Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ali se alfe pogosteje kvarijo kot ostale znamke?

Da
95
42%
Ne
132
58%

Skupaj glasov : 227

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 12, 2006 6:55 pm

johnny21;
sorry, ampak ne moreš primerjati AR 156 GTA (po opisu sodeč jo ima tvoj kolega) in Golfa TDI.

Jaz imam Fiat Mareo, pa sem za enako, kot ti, pred pol leta plačal še bolj borih 97.000,00 SIT. Tudi na uradnem servisu. Mislim, da so take primerjave brez vezne.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To dec 12, 2006 7:00 pm

ŠE nekaj...glih kar servisiral svojo 156...pred tem sem se malo pozanimal pri uradnih servisih.....cena se je gibala od 130K sit do 260Ksit :shock: za približno isto delo :idea:

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad To dec 12, 2006 7:00 pm

Cash je napisal/-a:WTF :shock: WTF 500.000 Haalooo? Pa te ni nič zanimalo, kaj vse so mu menjal. Pa njega je kej vrglo na rit :?:
v ... zato pa imam jaz svojega mehanika - kolega dela servis na Porsche Koper in da - 220 000 sit istočasno jaz naredim velik servis in menjam sklopko pri mojemu mehaniku (Adriatika) in mi reče mehanik ko prevzemam avto - sem ti moral menjat še nekaj več kot sva govorila se ne spomnem več kaj in pride isto 220 000 - servis deli sklopka delo Haloo - napenjalec oba oljni + mehanski celotna distribucija vsi jermeni svečke olje filter benza olja vse tekočine sklopka en brisalec ... ah da spomnil sem se kaj je bilo še tisto več - avtomatski napenjalec mikro jermena to je to vse skupaj ... 220 000 sit . L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty To dec 12, 2006 7:02 pm

johnny21;
Kolikor poznam zadeve glede AR 156 GTA, predvidevam, da so na avtu tvojega kolega menjali prednje zavore (diske in ploščice), ter polosi. Ter naredili takoimenovani veliki servis.
Če bi vse to zamenjali na tvojem Golfu, tudi ne bi bilo dosti ceneje.

Samo za info: desna polos za F. Marea --- 97.000,00 SIT. Za GTA-jko je pa mislim, da dražja + krat 2.

Uporabniški avatar
johnny21
Nov uporabnik

Kraj: Slovenia

Napisal/-a johnny21 To dec 12, 2006 7:06 pm

Njega ni vrglo, ker mu denar ni problem, mene kot navadnega smrtnika .......khm......kr solze so mi šle na oči :roll: Mislm ej človek pa to ti je že en avto.

Kaj so mu menjali in kaj delali ne vem, sam če so mu zrihtali v enem dnevu potem .....

Lp
Johnny

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To dec 12, 2006 7:09 pm

Če imaš le priložnost, pa da ti ne bo nerodno, ga vprašaj, pa poročaj tu, ne silim pa nič, če hočeš, no? :roll:

Uporabniški avatar
johnny21
Nov uporabnik

Kraj: Slovenia

Napisal/-a johnny21 To dec 12, 2006 7:12 pm

johnny21;
sorry, ampak ne moreš primerjati AR 156 GTA (po opisu sodeč jo ima tvoj kolega) in Golfa TDI.

Jaz imam Fiat Mareo, pa sem za enako, kot ti, pred pol leta plačal še bolj borih 97.000,00 SIT. Tudi na uradnem servisu. Mislim, da so take primerjave brez vezne.

Ti dam za prav ja in se popolnoma strinjam.

Bom vprašal ko bo priložnosti in objavim v tej temi.

Lp
Johnny

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider To dec 12, 2006 11:02 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:8C Competizione :shock: Da o starejših modelih sploh ne zgubljam besed.Razne GTA,q4,2.5 V6,konec koncev tudi QV so verjetno zate penzionerski avtomobili.Tovarna je v finančni stiski in športni avtomobili niso ravno kure z zlatimi jajci.So pa alfe športnejše od drugih civilnih avtomobilov.Kar se tiče vzdržljivosti pa škoda zgubljanja besed.Vozite se z original korejci in bodite srečni ;)

8c a je to sploh serijski avto?

HAHAHA alfa 2.5 v6 sportna. HOHOHOHO

Ce so to sportni avti kaj je pol EVO, exige da o 911 ali podobnih niti ne govorimo. So to rakete pol al kaj? :D

Alfe so sportni avti za zenske.

Idiotizem :bonk
EVO, 911 in ostali ne morejo biti primerljivi. Sigurno pa je res, da ima alfa bolj športen duh, kakor kakšen piđo al pa reno pa razni farmarvagni istega cenovnega razreda in ne v večkratnikih dražji. :bonk
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To dec 12, 2006 11:13 pm

Zakaj se ta tema ne zaklene???
Drugace pa mislim da je alfa romeo prav tako dober avto, kot ostali tega cenovnega razreda v evropi.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 12:11 am

ghostrider je napisal/-a:
Martina Navratilova je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:8C Competizione :shock: Da o starejših modelih sploh ne zgubljam besed.Razne GTA,q4,2.5 V6,konec koncev tudi QV so verjetno zate penzionerski avtomobili.Tovarna je v finančni stiski in športni avtomobili niso ravno kure z zlatimi jajci.So pa alfe športnejše od drugih civilnih avtomobilov.Kar se tiče vzdržljivosti pa škoda zgubljanja besed.Vozite se z original korejci in bodite srečni ;)

8c a je to sploh serijski avto?

HAHAHA alfa 2.5 v6 sportna. HOHOHOHO

Ce so to sportni avti kaj je pol EVO, exige da o 911 ali podobnih niti ne govorimo. So to rakete pol al kaj? :D

Alfe so sportni avti za zenske.

Idiotizem :bonk
EVO, 911 in ostali ne morejo biti primerljivi. Sigurno pa je res, da ima alfa bolj športen duh, kakor kakšen piđo al pa reno pa razni farmarvagni istega cenovnega razreda in ne v večkratnikih dražji. :bonk

Se cist strinjam majo temperament in so zabavne. Za res pravega fana taprava izbira. Sam ji moras pol tut mal odpuscat kot lastnik.

Hotu sm sam povedat da te alfe o katerih se mi pogovarjamo zame niso sportni avtomobili. ;)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 13, 2006 2:12 am

Oprosti martina navratilova, a večini tu gor si se (ne le v tej temi) izkazal kot naduvan egoist, kateremu ni cilj sodelovati v razpravi, temveč vztrajno nekaj drkati.
Če lahko blagovoliš povedati kaj voziš, da je vse zate minorno in ne-vredno razprave o "športnosti". Ferrari? Maserati? Aja, ne italijani so j**c, torej kako nabildano m5? Kakega japonca? Olajšaj nam, da ne špekuliramo...pa saj konec koncev ni pomembno - les je les, poskrbimo da tak tudi ostane. ;)

Ko pa že debatiraš o lastnostih podvozja, ki niso to kar mislimo...159 mislim, da je tu najboljša v svoji klasi, se motim? Prosim popravi me.

http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.html
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr dec 13, 2006 10:07 am

A se samo meni zdi, da navratilova drka v vsaki temi? Mogoče še sploh avta nima pa ne ve samo to kaj prebere pa še to bolj površno... Mislim svašta.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Sr dec 13, 2006 12:21 pm

xandrej je napisal/-a:A se samo meni zdi, da navratilova drka v vsaki temi? Mogoče še sploh avta nima pa ne ve samo to kaj prebere pa še to bolj površno... Mislim svašta.

Martina Navratilova je itak lezbača, tko da drka že, ampak z odporom. :mrgreen:
Drgač mi pa itak že nick vse pove o osebku; pićka wannabe dec :har
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Sr dec 13, 2006 12:55 pm

bass je napisal/-a:Oprosti martina navratilova, a večini tu gor si se (ne le v tej temi) izkazal kot naduvan egoist, kateremu ni cilj sodelovati v razpravi, temveč vztrajno nekaj drkati.
Če lahko blagovoliš povedati kaj voziš, da je vse zate minorno in ne-vredno razprave o "športnosti". Ferrari? Maserati? Aja, ne italijani so j**c, torej kako nabildano m5? Kakega japonca? Olajšaj nam, da ne špekuliramo...pa saj konec koncev ni pomembno - les je les, poskrbimo da tak tudi ostane. ;)

Ko pa že debatiraš o lastnostih podvozja, ki niso to kar mislimo...159 mislim, da je tu najboljša v svoji klasi, se motim? Prosim popravi me.

http://driving.timesonline.co.uk/articl ... _1,00.html

Se enkrat, meli smo 3 in to je v zadnjih 15 letih 3 (eno se imamo)in vse so ble srot od srota. Kupljene so bile nove in redno servisirane.

TUDI SPORTNI AVTI TO NISO (sploh pa ne tile o katerih se mi pogovarjamo). Mogoce premorejo kancek sportnega znacaja vec kot npr. drugi proizvajalci. To je pa to. Valda ne bom tiho ce neumnosti pisete. Pa fak a je to forum al prostor za prilizovanje drug drugemu in hvaljenje drug drugega in svoje priljubljene znamke. (aja pa meli smo 3.0, 2.0T in 1,6 16v motorje)

Razlog za to da me ne marate je pa v tem da drugace berem forum, ce pa naletim na ksno nabijanje v 3 dni se pa oglasim.

alfa 159: To da je mel po enem testu najbol vodljivo podvozje se ne pomeni da je to sporten avto. Prvo govorimo o alfah okrog 2 sv. vojen, pol o alfi ki jo prakticno ne vidim na cesti. Pol mesamo kancek bolj sportno nastelano podvozje z sportnim podvozjem. In navadne druzinske avte s pridihom sportnosti med sportne avte. Dajte dajte pa ja date kaj vec na svoje avtomobilisticno znanje :idea:

Vozim alfo 145, ko ne dela pa picipokija ki ga mam stalno za rezervo. Kaj falus ma vezo kaj jst vozim. Vas boli kritika a? Hehe to pa zato ker govorim resnico. Pa bi rabli malo materiala da se olajsate? Hehe nene ne dam vam veselja. :D

Spasky: ti ocitno nimas smisla za humor.
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Sr dec 13, 2006 1:06 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Gorch
Novinec

Napisal/-a Gorch Sr dec 13, 2006 1:02 pm

Spasky je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:A se samo meni zdi, da navratilova drka v vsaki temi? Mogoče še sploh avta nima pa ne ve samo to kaj prebere pa še to bolj površno... Mislim svašta.

Martina Navratilova je itak lezbača, tko da drka že, ampak z odporom. :mrgreen:
Drgač mi pa itak že nick vse pove o osebku; pićka wannabe dec :har

:cry :cry

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr dec 13, 2006 1:17 pm

HajdukS a nimaš ti korejca?

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr dec 13, 2006 1:26 pm

mislm kr neki pluvate pa kr neki, itak dans so usi po malm povezani in vec al mn iste kvalitete (npr:alfini dizli se mogoc kdo spomni kera firma jih uporabla)...ja pred kakim desetletjem al pa dvema so mau zgubl renome(isto je nor skoda pa ma vsi vemo kaki deli so u njej, pr nas prdajno lih ne blesti, je pa za moje pojme supr avto, in kokr sm uspeu zvedt se odlicno prodaja u angliji)...uglavnm kaj hočem povedt brezvezna debata k dans je od srece al pa smole odvisn kak avto dobis(poznam primer k so mel hyundaja pa so ga ceu let servisiral, pa niso odkril napake pa so jim po avto zamenal, mi pa smo mel isto hyundaja pa ga ne morm prehvalt) tko da brezvezno vprasanje je ker je bolse kvalitete ker kle ne boste dobl odgovora

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr dec 13, 2006 1:35 pm

Pa kaj se vsi spravljate na MN? Na tem forumu je dostikrat zasledit neumnosti in če MN s kreganjem pomaga prispevat k razčiščevanju/odpravi neumnosti, je to v principu za večino na forumu koristno. To, da se skoraj ob vsaki njegovi besedi spravite nanj (in ga večinoma napadate osebno, ne pa protiargumentirate, kot sta tu dva za spremembo lepo naredila), kaže na neko nenavadno alergijo na nasprotna mnenja. Kaj je za njega šrot, kaj ni, je njegov legitimen komentar, ponavadi podkrepljen z osebno izkušnjo. Tako podkrepljen se zdi tudi komentar Spasky-ja, če pa ni, pa naj ne lapa neumnosti, o katerih malo ve in tu nimajo mesta. So tudi žaljive za marsikoga.

Trenutno Alfa v ponudbi res nima pravega športnika (8C je razprodan), skoraj vsi modeli so bolj športno nastrojeni od neposredne konkurence, a to ne pomeni, da so športniki. 159 in Brero tepe teža in delajo na tem, da jih do leta 2008 oskubijo za 150 kg. Čakam na angleško Delto.
Meni so Alfe večinoma všeč in dobre v vseh pogledih, a to še ne pomeni, da moram zagovarjati neumnosti.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr dec 13, 2006 1:36 pm

Reku je isto kokr škoda :EE
Eh ja.Boljše, da nehamo.Avto je kar ser kvalitete tiče povprečen, malo bolj športen in sploh če kupuješ rabljenega čista loterija.
Hajduk aka Martina: Mogoče malo težko dojemam, ampak zakaj ste imeli 3 alfe, če so vse šrot?Mogoče smo blesavi tisti, ki nam je alfa všeč, ampak kakšen bimbo moraš biti ti, ki je ne maraš pa jo vseeno imaš :ue Jaz bi popizdil, da bi se moral prevažati v avto, ki mi je obupen.Raje umrem kot, da se vozim v Skylinu :P

ocean
Novinec

Napisal/-a ocean Sr dec 13, 2006 1:40 pm

Vuso je napisal/-a:Reku je isto kokr škoda :EE
Eh ja.Boljše, da nehamo.Avto je kar ser kvalitete tiče povprečen, malo bolj športen in sploh če kupuješ rabljenega čista loterija.
Hajduk aka Martina: Mogoče malo težko dojemam, ampak zakaj ste imeli 3 alfe, če so vse šrot?Mogoče smo blesavi tisti, ki nam je alfa všeč, ampak kakšen bimbo moraš biti ti, ki je ne maraš pa jo vseeno imaš :ue Jaz bi popizdil, da bi se moral prevažati v avto, ki mi je obupen.Raje umrem kot, da se vozim v Skylinu :P

ocitno ne razumes kaj sm hotu rect...mogoce med mladimi ne vec ampak vecinoma pa ob imenu skoda sliss kaj bos meu ta j***a...in kle mas primerjavo je dobr avto z dobrimi motorji, k si tok pametn vrjetn ves da so isti k u avdiju...ma pa slab renome to sm ti reku ce ne razumes bod raj tih
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov