Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 To maj 20, 2008 11:33 am

Nisem rekel, da sta na istem nivoju, se pa tudi v Accentu čisto spodobno pelješ. Ima pa vso opremo, ki jo (vsaj jaz) rabiš. 2x airbag, servo, klima, ABS, električne šipe, CZ. Imaš pa nov avto z garancijo, poleg tega pa je zanesljiv.
Če je pa za nekatere boljša plastika oz. usnje neka huda "oprema", pa ne morm pomagat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To maj 20, 2008 1:01 pm

Ne da je usnje huda oprema. Osnovna oprema je, če se vsaj približno toliko voziš, da izkoristiš zavarovanje. Pri accentu ni niti za doplačilo. Poleg tega so manj kot 4 airbagi huda varnostna pomanjkljivost, razen če ti je zase vseeno. Ne vem, če najdeš še kakšen evropski avto, ki bi imel samo 2.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael To maj 20, 2008 3:37 pm

O se najdejo: npr Seat ibiza in Cordoba ima v osnovnih modelih samo po dva Air baga.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To maj 20, 2008 4:33 pm

Katastrofa :x Moj clio 2 faza 1 letnik 2000 je OSNOVNI model pa ma 2 air bag-a. Pa to ni laguna al pa kaj, to je pač clio. To je neverjetno, da bi nov avto meu serijsko samo 2 air bag-a.

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki To maj 20, 2008 5:04 pm

spitbox je napisal/-a:Najlepše hvala za tvoje izčrpne nasvete.
Vsekar bom zelo dobro vse preveril preden bom avtomobil kupil.
Trenutno mi je v oke padel http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2039051#
Na forumih sem zasledil da avtohiša MIK zelo korektna, da uvaža avtomobila iz Italije izključno tiste, ki so bili na leasingu in redno servisirani. Nudijo tudi garancijo na km in jamčijo, da so km realni.
Vsekakor bom v vsakem primeru avto pregledal z mehanikom in ga morda peljal v kak drug servis na pregled.
Imate morda kakšno mnenje o MIK d.o.o. iz Kopra?
LP

Vredu je videt.

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo To maj 20, 2008 5:14 pm

Kael je napisal/-a:O se najdejo: npr Seat ibiza in Cordoba ima v osnovnih modelih samo po dva Air baga.

Pa res, malce sramotno. Ampak se pa da stranska vsaj doplačat.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 20, 2008 5:56 pm

Na prejšnjih strane je en pisal o avtih z Italije, ki so preverjeni. To ni res. Jaz ti svetujem, da ne kupuj uvožen avto ker boš imel velike probleme, še posebej iz Italije, ker so vsi zgonjeni in 3× vračani kilometri. En tip, mi ki mes vikendi čisti uvožene avte pri eni avto hiši (ne bom napisal pri kateri) je reku, da so enmu FIAT-u z Milana z 350000 km vrnili na 150000 km. Mal ga spolirali, nalepke dol dali (ker je bil prej taksi vozilo), počistli in ga prodali čez kak teden.
Moj nasvet. Ne kupuj uvožen avto!!! Kupi avto slovenskega porekla z servisno knjižico in vsemi računi. Če furaš daljše relacije raje vzemi dizla, če furaš krajše daj benzinca.
Veliko sreče.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To maj 20, 2008 6:18 pm

...še to sm pozabu prej napisat...odvisno kera znamka se ti dopade, pa tvoje finančno stanje...jaz bi tko nredu...benzinca bi vzel Chevrolet Aveo 1.4 16 V 95 konjskega (ga imamo mi doma), povprečna poraba okoli 7 l/100 km, relacije 5,5 l/100 km, lahko izbiraš različne oblike karoserije: 3, 4 ali 5 vratni...dizla bi vzel Accenta 1.5 CRDi 110 konjskega, porabi 4,5-5,5 l/100 km...oba dobiš nova za 10000 € in manj, pa še popust ti dajo...oba avtomobila sta zanesljiva in kakovostna...imaš 3 letno garancijo...boš mirno spal ;)

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox To maj 20, 2008 7:09 pm

Hvala za vaše nasvete.
Vendar težko je, ko se v en avto zaljubiš kaj drugega gledat.
Mi2 si želiva Megan Grandtoura in tega bova verjetno tudi kupila.
Menim, da tudi če je avto uvožen lahko narediš ugoden nakup.
Preden bom pa bilo kaj kupil bom pa dal pregledat vsaj dvam mehanikama...
In če mi v mik-u dajo garancijo na realne km in če na servisu rečejo, da so ti km realni potem ni hudič, da lahko naredim ugoden nakup 3 leta starega vozila.
He prijatelj pred pol leta kupil istega megana uvoženega iz Italije in mu vse deluje kot mora.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii To maj 20, 2008 7:16 pm

spitbox je napisal/-a:Hvala za vaše nasvete.
In če mi v mik-u dajo garancijo na realne km in če na servisu rečejo, da so ti km realni potem ni hudič, da lahko naredim ugoden nakup 3 leta starega vozila.
He prijatelj pred pol leta kupil istega megana uvoženega iz Italije in mu vse deluje kot mora.

Pa še nekaj je:
- nafta je v Italiji 50% boljša kot v Sloveniji
-avtomobilski servis je v Italiji boljši kot v Slo
- avto ki je od firme je na lizing in je moral biti pravilno in redno servisiran
- avto od firme je tudi kasko, tako da se kleparsko ličarska popravila izvajajo na pravih reno servisih ne pa kr neki pr enmu doma u štali k ma kompresor pa pištolo, tko k v Slo k folk kupi avto pol pa nima s čim dati za kasko in pa redno servisirati.....
Žal tko je pr nas v SLO, važn da je avto boljši kot od soseda, kako pa kaj naprej pa bolje da ne veste.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Krneki
Nov uporabnik

Napisal/-a Krneki To maj 20, 2008 8:06 pm

spitbox je napisal/-a:Hvala za vaše nasvete.

Ker sam kupujem nekaj podobnega ali megana grandura ali pa scenica, te prosim da napišeš kakšno izkušnjo si imel oz. boš imel pri mik-u. Kdaj ga greš pogledat?

spitbox
Nov uporabnik

Napisal/-a spitbox To maj 20, 2008 8:42 pm

Po vsej verjetnosti bom šel gledat v petek ali soboto, vsekakor bom poročal kako in kaj...

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar To maj 20, 2008 8:46 pm

Če misliš normalno vožnjo bencin 1.6 16V za kratke razdlaje da se avto ne uničuje, drugače so pa 1.5 dci odlični motorji, ni problema s turbino in tudi avto dobro gre, sam ni pa da bi vsakodnevno naredli samo par kilometrov ker stem poškoduješ motor in turbino, pa počakat da se segreje in po končani vožnji da se ustavi turbina, potem motor deluje odlično LP 8)
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi To maj 20, 2008 8:52 pm

Seat še zdaleč ni edini proizvajalec, ki v osnovne modele daje zgolj dva air bag-a serijsko. Tudi najnovejša Opel Corsa ima serijsko zgolj dva v essentia in enjoy paketih. Enako velja za VW Polo, potem je tukaj Honda Jazz, ki ima v osnovni različici le 2, potem prejšnji model Punta, ki se še proizvaja prav tako le dva air bag-a, potem novi Renault Twingo v osnovnih verzijah itd.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To maj 20, 2008 9:36 pm

Končar je napisal/-a:Če misliš normalno vožnjo bencin 1.6 16V za kratke razdlaje da se avto ne uničuje, drugače so pa 1.5 dci odlični motorji, ni problema s turbino in tudi avto dobro gre, sam ni pa da bi vsakodnevno naredli samo par kilometrov ker stem poškoduješ motor in turbino, pa počakat da se segreje in po končani vožnji da se ustavi turbina, potem motor deluje odlično LP 8)

Ja sigurno, če se boš peljal par km, boš poškodoval motor, torej je najbolje, da prvih nekaj km avto kar na roke porivaš... :roll:
A bencinar se pa slučajno ne uničuje ko je hladen??
Pa tudi če se voziš na relacije, je vedno motor na začetku hladen in se enako rabi kot če bi ga po 3km ugasnil. Dejte no nehat, pač vsak avto dokler je hladen NE teraš v obrate, in to je vsa umetnost. Pa ni važn al je dizl al bencinar.
Glede dizla - naj bi imel pri majhnih oz. delnih obremenitvah boljši izkoristek goriva, zato se mi zdi tud za mesto dobra izbira, pa še skor brez gasa lahko speljuješ.

LP

Uporabniški avatar
Končar
Novinec

Kraj: Logatec

Napisal/-a Končar Sr maj 21, 2008 7:10 am

Sej nism reku da se bo zrt tega motor uniču,pravim sam da dizel ni narejen za 3km na dan,motor pride zamorjen.
glede tistga da pa lahko speluješ skoraj brez gasa,poznam nekoga ki je na scenicu,ko je speljavl brez gasa skuril sklopko na 15000km?LP 8)
ja res smešn... nenormalno smešn
Za ljudi so znaki, za živino pa planke!

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 21, 2008 7:24 am

Nisem še videl avta z dizelskim motorjem, ki bi imel v navodilih prepovedano vsakodnevno vožnjo na samo 3 km. :twisted:
Moje mnenje je, da je čist vseen al je za take razdalje bencin ali dizel, to o uničevanju dizla pa so po mojm samo gostilniške govorice, predvsem tistih, ki ravanajo z avtom kot svinja z mehom in ga mrzlega tiščijo v obrate (pa potem še toplega :) )

LP

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Sr maj 21, 2008 12:58 pm

Vsekakor za dizla ni posebno dobro, da je ves čas hladen (kar pri 3 km vožnjah je). Bencinski motor se hladen počuti precej bolje.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Sr maj 21, 2008 2:49 pm

No, pa povej kakšen argument, zakaj bi se bencinar bolje "počutil".
Noben stroj ni dobro na polno obremenjevati, ko je hladen, ker se različni deli različno toplotno raztezajo, pa naj bo bencin, dizel ali pa parna turbina.
Zato je ta argument, da dizel ni za kratke proge, čuden. Potem tud bencinar ni in si je boljše nabaviti kolo.
Še enkrat - tudi če delaš vsak dan 30km v službo, je motor na začetku par km hladen in se močneje obrablja. Pa če potem nardiš še 27km do cilja, al ga pa po 3km ugasneš.

lp

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr maj 21, 2008 2:54 pm

Matjazy je napisal/-a:Vsekakor za dizla ni posebno dobro, da je ves čas hladen (kar pri 3 km vožnjah je). Bencinski motor se hladen počuti precej bolje.

Fora je, da dokler je motor hladen je hladno tudi olje, katero ga maže in to ima pri nižji temparaturi slabše mazalne sposobnosti. Posledica slabših mazalnih sposobnosti je večje trenje in posledica tega je potem slabše zdravje motorja. Dejstvo je, da se bencinski motor ogreje hitrej, zato je pri kratkih vožnjah t.i. "škoda" manjša.

Imaš pa v vseh avtomobilih napisano, da ne teraj mrzlega in se izogibaj vožnjam na kratke relacije. Novi TDI-ji z DPF pa imajo celo opozorilno lučko za filter, kateri se prižge po določenem času, če imaš same kratke vožnje -> filter je zaradi kratkih voženj zasičen in moreš it mal na daljšo turo, da se nesnaga skuri.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov