fantje malo jih je na forumu, ki pozna toliko S16 kot jih jaz. Sem bil ponosni lastnik vsaj 3 leta, pregledal in prešraufal pa sem jih hmmm ne pomnim več
No uradno: 206GT so bili 3 prodani s Sloveniji in podatek je iz Peugeot Slovenija (smo dovalj si blizu da lahko to potrdim). Vse razen odbijačev in letvic na blatnikih je enako kot S16. OK pa še tista značka, kao limited edition. Narejen za potrebe WRCja, da so dirkalnik lahko homologirali!!!
Torej prvi link črn S16 z rdečo alkantaro, je bil med prvimi tremi registriranimi S16 v Sloveniji! začetek leta 2000.Kupil ga je kolega novega točno tega in je kmalu dal notri rdečo alkantaro, in v avtu je bila muzika za tekmovanja. Vsi so imeli že H7 luči in široke blatnike! Verjetno ne veste poznavalci, da prvi S16 niso imeli ALU pokrova na tanku.
No ta avto je bil s strani prvega lastnika vsaj 2x dobro razbit, 1x ko je bila totalka ga ni sam pač pa kolega

. Je pa tudi en cilinder zajebaval. Prodal se je z cca 110.000km. leta 2002.
najprej se je prodal v domžale, nek dean ga je imel, ki pa je skos imel neke težave, bil tudi dostikrat pri meni..... naslednjih lastnikov ne poznam sem pa tudi sam zasledil da je bil vsaj še 3x na avto netu z različnimi prodajalci....
Ta kolega prvi lastnik je mene navdušil in sem tudi sam kupil S16 črne barve, v zečetku leta 2003. Moj je bil že malo novejši letnik 12/01, drug volanski airbag, druge širše ročke ob volanu, malenkost drugačne tapete na vratih (za to sploh ne ve skoraj noben, pač novejši modeli so imeli malo višjo tapeto pri "stiku" s šipo) Multiplex, zadnja naslonjala za dvigniti, dve lambdi sondi,....
No tud moj bivši S16 je dobil svojo slavo, sprva ker je bil res lep, spuščen, rdeče brembo look čeljusti, spredaj krom letvice v odbijaču, in 17 col Cotya predelane feltne na črno in krom kombinacijo. Pri meni je bil zaleten v desna vrata-bok, (pri mojem zavijanju levo je en norc prpeljal rdečo luč in tresk v moj bok) smo popravljali vrata nova in desna stranica s pragom vse novo, po tovarniških zvarih varjeni, na uradnem servisu niso ugotovili kje je bil avto razbit, le da je bil barvan. Barvali smo celo desno stran, in cel avto z enim "spešl svetlečim lakom" lakirali. Takrat se je delalo še sprednja havba clean look se pravi brez znaka.......
Prodal sem ga na Ptuj tam je po cca 3mesecih srečal zopet desni bok drevo. Avto je kupil in preprodal Habjan, nato pa je bil še 1x popravljen na avto.netu....
ima tudi svojo temo nekje na netu

leti...leti.... S16