Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Pe sep 21, 2007 6:37 pm

tako rabljen (posebno dizelski agregati) kot nov ima GOLF sloves dragega, precenjenega
No, tole je treba razčistiti - tak sloves ima po mnenju nekaterih udeležencev takihle razprav.
V resnici ni niti najmanj precenjen. Glede na enormne prodajne številke novih avtomobilov in ohranjanje vrednosti rabljenih vozil očitno ima kvalitete. In to že nekaj desetletij vse generacije golfov.
Precenjeni so kvečjemu večina ostalih modelov, kar se pokaže v strmem padcu cene rabljenega.

Poceni pa ni, to je pa res. Sem pa v zadnjih 10-15 letih kupil kar nekaj tehničnih predmetov raznih področij in ponavadi se izkaže, da so bolj kvalitetni predmeti od znanih znamk in za malo več denarja, ima človek neprimerno več veselja z njimi kot s poceni sranjem. Tudi z avtomobili je tako.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

evilson
Novinec

Kraj: Mežiska dolina

Napisal/-a evilson So sep 22, 2007 11:36 am

Samo bi res lahko zaključili eno in isto debato. Vsaka druga tema pride na isto debato.

LP,
Matej
Passat 1.8T ---> BMW 523i

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So sep 22, 2007 12:31 pm

Ceprav men Golf nikol ni bil slab avto. Ni bil nikol grd, nikol neprostoren, potraten, zahtevn, vse je v zlati sredini zato je avto tako popularn in ne izstopa nikjer, ampak skupno gledano je bil avto vedno precenjen. Sploh se je to z leti pokazal. Kaj nej recm npr. ko sem leta nazaj bral hvalospeve za Golf 3ko tudi za motor 1,8. Avtomobil je tako kot vsaki Golf pometal z konkurenco v vseh revijah, ampak k se zdej useds v ta avto, zgleda in deluje kot zmetan drek, ki ni vredn niti 5 dag zenfa, ceprav dela se zmer, toda ne ravno dobro (pije olje in bencin k svina, rjavi, menjalnik je nikakav, avto je grd not in uzun) je pa se zmer prostoren. Vmes pa ce uzams isti letnik kaksno Alfo 146, Brava, k so bli takrat konkurencni modeli je k dan in noc, ampak takrat v testih pa niso bli konkurencni, kar je absolutno smesno, glede na to, ce pogledas kakšni so avtomobili danes.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic So sep 22, 2007 9:04 pm

je pa novi golf sranje. neudobn, trese glasn je ipd.
Na podlagi tegale lahko sklepam, da golfa V sploh še nisi videl od blizu.
Kateri avto imaš pa ti? Da nisi ponosni lastnik kakega yu(no)go 45...

sem leta nazaj bral hvalospeve za Golf 3ko tudi za motor 1,8. Avtomobil je tako kot vsaki Golf pometal z konkurenco v vseh revijah, ampak k se zdej useds v ta avto, zgleda in deluje kot zmetan drek, ki ni vredn niti 5 dag zenfa
Ja kakšno toplo vodo si pa zdaj odkril - vsak avto iz leta 1990 je totalen podn, e se danes vanj usedeš...

Saj me boli dupe če ne marate golfa, ampak s takimi izjavami se smešite, ne...

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne sep 23, 2007 7:52 pm

še vedno ne vem... no pa saj nima veze.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Ne sep 23, 2007 10:12 pm

lenivec je napisal/-a:ja kaj vsi tak radi zgodovino gledate in po zgodovini sodite kaki je bravo. torej jaz po zgodovini golfov G II in G III pač sodim da je neudobn in glasn.
totalno brezvezna primerjava kot vse vaše "zgodovinske".
ker novi bravo nima NIČ veze s stilotom, kaj šele s kakim starejšim. ker bravo je pač avto "novega" fiata, isto kot grande, 500 in croma.
Aja to je bila fora. Jaz nisem nič kaj dosti o bravotu rekel, tko da... Ja, golf II in III sta za današnje pojme pač j**c, če sta pa tako stara, ne more biti drugače.
In res - pri Fiatu je sedaj vse nekaj novo... nov znak (a ga niso že ene parkrat zadnja leta spreminjali), prejšnje ime (stilo) so opustili, zamenjali sicer s še starejšim... očitno se lovijo in ne vedo točno, kaj bi...
Sicer pa, Fiatu najbolj ležijo majhni avtomobili (punto, 500), večje pa je morda bolje, da pustijo pri miru... če ne gre, pač ne gre. Kaj šele, da bi lahko konkuriral tako kvalitetnemu avtu kot je golf V, dajmo se malo zresnit.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Po sep 24, 2007 8:30 am

lenivec je napisal/-a:lol glej bolje da ne pišeš nič več.. ker se nič ne lovijo in točno vejo kaj hočejo in to so tudi pokazali. če pa ti avtov nisi videl drugje kot v motoreviji pa nekak nerabiš komentirat. itak je vse skup brezveze 80% slovencev bo še vedno zalublenih v nadmočni vw vse ostalo je itak falus, sploh pa francozi pa italjani, ki delajo nadomestke avtov.
Heh, še v moto reviji ne gledam kaj dosti :D
Ma, žabarji in makaronarji niti ne delajo nadomestkov, no, se jim dostikrat celo kaj posreči... to je bolj mišljeno za rižojedce :twisted:

Pa se kdo kdaj vprša, zakaj so Slovenci "zaljubljeni v VW"? Da mogoče pa je kak vzrok....

Pisati pa tudi ne nameravam nehat, hvala lepa (dokler se mi bo ljubilo seveda)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Po sep 24, 2007 8:34 am

Da je FIAT »izgubljen« v »razredu GOLF« se lahko dokaže na več načinov – najlepše je to ilustrirano s podatkom, da je v Italiji GOLF bolje prodajan kot BRAVO (avgust 2007). Za FIAT je to zaskrbljujoč podatek - če ne znajo narediti avto za lasten trg, kako bodo potem razmišljali o osvajanju ostalih EU trgov. Osebno mislim, da so zgrešili – predvsem v smislu poslanstva + tipičnih lastnosti znamke FIAT napram preostalih »domačih« - A.R. in LANCIA.

In če je 80% Slovencev »zaljubljenih« v VW, FIAT pa zanje dela le nadomestke avtomobilov – je to njihovo mnenje, očitno imajo svoje razloge. Slovenija pa ni izjema-takšno prepričanje zaslediš še na marsikaterem od ostalih trgov EU. Zgleda da se jim bodo kmalu tudi Italijani pridružili - prodaja kaže na to.

LP

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Po sep 24, 2007 8:38 am

:pop:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po sep 24, 2007 9:09 am

Bravo je narejen na osnovi stilota. Zato so ga tudi naredili v kratkem casu. Racunajo na proizvodnjo 110.000 avtov letno, kar je malo.. medtem ko golfov naredijo...dosti vec.
Po tem, ko je fiat sel ven iz GM-jevega okrilja, so ostali brez nekaterih motorjev, zato so predelali 1.4(+turbo), da so pridobili tudi mocnejse motorje.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po sep 24, 2007 6:04 pm

lenivec je napisal/-a:ko je šel fiat prekinil partnerstvo z GM-om so končno prišli do motorjev sam poglej kaj so iz alfine 3.2 v6 nardili zarad GM-a

@sonic: dobro se ve od kje so slovenci zalubleni v vw iz časov golfa II, večina jih pa itak še zdaj živi v času golfa II

Sej čist sam tko mal razmišljam. Naprimer da je nekdo mel golfa 2 in je bil zadovoljen. Potem je kupil za nasledni avto recimo trojko ali pa celo štirko, če je imel dvojko dovolj dolgo. Če jo je imel, potem je to vsekakor dokaz da je dober avto. Če mu potem tudi trojka ali štirka ne povzročata težav in mu nudita vse kar rabi, a si vseeno želi nekaj novejšega pač kupi petko naprimer. In to se meni zdi čisto v redu in čisto normalno, ne vem v čem vidite problem. Dvomim da je kdo iz dvojke prešaltal direktno na petko. Pač mu noben golf ni zatajil in so mu všeč. Verjetno če bi ga vmes naprimer štirka zafrkaval ne bi dolgo ostal na njej in se ne bi v naslednjem koraku odločil pač za golfa ane. Ne vem, a ni tko logično?
Torej dvomim da vsa prepričanja temeljijo le na golfu 2, privrženci golfov, ki jih omenjate in si privoščijo danes 5-ko, so sigurno imeli tudi kakšno vmesno "stopnjo". Pa magari tudi če malo novejšega polota. So bili pač z vw-ji zadovoljni, ne razumem zakaj se tok obeša vse na tega golfa 2.
To je čist posplošena razlaga an, če ti je nekaj všeč, ostaneš na tem, dokler ti je pač všeč, ko ti ni več, če kej ni v redu, greš pač h konkurenci. In če je toliko 5-k na cesti danes, to sigurno nekaj pove.
Tole sem pač napisal, ker je to primer iz naše familije, pri hiši je bilo že kar nekaj hond in pri nobeni ni bilo napak in vse nudijo kar potrebujemo. Ni torej razloga za željo, da bi šel preizkušat govorice in kupil stilota naprimer :)

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Po sep 24, 2007 6:21 pm

Jst bi se osebno odloču za Golfa 5 pa ne zato k bi biu Fiat Bravo slab.
Kdr se boš odloču za prodajo bo Fiat Bravo več izgubil na ceni v primerjavi z Golfom. ;)

Uporabniški avatar
marjanko
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a marjanko Po sep 24, 2007 6:22 pm

Ahoj,
ko že takole premlevate o golfu 5, me zanima še mnenje napram xara picaso - stari model, oba dizla. Golf z ceno 17.300€, picaso pa Z 16,700€. Gledal sem oba, zaupam nekako bolj golfu, lahko da se motim, pa če bi kdo kaj dodal k temu. ;)

Uporabniški avatar
Elantrinho
Novinec

Kraj: Postojna

Napisal/-a Elantrinho Po sep 24, 2007 6:24 pm

Golf 5 definitivno ;) :D

apolo
Nov uporabnik

Napisal/-a apolo Po sep 24, 2007 7:16 pm

Skratka. Danes sem imel testno vožnjo. Sicer sem mislil da bo šel kdo poleg ampak gospodična mi je dala kjuče in je rekla naj bom čez 45 minut nazaj. Jasno ko beli dan je bilo9 tudi to da ni bilo v tanku skoraj nič bencina. Ja res je. Vozil sem 1.4 tjet 150 konjskih moči. Najoprej sem si ogledal kvaliteto izdelave. No če odpremo sovoznikov predal ugotovimo da ni obložen kot je to pri golfu ali a3. Ne vem drug filing. Plastika je še kar u redu. Klima ok. Speljem. Avto ne vleče. Pritisnem močneje. Zalima. Khmm torej ma na začetku avto neke pomislke. Nato ga tiščim, sicer ne vleče dobro. Ajejej računalnik kaže porabo bencina. Groza Smile Odločim se da grem na Toško čelo. Volan je preveč mehak in si ne upam voziti prehitro. Nato ugotovim da je gumb za volan. No super volan končno začne delovati močneje. Khmmm še vedno se ne počutim dovolj varnega. Pridem nazaj v Lj in vrnem avto. Bil sem prešvican iz dveh razlogov. 1 da mi zmanjka bencina, 2 da bom letetl iz ceste.

Končna odločitev: avto je lep, vendar ga je treba preveč priganjati da bi iztisnil moč ter občutek imaš kot da boš lih kar zletel iz ceste. Da ne omenim da se v rikverc skoraj nič ne vidi Smile Ampak res nič. Ali je avto vreden 4.300.000 sit... pogojno zaradi oblike. V notranjosti je nekaj šlamparije.

Potem sem šel do sosedne trgovinice kjer imajo golfa. No jasno testnih vozil ni - bencinarjev. hehehehehe Smile narod kupuje disle. Prodajalec pravi da jih sploh ne bo naročal ker so to potem nepremičnine... Hahaha in jaz naj kupim avto na slepo. Isto pri Audiju za a3 1.4 tsi. Smile

Zaenkrat se nisem nič odločil zaradi neresnosti prodajalcev, ker nimajo testnih vozil za primerjavo...

Lp

apolo
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov