobiš avto ki je vredu, ker ga sam po svoji logiki cenim malo višje, sploh če pogledaš osnovne modele ;) Lahko se pa tud motim :D
Slika

Uporabniški avatar
kris
Novinec

Napisal/-a kris To feb 21, 2006 4:50 pm

Sej ni panike, če je pa avto vredu ali pa ni to ne vem sam recimo tak leon nov je bil 4 milijone zdej po 5 letih je pa 1.8 milijona mislim da je to kr realna cena.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 To feb 21, 2006 5:47 pm

killah bee je napisal/-a:
Aleš je napisal/-a:A zdaj je RS kao najbolši ker ga maš sam???

Ja sigurno, kaj si pa mislu :roll:

Ne ni najboljši,sam ko gledam kaj folk piše oz. predlaga, me je prijelo da bi koz... Je pa za ta denar definitivno super avto,če hočeš seveda da leti ;) So tudi drugi avti ki so kul in jaz ne gledam na znamke, RSa sem si pač kupil ker sem si ga želel in mi je za denar ,ki sem bil pripravljen dati za avto,definitivno največ dal in sem za enkrat zadovoljen z nasmeškom na ustih :D ;) Ne govorim pa da je najboljši. Ga imam pa rajš kot kakega pugelna S16 al pa Corso GSI, ki sta po performansih motorja nekje skupi z R19-16V. Jaz sem pa hotel več in zato mi je Clio dal največ za svoj denar in za to kar ti ponuja ;)

Kris se pardoniram :oops: :) Niti ne vem kolk res pridejo Leoni, sam se mi zdi da pod 2mio vseen ne dobiš avto ki je vredu, ker ga sam po svoji logiki cenim malo višje, sploh če pogledaš osnovne modele ;) Lahko se pa tud motim :D

se v celoti strinjam s tvojim postom
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To feb 21, 2006 7:55 pm

Mislim, da je nekaj takega vsaj tako dobro (raketa) kot CLIO RS, glede samega "karakterja" avtomobila pa bistveno drugačen
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=642352#
Registracija pripadajoči stroški so isti (enak razred prostornine + enaki »konji).
Bistvene razlike so naslednje:
Motor – 6 valjev, 2,5 l delovne prostornine, 170 »konjev«, 245Nm navora – po tradicij BMW-jevih 6 valjnikov ima območje uporabnih vrtljajev večje kot CLIO – zaradi dobre zaloge navora je uporaben pri nizkih vrtljajih, obenem se na željo voznika brez upiranja vrti v najvišjih vrtljajih. CLIO razvije sicer enako moč – vendar pri manjši prostornini, torej je treba za boljše zmogljivosti »tiščat«, vsekakor bolj kot pri BMW-ju.
Res je sicer, da ima CLIO nekoliko boljši pospešek (okrog 0,5 s 0 – 100 km/h) , BMW ima na drugi strani boljšo prožnost in večjo končno hitrost
Podvozje – zadnji pogon + izklopljiva stabilizacijska elektronika + razpored teže 50 : 50 med prednjo in zadnjo os + natančni volanski mehanizem . 170 »konjev« na prednji ali zadnji osi je bistvena razlika – govorimo o »raketi« oz zmogljivem avtomobilu – če je pogonska os »obremenjena« z krmiljenjem posledično nudi manj »informacij«, pa tudi narava samega pogona pri pospeševanjih v višjih vrtljajih iz recimo ovinka »vleče« naravnost, pa tudi pri slabših podlagah »trga« volan.
Večja medosna razdalja nudi poleg udobja, tudi boljši občutka stabilnosti pri višjih hitrostih, pa tudi bolj mirno prenaša razna »izživljanja« voznika.
Skratka – stroški katere zahteva država so primerljivi, poraba tudi – s tem, da bo CLIO pri mestni vožni porabil manj, več pa pri »tiščanju« zaradi zasnove motorja (manjša prostornina, navor, prožnost …)
Ker so stroški primerljivi torej samo izbiraš kaj hočeš glede na »karakter« posameznega avtomobila.
Meni osebno v tem primeru bolj paše BMW – zaradi njegovih zgoraj naštetih lastnosti motorja + podvozja – za piko na I ima 6 valnjik tudi zelo lep glas.

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To feb 21, 2006 8:08 pm

Se strinjam z zgoraj napisanim, sam mislim da je avtor teme napisal da rabi majhen avto :D , Jaz bi mel tud raj bumfla, samo je v mojem primeru precej dražji od Clia ki sem ga kupil :D
Slika

Kristus
Nov uporabnik

Napisal/-a Kristus To feb 21, 2006 10:09 pm

Zdaj cakam na enga penzionista da si solze obrise al bo prodal svojga Stilo Abarth al ne za special price.Eni so res cudni prav jocejo se ko mora avto od bajte hahaha,ce ne pa Rjuhar varjanta tja me tud vlece ;) [/quote]

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Če feb 23, 2006 7:27 pm

Osebno ne bi sploh razmišljal: BMW 323i :bow
Ko boš enkrat preizkusil zadnji pogon, razporeditev teže 50:50 in zvok 6 valjnika + še obilica drugih stvari, ne bi več razmišljal o avtih na sprednji pogon :twisted:

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Če feb 23, 2006 7:27 pm

Osebno ne bi sploh razmišljal: BMW 323i :bow
Ko boš enkrat preizkusil zadnji pogon, razporeditev teže 50:50 in zvok 6 valjnika + še obilica drugih stvari, ne boš več razmišljal o avtih na sprednji pogon :twisted:

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če feb 23, 2006 7:57 pm

vsak svojo znamko hvali :roll:
....

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Če feb 23, 2006 8:02 pm

Pišuka ej, dej vse moje poste prebrat pa boš vidu, da nikoli nism nobene znamke pluval tut nism nikjer reku da BMW rulez in da je vse ostalo šit. Jz bi bil še bol srečen če bise dalo dobit tut od drugih znamk zadnji pogon pa da bi blo cenejše. Ampak na žalost zadnji pogon ponuja sam BMW, MB, pa kakšen spet precej drag in ekzotičn športnik, ok + še nekateri res stari modeli od Forda...

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Če feb 23, 2006 8:18 pm

Ja sigurno, kaj si pa mislu

Ne ni najboljši,sam ko gledam kaj folk piše oz. predlaga, me je prijelo da bi koz... Je pa za ta denar definitivno super avto,če hočeš seveda da leti So tudi drugi avti ki so kul in jaz ne gledam na znamke, RSa sem si pač kupil ker sem si ga želel in mi je za denar ,ki sem bil pripravljen dati za avto,definitivno največ dal in sem za enkrat zadovoljen z nasmeškom na ustih Ne govorim pa da je najboljši. Ga imam pa rajš kot kakega pugelna S16 al pa Corso GSI, ki sta po performansih motorja nekje skupi z R19-16V. Jaz sem pa hotel več in zato mi je Clio dal največ za svoj denar in za to kar ti ponuja

To je blo bl v hecu mišlen.

Saj nimam nč proti RS, prov luštna zadeva mi je.

Kristus
Nov uporabnik

Napisal/-a Kristus So feb 25, 2006 1:40 pm

Kupil Stilo Abarth :twisted: hvala vsem se enkrat za predloge in namige........se poslavljam ;)

AudiQUATTRO
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a AudiQUATTRO So feb 25, 2006 1:45 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:vsak svojo znamko hvali :roll:

Pejva poj midva še svojo :P :P :P
Kup si CRX-a po možnosti da je Vti :lol: :lol: :lol:
Megane RS250 Cup Extreme Blue
Clio RS182 Cup Liquid Yellow

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK So feb 25, 2006 2:20 pm

Ja, kaj če bi kako slikico nalimal kaj si kupu? da vidmo... :P

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So feb 25, 2006 4:11 pm

Kristus je napisal/-a:Kupil Stilo Abarth :twisted: hvala vsem se enkrat za predloge in namige........se poslavljam ;)

hočmo slikce v galeriji :pop:

Uporabniški avatar
weekid
Nov uporabnik

Kraj: novo mesto

Napisal/-a weekid So feb 25, 2006 4:34 pm

ja dej saj slikco gor pa mal povej kulk si dal za njega...
Mejte se cool

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Ne feb 26, 2006 4:35 pm

killah bee je napisal/-a:Za taki denar ne dobiš boljše rakete in predvsem takega letnika kot Clio RS
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=629213

Pri zavarovanju še padeš v malo nižji razred kot pri vseh ostalih naštetih, razen Pežojev,ki pa ne letijo tolk kot Clio. Poraba za tak avto pri dinamični mestni vožnji z malo težjo nogo je 8.7 litra na 100km, kar je za 170KM kar lepa številka ;)

mestni vožnji? ne s*** stari. Naredi 100 kilometrov po mestu s "malo težjo nogo" pa de ti ta avto porabi manj kot 9 litrov ti ga napolnim do konca.

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk Po feb 27, 2006 1:24 pm

Hahaha jaja tok mau bo žru.To bo to :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov