Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Pe jan 18, 2008 4:17 pm

SIMY001 je napisal/-a:Bom povedal na kaj sem ciljal pri podvozjih: Golf IV in novi leon imata zadaj takole podvozje
Slika

Golf V pa ima pritrjeno na šasijo zadnje desno in levo kolo fizično ločeno,zato je tudi vožnja čez ovinke pri ''poflikanem'' asfaltu lepša-ne odnaša zadnjega konca.

pa kaj natančno ti hočeš doseči? Daj si končno dopovedat, PODVOZJE JE PRI VSEH 3 ENAKO. Samo pokrovčke od alu platišč vzameš dol in že zasijejo vw/audi znakeci. Očitno bo res treba poslikat oba, v končni fazi imam oba avta doma, menda nebom v svojo skledo pljuval. Tudi rezervni deli pašejo vsepovprek. Drgač pa je za moje pojme, podvozje od toledota/leona/octavie/STAREGA A3 in golfa iv žal res slabotno.( eden od razlogov zakaj sem se znebil toledota).
lp
Luxus je najhujša oblika primitivzma.

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Pe jan 18, 2008 4:24 pm

The first-generation was the hatchback version of the SEAT Toledo, based on the Mk IV Golf floorpan, and drew from the VW parts bin sharing many components in common with the Audi A3 and Volkswagen Golf.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe jan 18, 2008 9:34 pm

Jah odvisno do verzije: stari Leon 1.8T se še kako dobro čez ovinke pelje.

BTW: novi A3 ima zadaj druge fedre in mislm da tut amortizereje, spredaj ima pa identično A3 oz Leon 1P.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 18, 2008 10:05 pm

CupraR je napisal/-a:Jah odvisno do verzije: stari Leon 1.8T se še kako dobro čez ovinke pelje.

...uf.. :D resnica..ta poltoga prema se pelje noro čez ovinke, z dobrim gumam, ni nobenega podkrmarjenja(nos ne rine ven) zato pa zna bit vsake toliko časa zadnje notranje kolo v luftu.... :lol:

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 So jan 19, 2008 7:46 pm

Hm,napisal sem kar sem videl ko sem kupoval nove avto leon.Tedaj sem gledal enega rabljenega in je imel zadnje podvozje narejeno na podobni način kot golf IV,sedaj pa ker ste me tu tako napadli,sem šel v ETKO mal gledat zadeve in ugotovil ,da imamo glede na ETKO vsi prav ! :lol:

Namreč :
Podvozje golf IV l.2001
Slika

Je isto kot pri Leonu Mk2 l.2007 :!:
Slika

Medtem ko je pri Golfu V l.2007 takole :
Slika

Ter pri audi A3 l.2007
Slika

Ampak ko sem še malo brskal po ETKI sem :shock: ugotovil,da naj bi imela dva različna podvozja,kajti leon ima tudi takole podvozje:
Slika

Drugič se pa ''Tapametni'' (bog jim pomagaj...) naj prej malo prepričajo o stvari ne pa da živijo v prepričanju ,da so najpametnejši na selu.
TDi power by VW Golf V sportline
Slika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So jan 19, 2008 9:47 pm

ej kje bi se dalo to ETKO dobit?da jo samo dol potegnem pa da dela,brez registracij in ostalih kompliciranj?
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Ne jan 20, 2008 9:57 am

Glej tako je: To da imajo enako koncepcijo podvozja vsi 3 je dejstvo. Seveda imata a3 in leon(za golfa ne vem) malo drugačne fedre in amortizerje, kar je povsem logično. To, da pa piše, da imajo nekateri modeli enako podvozje kot golf iv pa je 10000000% izključeno. ZAKAJ? Zato ker je to strahotna razlika, ki jo vidi še moja babica če se skloni pod avto. Razlage za to jaz ne vidim, priznam, mogoče pa kje na svetu delajo leone s tem podvozjem. Ampak jaz mislim, da se gre tukaj za leona 1M, čeprav je letnik 2007.
Drugače pa je edina možnost, da se sam prepričaš, pelji se z golfom to kakga leona in enostvano poglej spodaj. To je najbolj enostavna varianta! Meni pač praksa več pove kot neki podatki na netu. Lahko pa tudi poslikam leona, če pa hoče pa naj nekdo še a3 (mi smo ga prodali) in bomo skupaj vidli vsaj skelet podvozja. Naj mi javi če bo kdo za akcijo.

LP
Priponke
podv1.jpg
Gre za model 1M in ne 1P, nič čudnega da se ne ujema. Zakaj nijam pojma, je pa zanimivo.
podv.jpg
Obkroženi deli se zelo dobro prepoznajo!
Zadnjič spremenil vinccent, dne Ne jan 20, 2008 10:17 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Ne jan 20, 2008 10:10 am

Eibach pro vzmeti:
GOLF 5: 1.4TSI, 1.6, 1.6 FSI Automatik, 2.0 FSI, 1.9 TDI 10.03 - F11-15-007-02-VA F11-85-014-05-HINTERACHSE

LEON 1P: 1.8 T, 2.0 FSI Automatik, 1.9 TDI, 2.0 TFSI, 2.0 TDI 08.05 - F11-15-007-03-VA F11-85-014-05-HINTERACHSE

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Ne jan 20, 2008 10:37 am

vinccent je napisal/-a:Eibach pro vzmeti:
GOLF 5: 1.4TSI, 1.6, 1.6 FSI Automatik, 2.0 FSI, 1.9 TDI 10.03 - F11-15-007-02-VA F11-85-014-05-HINTERACHSE

LEON 1P: 1.8 T, 2.0 FSI Automatik, 1.9 TDI, 2.0 TFSI, 2.0 TDI 08.05 - F11-15-007-03-VA F11-85-014-05-HINTERACHSE

Evo to jst že skos trobm... A3 ima pa zadj drugače, spredaj majo pa vsi enako..
In ja, kokr si reku, dejmo raj mal pod avto pogledat..

Zgleda da gre enim bolj v nos da se Golf slabš pelje kot Leon (predvsem zarad širše in nižje karoserije..) Smola..

Osnovna zasnova podvozja je eno, drugo pa praktična izvedba.. Lahko ima avto isto osnovno zasnovo kot 10 let nazaj, sam če samo določene komponente mal ojačaš se bo čisto drugače peljalo. Bolj je odvisno od amortizerjev, swayev, gum in elektronke (ESP itd) kot od kakšna osnova je vzeta za podvozje..

No itak smo pa zašli iz teme..

Uporabniški avatar
vinccent
Nov uporabnik

Napisal/-a vinccent Ne jan 20, 2008 12:54 pm

nič hudega če smo zašli, bodo vsaj zadeve jasne bodočim kupcem.
LP

Uporabniški avatar
Patrik
Nov uporabnik

Napisal/-a Patrik To jan 22, 2008 8:54 pm

Še enkrat hvala vsem za pomoč! :D

P.S.
Sem pa začel zadnje časa gledat tudi Peugeot 308 - zanimiva cena, res velik opreme (Premium), zelo kvalitetni materiali v notranjosti, všečna oblika, dober motor 1.6 (120 KM)...bom odprl tudi temo o tem avtomobilu...ker naslednji teden se bom odločil za nakup.
It's fun to be wild !

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi To jan 29, 2008 8:41 pm

Bom kar tole temo izkoristil. V ponedeljek sem dobil novega Leona 1.9 TDI Stylance. Mater je lep avto :D

....no danes, ko sem ga vozil sem pa opazil, da se v sprednjih luceh cisto malo (priblizno 5 cm sirok pas ob konici luci) nabira kondenz. Po moje se kaj takega na novem(!) avtu ne bi smelo zgodit. Kaj pravite? Nameravam ga lepo odpeljat nazaj in uveljavit garancijo, da postimajo. Drugih tezav zaenkrat se nisem imel in mi je sicer avto za vozit super.
Kako je z voznjo sicer? Vprasal sem prodajalca in pravi, da so motorji ze tovarnisko dobro ogreti in ga ni treba prvih XYZ kilometrov kaj posebej pazit, z izjemo prvih nekaj minut, da se primerno ogreje motor.
Pa še to, a ima kdo vgrajen USB ključ? Kako se prestavlja po mapah gor in dol? Brez prestavljanja je 1000 komadov na USB kljucu prakticno neuporabnih.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jan 30, 2008 7:59 am

k0ndi je napisal/-a:Bom kar tole temo izkoristil. V ponedeljek sem dobil novega Leona 1.9 TDI Stylance. Mater je lep avto :D
....no danes, ko sem ga vozil sem pa opazil, da se v sprednjih luceh cisto malo (priblizno 5 cm sirok pas ob konici luci) nabira kondenz.
Kako je z voznjo sicer? Vprasal sem prodajalca in pravi, da so motorji ze tovarnisko dobro ogreti in ga ni treba prvih XYZ kilometrov kaj posebej pazit, z izjemo prvih nekaj minut, da se primerno ogreje motor.
Pa še to, a ima kdo vgrajen USB ključ? Kako se prestavlja po mapah gor in dol? Brez prestavljanja je 1000 komadov na USB kljucu prakticno neuporabnih.

Očitno nisi bil kaj extra pozoren ko si vozil testno vozilo. Kondez se nabira na vseh 4 Leonih kar sem jih vozil, tudi mojem, tako da ti bo garancija bol malo nucala. Luči pa po enem letu vožnje še vedno delajo :P
Če pa so ti priznali garancijo, potem javi, da grem še js luči zamenjat, nebi mel nič proti, mamčez eno ris, pa bo prav prišla druga :P

krho
Novinec

Napisal/-a krho Sr jan 30, 2008 8:41 am

Audi A3 1.9 TDI dizel pride 21.800 €, Leon 1.9 TDI Reference pa pride 18.105€. Se pravi razlike je 3.500€, Golf V 1.9 TDI Trendline pa 17.840€ s tem da nima klime. Poleg 4 krogcev katere plačaš za Audija, je samoumevno, da bo za skoraj 4.000€ dražji audi boljši... Toliko denarja toliko muzike (s tem pa tudi povezanimi stroški... zavarovanje, cena servisev,...).

Za Golfa V, 90KM, s SI paketom opreme(meglenke, kov. barva, 6xairbag,...) + meglenke sem odštel natanko 17.000€, je pa res, da je 105KM dražji za okoli 1000€.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov in iger - http://xcollect.sf.net

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Sr jan 30, 2008 12:07 pm

Glede kondenza, se vzame silikon za okenske šipe in se namaže po robu in problem je rešen za vedno.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr jan 30, 2008 12:44 pm

Bom še jaz dodal moje mnjenje glede tega Nitro paketa vsi ga tolko hvalijo , pa je GRD za Pos*** a ni drugega za dobit vsaj v Srebrni barvi je tolko nagravžen da je :twisted: fujjj Pa ta voz je nasplošno grd in neuporaben zadaj :D Hvalite se pa z podvozjem ,ki je že staroooooooooo da je joj samo na novo nareto je :D in z 20% izboljšano MY2008 ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr jan 30, 2008 1:03 pm

Ivan36 je napisal/-a:Bom še jaz dodal moje mnjenje glede tega Nitro paketa vsi ga tolko hvalijo , pa je GRD za Pos*** a ni drugega za dobit vsaj v Srebrni barvi je tolko nagravžen da je :twisted: fujjj Pa ta voz je nasplošno grd in neuporaben zadaj :D Hvalite se pa z podvozjem ,ki je že staroooooooooo da je joj samo na novo nareto je :D in z 20% izboljšano MY2008 ;)

Kar se mene tiče, Nitro paketa nisem nikoli hvalil, ker vsaj za moje pojme Leonu ne paše, je navaden Leon mnogo lepši od tistega z Nitro paketom - problem sta odbijača, ostalo še gre. Uradno je sicer moj Leon tudi Nitro, vendar teh grdih delov na avtu nimam, ostale dele Nitro paketa pa sem obdržal :).

Recimo dosti bolj očem prijazna, vsaj meni je tale predelava klik

Kael: Linki!!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Sr jan 30, 2008 3:02 pm

FR +ABT pragi pa je čist kul...

k0ndi
Nov uporabnik

Napisal/-a k0ndi Sr jan 30, 2008 5:46 pm

Hvala za pomiritev! Bom vseeno poklical in vprašal, kako je s tem. Na Citroneu C3 so zamenjali luči, ker se je nabiral kondenz, tko da...no ce pravis, da ti se delajo, kul. Kako je z potem z vožnjo, a je treba bit umirjen prvih 1000 kilometrov?

Sicer sem danes sedel v Hyundai I30. Joj, kako sem vesel, da sem vzel Leona. Kvaliteta izdelave je boljša, predvsem pa mi je volan pri Leonu 1A. Pri teh Hyundaih (I30, Sonata), samo da sem dal roke gor, so mi hotele zacet švicat. Ne dvomim pa, da se I30 pelje dobro, ker imamo doma ze 10 let Hyundai avte (Lantra).

Uporabniški avatar
tili
Novinec

Napisal/-a tili Sr jan 30, 2008 8:25 pm

Men je pa i30 veliko bolši noter. Res težko najdeš bol pusti avto noter kot je Leon, zunaj je kr dober, čeprav je star še 2X lepši. Isto je z Ibico, ma sestrič letnik 2000 pa sma zadnjič gledala zadnji model-katastrofa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov