Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black To okt 23, 2007 8:07 pm

Delam vsak dan s tem,tako da malo vem kako se dela.
Sem napisal z občutkom :-P

P.S. Si že kdaj potipal črn avto na vročem poletnem soncu?

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox To okt 23, 2007 8:14 pm

Bolje da ne probaš :lol:

Gre pa lepo dol tudi z navadnim fenom, traja dlje ampak manj možnosti da kaj poškoduješ, še posebej če to delaš prvič(kar predvidevam da). Potem pa samo še spoliraj in glede na to, da so nalepke gor od junija, se ne bi smelo preveč poznati ;)

lp

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček To okt 23, 2007 11:28 pm

Joj sem tud sam počel to ampak manjše nalepke in vam pravim posledice so...nalepke grejo dol in jih potem več ni kaj pa lim, ki ostane.

Avtorici svetujem, da se naj posveti z strok., ki je to delal že več krat (garancija). Jaz se sam nebi loitil tega to pa zaradi tega, ker je potrebno veliko časa, problem so plastike, problem je ker ostane lim, problem je, ker je treba avto spolirat oz. z vapom oprat in, če to sam delaš lahko hitro zasirješ (zarad mene delajte kar čte).

P.s. Eno bom dele usekal mim... Brat je strojnik v preteklosti je 5 let šranfal danes pa je golfa 2 peljal k mehaniku, da mu naredi servis, le zakaj bi se je*al sam, če lahko to naredijo drugi, ki so zato usposobljeni. Delajte kar čte svoje sem povedal, če me upoštevate je cool, če pa ne je pa tud vredu pa lahko noč.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga Sr okt 24, 2007 7:11 am

Časovno te pride tole de dobiš nalepke dol cirka maaaaaaax 2 ure ;) Nimaš kej delat del. Drugače pa delaj po postopku kot so ti drugi rekli.

Mi ponavadi delam... industriski fen + olfa nož :) Pa nalepko vleči pod kotom 90 stopinj... se bo lepilo lepše odstranilo
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr okt 24, 2007 8:55 am

kaj zej se ji bo kateri ponudu da ji nardi tole za pol cene 8)

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Če okt 25, 2007 7:55 pm

:lol:

Bomo probal malo ta vikend sami uredit, potem pa bomo videli kako nam gre:)

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 8:43 am

"Dober dan,
odstranitev nalepk bi bila cca 40-60€."

Odgovor od firme (studio vizual, škofja loka), ki ima s tem že tudi izkušnje.

Vrgla dva tedna živčkov stran za bzvz! :)

Dogovorjena za ponedeljek zvečer, v torek naredijo, potem pa da vidimo rezultat..

:)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe okt 26, 2007 11:46 am

In tistih 700€ prihranka počasi kopni še en servis pa smo blizu 000€ prihranka a zimske gume že imaš?
Kaj ga tudi spolirajo za ta denar :idea: :?: :roll:

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 11:55 am

Ja, je rekel da ga bo spoliral pri sosednji avtopralnici. Zimske gume bom kupila, to sem vedela za prej da jih moram. Sam mam obljubljene za darilo za srečno vožnjo, tako da.. :)

Kar se pa tice prihranka...Mas sicer prav:) Ampak zdaj njegova hcerka, na katero je bil napisan avto, zeli kopijo moje zavarovalne police, da bi dobila povrnjeno zavarovanje od oktobra do maja (kasko) in sem ji povedala ce hoce dobiti kopijo police, mi bodo pac povrnili stroške nalepk :lol:

Take mamo, sem se zajebala, ampak osel gre samo 1x na led... Upam ;)

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 11:57 am

P.S.

Pa ja, v situaciji, kakršni sem zdaj, bom pri naslednjem avtu raje dala par sto eurov več ... :)

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe okt 26, 2007 12:00 pm

a se je splačalo za 700 eur tolko skrbi

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 12:04 pm

Sej pravim, se res ni....Ampak pac tega prej nisem vedela niti nisem mela nikogar ki bi me na te stvari prej opozoril oziroma je tip deloval tako pošteno da smo mu vsi peljali...Žal je tako, ampak sej pravim, vem za naslednjič.

Po drugi strani sem vseeno prišparala 700 eur, kar pa tudi ni tako zelo malo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe okt 26, 2007 1:01 pm

sasica je napisal/-a:....
Sem pa klicala v neko firmo v LJ in pravi da računajo 21 eur/h in da bi ena oseba potrebovala cca 10h za tako delo oz če bi delala dva, potem 5 ane
....

Povej še to, katera je bila ta firma, da ne bomo hodili slučajno tja podpirat take oderuhe

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 1:12 pm

Tilen Cvetko s.p., A Design. Čudno se mi zdi da so dali tako ceno, ker recimo ko smo pa v firmi polimali cel kombi z nalepkami, pa je bil med 15imi poslanimi ponudbami on najcenejši...

Zdej ga peljem v Studio Vizual, Virmaše pri Škofji Loki. Upam da bo v redu naredil

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Pe okt 26, 2007 2:45 pm

predlog: naredimo avtomobilizem svoj klub in ko kak prodajalec koga ali katero nategne gremo 100 folka tja pa nategnemo mi njega 8)

sasica
Nov uporabnik

Napisal/-a sasica Pe okt 26, 2007 6:35 pm

Članarina 10 eur, gre v skupni budget, porabimo v "koristne" (=družabne) namene :lol:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 26, 2007 7:06 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
black je napisal/-a:Fen za lase je vredu ampak traaaaja.
Industrijski fen 600°C pa občutek in jih imaš v več kot pol krajšem času dol.Ostanke lepila se lahko tudi z akrilnim razredčilom odstrani.
Po odstranitvi pa z polir pasto in polirko parkrat čez potegnt pa bo vredu.

Ona bi rada samo nalepke dol potegnila, ne zažgala celega avta :]
S 600 st. C se pa ja ni za hecat niti na plehu, kaj šele letvice, odbijači ... ?!

Prvo probaj pol pa govori. Sam enkrat sem z navadnim fenom dol deval reklamne nalepke s kombija, pa nikol več, ker sem 3x dalj jih dol pipal pa še lepilo ostane gor, medtem ko z profi fenom pa se nalepka zmehča vsaj 2x hitrej pa še lepše gre dol.

Drugače pa se enkrat zapelji do delavnice od prodajalca pa naj ti na licu mest nalepke dol dajo, pa pod nobenim pogojom z vapom!
LP Rok

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Pe okt 26, 2007 8:45 pm

sasica je napisal/-a:Kar se pa tice prihranka...Mas sicer prav:) Ampak zdaj njegova hcerka, na katero je bil napisan avto, zeli kopijo moje zavarovalne police, da bi dobila povrnjeno zavarovanje od oktobra do maja (kasko) in sem ji povedala ce hoce dobiti kopijo police, mi bodo pac povrnili stroške nalepk :lol:

... za povrnitev kasko ne rabi tvoje nove police, za povrnitev obveznega pa kopijo tvoje lahko dobi na zav...
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 26, 2007 9:16 pm

DrMr je napisal/-a:
sasica je napisal/-a:Kar se pa tice prihranka...Mas sicer prav:) Ampak zdaj njegova hcerka, na katero je bil napisan avto, zeli kopijo moje zavarovalne police, da bi dobila povrnjeno zavarovanje od oktobra do maja (kasko) in sem ji povedala ce hoce dobiti kopijo police, mi bodo pac povrnili stroške nalepk :lol:

... za povrnitev kasko ne rabi tvoje nove police, za povrnitev obveznega pa kopijo tvoje lahko dobi na zav...

Odvisn od zavarovalnice..... na triglavo to ne gre in rabi kopijo police....... cem ker sem pred kratkim kupo avto in prejšni lastnik tud ni mogu kaj brez moje nove police oz. kopije..... na zavarovalnici je celo trdila da jaz avta celo nisem pisal nase.....dokler ni vidla kopije pol pa je rač. magično najdel.......
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim So okt 27, 2007 6:19 am

sasica je napisal/-a:... zdaj njegova hcerka, na katero je bil napisan avto, zeli kopijo moje zavarovalne police, da bi dobila povrnjeno zavarovanje od oktobra do maja (kasko) in sem ji povedala ce hoce dobiti kopijo police, mi bodo pac povrnili stroške nalepk :lol:

:tomidelej:
lp pilgrim
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov