Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek To maj 08, 2007 5:14 pm

dj rajš kukr se kle kregste, in delate offtopice....

dzimy je napisal/-a:sam imam megana in me je razočaral po celi črti tko da če bi jest imel to izbiro bi uzew hondo :twisted:

povej zakaj te je renault razočaral? firma renault? kvaliteta?
:?: :?: :?:

Uporabniški avatar
NaDjA
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a NaDjA To maj 08, 2007 8:05 pm

Moj glas je tudi za Hondo!

Enkrat mi je nekdo rekel,da francozi delajo parfume na pa avte. :P
Upam,da ne bo kdo to narobe razumel. :?
Honda Civic VTI

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To maj 08, 2007 8:17 pm

NaDjA je napisal/-a:Enkrat mi je nekdo rekel,da francozi delajo parfume na pa avte. :P

TRUE :twisted: :D

Uporabniški avatar
07-91-70-71
Nov uporabnik

Napisal/-a 07-91-70-71 To maj 08, 2007 9:14 pm

Reno sevede, poglej v F1 koko je nascal hondo. Nimajo za burex :lol:

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy To maj 08, 2007 9:22 pm

zuzek je napisal/-a:dj rajš kukr se kle kregste, in delate offtopice....

dzimy je napisal/-a:sam imam megana in me je razočaral po celi črti tko da če bi jest imel to izbiro bi uzew hondo :twisted:

povej zakaj te je renault razočaral? firma renault? kvaliteta?
:?: :?: :?:

ma kvaliteta po spisku crkuje :S

dzimy
Novinec

Napisal/-a dzimy To maj 08, 2007 9:23 pm

vse po spisku se poprawlam*

wiliamskis
Novinec

Napisal/-a wiliamskis To maj 08, 2007 9:34 pm

Vzemi Hondo, če bi se vozil športno in trdo- če bi pa rad imel kombinacijo normalne in hitre vožnje pa vzemi Megana! Vzdržljivost je pa na 10+ let starem avtu samo pod ???. Tudi sam sem izbiral med P306, Meganom in Civicom in sem z avtom, ki ga imam levo na slikci, več kot zadovoljen...
A ves ka je moč??? Ko biku tako v rit pihneš, da se mu rogovi zravnajo!!!

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To maj 08, 2007 9:56 pm

Pozabljate tudi razmišljati o podvozju. Torzija na renaultu proti dvojnem wishbonu na zadnjih kolesih pri hondi ni primerljiva.Spredaj semizdi da je pri obeh McPhearson.
Kar se pa glede tuninga tiče se za hondo dobi vse kar ti srce poželi, ker je zelo uveljavljena v tuning svetu, (v mislih imam motorne dele,ter dele podvozja.Plastik-fantastik se pa itak dobi za vsak avto), kar za megana nemoreš trditi.
Še pr Pimp My RIde je prjavu :"Hondas tend to be the backbone of tuning industry"

Uporabniški avatar
Turbobitch
Stalni uporabnik

Kraj: Prvi levi sedež 5ke GTT

Napisal/-a Turbobitch To maj 08, 2007 10:05 pm

Prvo mi ni jasno kako lahko zaničuješ avto ki si ga kupil in si ga lastiš in ga imaš celo v avatarjo..kontra vsemu logičnemu

Naš megane l.99 ma 200k km pa nobenih problemov do zdej dela ka urca

Drgač pa megane je cenejši pa lepši pa renojovci so bolj fejst kot hondaši

honda pa verjetn mal manj porab pa je malce bolj vzdržljiva sam so deli tok dražji..

zej se pa sam odloč pa nehmo že z to temo..drgač z veseljem pluvam po hondi sam tole je pa že obup od teme

pa vse najboljše z svojim avtom (predlagam da pogledaš še kkšn drug avto za tak dnear preden se odloščš pa pol povej kako si se odloču:D
Slika
Ne mene krivit za Mobisux, če maš pa probleme pa sam prtiski prekliči.

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To maj 08, 2007 10:14 pm

Turbobitch je napisal/-a:Prvo mi ni jasno kako lahko zaničuješ avto ki si ga kupil in si ga lastiš in ga imaš celo v avatarjo..kontra vsemu logičnemu

Naš megane l.99 ma 200k km pa nobenih problemov do zdej dela ka urca

Drgač pa megane je cenejši pa lepši pa renojovci so bolj fejst kot hondaši

honda pa verjetn mal manj porab pa je malce bolj vzdržljiva sam so deli tok dražji..

zej se pa sam odloč pa nehmo že z to temo..drgač z veseljem pluvam po hondi sam tole je pa že obup od teme

pa vse najboljše z svojim avtom (predlagam da pogledaš še kkšn drug avto za tak dnear preden se odloščš pa pol povej kako si se odloču:D

jst tudi rad pluvam.pa nocm tega izrazat javno po forumih.nemores pa recrt da so renojevci kao neki jaci od hondasev,ker zgleda se nisi mel kontakta z nami :D

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To maj 08, 2007 10:19 pm

Komu je bilo zdaj namenjeno? :D
Aja...sej ne da mam kj zlo proti Renaultu ampak dej nam prosm razlož zakaj so Renojevci bl fejst kot Hondaši? Kako logiko ma sploh to,in zakaj je to relevantno?
Pa brez zamere, ker nočem da se še ena tema spremeni v "kdo je jačji" debato
:D
Tuki sam podajamo svoje osebno prepričanje, ki ga podpremo z primerjavami ter dejstvi...Ne pa post v stilu: dej jebeš to firmo, prid k renoju k boš mel več kolegov. :)

Uporabniški avatar
07-91-70-71
Nov uporabnik

Napisal/-a 07-91-70-71 To maj 08, 2007 10:26 pm

ja verjetn so Renojevci bl za debato, so starejši in bolj inteligentni, Hondašem pa gre po glavi le dirkanje...
Drugače sem pa tud jaz bil bolj zadovoljen z Renojem...
Civica smo šraufal od jutra do sutra :lol:

Uporabniški avatar
fičfirič
Novinec

Napisal/-a fičfirič To maj 08, 2007 10:35 pm

07-91-70-71 je napisal/-a:ja verjetn so Renojevci bl za debato, so starejši in bolj inteligentni, Hondašem pa gre po glavi le dirkanje...

Šravfal ker ste delal kaj? Popravljal ali kaj drugega? kater letnik?
Firbc :D

Uporabniški avatar
07-91-70-71
Nov uporabnik

Napisal/-a 07-91-70-71 To maj 08, 2007 10:37 pm

fičfirič je napisal/-a:
07-91-70-71 je napisal/-a:ja verjetn so Renojevci bl za debato, so starejši in bolj inteligentni, Hondašem pa gre po glavi le dirkanje...

Šravfal ker ste delal kaj? Popravljal ali kaj drugega? kater letnik?
Firbc :D

"95 bingo je imel kr dost defektov

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Sr maj 09, 2007 5:25 am

Honda ma double wishbone spredi in zadi 8)
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

stardo
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a stardo Sr maj 09, 2007 5:34 am

Turbobitch je napisal/-a:Drgač pa megane je cenejši pa lepši pa renojovci so bolj fejst kot hondaši

Ne glede na to ka si napiso prej al poznej si s to izjavo vse uničo. Sm neho brat tvoj post ko sm to prebral.

Glede nakupa: Kljub temu, da sam vozim Renoja ti rajš priporočam Hondo. Če drugač ne, že zarad večjega tuning potencial (tu strogo izključujem razne lexuske, aluwinge pa razn poliester :lol: ) Lahko se pa tud zgodi, da boš kak € več dobo za hondo, ko/če se boš odločo prodajat

Uporabniški avatar
ru7
Novinec

Napisal/-a ru7 Sr maj 09, 2007 6:15 am

Na tuning ne rabi gledat preveč, ker je za 1.5 motor bogo malo tuning delov. Ponavljam, da je 1.5 ECO motor (poraba okoli 5l) in ne nek dirkalnik. Nekateri zamenjajo menjalnik z ESIjevim (je krajši, samo nikoli ne veš kak menjalnik kupiš), pa kak izpušni kolektor če kje stakneš, pa sesalni mogoče. Tle se neha.

Glede "renojevci vs hondaši" ne bom preveč komentiru, vsepovsod maš neke cvetke, ki kvarijo vtis. Lahko povem, da me niso samo enkrat provocirali mulci v spuščeneih cliotih na semoforju, ker so mal preveč filme gledali.

@07-91-70-71: Zanimivo, da ste meli bingeca 95 letnik, čeprav so 6 gen civice delali 96-00 :lol: (bingo=Civic 6 gen HB 1.4 75HP). Verjetno ste mel prototip pa je blo zato tolk problemov :lol:
I would make no more than 0.5 horsepower. A horse can make 1, and since I'm not a horse, then 0.5 hp sounds like a good figure.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Sr maj 09, 2007 7:52 am

6.gen so delali od konca l.95
EJ6

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 Sr maj 09, 2007 8:33 am

jst tko pravm.vsaka honda v sebi skriva se horse.tko da z malo volje in znanja se hitro pridobijo,res da neke stvari malo kostajo,ampak se da,delu pa dobis za vsaki motor skoro.ce ne te robe evropske pa maerikanci majo sigurno.,od batov,odmicnih,venitlo,retainerjev,kar koli hoces :D

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr maj 09, 2007 10:08 am

ru7 je napisal/-a:Na tuning ne rabi gledat preveč, ker je za 1.5 motor bogo malo tuning delov. Ponavljam, da je 1.5 ECO motor (poraba okoli 5l) in ne nek dirkalnik. Nekateri zamenjajo menjalnik z ESIjevim (je krajši, samo nikoli ne veš kak menjalnik kupiš), pa kak izpušni kolektor če kje stakneš, pa sesalni mogoče. Tle se neha.

@07-91-70-71: Zanimivo, da ste meli bingeca 95 letnik, čeprav so 6 gen civice delali 96-00 :lol: (bingo=Civic 6 gen HB 1.4 75HP). Verjetno ste mel prototip pa je blo zato tolk problemov :lol:

ZA 1.5 se lih tko mal tuning delov dobi kot za 5G esi itd... Tut za D serijo maš polno robe, če se pa splača je pa druga stvar.. Robe je vrh glave..
6G Civic je pršu vn leta 95...

1.5 Civic je pa idelalen za delanje km, za relacije, pač dolg menjalnik, za kej bolj dinamično vožnjo je pa bolj tema oz ne morš vseh konjev izkoristit, kar se pa da z menjavo FD popravt (ne rabš cel menjalnik menjat). Poraba tm 6l umirjena relacija, AC 160-165 tm 7-7,5L (računaj v 5-ti pod 4500rpm), cel tank po mestu tm 8,5-9l...

Glede 1.5 motorje, olja ti ne bi smel motor nič spit, mašina more bit suha v nulo, pazt treba edino pr mehaniki na izpušni kolektor ki rad poč in novga kupovat se ne splača, saj je drag u pm ker ima zravn še katalizator.. Tukajs eda cenej skoz pridt kot uzet kolektor direkt od 1.5 motorja..
Res da v to se nism še spuščal, vendar mislm da ima 1.5 kr lepo obične bate..

Drgač pa bolj pleh pogledat, zadnje desne obrobe so lahko problematične, sam pleh je pleh, to s ed az lahkoto uštimat, se pa da to izkoristit da mal ceno zbiješ...
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov