Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Pe jun 22, 2007 1:12 am

Kaj pa glede homologacij? Je tako enostavno?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Pe jun 22, 2007 8:14 am

Glede homologacij, je treba še nekaj elementov spreminjat; predvsem luči oz. leče, potem vprašanje če ustreza motor evro normam in kateroi itd - ni to kar en lari-fari
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe jun 22, 2007 8:19 am

Okej če bi si dal pripeljat iz amerike eno vozilo ki te pride mnogo ceneje kot pri nas - npr: BMW 7co, pa recimo rskiraš par 100 € za homologacijo pa je okej in mirno furaš na servise, katerih je za BMW v Sloveniji dovolj. Samo zdej pa druga fora, katero sprašujem izključno iz razmišljanja in debate, ne lastnega interesa: npr. si zmislim en avto, kateri je na voljo izključno na ameriškem tržišču in servisev blizu Slovenije ni. Kam nam sedaj furam avto na servis? In drugo: se mi eden zapizdi v vrata, kje naj dobim nova vrata za taisti avto?

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 8:34 am

INFINITI je napisal/-a:Glede homologacij, je treba še nekaj elementov spreminjat; predvsem luči oz. leče, potem vprašanje če ustreza motor evro normam in kateroi itd - ni to kar en lari-fari

Luci niso ne vem kaksen problem, glede evro norm o izpuhu pa tole. Ameriske norme so ze sedaj precej strozje, se posebej pa Californijske!

Zahteve po cistoci, ki jih ima Californija celo nekateri ameriski proizvajalci tezko dosegajo oz. ponujajo posebne California Package. Zato je tu precej neumestno vprasanje, ce NOV ameriski avto (posebej CA package) ustreza evro normam...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 8:37 am

Kael je napisal/-a:Okej če bi si dal pripeljat iz amerike eno vozilo ki te pride mnogo ceneje kot pri nas - npr: BMW 7co, pa recimo rskiraš par 100 € za homologacijo pa je okej in mirno furaš na servise, katerih je za BMW v Sloveniji dovolj. Samo zdej pa druga fora, katero sprašujem izključno iz razmišljanja in debate, ne lastnega interesa: npr. si zmislim en avto, kateri je na voljo izključno na ameriškem tržišču in servisev blizu Slovenije ni. Kam nam sedaj furam avto na servis? In drugo: se mi eden zapizdi v vrata, kje naj dobim nova vrata za taisti avto?

Recimo da je ta nesrecni avto Ford Mustang, ki ga uradno v Evropi ne mores kupit oz. ga Ford ne trzi za Evropo, OK? Precej delov dobis tako v Italiji, kot Nemciji/Nizozemskem, pa tudi posiljke iz ZDA niso brezmejno drage. In prek Air Cargo imas del v SLO v nekaj dneh.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 8:47 am

traktor TDI je napisal/-a:Kaj pa glede homologacij? Je tako enostavno?

Glej, prvenstveno je pri nasem izvozu govora o avtih, ki jih ljudje zelijo kot nekaj POSEBNEGA in jih ne morejo nabavit v Evropi pri uradnih prodajalcih oz. so pri sivih uvoznikih v zamejstvu bajno draga: beri 2,3, 4 roka...

V mislih imam novejse avtomobile kot Mustang, Corvette, Navigator, Escalade... V kolikor pretehtavas, ce se placa uvozit npr. 5-6 al pa vec let starega Focusa in podobno iz ZDA al ne je seveda odgovor ne.

S homologacijami se ne ukvarjamo in se kot amerisko podjetje tudi ne moremo. To je potem domena kupca posamezno. No, ce ti je bajna zelja imet novo Corvette al pa Mustanga Shelby, ki ga nima vsak drugi v tvoji ulici, se ze splaca potrudit malo s homologacijo.

NOVO: trenutno se resno dogovarjamo z nekaj posamezniki in podjetji v Sloveniji, ki bi potem urejala uvoz in homologacijo nasih avtomobilov. S tem bo koncni kupec precej razbremenjen ob se vedno znosnih stroskih. Malo potrpljenja prosim!

LP iz Chicaga!

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Pe jun 22, 2007 8:51 am

traktor TDI je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa :roll: :roll: žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.

Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.

LP iz Chicaga!

Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.

@chgotom, na tole še nisi odgovoril....

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 9:03 am

Gobavc je napisal/-a:
traktor TDI je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
Gobavc je napisal/-a:Če ne bi naša država zahtevala toliko dajatev in urejanj, bi bil nakup ugoden. Tako pa :roll: :roll: žal ni.
Z garancijo je pa tako. Ko avto zapusti Kanado oz. ZDA garancija propade. Velja pa primeru, da avto transportiraš nazaj v ZDA. Kdo bo pa to počel? Glede garancije sem 100%, ker sem pred mesecem dni govoril z nekom na Autocommercu in mi je dejal da so imeli ravno pred kratkim pogovore v tej smeri, ker so zgleda razni majstri izvohal, da so avti čez lužo cenejši. Vem pa zato, ker sem imel tudi sam podobne želje uvoza iz Floride.

Ne cisto tako. Kot ameriski drzavljan pripeljem nov Jeep v Evropo in se vozim par mesecev na amerisko tablo in evropsko zavarovanje. Garancijo in popravila v garancijskem roku mi bo naredil Daimler Chrysler brez problema.

LP iz Chicaga!

Ja, ti kot ameriški državljan. Kaj pa jaz? Imam slovensko državljanstvo.

@chgotom, na tole še nisi odgovoril....

Drzavljanstvo je bilo omenjeno v sporocilu v kontekstu upravicenosti do voznje ameriske registracije v Evropi ne pa do uveljavljanja garancije. To nima povezave. Ne vem, ce lahko vozis amerisko tablo, ampak, ko pripeljes nov Jeep (za primer) na servis v Muenchen je pod Daimler Chrysler garancijo in jo lahko uveljavljas. Preverjeno na lastnih izkusnjah!

LP iz Chicaga!

Gobavc
Novinec

Kraj: LJ-Vič

Napisal/-a Gobavc Pe jun 22, 2007 9:22 am

V redu. Kdo pa bo daleč v tujino vozil avto na redni servis? Sorry, samo ni računice. Razen za res kako legendo za katero je kupec pripravljen požret vse, samo da jo ima v garaži. Verjemi mi, za navadne smrtnike ni računice. Žal.

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 9:40 am

Gobavc je napisal/-a:V redu. Kdo pa bo daleč v tujino vozil avto na redni servis? Sorry, samo ni računice. Razen za res kako legendo za katero je kupec pripravljen požret vse, samo da jo ima v garaži. Verjemi mi, za navadne smrtnike ni računice. Žal.

Kdo pravi, da ga moras dalec v tujino vozit? Primer je bil na moji lastni izkusnji, ker sem bil pac v Nemciji z ameriskim avtom.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe jun 22, 2007 4:24 pm

chgotom je napisal/-a:...Glej, prvenstveno je pri nasem izvozu govora o avtih, ki jih ljudje zelijo kot nekaj POSEBNEGA in jih ne morejo nabavit v Evropi pri uradnih prodajalcih oz. so pri sivih uvoznikih v zamejstvu bajno draga: beri 2,3, 4 roka...

Točno v tem je bistvu vsega tega, imel boš eksota, pa še malo cenej te bo vse skupaj prišlo.
Slika

simmy
Nov uporabnik

Napisal/-a simmy Pe jun 22, 2007 5:48 pm

hjooo ka eni komplicirate, sej bistvo je že pred mano povedu stench in to je to

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Pe jun 22, 2007 7:59 pm

stench je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:...Glej, prvenstveno je pri nasem izvozu govora o avtih, ki jih ljudje zelijo kot nekaj POSEBNEGA in jih ne morejo nabavit v Evropi pri uradnih prodajalcih oz. so pri sivih uvoznikih v zamejstvu bajno draga: beri 2,3, 4 roka...

Točno v tem je bistvu vsega tega, imel boš eksota, pa še malo cenej te bo vse skupaj prišlo.

Pod "eksotom" ne pojmuj nekaj bajno dragega, recimo zelis Mustanga GT al pa COBRO izpeljanko tam letnik 2001-2003. Tukaj ta avto ni nekaj posebnega in ti ga dobavimo po normalni ceni. Nekaj posebnega je v Evropi, ker jih ni, tisti, ki to prodajajo pa navijajo in nabijajo cene. Za to gre!

Glej to tudi s strani investicije: tak avto bos vedno lahko prodal vsaj po ceni, ki si jo placal, skoraj sigurno pa s profitom!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Pe jun 22, 2007 8:46 pm

torej če sm prav bral me pride transport 1500USD+kontejner, katerega cena je odvisna od vozil, ki so v njem.

Zdaj me pa zanima če je kdaj ta kontejner sploh poln?
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jun 23, 2007 2:20 am

smile4me je napisal/-a:torej če sm prav bral me pride transport 1500USD+kontejner, katerega cena je odvisna od vozil, ki so v njem.

Zdaj me pa zanima če je kdaj ta kontejner sploh poln?

Ne, ne nisi pravilno razumel. Dva nacina transporta sta (pustimo astronomski Air Cargo ob strani za sedaj!);

1.) ROLL-ON/ROLL-OFF sistem, ki pride individualno po avtu $1500 do Trsta.

2.) 40ft kontejner, ki je tam okrog $4000 do Trsta za cel kontejner NE GELDE na to, kaj in koliko avtov je noter. Not gre tam 6 avtov (3 zgoraj, 3 spodaj) tipa mustang, corvette... no vecji SUVji gredo noter trije (Navigator, Escalade...)

Je bolj jasno?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So jun 23, 2007 1:53 pm

zdaj kapiram

kako se ureja pa prepis pa to?
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jun 23, 2007 9:30 pm

smile4me je napisal/-a:zdaj kapiram

kako se ureja pa prepis pa to?

Prepis? Avto dobis z vso dokumentacijo v tvojem imenu, kot kupec namrec. S kom bi potem delal prepis?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jun 25, 2007 8:20 pm

dj_em je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:chgotom sem ti napisu pm... mislm kar se tiče glede amerike je prikazana vsaj v mojih očeh kot zelo nestrpna država kar tudi je,.. vsaj če jo gledamo preko buša...

drugače pa sem ti napisu že v pm vse..

lp

Kaj ima to veze s prodajo avtomobilov in sploh s tem forumom, ki je prav tako avtomobilističen?
Spet en zafrustreran kvazi hipi! :roll:

ti si zafustreran kvazi hipi... učasih je dobr da prebereš tut kaj piše na prvi starani... sicer je pa že sam borat dost pokazu kaka je amerika
sigurno si nek FDV-jevc k študira... al pa nek ekonomist( večina jih je ok).. veš kaj prav za take en naš prfoks... "Oni pravjo I FEEL GOOD " ko študirajo .. in pa " i feel bad" ko diplomirajo
zdej pa ti ugan zakaj.... ;)

Tole res ne paše v ta topic.., ampak moram povedat, da nisem FDV-jevc niti ekonomist ampak navaden delavec!
Ti si očitno znanje o Ameriki pridobivaš iz Holliwoodskih traparij!
Prepričan sem oziroma vem, da Slovenci nismo nič bolj pametni od kateregakoli drugega naroda in ti si dokaz za to. LP!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Če jul 12, 2007 10:04 am

NAJNOVEJSA INFORMACIJA ki bo zanimala vsakega, ki zeli uvozit avto iz ZDA!

Od 1. Julija 2007 nam v drzavi Illinois NI POTREBNO VEC OBRACUNAVAT DAVKA 6.5% NA VSE IZVOZENE AVTE!!

No, zdaj so pa res poceni, pa recite kar hocete!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
toyota_celica
Novinec

Napisal/-a toyota_celica Če jul 12, 2007 10:07 pm

ej grema kr na konkretno
zanimam se za toyoto celico od letnika 93 navzdol
če je kaj takega na pm bi lepo proso
TOYOTA 4EVER!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten