Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe jun 16, 2006 5:55 pm

Slide je napisal/-a:No mene je kljub relativno rosni mladosti že minila želja po teh superšportakih...
Sicer mi fenomenalno zgleda Nova Yamaha FZ-1 (bivši fazer, vendar brez oklepa), realen nakup pa bo takoj ob primernih financah Hondin 750kubični Africa twin...da lahko še punca zadaj sedi kot princesa, da lahko človek še nekaj prtljage sabo vzame na morje, ter se zapelje še po kakšni kolovozni poti na kakšen piknik, predvsem pa naredi kilometrov še in še, brez pretirane obrabe motorja, gum, zavor...ni da ni 8)
Ko sem imel še motor, sem samo čakal da bom nabavil nekaj takšnega kot je recimo GSX-R 1000 ali kaj podobnega, zdaj sem se pa 3 leta nekako umirjal in spoznal da je prelepo živeti, da bi na odprtih cestah(kjer realno prevoziš 90% kilometrov) brusil plastiko na kolenih...itak imaš pa na praktično vsakem težjem motorju pospeške katerim tudi marsikateri Ferrari ne more ravno zlahka do živega...kakšna akrobacija po zadnjem ali prednjem kolesu pa itak zadovolji dnevno dozo potrebnega adrenalina :lol:
No malo sem se razpisal...po pameti u glavnem ;)

Kaj pa novejši VARADERO, sicer pa je za kupca s takšnim razmišljanjem prava izbira BMW - recimo 1150 GS, za cesto pa 1150 RT ali 1150 RS.

LP

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe jun 16, 2006 8:32 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:No mene je kljub relativno rosni mladosti že minila želja po teh superšportakih...
Sicer mi fenomenalno zgleda Nova Yamaha FZ-1 (bivši fazer, vendar brez oklepa), realen nakup pa bo takoj ob primernih financah Hondin 750kubični Africa twin...da lahko še punca zadaj sedi kot princesa, da lahko človek še nekaj prtljage sabo vzame na morje, ter se zapelje še po kakšni kolovozni poti na kakšen piknik, predvsem pa naredi kilometrov še in še, brez pretirane obrabe motorja, gum, zavor...ni da ni 8)
Ko sem imel še motor, sem samo čakal da bom nabavil nekaj takšnega kot je recimo GSX-R 1000 ali kaj podobnega, zdaj sem se pa 3 leta nekako umirjal in spoznal da je prelepo živeti, da bi na odprtih cestah(kjer realno prevoziš 90% kilometrov) brusil plastiko na kolenih...itak imaš pa na praktično vsakem težjem motorju pospeške katerim tudi marsikateri Ferrari ne more ravno zlahka do živega...kakšna akrobacija po zadnjem ali prednjem kolesu pa itak zadovolji dnevno dozo potrebnega adrenalina :lol:

Kaj pa novejši VARADERO, sicer pa je za kupca s takšnim razmišljanjem prava izbira BMW - recimo 1150 GS, za cesto pa 1150 RT ali 1150 RS.

LP

1150GS je tudi greha vreden, varadero pa (za moj okus) ne, ker če hočem potovalni enduro hočem tudi takšen motor, ne toliko šminke(čeprav so brez dvoma odlični stroji)...nekako mi ti motorji ne potegnejo, recimo Suzijev DL 1000, pa varadero in podobna druščina, deluje mi kot avtobus(Goldwing na povišanem podvozju :D ) namesto kot plemenski konj kakršna sta Africa twin in Super Tenere, Tudi Guzzi Quota mi je ql recimo...to so bili "tapravi motorji" pa seveda GS še nekako ohranja takšen imidž...Mogoče moj čuden okus, vendar tako je...

Če bi pa presedlal na popolnoma cestno izvedbo, pa me bolj vlečejo polslečeni motorji Najlažje opišem željo takole...nek kompromis med zabavnostjo in udobjem ter zmogljivostjo...torej potovalni enduro...s poudarkom na enduro ali pa hmmm...kako bi jim rekel...polslečeni nakedi :EE
BMW je super, le ceno ima precejšnjo...sicer do neke mere upravičeno pa vendar bo treba za takšen motor še nekaj časa počakati...
smetim temo courage-u :oops:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe jun 16, 2006 8:54 pm

Kolega velik vozi motorjev iz nemčije oz avstrije, pa mislim, da bi ti lahk tudi novo r6 zelo ugodno zrihtal. Zaj če si zainteresiran, mi javi, pa ti dam številko na PM...

Lp

Uporabniški avatar
Cimpi
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Cimpi So jun 17, 2006 9:41 am

Courage
http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ?id=849033

Ta mi je tudi vsec, pa cenovno dostopen, pa se novejsi letnik je...

Takega ma kolega pa mu vreji služi pa zadovoljen je pa še lepi je full.
Nobenih problemov ni imel.
Lp

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Kraj: Krško

Napisal/-a Neon So jun 17, 2006 10:22 pm

Quiksilver je napisal/-a:Kej tazga si umisli :D

To je nova R1? :?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Ne jun 18, 2006 9:30 am

Mojster Miha je napisal/-a:Kaj pa tole

http://www.avto.net/2004/motornaKolesa/ ... ID=850182#

... oz moja izbira, če bi bil tvojem mestu

LP
:con

Uporabniški avatar
sandek
Uporabnik

Kraj: maribor-metropola

Napisal/-a sandek Ne jun 18, 2006 6:14 pm

tale ducati je hud samo jaz bi se odločo za ninjo :vc

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Ne jun 18, 2006 8:40 pm

sandek je napisal/-a:tale ducati je hud samo jaz bi se odločo za ninjo :vc

Z nobenim ne zgrešiš ;)

LP

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon Po jun 19, 2006 9:33 am

Kot sem že reku, z nobenim ne moreš zgrešit.
Motorji so kvalitetni, vprašanje je samo katera firma in tip se ti dopade in predvsem pa tudi kakšen lastnik ga je mel pred teboj v rokah.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po jun 19, 2006 2:10 pm

Slide je napisal/-a:
Mojster Miha je napisal/-a:

LP

1150GS je tudi greha vreden, varadero pa (za moj okus) ne, ker če hočem potovalni enduro hočem tudi takšen motor, ne toliko šminke(čeprav so brez dvoma odlični stroji)...nekako mi ti motorji ne potegnejo, recimo Suzijev DL 1000, pa varadero in podobna druščina, deluje mi kot avtobus(Goldwing na povišanem podvozju :D ) namesto kot plemenski konj kakršna sta Africa twin in Super Tenere, Tudi Guzzi Quota mi je ql recimo...to so bili "tapravi motorji" pa seveda GS še nekako ohranja takšen imidž...Mogoče moj čuden okus, vendar tako je...

Če bi pa presedlal na popolnoma cestno izvedbo, pa me bolj vlečejo polslečeni motorji Najlažje opišem željo takole...nek kompromis med zabavnostjo in udobjem ter zmogljivostjo...torej potovalni enduro...s poudarkom na enduro ali pa hmmm...kako bi jim rekel...polslečeni nakedi :EE
BMW je super, le ceno ima precejšnjo...sicer do neke mere upravičeno pa vendar bo treba za takšen motor še nekaj časa počakati...
smetim temo courage-u :oops:

V tole druščino dobrih enduro/potovalnikov bi dodal še samo KTM 950 ADVENTUR in 990 ADVENTURE, za tiste orto enduraše pa različico S.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jun 19, 2006 2:23 pm

Neon je napisal/-a:Kot sem že reku, z nobenim ne moreš zgrešit.
Motorji so kvalitetni, vprašanje je samo katera firma in tip se ti dopade in predvsem pa tudi kakšen lastnik ga je mel pred teboj v rokah.

Nejlepsi mi je nova R1, kaj se tice izgleda. Honda CRR600 je tui zakon moped, danes sem vido tudi novega ducatija, pa je lep. Ne vem, tezka odlocitev bo.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Po jun 19, 2006 2:25 pm

@neon:

Bos kaj v Mariboru ali okolici z katerim od motorjev v kratkem ?
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jun 19, 2006 2:42 pm

tristan01 je napisal/-a:V tole druščino dobrih enduro/potovalnikov bi dodal še samo KTM 950 ADVENTUR in 990 ADVENTURE, za tiste orto enduraše pa različico S.

LP Tristan01

Ja pa Triumph Tiger sem pozabul...tudi super enduro potovalnik :tomidelej:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon To jun 20, 2006 5:45 am

Courage™ je napisal/-a:@neon:

Bos kaj v Mariboru ali okolici z katerim od motorjev v kratkem ?

Planov nimam z motorjem pridet. Pridem pa v petek z jetski-jem na prikolici na Lent :twisted:.
Lahko se pa zmeniva pa pridem nalašč z R1 v MB, ker tako ne bom hodu. Pridem lahko popoldne po 18h. Itaq moram prečekirat kako je s to vožnjo s skuterji na Lentu.
Da izkoritim priliko, mogoče kdo ve kako je s tem tu pri vas v MB?
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To jun 20, 2006 7:07 am

to bi blo superca ;)
Slika

Uporabniški avatar
Neon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Neon To jun 20, 2006 7:20 am

Courage™ je napisal/-a:to bi blo superca ;)

Daj mi št. na PM.
Lambo door sistemi
Slika

Today Tomorrow Toyota

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To jun 20, 2006 9:29 am

ducatiji se baje kvarjo ful..... olje skos neki j**e itd...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To jun 20, 2006 9:02 pm

Stari. toti motor je totalni odfuk. Ma kaki ducati jaz se odlocam za Yamaho R1.
Slika

Uporabniški avatar
pery
Stalni uporabnik

Kraj: cerknica

Napisal/-a pery To jun 20, 2006 10:06 pm

uff js bi se na tvojem mestu tud za R1-ko odloču!! :twisted:
Slika Slika Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec To jun 20, 2006 10:37 pm

ni je čez yamaho r1.. sam MV Augsta F4 1000 r pa je zame kralj med cestaki...
Slika

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov