Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Po maj 12, 2008 1:27 pm

Tattoo- je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Jst imam model SI in NIMAM ESP-ja, je zgolj na spisku dodatne opreme.

Dajmo razčistit..."modeli SI" so bili:

- Golf SI Trendline (brez ESP)
- Golf SI Comfortline (z ESP)
- Golf SI GT Sport (z ESP)

In enako je sedaj pri akcijskih modelih Edition:

- Golf Edition (brez ESP)
- Golf Comfortline Edition (z ESP)
- Golf GT Sport Edition (z ESP)

Nočem bit pameten al pa kej,sam jst prvič slišim da sta bla SI modela tud comfortline in sportline (zdejšnji GT sport), kokr jst vem je bil golf SI nadgrajen trendline, torej z največkrat izbrano opremo in motorjem glede na modele prodane v sloveniji (avtomatska klima,paket cool & sound, TDI motor,itd.).
Edino za comfortline vem da so bili nekateri opremleni z evro paketom, k je mel ša par stvari več (mislm da zasilno rezervno kolo pa radio rcd300 z 8 zvočniki, pa 8 airbagov, sam nism čist zihr če je blo točno tko)
morm reč da sm kr dost pregledu tehle paketov opreme (sm izbiru avto mal manj kot pol leta), sam za tole comfort pa sport SI "zadevo" pa nism še slišu,tud če mal pogledaš kaj se prodaja po netu takoj vidiš kater je SI...
Če se pa motm pa prosm povejte, da update-am svoje znanje ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po maj 12, 2008 3:09 pm

4vale6 je napisal/-a:Edino za comfortline vem da so bili nekateri opremleni z evro paketom, k je mel ša par stvari več (mislm da zasilno rezervno kolo pa radio rcd300 z 8 zvočniki, pa 8 airbagov, sam nism čist zihr če je blo točno tko)

.....točno tako(takega sem imel) ... še potovalni rač. B.C. tempomat, alu platišča, velur sedeži malo bolje profilirani z dvojno ledveno oporo(obadva), "klukice" in mreža v prtlažniku......

Dr.M3 je napisal/-a:glede ESPja: če se ne motim imajo Civicu to serijsko pri vseh prodajnih modelih

..preveri še enkrat.... ;)
TYP R vem da ima: VSA - elektronski nadzor stabilnosti........ostali - celo sem zasledil: niti za doplačilo.....

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po maj 12, 2008 3:30 pm

TYP R vem da ima: VSA - elektronski nadzor stabilnosti........ostali - celo sem zasledil: niti za doplačilo.....

Že 1.4 Sport ima serijsko (+ ogromno druge dobre opreme).
Tudi recimo ta 4 vratna ima http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2008303!

Saj pomoje bo z novim Golfom tudi VW uvedel serijski ESP - vsaj pri recimo malce močenjših modelih ali malce boljših paketih opreme. Se pa pač na račun ESPja da fino zaslužit. Verjetno jih ni veliko, ki tega pri avtu po naročilu ne bi tega naročili. Žal je pa profit nad varnostjo. Tudi pri modelih z osnovno ceno 25k EUR. Žal.

Bo pa verjetno sedaj, ko gre 5ka proti koncu in pride kmalu šestka tudi kakšen paket opreme po precej ugodni ceni. Sploh potem ko bo šestka že pri vratih. Takrat bi bilo nesmiselno kupiti nov avto a star model. Tako da bodo verjetno stimulirali s kakšno ugodno ponudbo (kot tisti Le Mans paket pri prejšnji a4)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Po maj 12, 2008 3:34 pm

.....da ne bomo "doktorirali" kteri ma, kteri nima..............mislim, da z letom 2010 OBVEZNO za vse kar se "kotura" po cesti.......če je kaka druga letnica, me popravite, vem pa da je bila iz EU neka direktiva, kar se ESP-ja tiče.....

warmaster
Novinec

ee

Napisal/-a warmaster Po maj 12, 2008 10:56 pm

ja js sm tud to slišal da naj bi bil sprejet zakon, če ni že v veljavi ,da bi po novem VSI avtomobili morali imeti serijsko ESP.

Dr.M3-> s tabo se pa tko ne mislim več prerekat. Tko k js po forumih hvalim vw, tko jih ti blatiš, in mislim da si lahko podava kr roko. Poleg tega itaq na vsak moj post odgovoriš, da nebom reku z žaljivkami ampak ironično, nikoli pa ne podaš konkretnega argumenta. Bol ko ti tolmačim da se vw splača vzet ker drži ceno, in da se ti pri prodaji vse vrne, bol ti nabijaš svojo, kdo kupi tok star avto bla bla bla.... ja ga že kupujejo ne, da ma take prodajne številke.
Poleg tega mi še vedno nisi napisal kateri avto dobiš za bivših 4mio z podobno opremo in celo DVA razreda višje, al pa iz omenjenega razreda avto ki je veliko cenejši in kvalitetnejši....

btw itaq je to moj zadni post tebi...

avtorju pa sory za smetenje :D
Slika

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To maj 13, 2008 6:11 am

Itaq da je golf najbolši avto, ker drgač ga jaz ne bi imel :vc

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Re: ee

Napisal/-a Kael To maj 13, 2008 6:28 am

warmaster je napisal/-a:Poleg tega mi še vedno nisi napisal kateri avto dobiš za bivših 4mio z podobno opremo in celo DVA razreda višje, al pa iz omenjenega razreda avto ki je veliko cenejši in kvalitetnejši....
btw itaq je to moj zadni post tebi...
avtorju pa sory za smetenje :D

Vsaj v razredu Golfa, ko daš skupaj akcije in sezname opreme, prideš na +/- isto kot ceno, kot jo ima Golf... tak da škoda o tem, kako je Golf drag ali pa kako je Golf poceni, ker je tako vse skupaj en drek.
Kar se pa tiče nakupa avtomobila... tudi sam ne bom nikoli razumel, zakaj gre nekdo kupit recimo za 3.000€ ceneje kot je npr. nov Golf v akciji kupit takega 4 leta starega s 150.000 prevoženimi km. Če dodaš vse servise, si praktično na istem kar se cene tiče, a precej na boljšem kar se stanja avta tiče. Takšen hec je trenutno pri Seat Ibizi in Cordobi: cena novih modelov je mogoče za slabih 1000€ višja od 2,3 leta starih modelov z okol 70.000 prevoženimi....

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Čipana petka

Napisal/-a sonic To maj 13, 2008 8:14 am

sio2 je napisal/-a:Sam imam Golfa V 1.9 TDI Comfortline skoraj dve leti - 47.000 km. Ko je bil avto star ravno eno leto sem ga dal čipat k RSR-u. Prej je bil s svojimi 103 KM (oz. 105 KM, kolikor ga reklamirajo - nima veze ...) precej lena zadeva. Sedaj pa je s svojimi 140 KM prava žverca. Pod 1800 min-1 je sicer malo zaspan, potem pa se mu strga. Sam sem navdušen nad nekoliko poudarjeno turbo-luknjo. Končne hitrosti nima nevem kako visoke, toda za prehitevanje je pa sedaj prava stvar.

Tukaj bi samo nekaj vprašal (ker mi ni čisto jasno s tem čipanjem) - a sem prav slišal, da ti pri čipanju navor lahko tudi malo razporedijo "po želji"? Ker mene bi predvsem mikalo kako povečanje navora predvsem v nižjih obratih, če je to seveda možno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Re: Čipana petka

Napisal/-a sašo5 To maj 13, 2008 8:28 am

sonic je napisal/-a:
a sem prav slišal, da ti pri čipanju navor lahko tudi malo razporedijo "po želji"? Ker mene bi predvsem mikalo kako povečanje navora predvsem v nižjih obratih, če je to seveda možno.

...prav si slišal.........(bistvo vsega: razporedit navor po širšem območju obratov) sicer pa pokliči RSR (Matjaž) in ti bo vse lepo razložil

P.S vredno vsakega centa, ki ga boš plačal - verjemi mi.. ;)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To maj 13, 2008 8:45 am

OK, hvala za pojasnilo!

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

warmaster
Novinec

ee

Napisal/-a warmaster To maj 13, 2008 9:16 am

res ja, ful lepo se da navor porazdelit, men osebno avto lepo vleče od cca 1600 obratov pa skor tja do blokade, in je res zelo očitna razlika. Kot recimo golf 5 tdi 105 vleče od cca 2k pa tja do 3,5, po čipanju pa je zgodba precej drugačna :D
Slika

pavlea
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a pavlea Če maj 15, 2008 5:48 pm

Hvala vsem za informacije.
Zdaj ga bom zagotovo kupil :P
A morda kdo ve, do kdaj pa bo na voljo še golf V? Baje spomladi že pride golf VI, bo pa bistveno dražji, kolikor sem bral na netu... Bo možno do konca leta še dobiti petko?
Žal mi je ker nisem bil pri denarju lani novembra, je mel Malgaj akcijo, pa bi ga lahk dobu bistveno ceneje :twisted: pišuka sem biu norc, lahk bi si sposodu denar pr fotru :?

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 15, 2008 6:50 pm

ne bom se umesaval v debati o totali nadvladi golfa nad ostalimi avtomobili ( menim da cipan tdi poseka tud gt-r na nordschleife :P )..ampak me samo zanima kako lahko KDORKOLI trdi, da je golf z prastaro 90 konsko mašino direkt iz traktorja ven uzeto, bele barve ( ta pocen varianta ) za če sem prav videl 17k evrov UGODEN NAKUP?, če za ta denar dobiš NOVO npr kio ceed 2.0 crdi z VSO opremo ( ja , tudi esp)? Al sm sam js mutav??
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 15, 2008 6:52 pm

hladni je napisal/-a:pa kaj to se komu zdi racionalna zadeva da kupiš star model tik pred novim?

Zna biti, odvisno od modela in cene, ki jo določi. pri meni je bil racionalen nakup.

p.s..ko nekdo trdi da njegov ( oz od fotra ) golf zgubi v 4 letih 4000 evrov. opel corsa c v 2 letih zgubi 1000 evrov, pa še star model je.. naj golf to premaga :P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če maj 15, 2008 7:32 pm

speedfreak je napisal/-a:traktorja ven uzeto, bele barve ( ta pocen varianta ) za če sem prav videl 17k evrov UGODEN NAKUP?,

Al sm sam js mutav??

.....jaz sem to trdil in pri tem ostajam....

P.S to spodnje, bi pa znalo držat..... :P

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 15, 2008 8:03 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:traktorja ven uzeto, bele barve ( ta pocen varianta ) za če sem prav videl 17k evrov UGODEN NAKUP?,

Al sm sam js mutav??

.....jaz sem to trdil in pri tem ostajam....

P.S to spodnje, bi pa znalo držat..... :P

Ko bom naslednjič na Obrežju se bom začel dret, prav rad bi te spoznal..da vidim če imaš srce v oblikiVW :P

bolje mutav nego u golfu :D

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 15, 2008 8:30 pm

hladni je napisal/-a:pa kaj to se komu zdi racionalna zadeva da kupiš star model tik pred novim?
Če ga dobi ugodno in mu je sicer všeč, zakaj ne? V premisleg tole:

1. Fotr je pred leti kupil Peugeot 306 1.6. Takrat je ravno prišel ven P 307 in so poceni razprodajali zadnje primerke 306ke. Za tista leta nabasane z opremo (klima, el. stekla, ogravani sedeži, airbagi..), cena je bila pa le malenkost več od manjšega P 206 (da je bil precej cenejši od novega P307, ob tem prerešetanem s problemi, niti ne govorimo). Fotr je bil navdušen nad avtom, še zdaj uživa v vožnji in tudi zelo malo problemov je bilo (nobenih večjih) - prijetno presenetljivo za Francoza ;)

2. Sodeč po informacijah v temi o prihajajočem golfu VI, bo le-ta precej podoben obstoječemu golfu V. Nekaj sem slišal tudi o nižjih cenah, ob tem je morda nevarnost slabše kvalitete. Da ne bo golf VI šel po poti golfa III - ta je po večini mnenj najslabša verzija 30-letne legende (grobo rečeno naj bi bil le malo večji facelift uspešnega golf II, pa se ni povsem posrečil), šele generacija IV je popravila vtis, golf V pa sploh spet seka na polno 8)

NO, lahko da bo VI tudi super, ampak na začetku je vedno nevarnost "porodnih težav" novega modela, pa tudi dobre ponudbe lahko dobiš za odhajajoči model (nizka cena in veliko opreme) cene novega modela pa so najprej ponavadi višje kot kasneje (najprej prodajo navdušencem, ki _morajo_ vedno imeti the latest & the newest). Odvisno, koliko ti to pomeni.
Skratka, vsak naj se sam odloči, če mu določen avto ustreza po zunanji obliki, po občutku ko noter sediš in v vožnji. Jaz zase že vem, kateri je moj zmagovalec v tej kategoriji, ki ji (le zakaj? ;) ) rečejo "golfov razred". Ampak - vsak ima svoj okus in sam odloča o svojem denarju.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če maj 15, 2008 8:45 pm

speedfreak je napisal/-a:n kako lahko KDORKOLI trdi, da je golf z prastaro 90 konsko mašino direkt iz traktorja ven uzeto, bele barve ( ta pocen varianta ) za če sem prav videl 17k evrov UGODEN NAKUP?, če za ta denar dobiš NOVO npr kio ceed 2.0 crdi z VSO opremo ( ja , tudi esp)? Al sm sam js mutav??
1. TDI res ni zadnji krik tehnike, ampak je preizkušen in ponavadi dobro dela. Why fix it if it ain't broken?

Sicer pa, starosta 90 KM niti ni toliko relevanten tukaj, avtor teme se zanima za 105KM, ki vendarle ni povsem isti.

2. To o traktorju nima veze. Sliši se res kdaj podobno (zlasti v zimskih jutrih takoj po vžigu), ampak to v glavnem samo za ljudi zunaj - če si notri, je kar dobro zvočno izoliran (slišim da zna biti v kakih fabiah/octaviah res malo nadležno). Brez zajebancije pa povem, da mi je prav všeč zvok mojega TDI. Tak krepak, moški zvok je to, da že slišiš, da je to dober močan švabski stroj. Saj vendar nisem pičkica... :D

3. Bolj natančno si poglej, kaj pravzaprav vse dobiš pri takem TDIju za 17k EUR. 105KM je pa samo jurja več. Ni male denarja, ampak če si lahko privoščiš, se splača...

4. Zavedajoč se nevarnosti, da sprožim nov krog kregarije (in dopuščajoč, da so okusi in potrebe različni) naj rečem le toliko - primerjava VW Golfa in Kia Ceed-a ni povsem na mestu. Saj Union/Laško sta tudi cenejša od Heinekena, ampak če jih probaš, vvidiš, kaj je dobro pivo, kaj pa slab izgovor za pivo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 15, 2008 8:51 pm

sonic je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:n kako lahko KDORKOLI trdi, da je golf z prastaro 90 konsko mašino direkt iz traktorja ven uzeto, bele barve ( ta pocen varianta ) za če sem prav videl 17k evrov UGODEN NAKUP?, če za ta denar dobiš NOVO npr kio ceed 2.0 crdi z VSO opremo ( ja , tudi esp)? Al sm sam js mutav??
1. TDI res ni zadnji krik tehnike, ampak je preizkušen in ponavadi dobro dela. Why fix it if it ain't broken?

Sicer pa, starosta 90 KM niti ni toliko relevanten tukaj, avtor teme se zanima za 105KM, ki vendarle ni povsem isti.

2. To o traktorju nima veze. Sliši se res kdaj podobno (zlasti v zimskih jutrih takoj po vžigu), ampak to v glavnem samo za ljudi zunaj - če si notri, je kar dobro zvočno izoliran (slišim da zna biti v kakih fabiah/octaviah res malo nadležno). Brez zajebancije pa povem, da mi je prav všeč zvok mojega TDI. Tak krepak, moški zvok je to, da že slišiš, da je to dober močan švabski stroj. Saj vendar nisem pičkica... :D

3. Bolj natančno si poglej, kaj pravzaprav vse dobiš pri takem TDIju za 17k EUR. 105KM je pa samo jurja več. Ni male denarja, ampak če si lahko privoščiš, se splača...

4. Zavedajoč se nevarnosti, da sprožim nov krog kregarije (in dopuščajoč, da so okusi in potrebe različni) naj rečem le toliko - primerjava VW Golfa in Kia Ceed-a ni povsem na mestu. Saj Union/Laško sta tudi cenejša od Heinekena, ampak če jih probaš, vvidiš, kaj je dobro pivo, kaj pa slab izgovor za pivo.

A si probal kdaj to kio, da lahko trdiš tako? Nikoli nisem rekel da je golf slab avto, daleč od tega, ni pa tako dobre kot ga nekateri hvalijo..je pač stvar okusa ( ali pomanjkanja le tega), kaj boš kupil. pač nažalost je veliko ljudi značkarjev in pač rad kupuje stvari ki so vsem ušeč, da ne bi izstopali. jaz nisem tak in zato golfa nikol ne bi imel.

Kaj pa dobiš razen res najnujnejse opreme pri tem golfu drugače?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če maj 15, 2008 9:24 pm

speedfreak je napisal/-a:Ko bom naslednjič na Obrežju se bom začel dret, prav rad bi te spoznal..da vidim če imaš srce v oblikiVW :P

.....pravkar sem prišel.......lahko se "pocajtaš" sem do zjutraj tukaj, bomo našli :pivo

P.S. VW je bil samo za "prehodno" obdobje........
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov