Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To mar 27, 2007 11:03 pm

Nejko87 je napisal/-a:...kateri avto kupit za 3000€ je bilo uprašanje pomoje...

naj kupi tist avto, ki bo najbolj ohranjen ob ogledu in pika ni kej več za povedat.
Osu gre samo enkrat na led.lp

ovinkar
Nov uporabnik

Kraj: Bela krajina

Napisal/-a ovinkar Pe mar 30, 2007 5:32 pm

Če sestavni deli od Civica niso glih poceni potem bom mogoče raje izbral kak drug avto, saj pri avtu starem 10 let se začnejo deli kvarit. To pomeni da bom poleg ostalega gledal tudi na to kakšne cene delov imajo posamezne znamke avtov. Če prav mislim, so najcenejši fiati ker italjani delajo dost neoriginalnih delov. Se mi pa fiat nikol ni dopadel zato bom raje kupil kak drug avto. Vem za enga citroena xsara za 2500 eurov letnik 1998, 101000 prevoženih. 1.4i. Servisna knjižica, 1. lastnik. Brez opreme. Je to dober avto in cena?

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe mar 30, 2007 6:34 pm

Morda Megane? Deli so sorazmeroma ugodni, dobiš nadomestne (Rehnemer), poraba pri 1,6e motorjih (ki ga imam sam) se giblje okoli 8 litrov pri dokaj dinamični vožnji, če pretiravaš sicer pride tudi do 10, sicer se pa pri določenih modelih da dobiti tudi dokaj solidno opremo.

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis Pe mar 30, 2007 6:48 pm

Corleone; se strinjam s tvojim predlogom, ker tudi meni avto odlično služi- pri 163kkm avtu zamerim samo pokvarjeno zadnjo levo ključavnico! Drugač pa 8-10L porabe :shock: , verjetno imaš dosti mestne vožnje... Tudi sam imam 1.6 megana pa imam konstantno porabo 6.5-7L- večino relacije!
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
Corleone
Novinec

Napisal/-a Corleone Pe mar 30, 2007 6:59 pm

Ja to so pač moje izkušnje, res pa da ne pazim, da bi vozil zelo varčno, ker mam rad dinamično vožnjo. Veliko je odvisno od sloga vožnje ja, 1,6 90 PS motor pa je kar solidno kombinacija z 1070 kg težkega megana kot je moj (classic izvedba). To mislim glede porabe.

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe mar 30, 2007 7:09 pm

ovinkar je napisal/-a:Če sestavni deli od Civica niso glih poceni potem bom mogoče raje izbral kak drug avto, saj pri avtu starem 10 let se začnejo deli kvarit. To pomeni da bom poleg ostalega gledal tudi na to kakšne cene delov imajo posamezne znamke avtov. Če prav mislim, so najcenejši fiati ker italjani delajo dost neoriginalnih delov. Se mi pa fiat nikol ni dopadel zato bom raje kupil kak drug avto. Vem za enga citroena xsara za 2500 eurov letnik 1998, 101000 prevoženih. 1.4i. Servisna knjižica, 1. lastnik. Brez opreme. Je to dober avto in cena?

- glede rezervnih delov in njihove cene - 10 let pri vzdrževanem in ohranjenem avtomobilu še ni noben "bav-bav" - oz ni bojazni, da boš zaradi tega imel bistveno več okvar oz stroškov - res pa je, da niso vsi avtobili enako kvalitetni, zanesljivi, ..z drugo besedo dobri in kvalitetni avtomobili imajo bistveno manj stroškov vzdrževanja
- CIVIC je eden izmed najzanesljivejših avtomobilov v razredu - tako, da ga v izboru nikakor ne bi izključil iz spiska - za tvoj proračun pa si bluzu CIVIC-a 6 generacije
- glede XSARE - avto naj ti pogleda strokovnjak in oceni ali je OK - če je mogoče bi osebno raje izbral 1,6 l motor + klimo

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Pe mar 30, 2007 7:15 pm

wiliamskis je napisal/-a:Corleone; se strinjam s tvojim predlogom, ker tudi meni avto odlično služi- pri 163kkm avtu zamerim samo pokvarjeno zadnjo levo ključavnico! Drugač pa 8-10L porabe :shock: , verjetno imaš dosti mestne vožnje... Tudi sam imam 1.6 megana pa imam konstantno porabo 6.5-7L- večino relacije!

8-10 l/100 km je realna poraba - 6,5 - 7 l/100 km je pa poraba pri "penzionistični" vožnji oz vožnji z bistveno nižjim hitrostnim povprečjem.

Ali drugače : dobre 6 l/100 km - ti bo rabil sodoben dizel v avtu tega razreda, če ga "pritisneš"

LP

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Pe mar 30, 2007 8:12 pm

Nedvomno Fiat Bravo 1.6 16v

Avto s tako opremo in za tako ceno ne bos nasel. Dela pa kot urca in vzdrzevanje je na pol zastonj.Ce pa rabis karavana pa marea-o. Vem za eno zelo lepo .

Uporabniški avatar
W_Golf
Novinec

Napisal/-a W_Golf Pe mar 30, 2007 8:14 pm

BMWz0r je napisal/-a:Nedvomno Fiat Bravo 1.6 16v

Avto s tako opremo in za tako ceno ne bos nasel. Dela pa kot urca in vzdrzevanje je na pol zastonj.Ce pa rabis karavana pa marea-o. Vem za eno zelo lepo .

Se niti mal ne strinjam stabo
Italjani so dragi za vzdržavat...

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Pe mar 30, 2007 8:28 pm

W_Golf je napisal/-a:

Motis se.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Pe mar 30, 2007 9:24 pm

W_Golf je napisal/-a:

Cigani pa vsi kradejo, ane. :cry :cry :cry
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe mar 30, 2007 10:11 pm

BMWz0r je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:

Motis se.

jaz mu dam pa kr prov
res da sm dav jaz za sklopko 50k sit za hondo pa se mi je brat smejal ko je imel puntota no potem ko je pa njegov avto prišel na vrsto je dav pa 150k sit za servis ;) sicer je res dav on za sklopko 25k sit torej pov manj kot jaz ampak pri njemu je bilo še polno drugih stveri za zamenjat :roll:
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe mar 30, 2007 10:12 pm

bass je napisal/-a:Cigani pa vsi kradejo, ane. :cry :cry :cry

NI RES cigani zbirajo baker :!: :lol: :lol: :lol:
....

BMWz0r
Nov uporabnik

Napisal/-a BMWz0r Pe mar 30, 2007 10:14 pm

Neyo-Neyo je napisal/-a:
BMWz0r je napisal/-a:
W_Golf je napisal/-a:

Motis se.

jaz mu dam pa kr prov
res da sm dav jaz za sklopko 50k sit za hondo pa se mi je brat smejal ko je imel puntota no potem ko je pa njegov avto prišel na vrsto je dav pa 150k sit za servis ;) sicer je res dav on za sklopko 25k sit torej pov manj kot jaz ampak pri njemu je bilo še polno drugih stveri za zamenjat :roll:

Lepo si napisal. Tvoj brat je dal pol manj za sklopko. Seveda ce mas se mau vez oz. da si clan kluba pa se dobi se dodaten popust.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So mar 31, 2007 12:34 am

Sarcasm ON:
"NENENE, italijani so vsi j**c pa vse se kvar (še posebej elektronka) pa olje pijejo pa drage dele majo k je na vsakmu servisu treba mašino menat, pa pleh je slb pa kolegu je zaribu pa turbina mu je šla pr 25.oookm pa komplet komplet elektriko je mogu menat pa... ti sam mene posluši, jst mam kolege k vejo! Aja, jst mam pa golfa hajlajn oprema pa krom špegle. :tomidelej:

p.s.: Da mal iskoristm temo, zadnjič se mi je lučka za olje pržgala na golfu (4ka TDI, D pa I rdeč :lol: ), a se lahko furam še teh par tisoč kokr mam do servisa, al moram zdej takoj na servis pelat, sprašujem, ker grem u bosno za vikend, pa da ne bo kkšn problem k nebi rd na cesti ustou.

:cry :cry :cry

Sarcasm OFF

Mogoče sem vsaj malo razsvetlil uganko, kakšni bumbarji pišejo take debilizme, kot so zgoraj.
Vsak avto je dober, če se ga dobro vzdržuje in če ni C4. :D
Vzameš pač tistega, ki je od 1. lastnika in lepo ohranjen.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
davorkat
Novinec

Napisal/-a davorkat Če apr 05, 2007 12:26 pm

bass je napisal/-a:Sarcasm ON:
"NENENE, italijani so vsi j**c pa vse se kvar (še posebej elektronka) pa olje pijejo pa drage dele majo k je na vsakmu servisu treba mašino menat, pa pleh je slb pa kolegu je zaribu pa turbina mu je šla pr 25.oookm pa komplet komplet elektriko je mogu menat pa... ti sam mene posluši, jst mam kolege k vejo! Aja, jst mam pa golfa hajlajn oprema pa krom špegle. :tomidelej:

In kje je tle sarkazem :?: :D :D

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če apr 05, 2007 12:39 pm

pač gre tistim k majo italjane v nos to da se relativno več kvarjo kot japonci in potem imamo forum povn bedastih izjav ;) za primer enkrat odprite pokorv mororja pr hondi pa pr fiatu pa povejte razliko ;) jaz zmeri k kakšne fiate gledam so motorji od olja pri hondah pa so večinoma suhi 8)
....

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Če apr 05, 2007 12:41 pm

bass je napisal/-a:"NENENE, italijani so vsi j**c pa vse se kvar (še posebej elektronka) pa olje pijejo pa drage dele majo k je na vsakmu servisu treba mašino menat, pa pleh je slb pa kolegu je zaribu pa turbina mu je šla pr 25.oookm pa komplet komplet elektriko je mogu menat pa... ti sam mene posluši, jst mam kolege k vejo! Aja, jst mam pa golfa hajlajn oprema pa krom špegle. :tomidelej:

lepo da poveš po resnici ;)
....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov