Patrik_A3 je napisal/-a:De_Tomaso je napisal/-a:V preteklosti sem imel tri leta 147 JTD in do 130000km tiščanja (vsako sezono menjal 3 komplete gum 215/45 R17) nisem imel enega samega problema z motorjem, no pa resnici na ljubo tudi ne z avtom. Porabo sem imel pozimi na 16" kolesih okoli 5,8, poleti pa na 17"tkah med 6,5 in 6,8. Vedno računano na roke, ker ne zaupam čisto potovalnemu računalniku.
Glede motorja torej same pohvale z moje strani.
pa kaj te ti tukaj nekaj potem lažeš. Pri tiščanju zagotovo nebi imel avto samo 6.5 ali pa 6,8l porabe,kaj nekaj glumiš pm. eni res živite v svetu pravlic
Sicer ni natančno navedeno za kakšen agregat gre, ampak : brez tega podatka na daljše obdobje po mojih izkušnjah lahko rečem, da je resnica. Veliko pa je odvisno od več faktorjev (relacije, AC - navadna c., ravnina-vzponi ...) Tako bo npr. varčna "klasika" TDI 90 v avtomobilu + 1200 kg imela razpon porabe od dobre 3 (avto šola stil oz "na izi") do 8 l/100 km (gorski prelazi "do pleha").
Pri relacijah pa je spet odvisno ; daljše relacije pri konstantni (beri:enaki) hitrosti vpliva - zmanjšuje porabo z drugo besedo ; razlika je če prevoziš 100 ali 500 km. Hitrostno povprečje pa spet vpliva - tip ceste Jadranska magistrala pri 250 km razdalje pomeni prihranek na času 1 h (namesto cca 4 - 3 h) cca 2 l višjo porabo (dizel agregat). V prvem primeru "družinski" slog vožnje, v drugem "na nož" (beri:se splača kak Oče naš zmolit na račun SLO + CRO radarjev).
Bolj mi gre na smeh, ko kdo govori o primerljivem avtu + bencinski agregat in porabi 7 l/100 km pri "tiščanju".
LP