Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
alfist2
Nov uporabnik

o bed ej

Napisal/-a alfist2 Pe jul 28, 2006 8:03 pm

ej prou usi ste bedni stari ne vem kaj sploh delate gor stari ka itak alfa dol alfa dol, volvo gor volvo dol..pa p**** dej mal primerjejte volvota pa alfo jst osebno bi meu alfo ker je lepa lep design masince navite ne vem volvo men ni pa tud kokr je en reku doskrat rjavi pa te p*****ne vem kup audija al pa bmw-ja da bo mir lp
LA BELLEZZA NON BASTA

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Pe jul 28, 2006 8:05 pm

Rjavijo samo nekateri modeli S in V 40 ...
Bila debata o tem na volvo forumu...

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe jul 28, 2006 8:11 pm

bass je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:ja to je pa tvoje osebno mnenje.. alfa 166 je pa meni grda za pobruhat ;) pa pokaži še ti znanje ;)

sam da pokažem, kako inteligenten je bil bassov odgovor..

lp

Se opravičujem, Volvo je razburljiva znamka, otroci imajo na steni posterje Volvotov, ker so tako lepi in imajo čudovit dizajn, notranjost pa je nekaj čisto posebnega, nekaj kar ne vidiš nikjer drugje. Volvo je res radikalen kar se tiče dizjna... :roll:

Lahko salte nazaj delate volvaši, a Volvo bo še vedno konzervativec z dolgočasno zunanjostjo in še bolj boring notranjostjo. Domnevam, da so zato začeli z nekimi sistemi ki špricajo vodo vozniku v obraz in odprejo okna, če računalnik zazna, da se ti spi v dolgočani sivini in posledično prevečkrat zapreš oči.
Alfa 166 ti vsaj sproži nek emocionalen odziv, dober ali slab, medtem ko je Volvo tako razburljiv kot postano pivo.

Ko pomislim na Volvota, pomislim na sivo barvo, zunaj in znotraj. :roll:

So pa Volvoti zelo zanesljivi in varni, kot sem že povedal.
Zanesljiv in varen je tudi renault modus, pa ne pomeni da je lep ali razburljiv. Je pač zanesljiv in varen.

to si pa lepo povedal, da bolj ne bi mogel. se podpišem. plus kvaliteta izdelave se mi zdi pri vseh švedih malce vprašljiva (volvo, saab..)

lp robi

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _BiStRi_ Pe jul 28, 2006 11:11 pm

Zabavna debata :?

Znamki Alfa Romeo in Volvo sta dovolj različni, da nekdo, ki ve kaj hoče ne bo imel posebno težkega dela izbrati med dvema "konkurenčnima" modeloma različnih znamk.

Pa kupi kar želiš, oziroma tistega, ki ti karakterno bolj odgovarja in katerega misliš, da bo bolje služil namenu, zaradi katerega je bil kupljen v osnovi...mislim, da ti ne bo noben zameril karkoli boš že kupil :P v končni fazi se boš mogel sam odločiti. Če si oba avtomobila peljal, potem najbrž ne bo težka izbira...
555

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 So jul 29, 2006 8:38 am

ej ded vas prosi za mnenje vi pa cist nekaj drugega zacnete :roll:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' So jul 29, 2006 11:16 am

marko01 je napisal/-a:ej ded vas prosi za mnenje vi pa cist nekaj drugega zacnete :roll:

moremo vsem povedat, da je Volvo the best! :P
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
Drager
Stalni uporabnik

Napisal/-a Drager So jul 29, 2006 11:30 am

Sami strokovnjaki.
Ne vozi hitreje kot tvoj angel varuh lahko leti.
http://www.sina-logatec.si/

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Re: o bed ej

Napisal/-a HajdukS So jul 29, 2006 12:11 pm

alfist2 je napisal/-a:ej prou usi ste bedni stari ne vem kaj sploh delate gor stari ka itak alfa dol alfa dol, volvo gor volvo dol..pa p**** dej mal primerjejte volvota pa alfo jst osebno bi meu alfo ker je lepa lep design masince navite ne vem volvo men ni pa tud kokr je en reku doskrat rjavi pa te p*****ne vem kup audija al pa bmw-ja da bo mir lp

Samo smejim se lahko. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

drugac pa: Alfa 166 JE slabsi avto od volvota s80. To se alfisti tezko zanikajo (ce rabite argumente jih z veseljem delim z vami). Je kancek hitrejsa in cenejsa (pri rabljenih prakticno ni razlike) to je pa VSE. Samo jebat ga alfa je pac avto ki se ga kupuje racionalno.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jul 29, 2006 12:28 pm

bass je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:ja to je pa tvoje osebno mnenje.. alfa 166 je pa meni grda za pobruhat ;) pa pokaži še ti znanje ;)

lp

Se opravičujem, Volvo je razburljiva znamka, otroci imajo na steni posterje Volvotov, ker so tako lepi in imajo čudovit dizajn, notranjost pa je nekaj čisto posebnega, nekaj kar ne vidiš nikjer drugje. Volvo je res radikalen kar se tiče dizjna... :roll:

Lahko salte nazaj delate volvaši, a Volvo bo še vedno konzervativec z dolgočasno zunanjostjo in še bolj boring notranjostjo. Domnevam, da so zato začeli z nekimi sistemi ki špricajo vodo vozniku v obraz in odprejo okna, če računalnik zazna, da se ti spi v dolgočani sivini in posledično prevečkrat zapreš oči.
Alfa 166 ti vsaj sproži nek emocionalen odziv, dober ali slab, medtem ko je Volvo tako razburljiv kot postano pivo.

Zanesljiv in varen je tudi renault modus, pa ne pomeni da je lep ali razburljiv. Je pač zanesljiv in varen.

...nekaj so tut stereotipi ki ti jih ubijejo v galvo ameriski filmi in pametovanje tvojega ocka, strica, kolega, whatever.

Glede notranjosti.. Vsi ki so se vozili v nasem s80 so komentirali avionsko armaturko in pocutje kot v potniskem reaktivcu. Udobje je vrhunsko, ozvocenje Delco-Bose je blo eno najbolsih takrat vgrajevanih v avto, zici so zanimive oblike in ergonomije narejeni iz vrhunskega mehkega usnja, tepihi debeli, vse zelo natancno in estetsko presito, pragovi eleganto srerni, osvetlitev nezna enakomerna in povsod, zvocna izoliranost fenomenalna, stikala nezna ampak odzivna in natanca vse daje obcutek udobja in kvalitete in je po tej strani zelo privlacna. Pac ni tok ocitno kriceca in kičasta kot alfina. Na podlagi tega ti lahko reces da je dolgocasna? No nekateri se ne strinjamo s tabo.

Glede zunanjosti mi je pa tut s80 velik lepsi od 166 samo to je ze cist subjektivno mnenje.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So jul 29, 2006 12:50 pm

jst mislim, da že podatek, da pri volvu dela 7 al kolko ljudi samo na tem, kakšen zvok nardijo vrata ob zapiranju, pove zadosti o volvu samem ;) o alfi bo pa kdo drug :P jst bi od teh dveh izbral volva, ker mi 166 pač ni všeč..

lp
Slika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jul 29, 2006 1:45 pm

in moram rec da lep "tHumpB!" nardijo :D

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks So jul 29, 2006 2:01 pm

@HajdukS: možakarja zanima s60, ne pa s80... kolikor mi je znano ima tudi alfa na voljo bose audio sistem..

bottom line-tale tema mal smrdi po primerjavi jabolk in hrušk, tip nej gre probat oba modela, ter se odloči na podlagi svojih občutkov, potreb, želja.. tle mu nič ne pomagajo posti ala:men je pa volvo bol všeč, men ma pa alfa lepšo rit itd...pravtako mislim da se obeh znamk držijo dokaj neutemeljeni stereotipi (pokvarljivost, dolgočasnost...), ki so v glavah tistih, ki ne vidijo dlje od značke na svojem vozilu(katerekoli)..
Zadnjič spremenil vorteks, dne So jul 29, 2006 3:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jul 29, 2006 2:46 pm

Aja mislu sm da je s 80 tut opcija glede na to da sti isti razred (pa cena je tut ista). Se opravicujem. Drugac pa izkusnje mam z obema. res da z alfo velik manj.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jul 29, 2006 4:29 pm

Ne vem, zakaj ne gres sam probat, pa bos vidu kaj ti bolj odgovarja. Mi pa noben volvaš ne bo reku, da je volvo zanimiv avto... Je varen in zanesljiv, medtem ko je Alfa športna, lepa itd.

Ne pa da kle gledas ne dorasle kurce bedne, k majo eno znamko in so vsi pametni kaj je kaj.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox So jul 29, 2006 4:31 pm

Volvo je boljši od Alfe :twisted: :twisted: :twisted:
Chuck Norris je enkrat prišel dvakrat

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So jul 29, 2006 5:05 pm

Da še jaz pristavim nekaj v tej ultra neumni debati.

Kot prvo pelji, ta dva oba avta in potem po SVOJIH občutkih izberi.

Kot drugo in kot moje mnenje, ki ga ne vzami resno ali upoštevanja vredno pa je to, da recimo jaz osebno ne bi izbral Volvova zaradi njegove revne zgodovine v primerjavi z Alfo. Danes sta med 10 najdražjimi starodobniki na svetu kar dve alfi, cestni svetovni hitrostni rekord v Evropi že od leta 1935 drži alfa (bimotore, 363km/h, Nuvolari), pa najhitrejši avto pred drugo vojno je bila alfa, pa največ zmag v evropskih pokalih doslej ima še vedno alfa, pa rekorde po sezonah v DTM in Formuli 1 ima še vedno alfa in tako dalje in dalje. Poznavalci pač vse to vedo, kljub slabim letom, ki jih ima alfa zadnja dva desetletja. :P V končni fazi je to pri tovarni, ki bo letos stara 100 let zanemarljivo.

Volvo se pač trudi od PV4 dalje, a vseeno če gremo skozi P444, P120, P1800 pa vse do 850 in sedanjih S, V in C še vedno niso bleda senca slavne tovarne, ki je svetu med drugim dala tudi ferrarija, pa prvi motor s 4 valji na ventil, pa prvi motor z DHOC glavo na sveti in tako dalje in dalje in dalje. :P

pa, da ne me bo kdo resno vzel, kljub temu, da je vse kar sem napisal res.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jul 29, 2006 5:21 pm

HajdukS je napisal/-a:
bass je napisal/-a:

lp

...nekaj so tut stereotipi ki ti jih ubijejo v galvo ameriski filmi in pametovanje tvojega ocka, strica, kolega, whatever.

Glede notranjosti.. Vsi ki so se vozili v nasem s80 so komentirali avionsko armaturko in pocutje kot v potniskem reaktivcu. Udobje je vrhunsko, ozvocenje Delco-Bose je blo eno najbolsih takrat vgrajevanih v avto, zici so zanimive oblike in ergonomije narejeni iz vrhunskega mehkega usnja, tepihi debeli, vse zelo natancno in estetsko presito, pragovi eleganto srerni, osvetlitev nezna enakomerna in povsod, zvocna izoliranost fenomenalna, stikala nezna ampak odzivna in natanca vse daje obcutek udobja in kvalitete in je po tej strani zelo privlacna. Pac ni tok ocitno kriceca in kičasta kot alfina. Na podlagi tega ti lahko reces da je dolgocasna? No nekateri se ne strinjamo s tabo.

Glede zunanjosti mi je pa tut s80 velik lepsi od 166 samo to je ze cist subjektivno mnenje.

Res imaš prefinjen čut za estetiko :lol:
A vseeno spoštujem tvoje mnenje.

Par oglasov s slikami "kičaste" notranjosti:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=940173#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=946987#
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=607245#
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 So jul 29, 2006 9:56 pm

mislim da takšnih zicev nima noben volvo s60
Slika

:shock:

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Ne jul 30, 2006 12:57 am

najbolj smiselno bi bilo, da gre tema v zaklep.

dobra avta sta oba, to priznam jaz, ki sem "volvaš", alfisti tega ne bi nikoli priznali. ;)
[OO-(||||)(||||)-OO]

Norden
Novinec

Napisal/-a Norden Ne jul 30, 2006 1:10 am

De_Tomaso je napisal/-a:Da še jaz pristavim nekaj v tej ultra neumni debati.

Kot prvo pelji, ta dva oba avta in potem po SVOJIH občutkih izberi.

Kot drugo in kot moje mnenje, ki ga ne vzami resno ali upoštevanja vredno pa je to, da recimo jaz osebno ne bi izbral Volvova zaradi njegove revne zgodovine v primerjavi z Alfo. Danes sta med 10 najdražjimi starodobniki na svetu kar dve alfi, cestni svetovni hitrostni rekord v Evropi že od leta 1935 drži alfa (bimotore, 363km/h, Nuvolari), pa najhitrejši avto pred drugo vojno je bila alfa, pa največ zmag v evropskih pokalih doslej ima še vedno alfa, pa rekorde po sezonah v DTM in Formuli 1 ima še vedno alfa in tako dalje in dalje. Poznavalci pač vse to vedo, kljub slabim letom, ki jih ima alfa zadnja dva desetletja. :P V končni fazi je to pri tovarni, ki bo letos stara 100 let zanemarljivo.

Volvo se pač trudi od PV4 dalje, a vseeno če gremo skozi P444, P120, P1800 pa vse do 850 in sedanjih S, V in C še vedno niso bleda senca slavne tovarne, ki je svetu med drugim dala tudi ferrarija, pa prvi motor s 4 valji na ventil, pa prvi motor z DHOC glavo na sveti in tako dalje in dalje in dalje. :P

pa, da ne me bo kdo resno vzel, kljub temu, da je vse kar sem napisal res.

Štirje valji na ventil? :P
Most of the parts that break on the 156 are made in Germany
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov