nebivedu je napisal/-a:Še mojih par minut. Ne golf in ne megane ne sežeta do kolen saabu. Servisi pa so približno enako dragi, kot za oba ostala, če voziš ma BHS v brezje. ata, ki tam servisira ima izkušnje s saabi in servis pri njem je poceni ter odlično narejen.
Jaz o golfu ali meganu sploh nebi razmišljal, ker sta v primerjavi s saabom dobesedno j***a.
sonic je napisal/-a:Evo, golf V sproban tudi v testni vožnji. Za slabi 2 uri sem dobil na test golfa 1.6, oprema comfortlline +SI (avtomatska naprava, usnje na volanu in menjalniku, 5 vrat in še par cukrčkov) Z vso to opremo pride 15.800 EUR (cca 3,8 mio SIT)
Se usedem noter, nastavim sedež (tudi po višini), volan nastavljiv po višini in globini. V tem paketu opreme je tudi sredinski naslon za roko, ki mi je zelo všeč. Notranjost mi zelo odgovarja, vizualno je design OK, predvsem pa mi ustreza glede občutka kvalitete oziroma solidnosti ter ergonomije in udobja.
Motor teče tiho in zelo mirno. Speljem in začnem uživati. Sklopka je mehka, prav tako lahkoten servo volan. Zavore primejo zelo dobro. Prevozim vse najpogostejše poti, ki jih največkrat delam (po Ljubljani in na obvoznici, preizkusim tudi okretnost pri jajcanju po strogem centru mesta in v prepolnem BTCju) - v vseh situacijah se je odlično obnesel. Podvozje je za moj okus odličen kompromis med udobjem pri navadnem prevažanju in trdnostjo/stabilnostjo v bolj ostri vožnji, kadar stopim na gas po ovinkih.
Motor se odziva celo nekoliko bolje, kot sem pričakoval glede na število konjev (102) in težo avta (skoraj 1200 kg). Motor je še dovolj zmogljiv in prestave so ustrezno preračunane, da je v mestni vožnji še zadovoljivo prožen odziv. Na avtocesti tudi hitro dosežeš visoke hitrosti in sploh nisem vedel, da se vozim 180, dokler nisem pogledal na merilec. Zmogljivosti do vključno četrte prestave so zelo podobne (ali celo malenkost boljše) kot pri mojem cliu, ki ima 1.4 motor z 98 KM. Peta prestava je pri golfu nekoliko daljša, zato je prožnost tam za spoznanje lenobnejša, a se (zaradi nižjih obratov) odkupi z manjšim hrupom (in verjetno nižjo porabo) kot pri enaki hitrosti pri cliu.
Avtomatska klima je super, nastaviš (celo ločeno za voznika in sopotnika!) želeno temperaturo in stroj vse naredi sam. Sicer ni imel potovalnega računalnika, je pa vsaj merilec zunanje temperature.
Občutki med vožnjo so res zelo dobri, v kabini je tudi dovolj predalov in ostalih odlagališč za drobnarije. Serijsko vgrajeni CD avtoradio je OK, škoda le, ker ne predvaja tudi mp3.
Skupen vtis po vožnji golfa je torej odličen, avto je celo opazno boljši od megana, ki m je bil v testni vožnji pred meseci tako všeč. Se ne spomnim nobene stvari, ki bi me pri golfu motila.
Zdaj moram pa sprobat še TDI-ja, potem pa se odločit med obema...
EDIT: par tipkarskih napak
ban je napisal/-a:Če je bil tale golf brez prednjih meglenk, brez litih feltn, brez tempomata in brez potovalnega računalnika potem ni bil comfortline ampak trendline s paketom SI.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov