Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 So maj 17, 2008 6:57 pm

Ma tudi puntota / cliota se da relacijsko spravit pod 5,5L če voziš po omejitvah, tako da si pri zdajšnjih cenah na istem. Poleg tega se ne pelješ kot na zetorju in imaš precej opreme, tudi varnost je boljša, ni težav pozimi, ni preklinjanja za tabo vozečih voznikov itd.

Zanesljivost ni dosti drugačna kot pri drugih avtih. Glede podvozja je treba prav tako zamenjat roke / amortizerje, tudi generalko na motorju je treba naredit, ker težko dobiš golfa z manj kot 300kkm. Clio / Punto ipd naredijo vsaj 250kkm brez težav, če crkne motor ga dobiš celega dobro ohranjenega za 100 evrov
Zadnjič spremenil Primoz_86, dne So maj 17, 2008 7:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 17, 2008 6:57 pm

Matjazy je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.

Avto je poceni, vzdržljiv, predvsem pa verjetno najcenejše vozilo za vzdrževanje. Pije 5l, deli so najcenejši (pa jih običajno niti ne rabiš), je povsem lepo vozen. Še boljši so kakšni audiji 80 z istim motorjem, ki so povrhu še udobni in imajo vsi 5 prestav. Zelo dobro vem, zakaj imam avto (vsak dan 200km), in s takšnim vozilom (80ka D) brez težav živim.

Poceni?

Rajš ne take vn metat, ker se samo blamiraš... j***a iz let ko se je avtor teme rodil za poljurja in več nikakor ni poceni. Sploh če temu dodamo avto totalno brez opreme.
-------------------------------------------------------------------------------

Išči avto s klimo in si zmagal... pa naj bo katera koli znamka ali model.
Zadnjič spremenil FBR, dne So maj 17, 2008 6:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So maj 17, 2008 6:58 pm

trust je napisal/-a:Dejte ga no srat. Kje je računica se vozt z golfom 2 dizelski agregatom porabi okoli 6l/100km, če je pa generalno obnovolje je pa poraba mal manjša, ker je le na novo obnovoljen.
Avtorju odsvetujem ta avto, ker so, kot prvo precenjeni, zjahani, prava redkost je dobit res dober avto, ampak golf-a za 1000 evrov je pa 3x preveč.

V tem avtu se edino Jugovina vozi, drugače pa tudi počefurjeni Slovenci. Pravi Slovenci se vozimo raje v dobrih avtih.
Za 500 evrov dobiš že avto z dodatno opremo (servo, leke.pomik stekel, cz,).

Aha...zato pa v nemčiji ki po tvoje spada v jugovino vedno bolj popularni....ne samo za vsakdanjo vožnjo...še več kupi denarja gredo za styling in tuning :lol: :lol: pa za začetnika vredu avto, poceni vzdrževanje, ne prevlka poraba ipd.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So maj 17, 2008 7:07 pm

vugy je napisal/-a:
trust je napisal/-a:Dejte ga no srat. Kje je računica se vozt z golfom 2 dizelski agregatom porabi okoli 6l/100km, če je pa generalno obnovolje je pa poraba mal manjša, ker je le na novo obnovoljen.
Avtorju odsvetujem ta avto, ker so, kot prvo precenjeni, zjahani, prava redkost je dobit res dober avto, ampak golf-a za 1000 evrov je pa 3x preveč.

V tem avtu se edino Jugovina vozi, drugače pa tudi počefurjeni Slovenci. Pravi Slovenci se vozimo raje v dobrih avtih.
Za 500 evrov dobiš že avto z dodatno opremo (servo, leke.pomik stekel, cz,).

Aha...zato pa v nemčiji ki po tvoje spada v jugovino vedno bolj popularni....ne samo za vsakdanjo vožnjo...še več kupi denarja gredo za styling in tuning :lol: :lol: pa za začetnika vredu avto, poceni vzdrževanje, ne prevlka poraba ipd.

Tuning avta, ki ima neko zgodovino, je povsem nekaj drugega, kot pa nakup za normalno vožnjo.

Stara j***a v ameriki so tud hotrod-i. Ampak šele, ko se na njih vloži tisoče dolarjev. Se pravi, to nima nobene veze s tem.

Če vam je tako super všeč in je super uporaben, zakaj ga potem nimate, ampak se vozite z drugimi avti???

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust So maj 17, 2008 10:30 pm

Matjazy je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.

Avto je poceni, vzdržljiv, predvsem pa verjetno najcenejše vozilo za vzdrževanje. Pije 5l, deli so najcenejši (pa jih običajno niti ne rabiš), je povsem lepo vozen. Še boljši so kakšni audiji 80 z istim motorjem, ki so povrhu še udobni in imajo vsi 5 prestav. Zelo dobro vem, zakaj imam avto (vsak dan 200km), in s takšnim vozilom (80ka D) brez težav živim.

Avto nikakor ni poceni saj, če hočeš dobrega kupiti (pleh + motor) boš odštel za tak avto min.1000 evrov, kar je pod to ceno je vedno nekaj narobe.
Samo poglej te avti imajo že za seboj, kar nekaj kilometrov in popravila so tu in to še kako obvezna.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So maj 17, 2008 11:41 pm

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2050143#

Evo pa si zmagu......je ni škoda če jo kjerkoli počohaš....100% zanesljiv ker skor nima kaj crknit( nima zobatega ampak ketno....torej velik servis odpade) .......motorji in sklopi pogonov zdržljivi ko hudič...če pa že kaj crkne pa dobiš v vsaki vaški mesariji praktično zastonj.... pa sigurn mal bolj "in" kot pa golf II

Je pa res da nima nobene opreme....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Kraj: Sezana

Napisal/-a In_Liner Ne maj 18, 2008 12:01 am

ne se kregat brezveze golf 2 je zlo dobr avto za svoje čase je pa res da ga nebi mel raje si kupim puntota ali kaj podobnega čene drugo zaradi opreme
drgač pa si bo majstr kupu tisto kar bo njemu ql najbol ohranjeno in poceni

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne maj 18, 2008 12:43 am

In_Liner je napisal/-a:ne se kregat brezveze golf 2 je zlo dobr avto za svoje čase je pa res da ga nebi mel raje si kupim puntota ali kaj podobnega čene drugo zaradi opreme
drgač pa si bo majstr kupu tisto kar bo njemu ql najbol ohranjeno in poceni

Poudarek je na BIL. Golf 2 je bil zelo dober avto, danes ga pa vsi prekašajo.

Jaz bi če bi si kupoval prvi avto danes, kupil hyundaia I30. Lep dober in poceni avto.

Če pa nebi imel toliko denarja pa bi vzel starega japonca, ki ima še dober pleh(mora biti vzdrževan - torej od kakega ata) in so deli danes poceni. Pa vzel bi bencinarja, ker s starimi dizli se nebi ukvarjal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne maj 18, 2008 2:00 am

Js verjamem, da marsikomu ali pa večini je avto le nekaj iz točke A v B... Ampak , dragi začetnik a je tko težko odelat tisti dodatni "mesec"(14 dni ali pa mesec in pol) pa si kupi nekaj kulturnega za 1500-1700 evrov in si že vnaprej prihrani "težave" in podobne stvari ;) Našparaj za enega Twingeca, lepega Punta ali kaj podobnega. Vozil se boš lepo, ti avti še nekako zgledajo , nekateri ki imajo samo ALU platišča zgledajo prekleto dobro.

Namreč verjemi da se boš tudi ti bolje počutil v Twingu, ko se boš peljal čez mesto kot pa v Golfu 2.

Ravno prejšnji teden sem srečal enega mladca na AC NM-LJ z golfom 2 dizel. Avto je tako kadil, da so za njim imeli vsi varnostno razdaljo 150m. Ko pa sem reveža prehitel pa je imel glavo kar dol, ker je vedel kaj počne njegov smrad. :shock: :?

Avto dandanes ni več takšen luksuz, kot je bil 20 let nazaj, zatorej si ne kompliciraj življenja našparaj tistih 500 evrov več , ki jih BTW z lahkoto zapiješ v dveh treh vikendih in se boš tudi z nekim večjim veseljem vsedel v svoj avto ;)

Uporabniški avatar
gashper
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a gashper Ne maj 18, 2008 7:42 am

Psepi je napisal/-a:Js verjamem, da marsikomu ali pa večini je avto le nekaj iz točke A v B... Ampak , dragi začetnik a je tko težko odelat tisti dodatni "mesec"(14 dni ali pa mesec in pol) pa si kupi nekaj kulturnega za 1500-1700 evrov in si že vnaprej prihrani "težave" in podobne stvari ;) Našparaj za enega Twingeca, lepega Punta ali kaj podobnega. Vozil se boš lepo, ti avti še nekako zgledajo , nekateri ki imajo samo ALU platišča zgledajo prekleto dobro.

Namreč verjemi da se boš tudi ti bolje počutil v Twingu, ko se boš peljal čez mesto kot pa v Golfu 2.

Ravno prejšnji teden sem srečal enega mladca na AC NM-LJ z golfom 2 dizel. Avto je tako kadil, da so za njim imeli vsi varnostno razdaljo 150m. Ko pa sem reveža prehitel pa je imel glavo kar dol, ker je vedel kaj počne njegov smrad. :shock: :?

Avto dandanes ni več takšen luksuz, kot je bil 20 let nazaj, zatorej si ne kompliciraj življenja našparaj tistih 500 evrov več , ki jih BTW z lahkoto zapiješ v dveh treh vikendih in se boš tudi z nekim večjim veseljem vsedel v svoj avto ;)

x2
[url=http://www.poraba.com/car_details.php?carid=27793] [img]http://www.poraba.com/povprecna/27793_2.png[/img][/url]

zacetnik_
Nov uporabnik

Napisal/-a zacetnik_ Ne maj 18, 2008 12:44 pm

Golf 2 mi ni kaj prevec vsec, prav tako dejstvo da nima nic opreme, trd volan itd.

Psepi, deloma se strinjam s tabo, malce tudi razmisljam v tej smeri. Ampak dejstvo da bi ga karamboliral v nesreci, kjer bi bil jaz kriv, in skocil se 3 premijske razrede gor se mi zdi nesprejemljivo. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?

Kaksna so kaj mnenja glede corse? Za kadete in astre sem opazil da jih rja rada nacenja, kako je pa kaj z njimi?

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Napisal/-a In_Liner Ne maj 18, 2008 12:49 pm

corse so odvisne od lastnika
usaj kolikor jaz spremljam
nekatere imajo zelo lepo ohranjeno karoserijo in podvozje nekatere so zjahane in uničene
tako ali tako kateri koli avto uzameš boš iskal mesece če hočeš res zelo lepo ohranjenega za najbolšo ceno.
Če hočeš fiat-a poglej kaj v italiji zelo zelo poceni.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne maj 18, 2008 12:51 pm

zacetnik_ je napisal/-a:. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?

Če pod opremo šteješ klimo bo držalo.

Nekaj upanja imaš pri avtomobilih višjega ranga oz takšnih, ki so "nepremičnine" (beri: dvomim, da so stroškovno sprejemljivi za "začetniški" proračun)

LP

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne maj 18, 2008 1:22 pm

FBR je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:Za dobrim konjem se vedno praši !

To je moje osebno mnenje, ko berem debate o GOLF 2 dizel " za in proti "!

Me pa zanima ; tisti, ki govorite o njem v negativnem tonu - koliko časa oz km ste si ga lastili ?

Lastnike, ki jih osebno poznam kar nekaj - imajo z avtom odlične izkušnje

Glede nakupa ;
- pri izbiri daj raje prednost stanju vozila (ohranjenost, vzdrževanost, ni hujših poškodb ipd.) kot pa znamki.
- če ostanemo pri znamkah ; »glasujem« za MAZDO (323) ali HONDO (CIVIC) - PUNTO, ACCENT, CLIO, P 106 … so v seštevku lastnosti (bistveno) slabši od HONDE oz MAZDE.

LP

Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.

Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.

Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.

Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.

Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).

LP

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne maj 18, 2008 1:27 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.

Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.

Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.

Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).

LP

Kar kipiš od modrosti.
Prepričal me pa vseeno ne boš, da je stara kripa od glofa 2 vredna jurja in več.
Nasvet: Zbudi se, preden se smeh razleze na ostale prežvekovalce :)

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Ne maj 18, 2008 2:08 pm

zacetnik_ je napisal/-a:Golf 2 mi ni kaj prevec vsec, prav tako dejstvo da nima nic opreme, trd volan itd.

Psepi, deloma se strinjam s tabo, malce tudi razmisljam v tej smeri. Ampak dejstvo da bi ga karamboliral v nesreci, kjer bi bil jaz kriv, in skocil se 3 premijske razrede gor se mi zdi nesprejemljivo. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?

Kaksna so kaj mnenja glede corse? Za kadete in astre sem opazil da jih rja rada nacenja, kako je pa kaj z njimi?

Tako je prav, bejš stran od golf 2

Uporabniški avatar
In_Liner
Novinec

Napisal/-a In_Liner Ne maj 18, 2008 3:04 pm

raje hodim peš kot da imam golfa 2
pa grem delat za 2-3 mesce pa si kupim kaj bolj konkretnega

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne maj 18, 2008 3:08 pm

če ne druga ax-a 1.1i leti ko hudič pa mal pije...edin varnost ni nevem kaj sam če bi na to študiral bi vsi peš hodl ker se lahka tud u novem mercedesu razbiješ ko piksna :D
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne maj 18, 2008 3:17 pm

zacetnik_ je napisal/-a:

,

Živiš nekje na meji zmote... Hec je da boš za tistih 500 eur dobil generacijsko-tehnološki preskok. Prav tako boš imel registracijo za starejša j***a čez kako leto višjo, zarad ekoloških taks... Če se misliš zaletevati, potem raje ne vozi... Zgodi se vsakemu, in takrat ko zavarovalnica in zapisnik nakazuje da je bila res NESREČA nesreča ne pa objestnost, še nikomur niso vzeli več kot 5% pri naslednjem zavarovanju ;)

Če misliš imeti avto za lepo umirjeno vožnjo in samo iz A v B... vzami kaj takega...

Še vedno looker, registracija in poraba takorekoč nična:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2063382

kaj takega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2034982

Kakšen Lanos s klimo, je pa poraba malo večja no po drugi strani tudi dosti bolj poskočen:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2025819

matiz, tole ma cimer že 3 leta in ta avto pa res še ko so kao stroški je cenej kot v mojem olje ;) :
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2018856

Bojda boljša serija Bravov tale ki je mela oznako 100 namesto 1.6:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2065381

Navkljub letom, še zmeraj atraktiven:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2021470

Ford KA:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1996400

Hočem ti povedat samo da je avtov res ogromno in boš za 2000 imel takorekoč "preveliko izbiro" :)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Ne maj 18, 2008 5:28 pm

FBR je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:

LP

Kar kipiš od modrosti.
Prepričal me pa vseeno ne boš, da je stara kripa od glofa 2 vredna jurja in več.
Nasvet: Zbudi se, preden se smeh razleze na ostale prežvekovalce :)

Govedo se ti že veselo smeji - nimaš izkušenj pa hočeš bit pameten, za povrh imam občutek, kot da hočeš povedat " ob prodaji je bolje dobiti (oz. imaš ti raje) nižji znesek ! "

Resnično upam, da nisi toliko neumen, da bi pri prodaji avtomobila želel iztržit manj kot pa več. In ti je ob tem (beri:prodaji) mnenje (oz prepričevanje) nekoga, ki z avtom nima nobene zveze povsem nepomembno.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov