Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a spe7 Sr feb 14, 2007 10:03 am

The Edge je napisal/-a:ce se odlocis za audija z tolk prevozenih, lahko tud kaj porocas nazaj kak se je kaj obneslo, če se še kdo od nas odloči v to smer 8)

LP

Aha, preizkusni zajček :D.

Še vseeno pa mislim, da je nakup avta en velik loto. Veliko faktorjev po moje vpliva na izdelavo in stanje avta, ne glede na število prevoženih kmjev.
Jst sem do zdaj imel 2 avta in oba sta imela malo prevoženih ob nakupu (51k in 66k),
sta se pa vseeno veliko kvarila.

Imam pa še eno vprašanje.
Če zdej res kupim Audija s temi kilometri, ali je res najbolje , da naredim prvo redni servis in zraven dam menjati jermene???
Ker poznam nekaj ljudi, ki je to naredilo takoj ob nakupu, ker ne zaupajo zagotovilu prodajalca oz. servisni knjigi.

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson Sr feb 14, 2007 10:03 am

The Edge je napisal/-a:ce se odlocis za audija z tolk prevozenih, lahko tud kaj porocas nazaj kak se je kaj obneslo, če se še kdo od nas odloči v to smer 8)

LP

Za 4 leta starega audija z tolkimi kilometri ni nic! Kot sm ze omeno, smo mi kupili 2 leti starega passata iz Nemcije, ki je imel prevozenih 150.000 KM, sedaj jih ima cez 200.00 in vse dela normalno!

Lp,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr feb 14, 2007 10:05 am

Novi passat ki pa je na supertestu v avto magazinu pa je več na servisu kot na cesti...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr feb 14, 2007 10:05 am

Glede na to, da si se zakreditiral za stanovanje ..... jst nebi kupoval Audija.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Sr feb 14, 2007 10:05 am

Upav sem si passata primerjat z audi-jem :) Upam da nisem kaksnega audi fan-a uzaliv :)

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Sr feb 14, 2007 10:30 am

evilson je napisal/-a:

LP

Za 4 leta starega audija z tolkimi kilometri ni nic! Kot sm ze omeno, smo mi kupili 2 leti starega passata iz Nemcije, ki je imel prevozenih 150.000 KM, sedaj jih ima cez 200.00 in vse dela normalno!

Lp,
Matej

ja jaz se s tem ne morem strinjat,da po 5letih pa po 150.000 prevozenih rečes da to za avto ni nic.. pac vsak ma svoje mnenje..
Slika

evilson
Novinec

Napisal/-a evilson Sr feb 14, 2007 10:43 am

Se popolnoma strinjam. Vsak ima svoja merila. Itak pa vsak raje kupi avto z manj kilometri! Jaz sem pac mnenja da za audi, bmw, in vw 130.000 km naj nebi bil problem!

Lp,
Matej

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 14, 2007 10:50 am

Courage™ je napisal/-a:Vsem tistim ki trdijo da je bolse vzet novega kakor rabljenega.

Jaz ne trdim da je bolse vzet avto z 200.000 prevozenimi, ampak se da dobit leto ali dve stare avte z 15.000 prevozenimi kilometri za dosti nizjo ceno, in sam sem takega mnenja da je to najbolsi nakup.

za dosti nižjo ceno? Lahko nalimaš kakšen primer iz Avto.net?

V teoriji se to seveda dobro sliši, samo v Sloveniji je skoraj nemogoče najti netestni skoraj nov avto z malo kilometri za ugodno ceno.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr feb 14, 2007 11:37 am

Kdo pa ti govori da mores avto v Sloveniji kupovat ? Zdaj smo v EU in je nakup / uvoz avta iz tujine pravljica.

PS pravkar smo na firmo iz Nemcije pripeljali bmw7 letnik 04 z 46000 kilometri za piclih 28k €.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr feb 14, 2007 11:56 am

Courage™ je napisal/-a:Kdo pa ti govori da mores avto v Sloveniji kupovat ? Zdaj smo v EU in je nakup / uvoz avta iz tujine pravljica.

PS pravkar smo na firmo iz Nemcije pripeljali bmw7 letnik 04 z 46000 kilometri za piclih 28k €.

lepo

dajatve so že vštete?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr feb 14, 2007 11:58 am

js bi pogledo še za kaki salonskim avtom, tak ki stoji v salonu, ma 0 km in cena je ponavadi dosti nižja. Sam moreš pa gledat po vseh salonih v sloveniji ne sam v tvoji bližini. Družinski prjatli so na tak način kupl stilota mw in pršaral 800.000, ker je avto stal v salonu eno leto. Za moje pojme boljši nakup kot pa eno leto star avto od prvega lastnika al pa testni avto. Blo je pa to par let nazaj, tak da nevem kak je dans s tem
LP Rok

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr feb 14, 2007 11:59 am

kolesar je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Kdo pa ti govori da mores avto v Sloveniji kupovat ? Zdaj smo v EU in je nakup / uvoz avta iz tujine pravljica.

lepo

dajatve so že vštete?

to je celoten strosek - cifra ki sem jo napisal.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr feb 14, 2007 12:07 pm

Jaz bi se odločil za Audi. Sem veliko prevozil A4 1.9 TDI 130 KM in tudi 2003 letnik in nimam kaj rečt, placa res ni toliko notri kot v kakšnem passatu samo drugače že motor in sama kvaliteta izdelave je za ta rang zelo dobra, posebej pa za 307 karavana se mi zdi 1.6 motor res malo podhranjen. Že pri porabi med tema dvema avtomobiloma je velika razlika. Odloči se sam, saj je tvoj denar ;)

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 14, 2007 12:23 pm

Pogovarjali smo se o avtomobilih med 10-15.000 evrih, ti pa daš za primer BMW 7. Še vedno trdim, da se pri avtomobilih nižjega in nižjega srednjega razreda zelo težko dobi cenovno ugoden malo rabljen avto (naj bo v Slo ali drugje v EU) v primerjavi z ceno, ki se jo da izpogajati pri nakupu novega.

Nazaj na osnovno temo - o 307-ki je res precej slabih informacij, tudi moj bivši sodelavec je kupil novo pa mi jo odsvetuje, zato je pri tej izbiri verjetno starejši Audi boljši izbor, če pa bi gledal zgolj racionalno pa lahko od drugih proizvajalcev za cca 14.000€ dobiš dober in zanesljiv avto nižjega srednjega razreda(Focus, Astra, ...).

grega88
Novinec

Napisal/-a grega88 Sr feb 14, 2007 12:53 pm

Jah js sm za audija a4!!!Poglej res da ma avto (pežo) 25.000km ampak avdi ima 135.000km k to zanga ni nč!Mal poglej v naprej... čez kšne 2leti.Poglej ceno...kaj mislš da bo audi bo držu ceno pežoju bo pa padala!Za moje pojme dobiš na www.avto.net tudi kšnga golfa5 k je tut dobra nabava!!!A če si se pa odloču med pežoje pa audijem pa sploh ne vem kaj maš za razmišlat res!!!Kar se tiče vzdrževanja sta oba na istem (moje mnenje) pol poglej porabo pri pežoju je okol 7l relacija a pri audiju je tok mestna!!!
višje,močneje,hitreje

TaDeK``
Nov uporabnik

Napisal/-a TaDeK`` Sr feb 14, 2007 1:14 pm

Rajši audija! Ker sem se meno z dvema ko mata peugota 307 en starejšega in drugi novega in sta oba nezadovolna! Pa še 1.6 baje dost pije!

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr feb 14, 2007 1:26 pm

grega88 je napisal/-a:Jah js sm za audija a4!!!Poglej res da ma avto (pežo) 25.000km ampak avdi ima 135.000km k to zanga ni nč!Mal poglej v naprej... čez kšne 2leti.Poglej ceno...kaj mislš da bo audi bo držu ceno pežoju bo pa padala!Za moje pojme dobiš na www.avto.net tudi kšnga golfa5 k je tut dobra nabava!!!A če si se pa odloču med pežoje pa audijem pa sploh ne vem kaj maš za razmišlat res!!!Kar se tiče vzdrževanja sta oba na istem (moje mnenje) pol poglej porabo pri pežoju je okol 7l relacija a pri audiju je tok mestna!!!

:lol: :lol:
Audi pa je res zakon, njemu cena s časom celo raste, motor pa se pri 200.000 km komaj ogreje. :lol:
Odločitev je torej povsem enostavna - pri nakupu avtomobila je važna samo značka.

resno - Peugota bi kupil, če ti je važen prtljažnik, občutek prostornosti v kabini (panoramska streha) in garancija, audija pa, če je res odlično ohranjen (in bi poznal njegovo zgodovino), letno prevoziš preko 25.000 km ter ti veliko pomeni, kako te vidijo sosedje/drugi v prometu. Pokvarljivost je verjetno pri obeh modelih podobna, poraba je pri Peugeotu dober liter višja, so pa verjetno ostali stroški nekaj nižji. Čez tri leta pa bosta oba vredna zelo podobno.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr feb 14, 2007 1:57 pm

aja, a da audiju cena z časom raste??? :D

jaz mislim da Audiju cena malo počasneje pada kot pri Peugeotu, vse pa je tudi odvisno od tega kako se kakšen model obnese na trgu,njegovo povpraševanje,ter koliko modelov je prišlo novih ven istega tipa avtomobila

Pri nakupu avta ni važna značka ampak za moj pojem je najbolj pomembno to, da za ta denar, ki ga imaš na razpologa, dobiš maximum kar ti nek avto lahko ponudi in obenem veselje.
Zadnjič spremenil adis, dne Sr feb 14, 2007 2:06 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 14, 2007 1:58 pm

adamovc je napisal/-a:[

resno - Peugota bi kupil, če ti je važen prtljažnik, občutek prostornosti v kabini (panoramska streha) in garancija, audija pa, če je res odlično ohranjen (in bi poznal njegovo zgodovino), letno prevoziš preko 25.000 km ter ti veliko pomeni, kako te vidijo sosedje/drugi v prometu. Pokvarljivost je verjetno pri obeh modelih podobna, poraba je pri Peugeotu dober liter višja, so pa verjetno ostali stroški nekaj nižji. Čez tri leta pa bosta oba vredna zelo podobno.

Končno post s pravimi argumenti! Ponavljam, da je bistveno, da najdeš kompetentnega mehanika, s katerim si Audija natančno ogledaš (in 307 tudi). Če nisi preprićan, lahko še vedno iščeš kaj tretjega. Predvsem se ne zaleti z nakupom, ker nimaš rezerv - avto mora biti brezhiben, ti pa prepričan v to, kako ga je vozil prejšnji lastnik.

Uporabniški avatar
spe7
Nov uporabnik

Napisal/-a spe7 Sr feb 14, 2007 2:42 pm

No, trenutno ne poznam nobenega človeka, ki ima audi A4 in ki bi ga hotel prodat.
Zato bi blo najboljš da gre kak mehanik z mano na ogled. Sam problem je v tem, ker ne vem , če je to možno. Oziroma mogoče bi lohk avto peljal na kak servis da ga ornk pogledajo.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov