Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To apr 25, 2006 3:20 pm

Sokol je napisal/-a:Kja zdaj megan z cup podvozjem ni za vsak dan al je....ker jaz nimam se drugega avta na razpolago.Joj :evil: se pran jezen ko ne morem tega sam probat pa se odločit!

lej Sokol. jaz sem 8.5. poslovno na Ptuju. pa če ti to ni prepozno bom šel z meganom pa pridi na ptuj, narediva par kilometrov in to je to. je pa res da je to moje čudo še malo trše od cup-a. sporoči.

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol To apr 25, 2006 5:57 pm

Dare tebe je sama dobrota :D

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny To apr 25, 2006 6:08 pm

Rjuhar je napisal/-a:
Sonny je napisal/-a:Astra opc je 2 sekundi hitrejša kot Megane na Nurburgringu 8) . Glede pričevanj ljudi, ki imajo ta avto, bi jaz nedvomno vzel Astro !

http://video.google.com/videoplay?docid ... =OPC+astra

ja pa prov rad bi vidu enga od korenjakov s tegale foruma, ki se bo tkole s svojim avtom peljal. Saj morda je kdo, samop jih na prste prešteješ. Prste ene roke, se bojim...

Vzemi tisto, kar ti je bolj vsec.

seveda, to sem dal čisto tako za zanimivost

dare01
Novinec

Napisal/-a dare01 To apr 25, 2006 7:24 pm

Sokol je napisal/-a:Dare tebe je sama dobrota :D

:oops: . mah sej vem v kakšni situaciji si. poršejev, bmwejev pa vsega je ko blata v sloveniji. ko pa hočeš probat kakšnega pravega hot hatcha pa lahko, če imaš srečo, testiraš al golfa al pa minija. o kakšnem fordu st, astri opc, meganu rs pa ni govora. kaj potem prodajajo avte če pa za celo slovenijo nimajo tudi enaga primerka za pokazat?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash To apr 25, 2006 7:29 pm

res. dare. sama dobrota te je.

daj povej kdaj boš kaj v evropo priletel, al pa k dedu, če kdreš kdaj na kakšen drik kam?

bi prišel tja, ti en drink častil, ti bi pa potem malo avto pokazal? aja, kolk si sploh star, če ni zaupno?

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To apr 25, 2006 7:50 pm

Dare, da te še jaz pohvalim. :bow:
Res pohvalno, da si pripravljen človeku dat testno vožnjo. Še so pošteni ljudje na svetu!
Glede na to, da ga boš lahko celo sprobal se boš vsaj zanj lahko odločil. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol To apr 25, 2006 7:56 pm

dare točno to oni mislijo da bom prišel v trgovino rekel dajte mi enga megana rs in tukaj imate denar.Ko pa to ni tako denar ni iz zemlje zrasel in če tolliko denarja vložim v nekaj želim stvar vsaj videt in spobat.Tako da če je možno bi te res lepo prosil,da me na ptuju zapelješ kakšen kilometer, da stvari pridem do dna.Mi pa ta datum definitivno ni prepozen in se lepo se sklada saj ravno sedmega pridem domov iz priprav!
HVALA

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol To apr 25, 2006 7:59 pm

Zdaj sem sele videl Simon nisem jaz mislil da mi dare da to za vozit(sej ne da bi mi bilo težko ) :D ampak samo da me on pelje pa da vidim.Osebno zelo ne rad vozim tuje avte sploh pa kaj takšnega!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 25, 2006 8:49 pm

Sokol je napisal/-a:dare točno to oni mislijo da bom prišel v trgovino rekel dajte mi enga megana rs in tukaj imate denar.Ko pa to ni tako denar ni iz zemlje zrasel in če tolliko denarja vložim v nekaj želim stvar vsaj videt in spobat.Tako da če je možno bi te res lepo prosil,da me na ptuju zapelješ kakšen kilometer, da stvari pridem do dna.Mi pa ta datum definitivno ni prepozen in se lepo se sklada saj ravno sedmega pridem domov iz priprav!
HVALA

Jst mislim, da bi ti na tak al drugačen način mogli omogočit testno vožnjo - naj se malo mučijo za denar. Konec koncev - ne prodajo ravno vsak dan RS-a
V primeru, da sem na tvojem mestu bi jih postavil pred dejstvo - Testno vozilo oz, grem pogledat GOLF-a, ASTRO, FOCUS-a ....
Po mojem prepričanju bi hitro spremenili "taktiko" ;)

LP

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To apr 25, 2006 8:53 pm

mojster miha, get a life. Saloni sluzijo na konfekciji ne na butiku, zapomni si to in prosto jih boli organ, ce bi ti rad F1 Megana al pa ST Fokusa Zal je tako...

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG To apr 25, 2006 8:56 pm

ne splača se jim imeti takšen avto kot testno vozilo, ker bi se vsak kr tko najavu pa šel peljat. Bi ga čist zgonil potem ga pa ne bi mogli več dobro prodat. Čista zguba.

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Napisal/-a Sokol To apr 25, 2006 9:00 pm

Mojster miha
Stvar je v tem, Da je v Sloveniji za testne namene registriran samo eden RS in ko nekdo želi testno vožnjo kao dajo ponudbo oz. povpresevanje na renault slovenija in potem čakaš in čakaš tako tot jaz.Zdaj recimo je že minilo skoraj 3 mesece od tega in vsake tolko časa me pokličejo iz salona čes da me imajo na umu ter da se trudijo.....bla bla bla....
Pa se do zdaj nič!
Ki pa so se dnevi ko bos lahko probal cup in navadno različico in se odločil.
Sej je v bistvo zelo bedasto vse skupaj človek im ponuja zajeten kupček denarja oni pa se čohajo in praskajo.Pa sej ni čudno da me v leče v švico!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 25, 2006 9:02 pm

Rjuhar je napisal/-a:mojster miha, get a life. Saloni sluzijo na konfekciji ne na butiku, zapomni si to in prosto jih boli organ, ce bi ti rad F1 Megana al pa ST Fokusa Zal je tako...

So "saloni" in so saloni ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha To apr 25, 2006 9:05 pm

Sokol je napisal/-a:Mojster miha
Stvar je v tem, Da je v Sloveniji za testne namene registriran samo eden RS in ko nekdo želi testno vožnjo kao dajo ponudbo oz. povpresevanje na renault slovenija in potem čakaš in čakaš tako tot jaz.Zdaj recimo je že minilo skoraj 3 mesece od tega in vsake tolko časa me pokličejo iz salona čes da me imajo na umu ter da se trudijo.....bla bla bla....
Pa se do zdaj nič!
Ki pa so se dnevi ko bos lahko probal cup in navadno različico in se odločil.
Sej je v bistvo zelo bedasto vse skupaj človek im ponuja zajeten kupček denarja oni pa se čohajo in praskajo.Pa sej ni čudno da me v leče v švico!

To je še boljša ideja - reci zrihtate v kratem, ali grem v Švico ponj ;)

LP

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Sr apr 26, 2006 8:56 am

killah bee je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Osebno mislim, da je ta tema prezpredmetna; Med enim odhajajočim Type-R (BTW, a ni celo tako da na testni stezi od TG drži še vedno najboljši krog kot hot hatch? -kljub vsej tej novi konkurenci), in astro je ogromna razlika - saj se bo vsak zaljubil pri avtu v nekaj drugega.

Clio Cup

1.33.8

Honda Civic Type-R

1.36.5

:wink:

Sicer pa tam manjka velik časov :roll:

Type_R se ne more primerjat z Astro, Meganom in podobnim. Primerja se pa lahko z Cliom RS, kar je bila tudi večkrat primerjava,med temi dvemi avtomobili ;)

:roll: :roll:
poznavalec...

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 26, 2006 9:10 am

HajdukS je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Osebno mislim, da je ta tema prezpredmetna; Med enim odhajajočim Type-R (BTW, a ni celo tako da na testni stezi od TG drži še vedno najboljši krog kot hot hatch? -kljub vsej tej novi konkurenci), in astro je ogromna razlika - saj se bo vsak zaljubil pri avtu v nekaj drugega.

Clio Cup

1.33.8

Honda Civic Type-R

1.36.5

:wink:

Sicer pa tam manjka velik časov :roll:

Type_R se ne more primerjat z Astro, Meganom in podobnim. Primerja se pa lahko z Cliom RS, kar je bila tudi večkrat primerjava,med temi dvemi avtomobili ;)

:roll: :roll:
poznavalec...

Dokaži nasprotno, pa pusti une čase gor, so bolj za hec gor.So pa z TG steze ;)
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr apr 26, 2006 9:47 am

Clio cup je bil na road legal slick gumah drugače na testu - right?

No sej ččlovek se je že mislim, da odločil ampak tukaj je še en hot hatch na katerega ne smemo pozabiti:
Mazda 3 MPS - japonska brutala
Slika
Slika

http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 2131045430
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr apr 26, 2006 9:58 am

No da pogledamo podatke še malo drugače :D
HP Nm Vmax 0-100 80-100 hockenheim
Honda Civic Type-R 200 196 235 6,9 6,5 1.20,4
Honda Civic Type-R 200 196 235 6,7 5,8 1.21,5
Renault Clio 2.0 16V 179 200 222 7 7,3 1.20,3
Renault Clio 2.0 16V 179 200 222 7,1 7,5 1.21,3

To so dejanski časi testirani na hockenheimu.Časi so si verjetno različni zaradi različnih voznikov, pogojev in še česa.Se pa vidi,da sta si avta precej podobna in jih lahko primerjamo ;)
Slika

Uporabniški avatar
zazi
Novinec

Kraj: inda bushezezz

Napisal/-a zazi Sr apr 26, 2006 10:23 am

1.) honda 2.) astra 3.) focus 4.) vse prej kot megan :twisted:
Tigra ... by Opelklinika

TurboINSIDE
Novinec

Napisal/-a TurboINSIDE Sr apr 26, 2006 12:20 pm

JA po testih nemškega Avtokluba ADAC se je kot najlepši "hothatch avto" izkazala Škoda Octavia RS II. Tukaj še test >>>

Škoda získala další prestižní ocenění pro své vozy
Česká automobilka Škoda dále sbírá prestižní ocenění. Nyní se dočkaly modely Octavia a Superb.

Dále model Octavia RS získal již dříve cenu "nejlepší hot hatch" a porazil tak ikony ostrých kompaktů a malých vozů jako je Focus ST, Golf GTI, Astra GTC nebo Mini Cooper S. Octavia se dočkala také výborného celkového hodnocení, když za její hlavní přednost bylo označení držení si hodnoty vozu a také velmi nízké provozní náklady. Majitel Octavie může po třech letech očekávat návrat až poloviny sumy, za kterou Octavii koupil.

Če ti mogoče to kej pomeni? Sicer pa med temi, ki si jih predlagal jaz zagotovo ne bi vzel Type-R in pa Megana. Type-R je kot so že ostali omenili po performansih "najslabši", Megan se mi pa vizuelno "sploh" ne dopade. ČE bi že izbiral bi vzel GTI-ja, ki pa je spet recimo proti Octavii RS precej dražji pa imata ENAKO mašino, enako konjev, pa še Octavia ima končno hitrost višjo, prav tako so boljše vozne lastnosti. Cena nove Octavie RS približno 5,9 milijona (xenon, usnje, 18''col, 200KM, športno podvozje,...)

NA koncu pa se moraš itak odločiti sam saj kupuješ ZASE in ne za "nas" tukaj :P
Big boss in da haus!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov