Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne mar 02, 2008 4:08 pm

bass je napisal/-a:Je pa slovenija tako majhna, da hitro zmanjka trgovcev po takem principu. :D

Potem pa ponoviš spet pri prvem, pri drugem... :P

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Ne mar 02, 2008 6:35 pm

bluesman je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Se da dobiti popust, samo pravega prodajalca je treba najti - malo telefon v roke pa poklicat okoli. Moj oče je pred dvema letoma sodelavcu rihtal passata novega in je dobil okoli 600.000 sit popusta.

saj to je točno problem v Sloveniji. Da moram jaz iskati prodajalca, namesto, da bi bili prodajalci veseli, da lahko prodajo avto. Če grem v avtohišo in mu povem, da bom kupil nov avto in ga "skeširal" bi po neki logiki moral biti prodajalec navdušen. Vsaj v Španiji je tako.

Na VWje če si dovolj vztrajen pa nimaš že serijskega popusta 3000€ se da dobiti še dodaten popust 10% zagotovo, sam dost vztrajen moraš bit. Mama je pri touranu za dobrih 8 mio dobila 800.000 popusta. Tako da gre in pri pasatih prav tako.

Je pa res, da je pri nas nekaterih avtohišam odveč se pogajat s stranko, oziroma se ji res posvetit. Sploh dokler jim ne pokažeš, da veš še kaj druga od tega, da je volan za levo pa desno sukat in kaj pomeni ESP kratica.

Kar se pa tiče popustov za plačilo z gotovino je pa tako: Slovenija je ena od držav, kjer je avtomobil statustni simbol. Zato pa fulk kupuje npr. Passate z unim najbolj osnovnim paketom opreme, ko moreš še klimo doplačat (hudo karikirano!) in motorjem, ki avto komaj prestavi z mesta... samo da ma kaj pokazat. Še bolj pogosto folk kupuje avtomobile ki way presegajo njihove finančne zmožnosti in zato potem videvamo BMW 5 z Sava 3 leta starim znucanim gumam ter folk ob kruhu in vodi. In kako prideš do tega. Ja po stari slovenski navadi, prek kredita. In zaradi množičnega najemanja kreditov za avtomobile, se kreditne hiše in avtohiše povezujejo med seboj, rezultat česar so že skoraj smešne obrestne mere, npr. lani ko sem kupocal Leona, sem dobil za megana 4.7% fiksno obrestno mero, al 5.3%, več ni blo. In seveda finančne hiše terajo avtohiše naj ponujajo čim bolj kreditiranje... s kakimi ugodnostmi, katere dobiš samo ob najemu kredita, tipičen primer spet Renault, kjer dobiš 4 letno garancijo, če vzameš kredit, sicer ne. Na koncu seveda te obere avtohiša s servisi (pogoj za garancijo) in lizing hiša z obrestmi, saj vemo, da nič danes ni zastojn. In tukaj je razlog zakaj majo v avtohišah radi kredite :).

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne mar 02, 2008 6:56 pm

@Dr.M3: ugotavljam da si precej nasproti vag grupi...
neglede na to kaj pa pri BMW slo dobis v - % oz. v + tvoje dobro ...v kolikor se jaz
spominjam so imeli lansko leto 1mesec neki "showtime" 1 ura huda cena ...pa se to
dolocenih modelov...

sedaj ne spet mislit da sem pa jaz nasproti BMWja... nasprotno sem za vse znamke ker
konec koncev je to vsesplosni avtomobilisticni forum ne pa znamka-forum
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne mar 02, 2008 7:20 pm

Mactron: vprašanje je bilo le kakšne popuste si lahko obetajo pri VWju. Ne vem kaj te je tako zmotilo? :?: :idea:
Ideja me je pa prešinila, ko sem prebiral tisto temo o Opel Astri OPC full option, kjer je uporabnik iztržil res lep popust (iz 37 na 30k EUR če se ne motim - precej %). Tako da ni povezave z VAGom MacTron! Le ta tema je pripravna tudi za tak pogovor saj se gre za nakup.

Pri premium znamkah je tudi pričakovati, da popusti ne bodo astronomski oz. jih ni. Nekaj sem prebiral nek angleški forum. No in bila je neka debata, da npr. Audi naj sploh ne daje popuste na S,RS,TT modele v Angliji. Nekateri so uspeli iztržiti kakšen procent. To je pa vse. Podobno je verjetno tudi pri drugih premiumaših - saj veš - ker so premium.

Seveda je pa možen popust toliko manjši na tisti model kateri se odlično prodaja.

Sicer so tile popusti malce hecni (seveda, če naročiš po naročilu, ne iz stare zaloge). Maloprodajna cena je taka kot je. Kot da bi v Šparu delovko za šalterjem spraševal, če ti da popust za 1kg pršuta. :-P
Vendar, je ratala neka stalna praksa, da se povpraša za morebitnimi popusti.

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Ne mar 02, 2008 8:52 pm

Še tu postavim eno vprašanje:
V primeru da bi sedaj kupovali Passata bi vzeli takega z novim CR (Common-Rail) 2.0 TDI motorjem ali pa enega 2.0 TDI (z isto opremo) ki je na zalogi.... pa recimo da oba dobim za pribl. isto ceno (+ - 500 EUR)?

A mislite, da so tej novi motorji dovolj preizkušeni da ne bo nekih začetnih težav z njimi?

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne mar 02, 2008 9:08 pm

Vzemi CR.
Če je razlike le 500EUR.
V takem vozilu se spodobi da motor teče bolj mirno in manj hrupno (in to dvoje je bilo najslabše pri PD).

Dvomim da bi jih dajali v Audije, če CR ne bi bili preizkušeni. Zagotovo so jih razvijali lep čas!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne mar 02, 2008 9:19 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Mactron: vprašanje je bilo le kakšne popuste si lahko obetajo pri VWju. Ne vem kaj te je tako zmotilo? :?: :idea:

off:
...kaj me je zmotilo; niti ne to v tej temi ampak nasploh vseh temah ki so namenjene vag grupi
pa ne razumi me narobe samo opozarjam na to... ker nekateri bodo pa ravno v tem
nasli in zaceli svojevrsten prepir - le obrazlozitev...

torej ti ta gesta kaj pove ... :pivo (vabljen)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Po mar 03, 2008 1:08 pm

Sem trgovca ravno vprašal kako je s popustom na gotovino.
Odgovor: imajo ŠE najraje lizing, ker tam največ iztržijo (sumasumarum). Itak jim je vseeno ali je to denar v kočku ali pa nakazan od lizing hiše ali pa nakazilo od banke preko kredita. Saj itak takoj dobijo svoj denar.
So pa lizing+kredit kupci bolj zvesti na servisih, ker se bolj bojijo za gajbico in štemplje v knjigi. In tako prinesejo nazaj popust.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 03, 2008 1:58 pm

MacTron je napisal/-a:@Dr.M3: ugotavljam da si precej nasproti vag grupi...

...opažam tudi sam :shock:

P.S pa še na team audi se je pred kratkim prijavil.....to bo mel Lini "veselico"....

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Po mar 03, 2008 4:41 pm

Še eno vprašanje glede platišč.
Z nakupom avta dobim gume in jeklena platišča, zraven bi pa še vzel normalno rezervno kolo z jeklenim platiščem. Kasneje pa si dokupim paket alu. platišč 17".
A more biti potem rezerva v avtu tudi 17"? Ali lahko uporabim to ki bi jo sedaj dokupil?

Pri normalnim rezervnim kolesom z jeklenim platiščem piše:
- odpade predal v vdolbini za rezervno kolo (ni možno v kombinaciji s17" ali 18" platišči)

Lahko pomagate?

A se mogoče splača že kar sedaj dokupit alu. platišča?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 03, 2008 4:48 pm

klasicni je napisal/-a:Še eno vprašanje glede platišč.
Z nakupom avta dobim gume in jeklena platišča, zraven bi pa še vzel normalno rezervno kolo z jeklenim platiščem. Kasneje pa si dokupim paket alu. platišč 17".
A more biti potem rezerva v avtu tudi 17"? Ali lahko uporabim to ki bi jo sedaj dokupil?

Pri normalnim rezervnim kolesom z jeklenim platiščem piše:
- odpade predal v vdolbini za rezervno kolo (ni možno v kombinaciji s17" ali 18" platišči)

Lahko pomagate?

A se mogoče splača že kar sedaj dokupit alu. platišča?

...rezervo vzami na železni feltni 205/55/16 (doplačilo 120 eur.) pa si mir - ustreza višina vsem dimenzijam in nimaš problema....

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po mar 03, 2008 7:08 pm

Ob naročila avtomobila pridejo ALU platišča približno za eno realno ceno enega litega originalnega platišča. Primer: sam sem hotel 16" lita platišča za Leona, pa mi je naračunala slabih 1000 € za 4 lite felge, original od Seata. Pri VW ti zagotavljam da niso cenejše. Doplačilo za ALU 16 pa smešno okol 250€ ob nakupu vozila. Tak da kaj meniš se splača ali ne :) ?.

Osebno na 105 konjski motor nebi tiščal 17" platišč, ker je motor prešvoh in višja bo poraba. Na Touranu ki je nekje po teži podoben pasatu je ogromna razlika med 17" in 15". Tako da 16" ke so za ta motor ravno prav. Če češ met 17", kupi 2.0 s 140 KM, tudi cena gum med 16 in 17 ni zanemarljiva. Razen če si eden tistih bedakov, ki si kupijo nov avto, potem potem pa šprajo na gumah, v kar sicer odkrito dvomim.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Če mar 06, 2008 5:49 am

Evo, sem dobil predračun za prodajo pod posebnimi pogoji (diplomatska prodaja). Zračunal sem, da mi je dal točno 679 € popusta.

Avto pa je Passat limuzina 2.0 TDI 140 KM, paket Business, paket Exclusive, navigacija RNS 510 z 8 zvočniki. Saj cena je v skrajni sili sprejemljiva, če pa bi mi dal še kak popust (se bom še malo pogovoril z njim) bi pa vzel še BT paket recimo.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če mar 06, 2008 8:40 am

super si zbral, jaz bi sicer vzel karavana zaradi ekonomicnosti.

Uporabniški avatar
Naio
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Naio Če mar 06, 2008 9:32 am

Lep pozdrav,

Passata še nisem vozil, vozil sem pa A4-ko,07 letnik, z prav tem 2.0 TDI motorjem in kar se da avtu res pripisati je občutek varnosti in robustnosti, osebno ne maram VAG-ovih notranjosti,vsaj ne v teh modelih, Passat,Octavia,itd..ker je vse preveč utesnjeno, sem se recimo v AR 159(neglede na to,da sem Alfist),veliko bolje počutil, tudi v BMW 3jki se je lepše sedelo, je pa to samo moje osebno mnenje.

Kar se kvalitete tiče, motorja, itd pa ni kaj pripomnit.Če bodo tako dobri, kot so bili prejšnji 1.9 TDI-ji(z audi 80, zadnje generacije in 90 KM motorjem, je stari ata naredil 500k km, potem je šel menjalnik, pa vseeno še je prodal avto za 2k eur v Nemčiji, zato predvidevam,da bo še tekel nadaljnih 200k).

Osebno če bi kupoval, pa bi vzel ali 159-ko, ali 3jko.

Lp,

Nayo
Cuore Sportivo

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman Če mar 06, 2008 12:09 pm

Hja,

tudi jaz bi imel BMW 320d z professional navigacijo, pa je kar par 1000 € dražji kot passat. Na grobo bi me prišel približno 3-4 K dražje.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če mar 06, 2008 1:42 pm

Lepa oprema! Končno nekdo, ki ne kupi pod a) nepremičnine z najcenejšim motorjem in pod b) popolnoma oskubljene verzije! :-P

Je pa zanimiv popust pri kakršnikoli že diplomatski prodaji! Torej si iztržil kok? 2%? :P

klasicni
Nov uporabnik

Napisal/-a klasicni Če mar 06, 2008 6:59 pm

bluesman je napisal/-a:Evo, sem dobil predračun za prodajo pod posebnimi pogoji (diplomatska prodaja). Zračunal sem, da mi je dal točno 679 € popusta.

Kaj je to diplomatska prodaja? Jaz mislim da bi res lahko iztržil več kot 679 EUR. Kaj si gledal tudi Passate, ki so že na zalogi... tam se da dobit kr konkreten popust.

bluesman
Novinec

Napisal/-a bluesman So mar 08, 2008 7:47 am

LP,

diplomatska prodaja pomeni, da bo avto registriran v tujini in mi zato ni potrebno plačat DDV in DMV. Ko ga pa bom pripeljal nazaj v Slovenijo pa bom plačal DMV na rabljeno vozilo. Za nakup pod temi pogoji je potrebno delat v mednarodni organizaciji (EU, UN, NATO, veleposlaništva ... )

Nekatere znamke (Volvo, Opel) ponujajo kar konkretne popuste ne glede na to, da ni potrebno plačat davkov. Volvo ima recimo 20%, Opel do 20 %. Zato me malo moti, da ni več popusta. Salonski avtomobili verjetno ne bodo imeli take opreme, bom pa se seveda pozanimal, če je možno pač dokupit. Kot sem napisal, cena je še kar sprejemljiva in ni izključeno, da ne bi vzel še kaj od dodatne opreme, če mi bo prodajalec prišel nasproti in ponudil kakšen bolj konkreten popust.

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny So mar 08, 2008 10:34 am

Naio je napisal/-a:Lep pozdrav,

Passata še nisem vozil, vozil sem pa A4-ko,07 letnik, z prav tem 2.0 TDI motorjem in kar se da avtu res pripisati je občutek varnosti in robustnosti, osebno ne maram VAG-ovih notranjosti,vsaj ne v teh modelih, Passat,Octavia,itd..ker je vse preveč utesnjeno, sem se recimo v AR 159(neglede na to,da sem Alfist),veliko bolje počutil, tudi v BMW 3jki se je lepše sedelo, je pa to samo moje osebno mnenje.
Lp,

Nayo

Hmm utesnjeno v Passatu ? Ne primerjati notranjosti Passata z Audijem a4. Ne vem, če ima veliko avtomobilov še razred višje toliko prostora kakor Passat. Še moj bratranc, ki je 2metra je bil presenečen za volanom kako prostorno je. Medtem kot Alfa, ki je meni tudi zelo priljubljena znamka, ima pa veliko bolj utesnjeno notranjost, saj te armatura bolj "objame" in imaš feeling kot v kokpitu. Kar je po eni strani tudi super in mi je s tega stališča alfina notranjost bolj všeč. Plus še bolj dinamičen design je. Kje se pa lepše sedi je pa spet druga stvar..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov