sonic je napisal/-a:Kdor kupuje Kia Rio (ali kakega drugega Korejca), naj najprej morda prebere, kaj je o Rio-tu zapisal Jeremy Clarkson (če kdo ne ve, kdo je to, naj pogleda na wikipedio):
********************************************************************************************************
This would be fine, but here in the West our grandparents grew up with the car, whereas in Korea everyone’s grandparents grew up on an ox. In their civil war, which started only 50 or so years ago, the army in the south faced the Russian T34 tanks on horses. As a result a car, any car, is still a novelty.
To them it’s probably as amazing as the Model T Ford was to Americans 80 years ago.
Think about it. The people who designed the Rio got the wheels in the right place and knew how to fit electric windows, but they know nothing of engine refinement or suspension compromises. For Koreans, trying to make a world-class automobile is as hard as us trying to make dog-and-vinegar-flavoured crisps. We wouldn’t know where to start.
Za konkretno moj avto čisto nič, ker ga še ni videl.Festina je napisal/-a:sonic kaj pa vozis ti za en avto in kaj je on reku lepega za tvoj avto?
sonic je napisal/-a:Za konkretno moj avto čisto nič, ker ga še ni videl.Festina je napisal/-a:sonic kaj pa vozis ti za en avto in kaj je on reku lepega za tvoj avto?![]()
Sicer vozim clio (navaden), kot bi morda lahko uganil iz mojega podpisa...
Je pa Clarkson o eni sicer hudo športni verziji cliota rekel menda: "In my perfect ten car garage I would definitely have one of these – no question". (sem glihkar pogooglal)
Ampak to je rekel o cliotu V6 sport. Glede navadnega cliota, kot ga imam jaz, pa ne vem... je najbrž stresel kako svojo angleško šalo o šepavih žabah ali kaj podobnega, kar pa mene itak ne gane preveč. :P
Vsekakor pa zelo verjetno ne Clarkson ne kdorkoli drug še ne bo prav kmalu kaj podobnega, kot o cliotu sport, rekel o kaki Kii ali Hyundaiu etc...
Fante, jaz sem čisto umirjen, glede navadne verzije cliota pa si kar mislim kaj bi Jeremy rekel (če si morda spregledal tisti moj stavek s šepavimi žabami), pa se čisto nič ne sekiram.Festina je napisal/-a:fante ce se nisi opazu gospod Clarkson se ni pohvalu avta ki bi biu u rangu clio itd. ampak le zverine beri EVO itdtko da se umer mal
LP: Boyan
sonic je napisal/-a:SIcer pa nima smisla da še kaj pametujem, le tistemu ki je začel to temo (če sploh še bere tele naše pisarije) bi pa rekel, naj se pač zmeni za testno vožnjo v Rio-tu pa morda še par konkurentih, pa bo videl, če mu odgovarja.
Če mu je Rio res všeč, je pametno da ga kupi, seveda.
Če mu pa ni všeč (tako kot je npr mene povsem razočaral Getz), pa naj ne misli, da je kaj pri avtomobilu spregledal, ker mi nekateri tulijo, da so korejski avtomobili boljši od evropskih (sic). Niso.
Če ti avto ne odgovarja na začetku, ti verjetno tudi kasneje ne bo. V vsakem primeru daš pa toliko denarja, da je smiselno kupiti res tisto, kar ti osebno ustreza in te iz takih ali drugačnih razlogov veseli. Pa naj bo to clio, golf, peugeot, yugo - ali pa tudi Kia, če komu res sede... vse sorte ljudje se najdejo.
Mene je getz 1.3 (model 2004) razočaral praktično z vsem: od 1.3 motorja (na papirju 85 KM - če ne bi vedel, bi rekel da jih je morda 45), neudobno podvozje, obupno smotan design kabine in plastika kot bi pričakoval v stoenki, skratka grd izgled - kar bi še prenesel, če ne bi bil tako neudoben položaj za volanom in slabi sedeži, čudna oblika prestavne ročice, ki je bila neprijetna na otip (česa takega še nisem doživel). Ko sem takrat testiral cliota, 206 in pred kratkim megana in golfa, mi je bilo vsakič kar žal, ko sem po uri ali dveh moral vrniti testno vozilo. Pri getzu pa sem test hitro zaključil in bil vesel, da mi ga ni bilo več treba vozit. Tako zanič se mi je zdel. Od cliota je bil cenejši morda 400 EUR, je imel pa tudi kar nekaj manj opreme. No, upam da so novejši modeli kaj izboljšani...@sonic: S čim vaju je Getz razočaral?
sonic je napisal/-a:Mene je getz 1.3 (model 2004) razočaral praktično z vsem: od 1.3 motorja (na papirju 85 KM - če ne bi vedel, bi rekel da jih je morda 45), neudobno podvozje, obupno smotan design kabine in plastika kot bi pričakoval v stoenki, skratka grd izgled - kar bi še prenesel, če ne bi bil tako neudoben položaj za volanom in slabi sedeži, čudna oblika prestavne ročice, ki je bila neprijetna na otip (česa takega še nisem doživel). Ko sem takrat testiral cliota, 206 in pred kratkim megana in golfa, mi je bilo vsakič kar žal, ko sem po uri ali dveh moral vrniti testno vozilo. Pri getzu pa sem test hitro zaključil in bil vesel, da mi ga ni bilo več treba vozit. Tako zanič se mi je zdel. Od cliota je bil cenejši morda 400 EUR, je imel pa tudi kar nekaj manj opreme. No, upam da so novejši modeli kaj izboljšani...@sonic: S čim vaju je Getz razočaral?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov