Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JaNi|86 To feb 06, 2007 7:08 pm

Tako odločitev je padla (mislim da se do ju3 ne bo spremenila)
Toyota corolla Verso 2.2 D-4D 136km
Barva se zbere 1x do ju3 (najverjetneje črna)
Zraven dodana še navigacija

To je vse avto bo prišel, ko bo izdelan....hm....nevem 2-3 mesece jutri zvem

lp, hvala vsem za pomoč

ps. ima kdo cenik za dodatno opremo pri toyoti, konkrektno lita platišča 16'' sequoya

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr feb 07, 2007 11:52 pm

JaNi|86 je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Ford. Pika.

glej takih neutemeljenih komentarjev ne rabim!

Kateri aavto pa najbolj ceno zgubi po cca 4 letih, pa kak so servisi cenovno itd itd

Morda res nisem napisal utemeljitve, a brez skrbi, da ne pišem nekaj na slepo ali, ker mi je neko vozilo vizuelno všeč, enostavno se mi ni dalo navajati mnogoštevilčnih atributov, ki govorijo v prid fordu. Sicer pa preberi komentar MojstraMihe.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny Če feb 08, 2007 12:59 am

dobra odločitev...tam en komentar je spet bil: ja pa moj kolega pa toyota pa non stop na servisih...to od mojega bratranca od kolega bratranec v ne vem katerem kolenu pa mu je rekla babica iz zimbabweya pa ne vem še kaj... lahko sam rečem da toyote osebno nisem sprobal ampak ne zaseda zastonj vrhe vseh možnih lestvic glede zanesljivosti in zadovoljnosti kupcev, pa naj se gre za nemške ali pa kere koli druge ankete oziroma lestvice. Kar ti jaz lahko osebno priporočam je honda. 11 let in 187k km brez enega menjanega vijakca. še zdaj vozi in bo še vsaj 3 leta da se odplača nov civic ki je prišel prejšnji teden v bajto. moji nočejo slišat drugega kot honda.

poglej si še hondo fr-v 2.2 dizel. šest sedežev, meni všečna oblika, zelo uporabna v notranjosti, zelo dobro opremljena. Motor velja še zmeraj za najtišji dizel kar jih je, zelo lepo gre (veliko navora), tudi 140km je dovolj pri takem avtomobilu (en razred nižje pri zavarovanju kot najmočnejša toyota), zelo majhna poraba (tudi sprobano, sem mel accorda 2 dni s tem motorjem)....

če potrebuješ res nekoga da ti dobro razloži in ti ustreže pri prodaji vozila pridi v kp na autocomerce, oddelek honda, prodajalec Simon Bembič. Ne moreš vprašat boljše. Če rabiš tel za info na pm.

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Pe feb 09, 2007 10:49 am

Moj predlog je Mitsubishi GRANDIS:

http://avtomoto.siol.net/default.asp?ar ... 2011555560

LP Davor

OLI
Novinec

Napisal/-a OLI Pe feb 09, 2007 11:20 am

Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 So feb 17, 2007 9:37 am

No upam, da nebote rekli da si zmišlujem od ene do druge odločitve :P
Glede toyote je bilo tako: nameravali smo ga naročiti in prodajalec je govoril da je vse mogoče z dodatno opremo nadgradit (ala navi, MP3, platišča,...). In v resnici v SLo ne moreš dobit skoraj nič dodatne opreme, le to kar je v serijski. Zaradi takih stvari ti nekak odbija ta avto, da bi ga kupil

zato...

smo včeraj naročili, VW Touran 2.0 highline, z dodatno opremo: +2 sedeža v 3. vrsti, parkirna asistenca. Glede barve je naročena metalno modra, ampak to se še vedno tekom naslednjega tedna lahko spremeni. (ima kdo sliko tourana z metal temno modro barvo, saj sem zaradi tega, ker ga še nisem videl malo skeptičen kako bo zgledal avto)

Lp, pokažem slike, ko pride sredi aprila.

Hvala vsem za pomoč

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE So feb 17, 2007 10:53 am

Dobro si se odločil in kupil VW,pa še 2.0 TDI in Highline oprema,dober nakup :tomidelej:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 So feb 17, 2007 7:52 pm

Po prospektu zgleda
http://www.event.hfpeurope.org/pressemedia/images/VW_Touran_HyMotion_1.jpg

Zdaj nevem, majo faceliftingi enake barve ?

Če bo tak bo kr ql, če pa do ponedeljka ne bom vedel, kako zgleda avto v tej barvi bo črn

hvala za pomoč

aja, problem je, da na nemški VW strani nobena modra ni pametna :( :?
http://www.volkswagen.de/vwcms_publish/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/touran/zahlen___fakten/farben___stoffe.html

TaDeK``
Nov uporabnik

Napisal/-a TaDeK`` So feb 17, 2007 7:59 pm

Ne vem ceneje te bi prišlo da iz Nemčije pripelješ Jahreswagen z 5.000 km al pa 15.000 km! Bo več opreme pa še ceneje!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass So feb 17, 2007 8:03 pm

:lol: ne bom komentiral odločitve, da nebi užalil avtorja teme...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 So feb 17, 2007 8:17 pm

TaDeK`` je napisal/-a:Ne vem ceneje te bi prišlo da iz Nemčije pripelješ Jahreswagen z 5.000 km al pa 15.000 km! Bo več opreme pa še ceneje!

Avto more bit novi - prvi post

bass je napisal/-a::lol: ne bom komentiral odločitve, da nebi užalil avtorja teme...

veš kak pravijo sto ludi sto čudi :lol:

Ve kdo kaj glede barv že ? :roll:

sanny
Novinec

Kraj: koper

Napisal/-a sanny So feb 17, 2007 11:52 pm

iz toyote na vw...ajojjjjj...veliko sreče, jo boš rabil poleg drugih stvari

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne feb 18, 2007 12:36 am

Alfa romeo 159 1.9 JTDm (150 KM) Sportwagon
Audi A3 2.0 TDI Sportback Ambiente 5v
Mazda 6/SP CD 143/TE

Če se ne motim, je bila to prvotna izbira....kakorkoli že naj vam dobro služi...karkoli že pač... :lol:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne feb 18, 2007 11:37 am

JaNi|86 je napisal/-a:
Če bo tak bo kr ql, če pa do ponedeljka ne bom vedel, kako zgleda avto v tej barvi bo črn

hvala za pomoč

Morda ti bo to v pomoč - ni zlonamerno!

Včeraj sem šel po parkirišču in sem šel mimo zadnjega dela črnega Tourana, ki je bil v dolgi vrsti z ostalimi. Je izredno izstopal, žal močno v negativni luči. V črni barvi deluje kot nič drugega kot mrliški voz in bolj ko sem strmel v to čudo dizajna/dolgočasja in kombijevskih linij izpred 20- 30 let, težje sem se prepričeval, da je to samo VW in ne nek strogo namensko narejen mrliški avto. Ponavljam, če ga gledaš od zadaj.

Če že moraš kupit Tourana, se izogibaj črnega kot hudič (mrliškega) križa. Ali pa boš vsakič. ko boš odpiral prtljažnik, pomislil, da moraš trugo ven potegnit.

PS - kako ti je uspeko priti z Alfe 159 Sportwagon na Tourana?

(Če že enoprostorca, se zdita Ford S-Max ali C4 Picasso daleč zanimivejša in boljša izbira.)

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Ne feb 18, 2007 2:53 pm

esem je napisal/-a:PS - kako ti je uspeko priti z Alfe 159 Sportwagon na Tourana?

(Če že enoprostorca, se zdita Ford S-Max ali C4 Picasso daleč zanimivejša in boljša izbira.)

Hm...saj najverjetneje bo ostala modra.

Hm...tisto so bili moji predlogi, ko še ostali niso sploh razmišljali o novem avtu.
Zakaj minivan/mali enoprostorec?
Limuzina ima za naše potrebe premali (nizki) prtljažnik, karavan - nevem naveličanost, ker imamo že od nekdaj karavana.
Zato je ostalo samo še mali enoprostorec. Ful smo gledali Mazdo 5, Ford S-max,... S-max je odkritorečeno prevlka Krava :roll: Pri mazdi pa ni bilo popusta 10% na firmo, tako da avto ne bi bil tako opremljen.
Pri VW smo dobili popust mislim da 12% + 20% na dodatno opremo. VW pa tudi zaradi dobre prodaje in držanja cene po parih letih.

lp,

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne feb 18, 2007 3:15 pm

JaNi|86 je napisal/-a:VW pa tudi zaradi dobre prodaje in držanja cene po parih letih.

:roll:
Od zdaj naprej se bom vtaknil v vsako tako in podobo izjavo, ki jo bom zasledil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
JaNi|86
Novinec

Napisal/-a JaNi|86 Ne feb 18, 2007 6:39 pm

Samotar je napisal/-a:
JaNi|86 je napisal/-a:VW pa tudi zaradi dobre prodaje in držanja cene po parih letih.

:roll:
Od zdaj naprej se bom vtaknil v vsako tako in podobo izjavo, ki jo bom zasledil.

Alfi zagotovo cena bol pade kot VW, enako fordu

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Ne feb 18, 2007 7:18 pm

Pri razredu golf mogoce ze,ker je tam vw mocan,pri vseh drugih razredih je pa isto sranje s padanjem cene,tko da ce ze kupis nov avto se s tem ne obremenjujes ker neves v kakem stanju bo avto cez 4 leta,pa prec ko ga s salona odpeljes zgubis kar lepo vsoto denarja...tako da ce s tega vidika gledas nakup novega vozila,da ga bos kasneje dobro prodal,ze v osnovi sam sebe zaj, ker kupis nov avto...

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Ne feb 18, 2007 8:06 pm

Dober motor pa paket opreme si izbral.
Jest bi izbiral med tema barvama:

[/img]http://www.avtomanija.com/fotoz/Novosti/2007/februar/1326/title_s.jpg[img]

ter:

[/img]http://blogimg.goo.ne.jp/user_image/2f/83/f7e1d4c3accaee46860b6484f30d4992.jpg[img]
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov