Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Experto
Nov uporabnik

Kraj: Sl.Konjice

VW touran in podobno

Napisal/-a Experto Sr jun 27, 2007 8:24 pm

hladni je napisal/-a:kdo je rekel da ma ford od pegoja motor?? kvečjemu nekaj sodelujejo...

http://www.encyclopedia.com/doc/1G1-54109140.html

Ja ja, saj tega nisem trdil, da so 100% presadili motor iz Peugeota v Forda ampak, v principu oni za Forda razvijajo in verjetno tudi delajo motorje, Ford pa potem prevzame elektroniko in usklajevanje motorja s drugimi komponentami.
Sicer pa je Peugeot eden vodilnih proizvajalcev diesel motorjev in to niti ni tako salbo!!! Upam samo, da ne bo problemov kot se mi zdi pred leti s 307-kami, ko so črpalke za vbrizg goriva crkovale kot za stavo.

Experto
Nov uporabnik

Kraj: Sl.Konjice

Re: VW touran in podobno

Napisal/-a Experto Sr jun 27, 2007 8:59 pm

Vsi avti so narejeni na enem in istem tekočem traku, pa ni važno ali so namenjeni nemškemu / turškemu / francoskemu ali pa slovenskemu trgu...ne vem od kje tebi take ideje?! :roll: Prav tako pa so minimalna odstopanja pri deželnih opremah med posameznimi državami...

Tukaj se spomnim samo nekaj let nazaj, ko so avtomobili pri nas imeli samo 1 ali 2 Airbaga, v nemčiji, recimo pa že 4 ali 6. Ta ideja ne prihaja iz mojih ust, slišal sem jo že od marsikoga in tudi marsikateri uvoznik prizna, da je temu tako. Ne rečem, da vsi tako delajo, ampak tipični so predvsem nemci. Je pa res, da naj bi bili avtomobili kupljeni pri nas zaradi tega nekaj cenejši.

Seveda so brez DPF filtra, če pa pri nas nihče (z res redkimi ekološko ozaveščenimi izjemami) noče odšteti dobrih 1000 € doplačila za DPF filter?! Ti pa lahko zagotovim, da če imaš izrecno željo po DPF filtru, da se da ob naročilu novega avta tudi to urediti...za katerikoli TDI motor! ;) In tudi v Nemčiji nihče ne bi kupoval motorjev z DPF fitri, če država ne bi nudila ugodnih davčnih olajšav za kupce vozil s temi filtri.

Ne nimam izrecne želje voziti avto z DPF, sem pa mnenja, da če taka tehnika obstaja, sodi tudi v avto in to brez doplačila. Da pa tukaj tudi naši politiki spijo, pa ti dam popolnoma prav. Saj nimajo časa se ukvarjajo s Sovo :P
Sedaj bom nekaj napisal, čeprav nisem prepričan, da imam prav, preverjati pa se mi sedaj neda. Se mi zdi, da ravno Peugeot in Ford, to tehniko brezpalčno ponujata v svojih vozilih in kolikor vem se je tudi Audi odločil z novimi motorji serijsko vgrajevati DPF.

Spet rekla kazala, ali imaš kakšen konkretni dokaz za te trditve?!

http://www.seat-leon.de/vboard/showthread.php?t=50174

Die beiden Motoren haben die gleiche Leistung und den gleichen Drehmomentverlauf (also beide mit 320NM bereits ab 1750U/min, von da her wird zwischen den beiden Motoren wohl nur ein kleiner Unterschied sein.

Und ja:

16V = Ohne Partikelfilter
8V = Mit Partikelfilter

und das ist bei allen Fahrzeugen vom VAG-Konzern so (Passat, A3, Golf, Oktavia, etc.)
Ohne DPF = 16V, mit = 8V.

Tattoo je napisal/-a:Lahko postrežeš z konkretnimi podatki kaj od Caddya je vgrajeno v Tourana?!

Ja prva zadeva so ti nemogoči brisalci, danes sem jih ponovno imel cel dan pred očmi, druga pa so prednje luči pred FL. So mi rekli pri Porscheju, da so od Cadya. Za drugo se nisem zanimal, tako, da ti nemorem posredovati s podatki

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr jun 27, 2007 9:16 pm

Ne nimam izrecne želje voziti avto z DPF, sem pa mnenja, da če taka tehnika obstaja, sodi tudi v avto in to brez doplačila.
Hja, če ti to še tako zelo meniš, to VWja ne gane kaj dosti. Pač ponuja, kar ponuja.
Saj v Sloveniji je treba tudi ESP pri golfu doplačati, v Nemčiji je pa del osnovne opreme - ne dobiš brez ESPja.

Sicer ne vem, če tako pogrešam ESP, ampak DPFja pa prav gotovo ne. Kar sem bral o njegovem delovanju, je DPF le ena blesarija, ki podraži/zakomplicira avto, brez da bi kaj bistvenega izbojšala. Pač še ena žrtev na oltar zelenega fašizma...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jun 28, 2007 7:59 pm

Hja glede na to se da menda ponavadi v DPF vbrizgava gorivo, da skuri nabrane saje... k*** pa taka ekologija. In menda, če imaš veliko mestne vožnje, je treba vsake toliko časa iti malo na avtocesto, ker mora imeti obrate, da spuca...

Pa prištej zraven še stroške izdelave, dodatno ekološko škodo zaradi izdelave (pa čez leta je treba poskrbeti še za razgradnjo/reciklažo...)

Glede ESP - ja seveda, na njegov račun (in še kakšna stvar pri nas serijski opremi manjka) imamo pač cenejše golfe. Kdor hoče, si pač lahko tisto opremo dokupi. Tako mi je bolj všeč, vsaj dobim za 18 jurjev golfa s takim motorjem in drugo opremo, ki bi v Avstriji stal 25 do 28 jurjev...
Aja, če si sfukan do službe, šole itd., pa itak ni pametno voziti na tak način, da bi pogosto potreboval ESP...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jun 28, 2007 9:38 pm

sonic je napisal/-a:Hja glede na to se da menda ponavadi v DPF vbrizgava gorivo, da skuri nabrane saje... k*** pa taka ekologija. In menda, če imaš veliko mestne vožnje, je treba vsake toliko časa iti malo na avtocesto, ker mora imeti obrate, da spuca...

Pa prištej zraven še stroške izdelave, dodatno ekološko škodo zaradi izdelave (pa čez leta je treba poskrbeti še za razgradnjo/reciklažo...)

Z DPF filtri je podobna zgodba, kot je bila pred kakšnim desetletjem z katalizatorji...na začetku so se vsi upirali vgradnji katalizatorjev in nešteto razlogov se je našlo za nasprotovanju katalizatorjem...danes pa ni več avta, ki ne bi imel vgrajenega katalizatorja! Enako se bo v prihodnosti ponovilo tudi z DPF, saj je dejstvo, da so sajasti delci škodljivi tako za zdravje, kot tudi za okolje! ;) Bi pa morala država (če že tako propagira okoljsko ozaveščenost :roll: ) po zgledu npr. Nemčije subvencionirati nakup avtov z DPF - vsaj doker tehnologija toliko ne napreduje, da bodo cene DPF-ov sprejemljivejše!

sonic je napisal/-a:Glede ESP - ja seveda, na njegov račun (in še kakšna stvar pri nas serijski opremi manjka) imamo pač cenejše golfe. Kdor hoče, si pač lahko tisto opremo dokupi. Tako mi je bolj všeč, vsaj dobim za 18 jurjev golfa s takim motorjem in drugo opremo, ki bi v Avstriji stal 25 do 28 jurjev...
Aja, če si sfukan do službe, šole itd., pa itak ni pametno voziti na tak način, da bi pogosto potreboval ESP...

ESP je definitivno zelo koristen sistem...in EU sigurno ne razmišlja brez razloga, da naj bi uvedla zakonodajo, ki bo določevala, da bodo morali imeti od leta 2010 vsi avti, ki se prodajajo na EU tržišču serijsko vgrajen ESP! S tem zakonom naj bi zmanjšali število nesreč kar za 20 % in ohranili kar 8.000 življenj na leto! :shock:

Electronic Stability Control to reduce car accidents by 20%

In še praktični prikaz, kaj pomeni imeti avto z vgrajenim sistemom ESP - pa je bil v tem primeru izkušen voznik skoncentriran in pripravljen na oviro na poligonu!

http://www.youtube.com/watch?v=K3m24bjkfg0
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jun 29, 2007 9:39 am

No pol bom pa pri naslednjemu avtu še ESP nabavil. Najbrž bo pa takrat že itak pri vseh avtih serijsko, kot danes ABS in airbag...

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jun 29, 2007 7:54 pm

Hehe, pred kolegi se ne rabim šopirit z dirkanjem, sem že malo prerasel te fore (pa saj nikoli nise bil tak), ko je kaka bejba v avtu, pa se sploh raje zelo v izi vozim. Navdušim jo pa raje s kakšnimi drugimi svojimi spretnostmi... ;)

No načeloma imaš pa glede ESP najbrž kar prav. Kot rečeno, pri naslednjem avtu bo noter. :)

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov