Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 14, 2007 12:22 pm

kdo je reku da mors driftat? razlika je ce se rines ali ce se vleces skozi ovinek.

z zadnjim saj lahko driftas, s sprednjim sploh ne mores ker oddriftas naravnost :>

zakaj ma ferrari enzo zadi pogon in ne spredi? al pa koenigsegg? zakaj za vraga ce je sprednji po tvoje boljsi? verjetno so pri ferrariju zajebal in bi tebe mogl dt v razvojni oddelek, da bi jim razlozil prednosti sprednjega pogona ffs.

a je ze kdo vidu serijski avto s 400 konji in sprednjim pogonom? zakaj ne?

ta debata je enostavno butasta.
rd bi vidu enga k vozi RWD ki bi trdil, da je FWD superioren :)
Zadnjič spremenil Voith, dne Ne okt 14, 2007 12:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne okt 14, 2007 12:23 pm

Doc_ je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:
clovek pel zadn pogon po ovinkih pa spredn pol pa porocej..

hahahhahahaha

ma kaj ti veš da če driftaš v ovinkih dosti izgubiš???

si kdaj gledal reli?? zakaj "driftajo" samo v 180 ovinkih :?: :roll:

sprednji pogon je po ovinkih doooooossssstttt hirejši od tistega zadnjega...
v reliju niso brezveze avti z 4x4 ali z sprednjim pogonom ;)

sprednji pogon nebo nikol tok hitr kot zadnji skoz ovinke.pa ne kr neki strelat.je res da ce driftas da zgubis na hitrosti ampak to o cem ti govoris je slide(drsenje) skoz ovinek tko se ga najihteje zvoz pa mas avto se pred koncem ovinka pooravnan pa sam gasa pa letis vn.zadnji pogon je boljsi

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Ne okt 14, 2007 12:36 pm

Bruned je napisal/-a:Imajo zmage na zaprti speglani progi!

ej pivo bi ti morali kupit :con :bow :vc :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap :clapclap

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne okt 14, 2007 12:38 pm

No sej se mi je zdelo :roll:
Iz teme o hot hachih smo prilezli do ferrari enzota, da se dokaže da je rwd boljši :shock: :lol:

@ voith
Žalostno da si moral poseči tako daleč da bi dokazal da je rwd bolši, vsakič pa spregledaš moja dva linka iz prvega posta.

Zakaj ni avta s 500km in fwd?
Ravno zaradi starega misljenja da je rwd boljsi in najbrž ne bi nihče kupil takega avta.
Nihče ne more trditi da se avto s 500km fwd ne bi dobro peljal. Glede na današnjo tehniko je vse mogoče.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne okt 14, 2007 12:50 pm

Če je talk problem z prensosom moči, se enostavno špero kup :P :P

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 14, 2007 1:05 pm

alanq4 je napisal/-a:@ voith
Žalostno da si moral poseči tako daleč da bi dokazal da je rwd bolši, vsakič pa spregledaš moja dva linka iz prvega posta.

tist ni verodostojno ker se dirka v vseh moznih vremenskih pogojih in ja, se strinjam da je alfa hitrejsa ce je na suhi ceti vs porhan na mokri.

alfa GTA:
0-60mph 6.10s
0-100mph 15.00s
181.62 bhp/ton

porh 911t:
0-60mph 3.90s
0-100mph 8.40s
298.42 bhp/ton

torej kako ta alfa odzge porsa? enostavno ne kupim razlage da sprednji pogon kompenzira 2.2 sekundi razlike v pospesku do 100kmh

kar se druzga linka tice:
dej isti test za delat testnemu vozniku iz bmw-ja in bo kr naenkrat magicno bmw boljsi. se prau dost odvisn od voznika takle testiranje. po drugi strani pa tut v mokrem je zadn pogon precej tezaven za vozt na meji. kar pa ne pomen, da je slabsi.

kot sm ze reku, mam rd alfe in sm mel alfo 33QV ki sm jo mel zelo rad, sam tle se pa primerja hruske in divje cesnje...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne okt 14, 2007 1:34 pm

Kaksen porsche?
Bmw m3 je vozil na suhem kot gta.
Pa tudi porsche ki si ga dal za primerjavo je rahlo mocnejsi se ti ne zdi?

Glede drugega testa, kdo ga je delal najbrz slisis. NEMCI!!! In kaj oni vedno ce se le da favorizirajo? Alfe sigurno ne...

Se umikam iz debate, ki je ze mocno off topic. Svoje sem argumentiral in vsak naj misli kar hoče...
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne okt 14, 2007 2:07 pm

m3 ma isti rezultat pors 911t je pa kar za sekundo slabsi po tisti tabeli. :)
vecja moc, boljsa zasnova in vse to ucasih enostavno ne pomaga..

no pa dejmo rajs spet on topic zacet..

men je od teh malih trugic se najbolj usec un punto sport neki :)

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo Ne okt 14, 2007 2:56 pm

jst sem vozil sprednji pogon,pa zadnji pogon in sedaj vozim Quattro pogon pa je odkrito rečeno zdaleč najboljši!
biturbo SKN Project CT3 50

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne okt 14, 2007 3:57 pm

Punto Abarth definitivno, vsaj po izgledu sodeč, ker tisti P RC ... :oops: pomoje so se malo preveč usmerli na žensko skupino kupcev

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Napisal/-a DoubleG Ne okt 14, 2007 4:30 pm

@On

Si že vse naštete avte peljal? Kateri ti je bil najbolj všeč? Jaz bi gledal predvsem na to kako se notri počutim in kako zabavno je avto vozit. Power steer zna bit čisto zabavna zadeva. Maš saj kej za delat medtem ko ga žgeš na polno.
Med naštetimi ne vem kaj bi izbral, ker nisem še niti enega peljal. Če pa bi, bi verjetno hitro vedel kaj hočem.

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne okt 14, 2007 5:48 pm

abbe je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:
clovek pel zadn pogon po ovinkih pa spredn pol pa porocej..

hahahhahahaha

ma kaj ti veš da če driftaš v ovinkih dosti izgubiš???

si kdaj gledal reli?? zakaj "driftajo" samo v 180 ovinkih :?: :roll:

sprednji pogon je po ovinkih doooooossssstttt hirejši od tistega zadnjega...
v reliju niso brezveze avti z 4x4 ali z sprednjim pogonom ;)

sprednji pogon nebo nikol tok hitr kot zadnji skoz ovinke.pa ne kr neki strelat.je res da ce driftas da zgubis na hitrosti ampak to o cem ti govoris je slide(drsenje) skoz ovinek tko se ga najihteje zvoz pa mas avto se pred koncem ovinka pooravnan pa sam gasa pa letis vn.zadnji pogon je boljsi

nikol nebo hitrejši ;) kaj šele po mokrem ;)

ferrari ima zadi pogon ker ima zadi motor... edini "športn" avto ki ima 4x4 je lamburghini ;)
sej tud v reliju so nekoč imeli zadnji pogon... ma ko je prišel nekdo z sprednjim je vse ozadi pustil, kaj šele z 4x4...
poglejte si mal zgodovino relija in ne neki bluzit...
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 14, 2007 5:53 pm

Sam morte temo ki je šla v pravo smer čist zjb...

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne okt 14, 2007 6:06 pm

CupraR je napisal/-a:Sam morte temo ki je šla v pravo smer čist zjb...

Vsak na svojo stran vleče... A črne boljš f00kajo kot blond... brezveze. Vsede se naj človek v avto, proba, pa tisti, ki se mu za dane € najbolj zdi, tistega naj vzame.
Kar se pa O.T. fwd vs. rwd tiče... Nekaterim se pač ne da dopovedat da je za hitro vožnjo po naših cestah referenca rally, in pogoni, ki se tam uporabljajo. Raznih BMWjev ne boš videl v rally-ju, čeprav so postali relativno poceni.In si ga lahko privošči vsak. Voith&co., dajte si dopovedat.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Ne okt 14, 2007 6:10 pm

martk je napisal/-a:....vsede se naj človek v avto, proba, pa tisti, ki se mu za dane € najbolj zdi, tistega naj vzame....

to je edini post, ki si zasluži mesto v tej temi!
Zadnjič spremenil smile4me, dne Ne okt 14, 2007 6:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne okt 14, 2007 6:41 pm

Bod vsaj tolk fer pa tapravga citiraj.. :lol:
Seveda naj proba vsakega, pa vendar kdaj arat problem pr teh top modelih da avto vidiš šele ko ga prevzameš..

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 15, 2007 6:12 am

Po vseh vozilih ki sem jih testiral razen Punta, bi se odločil za corso, nevem zakaj ampak mi je odličen avto. Nekatere moti njena živčnost na cesti, predvsem pred pospeševenjem, ampak meti je to zakon predvsem ko se navadiš užćivaša v divji vožnji skozi ovinke ( recimo gorjance na meji med Dolensko in Belo krajino:)!!

Recimo clio ima res odlično podvozje vendar motor je več ali manj len glede na Corso:(, treba ga je vedno priganjat v visoke obrate, če se hočeš spodobno vozit.

Nevem kaj je tem folku glede zadnjega pogona všeč, vsi govorijo kako je dober vozijo pa po domače povedano kante, kot recimo jaz in ne hvalim recimo enzota, ker je to itak avto zase po dizajnu kot tudi tehniki.

Osredotočimo se na majhne avte.... in denarju primerne...

Lp

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po okt 15, 2007 8:27 am

kaj 207 si proval??
Slika

On
Novinec

Napisal/-a On Po okt 15, 2007 8:51 am

Ja sm probal 207. Avto je kar dober sm moti menjalnik (5 prestav) pa tud sedeži so v primerjavi z Recimo corso ali cliotom malo mehkejši! Kar se pa tiče motorja je pa bolj kultiviran glede na corso, pa tud bolj ugodna poraba je (beri vsaj 1 liter manj) in me je precej pozitivno presenetil:).

Drugače mi je pa zunanjost kr ok,sm me ful motijo ogledala, zgledajo zelo čudno pa še tista mat srebrna barva je kr nekaj, brez zamer:), pa tud pri feltnah bi se lahko bolj potrudili oz dali bolj unikatna, ker tak dizajn najdeš že skor pri vsakem peugeotu. Notranjost v kompletu deluje preveč podobna ostalim 207, kar mu štejem v velik minus.

Lp

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me Po okt 15, 2007 9:16 am

On je napisal/-a:Ja sm probal 207. Avto je kar dober sm moti menjalnik (5 prestav) pa tud sedeži so v primerjavi z Recimo corso ali cliotom malo mehkejši! Kar se pa tiče motorja je pa bolj kultiviran glede na corso, pa tud bolj ugodna poraba je (beri vsaj 1 liter manj) in me je precej pozitivno presenetil:).

Drugače mi je pa zunanjost kr ok,sm me ful motijo ogledala, zgledajo zelo čudno pa še tista mat srebrna barva je kr nekaj, brez zamer:), pa tud pri feltnah bi se lahko bolj potrudili oz dali bolj unikatna, ker tak dizajn najdeš že skor pri vsakem peugeotu. Notranjost v kompletu deluje preveč podobna ostalim 207, kar mu štejem v velik minus.

Lp

Kje si ga probal?
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov