Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Pe maj 05, 2006 12:17 pm

De_Tomaso je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
kris je napisal/-a:Tudi jaz ti priporočam alfo sploh če imaš rad bolj športne avtomobile in športno vožnjo.

In kaj ima Alfa 147JTD športnega oz. ali ga tretiraš kot športni avto z športno vožnjo :roll:

Najboljše podvozje in volanski mehanizem v razredu. Plus tega ima edini avtomobil v tem razredu sistem proti blokiranju koles pri grobem pretikanju navzdol, hkrati pa ima stopalke urejene tako, da je z lahkoto možno peljati tehniko prsti-peta.

Že samo zaradi tega je bolj športna kot večina v tem razredu, da ne omenjamo zavor, sedežev in tako dalje. Predvidevam, da še nisi sedel v 147.

Ne vem zakaj tupiš svoje, če so ti vsaj ene trije postregli z dejsvti in dokazali da nimaš pojma ????

LP d

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi Pe maj 05, 2006 1:11 pm

davorkat je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:Glede zmogljivosti JTD 115 pretiravate - dCi 120 je v vseh pogledih zmogljivejši, pa tudi konkurenca ima v tem razredu zmogljivejše motorje, nekateri kljub manjši moči.
Skratka daleč od zmogljivosti "razred zase" - za ta razred in denar, ali pa glede na delovno prostornino in "konje".

LP

Lepo povedano,

LP

Hm kaj pa podatek katerih avtomobilov je več na servisu z okvaro motorja. Okvare turbine so sploh pri prvih serijah pri Renaultov precej pogost pojav, tako, da se je vredno pozanimat pri renaultovih mehanikih kakteri letnik je že dober... (ker počasi poštimajo težave)

Glede unega testa v AM pa tako, nima veze kako so postavili ocene, ker AM tako ali tako prevaja nemške tekste, je pa zanimivo, da je Astra z 1,9 motorjem prej, kot info. pa naj povem, da uporablja JTD motor, ki izhaja iz Fiat koncerna, tako kot še nekatere druge znamke, saab recimo...

Sedeže ia že najbolj osnovna verzija z zelo dobrim bočnim oprijemom, podvozje je identično 156, ki je znano kot zelo dobro. Ureditev kokpita je zelo športna.... po moje ni brez razloga skoraj identično spopirana v mazdi 3...

So pa vsi novejši turbodizelski motorji po večini dobri izdelki, tako da bi se, če bi sam izbiral zgolj na podlagi motorja, zelo težko odločil. Peljal bi oba in poslušal svoje občutke... Sam sem vozil oba in vem kako bi se odločil... ;)

Res pa je, da je potrebno biti previden pri kupovanju Alfe, ker je invazija avtomobilov, ki so pripeljani iz uvoza z zelo sumljivimi kilometri... Že samo če bežno preletiš nekatere prodajalce rabljenih lahko ugotoviš, da imajo na zalogi tudi po 5 avtomobilov s skoraj identičnimi km... (+- 2 ali 3K km).
Drugače pa je v Alfa klubu kar nekaj lastnikov 250Kkm brez najmanjših težav okoli motorja...

Za katerikoli model se odločiš, je potrebno bit zelo previden in pošteno pregledat avto.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one

Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Novinec

Napisal/-a GEISTERFAHRER Pe maj 05, 2006 1:28 pm

stardo je napisal/-a:Hvala vsem! Ste mi relativno olajšali odločitev. Danes položil aro za Alfo 147 (1,9 JTD, 115KM)

Lp, T

Respect! ;)
Alfa-146 BOXER, za dušo in telo!
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So maj 06, 2006 12:40 am

GEISTERFAHRER je napisal/-a:
stardo je napisal/-a:Hvala vsem! Ste mi relativno olajšali odločitev. Danes položil aro za Alfo 147 (1,9 JTD, 115KM)

Lp, T

Respect! ;)

Bravo.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
sašo&FIAT
Novinec

Napisal/-a sašo&FIAT So maj 06, 2006 6:01 am

Lp, T

:clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

bravo

srečno vožnjo
www.fiat-klub.si
Slika
SAMO DA JE VONJ PO NAFTI!!!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So maj 06, 2006 6:46 am

davorkat je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
kris je napisal/-a:Tudi jaz ti priporočam alfo sploh če imaš rad bolj športne avtomobile in športno vožnjo.

In kaj ima Alfa 147JTD športnega oz. ali ga tretiraš kot športni avto z športno vožnjo :roll:

Najboljše podvozje in volanski mehanizem v razredu. Plus tega ima edini avtomobil v tem razredu sistem proti blokiranju koles pri grobem pretikanju navzdol, hkrati pa ima stopalke urejene tako, da je z lahkoto možno peljati tehniko prsti-peta.

Že samo zaradi tega je bolj športna kot večina v tem razredu, da ne omenjamo zavor, sedežev in tako dalje. Predvidevam, da še nisi sedel v 147.

Ne vem zakaj tupiš svoje, če so ti vsaj ene trije postregli z dejsvti in dokazali da nimaš pojma ????

LP d

Jao :bonk

Še vedno nima športnega podvozja. Ma ga recimo GTA, navadna ne, razno če jo ponujajo z tako opremo, proti plačilu seveda ;)

Več se mi ne da razlagat :roll:

Je pa Alfa dober nakup, kar sem že tud omenil :!:
Slika

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX Ne maj 07, 2006 10:56 am

jaz ti predlaham megana II,na daljše razdalje malo, kuri oz. pri vožnji med 60km/h - 100km/h kuri dokaj malo ne vem točno koliko med 5 do 7l na 100km Lastne izkušnje. Je pa tudi zelo trpežljiv. Doma imamo 1.4 16V 7 let star avto kupljen leta 1999. Samo enkrat smo ga imeli na popravilu, ker je neki centralna zajebavala. to je bilo lansko leto. Avto je tudi zelo prostoren. Priporočam Megana II
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne maj 07, 2006 11:15 am

bwz ta še dalje tupite ker je bolši and so on...avto je že kupu,tko da se ta tema lahko zaklene,da ne bo kdo še kej novga pogruntou...
Slika

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo To maj 09, 2006 12:11 am

Ej Rok46! Dobro si to povedal... :D Sam ne še zaklepat; vsaj do srede ne, ko bom končno lahk naložo slike od Alfe da bote vidli kaj se je izcimilo iz vsega tega prerekanja o teh dveh avtih.

Lp, T

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To maj 09, 2006 12:49 am

Pravilno si izbral - s srcem.
Samo enkrat se živi, zakaj se nebi lepo živelo ;)

Sem pa par dni nazaj s 147ko 1,9jtd prevozil kar nekaj kilometrov in je popolna kombinacija ta motor v tem avtu in lahko zdaj tudi iz prve roke potrdim, da kupuješ odličen avto. Ta ki sem ga vozil jaz je imel mislim da 136.000km in je predel kot nov.

Prepričan sem, da niti eden od teh, ki so svetovali nakup renaulta, še ni vozil 147.

Še en nasvet za kolega alfista: pelji na avtoservis Zega v Komnu - ne bo ti žal prevoziti 200km - obljubim.
Še link do kluba: http://www.alfa-klub.com/modload.php?&c_mod=lastcnews

Poišči na forumu teme o serviserjih in ti bo hitro jasno zakaj s cele Slovenije vozijo(vozimo :D ) k njemu.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 1:15 am

...Jaz bi izbral motor od Alfe in karoserijo od Megana :P :P :P
Čestitam ti k nakupu in želim vso srečo - z motorjem jo boš sigurno imel - je pa avto samo za dva odrasla... zadaj se zelo težko vsede odrasla oseba... L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To maj 09, 2006 1:18 am

Še en nasvet za kolega alfista: pelji na avtoservis Zega v Komnu - ne bo ti žal prevoziti 200km - obljubim.

Pa še lepi ovinki so do Gorjanskega :P :P :P zaradi tega ti bo izbor še bolj všeč...
kinkyllama & Yoni fun club ...

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To maj 09, 2006 5:33 am

Mad je napisal/-a:Še en nasvet za kolega alfista: pelji na avtoservis Zega v Komnu - ne bo ti žal prevoziti 200km - obljubim.

Pa še lepi ovinki so do Gorjanskega :P :P :P zaradi tega ti bo izbor še bolj všeč...

Točneje je servis v Gorjanskem - relacija Komen proti Italijanski meji. Ko boš imel avto na servisu pa naj ti zrihtajo testnega in se zapelješ kakšen hiter krog (meni z Alfo počasi ne "znese") po tistih cestah (do Komna in okolice ali čez mejo proti Zgoniku) - za "piko na i" pa se ustavi v kakšni osmici (teran + pršut) pri nas ali v Italiji (Zgonik npr.) .... samo tisto Italijo vzemi z rezervo, ker so v vaseh okoli Trsta doma kleni in zavedni Slovenci oz Primorci - da ne boš slučajno govoril Italijansko ker bo :/:o:/
Pa srečno vožnjo :tomidelej:

LP

Uporabniški avatar
zombi
Novinec

Napisal/-a zombi To maj 09, 2006 7:37 am

oa kaj nas obišči na forumu: www.alfa-klub.com

Glede servisa se pa strinjam, zgleda, da je David&co že eden zadnjih uradnih serviserjev, kjer bi brez strehu pustil avto, vsaj v tej polovici Slovenije.
<FyreDaug> fuckin ricers
<FyreDaug> civics are like tampons, every pussy has one
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov