Matjazy je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.
Avto je poceni, vzdržljiv, predvsem pa verjetno najcenejše vozilo za vzdrževanje. Pije 5l, deli so najcenejši (pa jih običajno niti ne rabiš), je povsem lepo vozen. Še boljši so kakšni audiji 80 z istim motorjem, ki so povrhu še udobni in imajo vsi 5 prestav. Zelo dobro vem, zakaj imam avto (vsak dan 200km), in s takšnim vozilom (80ka D) brez težav živim.
trust je napisal/-a:Dejte ga no srat. Kje je računica se vozt z golfom 2 dizelski agregatom porabi okoli 6l/100km, če je pa generalno obnovolje je pa poraba mal manjša, ker je le na novo obnovoljen.
Avtorju odsvetujem ta avto, ker so, kot prvo precenjeni, zjahani, prava redkost je dobit res dober avto, ampak golf-a za 1000 evrov je pa 3x preveč.
V tem avtu se edino Jugovina vozi, drugače pa tudi počefurjeni Slovenci. Pravi Slovenci se vozimo raje v dobrih avtih. Za 500 evrov dobiš že avto z dodatno opremo (servo, leke.pomik stekel, cz,).
vugy je napisal/-a:trust je napisal/-a:Dejte ga no srat. Kje je računica se vozt z golfom 2 dizelski agregatom porabi okoli 6l/100km, če je pa generalno obnovolje je pa poraba mal manjša, ker je le na novo obnovoljen.
Avtorju odsvetujem ta avto, ker so, kot prvo precenjeni, zjahani, prava redkost je dobit res dober avto, ampak golf-a za 1000 evrov je pa 3x preveč.
V tem avtu se edino Jugovina vozi, drugače pa tudi počefurjeni Slovenci. Pravi Slovenci se vozimo raje v dobrih avtih. Za 500 evrov dobiš že avto z dodatno opremo (servo, leke.pomik stekel, cz,).
Aha...zato pa v nemčiji ki po tvoje spada v jugovino vedno bolj popularni....ne samo za vsakdanjo vožnjo...še več kupi denarja gredo za styling in tuning![]()
pa za začetnika vredu avto, poceni vzdrževanje, ne prevlka poraba ipd.
Matjazy je napisal/-a:FBR je napisal/-a:Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.
Avto je poceni, vzdržljiv, predvsem pa verjetno najcenejše vozilo za vzdrževanje. Pije 5l, deli so najcenejši (pa jih običajno niti ne rabiš), je povsem lepo vozen. Še boljši so kakšni audiji 80 z istim motorjem, ki so povrhu še udobni in imajo vsi 5 prestav. Zelo dobro vem, zakaj imam avto (vsak dan 200km), in s takšnim vozilom (80ka D) brez težav živim.
In_Liner je napisal/-a:ne se kregat brezveze golf 2 je zlo dobr avto za svoje čase je pa res da ga nebi mel raje si kupim puntota ali kaj podobnega čene drugo zaradi opreme
drgač pa si bo majstr kupu tisto kar bo njemu ql najbol ohranjeno in poceni
Psepi je napisal/-a:Js verjamem, da marsikomu ali pa večini je avto le nekaj iz točke A v B... Ampak , dragi začetnik a je tko težko odelat tisti dodatni "mesec"(14 dni ali pa mesec in pol) pa si kupi nekaj kulturnega za 1500-1700 evrov in si že vnaprej prihrani "težave" in podobne stvariNašparaj za enega Twingeca, lepega Punta ali kaj podobnega. Vozil se boš lepo, ti avti še nekako zgledajo , nekateri ki imajo samo ALU platišča zgledajo prekleto dobro.
Namreč verjemi da se boš tudi ti bolje počutil v Twingu, ko se boš peljal čez mesto kot pa v Golfu 2.
Ravno prejšnji teden sem srečal enega mladca na AC NM-LJ z golfom 2 dizel. Avto je tako kadil, da so za njim imeli vsi varnostno razdaljo 150m. Ko pa sem reveža prehitel pa je imel glavo kar dol, ker je vedel kaj počne njegov smrad.![]()
![]()
Avto dandanes ni več takšen luksuz, kot je bil 20 let nazaj, zatorej si ne kompliciraj življenja našparaj tistih 500 evrov več , ki jih BTW z lahkoto zapiješ v dveh treh vikendih in se boš tudi z nekim večjim veseljem vsedel v svoj avto
zacetnik_ je napisal/-a:. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?
FBR je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:Za dobrim konjem se vedno praši !
To je moje osebno mnenje, ko berem debate o GOLF 2 dizel " za in proti "!
Me pa zanima ; tisti, ki govorite o njem v negativnem tonu - koliko časa oz km ste si ga lastili ?
Lastnike, ki jih osebno poznam kar nekaj - imajo z avtom odlične izkušnje
Glede nakupa ;
- pri izbiri daj raje prednost stanju vozila (ohranjenost, vzdrževanost, ni hujših poškodb ipd.) kot pa znamki.
- če ostanemo pri znamkah ; »glasujem« za MAZDO (323) ali HONDO (CIVIC) - PUNTO, ACCENT, CLIO, P 106 … so v seštevku lastnosti (bistveno) slabši od HONDE oz MAZDE.
LP
Dej ne me basat. Golf 2 edino kar ima je vzdržljivost. In tle se tud vse konča. Za isti denar dobit klimo,.... niti ne razmišljam naprej... da ne govorimo da je tako precenjen, da se nam krave smejijo.
KARL ABARTH je napisal/-a:
Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.
Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.
Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.
Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).
LP
zacetnik_ je napisal/-a:Golf 2 mi ni kaj prevec vsec, prav tako dejstvo da nima nic opreme, trd volan itd.
Psepi, deloma se strinjam s tabo, malce tudi razmisljam v tej smeri. Ampak dejstvo da bi ga karamboliral v nesreci, kjer bi bil jaz kriv, in skocil se 3 premijske razrede gor se mi zdi nesprejemljivo. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?
Kaksna so kaj mnenja glede corse? Za kadete in astre sem opazil da jih rja rada nacenja, kako je pa kaj z njimi?
zacetnik_ je napisal/-a:
Psepi, deloma se strinjam s tabo, malce tudi razmisljam v tej smeri. Ampak dejstvo da bi ga karamboliral v nesreci, kjer bi bil jaz kriv, in skocil se 3 premijske razrede gor se mi zdi nesprejemljivo. Poleg tega pa verjamem, da lahko s 1200€ najdem v redu ohranjen avto z nekaj opreme. Ali zivim v zmoti?
,
FBR je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:
Vprašal sem za izkušnje z GOLF-om - če jih nimaš potem mi je jasna "strokovnost" tvojega odgovora.
Glede na to, da "zadevo" ilustriraš z govedom - pri njih je takšno obnašanje značilno za neizkušena teleta.
Lastniki (dobro ohranjenih primerkov) vedo kakšna je cena in kašno je povpraševanje, tisti ki o tem nimajo izkušenj oz pojma pa stresajo neumne šale na ta račun. Da je vzdržljivost edina dobra lastnost in vse mogoče traparije so zgolj slaba tolažba - denarja bi se namreč ne branili.
Precenjen je lahko marsikateri avto, le redki pa so takšni, ki kljub temu zamenjajo lastnika. GOLF dizel (ne glede na generacijo) je lep primer. Najde pa se jih še kar nekaj (npr. YARIS, med oldtimerji pa "naš" FIČKO - posebno če ima "kontra" vrata).
LP
Kar kipiš od modrosti.
Prepričal me pa vseeno ne boš, da je stara kripa od glofa 2 vredna jurja in več.
Nasvet: Zbudi se, preden se smeh razleze na ostale prežvekovalce
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 12 gostov