xxxl je napisal/-a:... najlbolj se splača kolo ... pa MPP ... sicer pa ... bencin rulz... dizelaši pa kar natikajte rokavičke pri tankanju
...
... matematika je preprosta ... recimo, da kupiš 2-3 leta starga bencinarja ... stane veliko manj kot dizlaš ... vgradiš plin ... in basta ... preverjeno ...
... sama plinska naprava podaljša življensko dobo motorja ... (odpade, da so dizlaši bolj trpežni ... sicer so bili še v času navadnih dizlov in ne tdi-jev)
... poraba je cca. bencin=plin ... v litrih seveda ... cena 1L plina = 0.62eur (no nazadnje je bila, ko sem tankal) ...
... vgradnja stane cca. 2000 eur ... pa zaradi tega tudi avto pridobi na sami vrednosti (za razliko od katerekoli druge opreme ... a la feltne, muzika itd) ...
... pomanjkljivost je (trenutno) edino ta ... da je premalo črpalk s plinom ... ampak že par let govorijo (in menda je tudi EU zažugala), da moramo v SLO opremiti še vsaj 30 črpalk ... ker v tujini (EU) jih je kolikor jih rabiš ... CRO ... BiH in Srbija ... pa skoraj v vsaki drugi vasi ... cca. 70% vozil je na plin ...
... no ... pomanjkljivost je tudi ... za FSi motorje še nimajo razvitega plinskega sistema ... predvidoma letos do maja ...upam, da res ... ker moj 3.2 V6 (256KM)že čaka ... da strošek 10-11L benza "convertiram" v 11L plina ... kar me bo stalo cca. 6.85eur/100km ... pa primerjaj potem z dizlom ...
![]()
![]()
... se pravi v rangu 1.9TDi ... s porabo 6l/100km dizla ...
... thank you ... but no thank you
Enjoy

Sicer se pa jaz za tistih 2.000€ vozim celo leto.... tko da....ja na 3.2 mlinčku se še splača to delat.
Sicer pa nisem še vidu avta na plin, ki bi šel za med... ponavad so se ga vsi izogibal. Mogoče se motim