Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Če dec 27, 2007 10:40 pm

Tut moj je bil usut, kaj češ, sam ne v mojih rokah. Nardil sm z njim 15kkm od julija letos, pa me ni odnesl. Če maš zdravo pamet neb smel bit problemov. Glede tega, da so vsi usuti je pa tak. Važn da je podvozje celo, vsaj pr men je to pomembn, ostalo pa da je zrihtan kolkr tolk, čeprav moj ni bil ravn dobr pobarvan, se preveč vidi.

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Če dec 27, 2007 10:54 pm

Mogoče :?: :?: se bo naš prodajal avto je letnik 02,zdele pazite ampak res pazite prevoženih je do zdaj 26kkm :D in ni bil usut,če je kdo interesent :idea: ampak počasi ni še ziher ko bo povem
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
P206S16
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a P206S16 Če dec 27, 2007 11:02 pm

fantje malo jih je na forumu, ki pozna toliko S16 kot jih jaz. Sem bil ponosni lastnik vsaj 3 leta, pregledal in prešraufal pa sem jih hmmm ne pomnim več :)

No uradno: 206GT so bili 3 prodani s Sloveniji in podatek je iz Peugeot Slovenija (smo dovalj si blizu da lahko to potrdim). Vse razen odbijačev in letvic na blatnikih je enako kot S16. OK pa še tista značka, kao limited edition. Narejen za potrebe WRCja, da so dirkalnik lahko homologirali!!!

Torej prvi link črn S16 z rdečo alkantaro, je bil med prvimi tremi registriranimi S16 v Sloveniji! začetek leta 2000.Kupil ga je kolega novega točno tega in je kmalu dal notri rdečo alkantaro, in v avtu je bila muzika za tekmovanja. Vsi so imeli že H7 luči in široke blatnike! Verjetno ne veste poznavalci, da prvi S16 niso imeli ALU pokrova na tanku.
No ta avto je bil s strani prvega lastnika vsaj 2x dobro razbit, 1x ko je bila totalka ga ni sam pač pa kolega :(. Je pa tudi en cilinder zajebaval. Prodal se je z cca 110.000km. leta 2002.
najprej se je prodal v domžale, nek dean ga je imel, ki pa je skos imel neke težave, bil tudi dostikrat pri meni..... naslednjih lastnikov ne poznam sem pa tudi sam zasledil da je bil vsaj še 3x na avto netu z različnimi prodajalci....

Ta kolega prvi lastnik je mene navdušil in sem tudi sam kupil S16 črne barve, v zečetku leta 2003. Moj je bil že malo novejši letnik 12/01, drug volanski airbag, druge širše ročke ob volanu, malenkost drugačne tapete na vratih (za to sploh ne ve skoraj noben, pač novejši modeli so imeli malo višjo tapeto pri "stiku" s šipo) Multiplex, zadnja naslonjala za dvigniti, dve lambdi sondi,....

No tud moj bivši S16 je dobil svojo slavo, sprva ker je bil res lep, spuščen, rdeče brembo look čeljusti, spredaj krom letvice v odbijaču, in 17 col Cotya predelane feltne na črno in krom kombinacijo. Pri meni je bil zaleten v desna vrata-bok, (pri mojem zavijanju levo je en norc prpeljal rdečo luč in tresk v moj bok) smo popravljali vrata nova in desna stranica s pragom vse novo, po tovarniških zvarih varjeni, na uradnem servisu niso ugotovili kje je bil avto razbit, le da je bil barvan. Barvali smo celo desno stran, in cel avto z enim "spešl svetlečim lakom" lakirali. Takrat se je delalo še sprednja havba clean look se pravi brez znaka.......
Prodal sem ga na Ptuj tam je po cca 3mesecih srečal zopet desni bok drevo. Avto je kupil in preprodal Habjan, nato pa je bil še 1x popravljen na avto.netu....

ima tudi svojo temo nekje na netu :(
leti...leti.... S16

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Če dec 27, 2007 11:05 pm

Nj nekdo pove, kaj nardit glede mrzlega vžiga. Par minut avto laufa po 3 cilindrih. V čem je težava?

Uporabniški avatar
P206S16
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a P206S16 Če dec 27, 2007 11:12 pm

zanimivo je to ja. Mene to ni nikoli hecalo. bolj je vprašanje Zakaj do tega pride?
pridi na www.pugi-team.si in tam poglej je že bila debata o tem. Celo pravi strokovnjak ki ustane, dela in gre spat s Peugeotom je komentiral zakaj se to dogaja.......
leti...leti.... S16

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Če dec 27, 2007 11:16 pm

Najverjetneje 99% so cinšpule. Odvijači pokrov motorja dol in spodaj so vse 4 cinšpule zalite v eno - no, to boš moral zamenjati z novim ali pa kakim rabljenim, ki dela. Lahko pa ti kater prijatelj najprej da za probat, če je to res. Mojmu frendu je ravnotako delalo na 3 cilindre na Citroen Xari, pa sm mu posodu z moje 206-tke te cinšpule, s katerimi se je ugotovilo, da je njegova hin. Citroen Xara in P206 sta ista, če se bo kdo čudil, zakaj sva to delala. :lol:
P206S16, a lahko poveš, pod kateim delom foruma je to?

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P Pe dec 28, 2007 12:11 am

In kaj lahka nardi, če v kratkem cinšpule ne zamenjam, Recimo da prevozim še ene 5kkm?

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 28, 2007 11:30 am

To pa ti žal ne znam povedati. Samo preden boš kupu, dej raje preveri za 100%, če je to res, da ne boš brezveze kupoval. Je pa stvar dolga cca 40 cm in široka tm ene 5 cm, samo toliko, za občutek. Dela je cca 20 min, rabiš pa torx ključ, samo ne vem, katera številka je. :roll:

CST Blacky
Novinec

Kraj: Ljubno ob Savinji

Napisal/-a CST Blacky Pe dec 28, 2007 11:36 am

A je to govora o frtajler kapi? :D

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe dec 28, 2007 11:56 pm

Če temu ti tako rečeš, pač stvar pride na svečkah in verjetno mu je to šlo, ker mu verjetno nekje prebiva :roll:

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Napisal/-a Walker_P So dec 29, 2007 7:05 am

Bom vidu kak pa kaj. Zaenkrat ne bom rihtal tega. Vem pa da je vzrok v cinšpuli.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov