INFINITI je napisal/-a:Glede homologacij, je treba še nekaj elementov spreminjat; predvsem luči oz. leče, potem vprašanje če ustreza motor evro normam in kateroi itd - ni to kar en lari-fari
Kael je napisal/-a:Okej če bi si dal pripeljat iz amerike eno vozilo ki te pride mnogo ceneje kot pri nas - npr: BMW 7co, pa recimo rskiraš par 100 € za homologacijo pa je okej in mirno furaš na servise, katerih je za BMW v Sloveniji dovolj. Samo zdej pa druga fora, katero sprašujem izključno iz razmišljanja in debate, ne lastnega interesa: npr. si zmislim en avto, kateri je na voljo izključno na ameriškem tržišču in servisev blizu Slovenije ni. Kam nam sedaj furam avto na servis? In drugo: se mi eden zapizdi v vrata, kje naj dobim nova vrata za taisti avto?
traktor TDI je napisal/-a:Kaj pa glede homologacij? Je tako enostavno?
traktor TDI je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa![]()
žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.
Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.
LP iz Chicaga!
Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.
Gobavc je napisal/-a:traktor TDI je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa![]()
žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.
Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.
LP iz Chicaga!
Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.
@chgotom, na tole še nisi odgovoril....
Gobavc je napisal/-a:V redu. Kdo pa bo daleč v tujino vozil avto na redni servis? Sorry, samo ni računice. Razen za res kako legendo za katero je kupec pripravljen požret vse, samo da jo ima v garaži. Verjemi mi, za navadne smrtnike ni računice. Žal.
chgotom je napisal/-a:...Glej, prvenstveno je pri nasem izvozu govora o avtih, ki jih ljudje zelijo kot nekaj POSEBNEGA in jih ne morejo nabavit v Evropi pri uradnih prodajalcih oz. so pri sivih uvoznikih v zamejstvu bajno draga: beri 2,3, 4 roka...
stench je napisal/-a:chgotom je napisal/-a:...Glej, prvenstveno je pri nasem izvozu govora o avtih, ki jih ljudje zelijo kot nekaj POSEBNEGA in jih ne morejo nabavit v Evropi pri uradnih prodajalcih oz. so pri sivih uvoznikih v zamejstvu bajno draga: beri 2,3, 4 roka...
Točno v tem je bistvu vsega tega, imel boš eksota, pa še malo cenej te bo vse skupaj prišlo.
smile4me je napisal/-a:torej če sm prav bral me pride transport 1500USD+kontejner, katerega cena je odvisna od vozil, ki so v njem.
Zdaj me pa zanima če je kdaj ta kontejner sploh poln?
dj_em je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:dj_em je napisal/-a:chgotom sem ti napisu pm... mislm kar se tiče glede amerike je prikazana vsaj v mojih očeh kot zelo nestrpna država kar tudi je,.. vsaj če jo gledamo preko buša...
drugače pa sem ti napisu že v pm vse..
lp
Kaj ima to veze s prodajo avtomobilov in sploh s tem forumom, ki je prav tako avtomobilističen?
Spet en zafrustreran kvazi hipi!
ti si zafustreran kvazi hipi... učasih je dobr da prebereš tut kaj piše na prvi starani... sicer je pa že sam borat dost pokazu kaka je amerika
sigurno si nek FDV-jevc k študira... al pa nek ekonomist( večina jih je ok).. veš kaj prav za take en naš prfoks... "Oni pravjo I FEEL GOOD " ko študirajo .. in pa " i feel bad" ko diplomirajo
zdej pa ti ugan zakaj....
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov