Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
HPF
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Nakup Seat Leon 2.0 TDI FR

Napisal/-a HPF To apr 10, 2012 6:35 pm

Sicer smo zašli že precej v offtopic, pa vendar: Ve kdo, kaj je z Brumnovim EVOtom? Ne da je slišal da je njegov dedek iz 3 kolena slišal, ampak res.. ;)

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To apr 10, 2012 7:22 pm

Baje je bil prodan na drazbi konkretno pod ceno stock avta.

needspeed
Nov uporabnik

Napisal/-a needspeed Sr nov 28, 2012 9:01 am

Zdravo,

upam, da bom v tej temi še dobil kakšen odgovor, ker še ne morem odpreti nove teme (noobie:)) zato sprašujem tukaj....Seat Leon FR 2.0 TDI DPF ODLIČEN SLO Poreklo: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6711149&show=1

V tej temi je bilo veliko govora o hibah in težavah v zvezi z Leoni, ki niso takšne narave zaradi katerih omenjen avto nebi prišel v poštev za nakup.

Možakar pravi, da ga je dobil ob menjavi, stoji mu v garaži...glede na to, da sem po iskanju njegove telefonske našel nekaj oglasov, kjer je prodajal različne avtomobile me zanima ali je komu poznan/a oseba in/ali avto?

Hvala.

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Če nov 29, 2012 2:57 pm

Model je iz foruma. nek tilen :)

memberlist.php?mode=viewprofile&u=2119

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Re:

Napisal/-a MaReX93 So okt 12, 2013 7:29 pm

Kael je napisal/-a:Sam imam navadnega Leona 1.9 TDI S 105 KM, sicer pa sem vozil tudi Cupro, Alteo s 140 KM TDIjev, FRja konkretno pa ne. Zdej če si bral teste, splošne lastnosti avtomobila tako ali tako veš: odlična lega na cesti, super dizajn zunaj ter borna notranjost noter, s tem, da s v FR modelu že športni sedeži in vsaj za odetenek bolj obarvana notranjost, a napram drugim znamkam še vedno živi dolgčas. Mogoče dodam le še to, da se tako spredaj kot zadaj sedi dobro, prostora za kolena je dovolj, za kakšno družinsko rabo pa je avto uporaben pod pogojem da nabaviš trugo: ko daš v prtljažnik otroški voziček, zraven dodaš še par pirov in tri kreme, pa je stvar polna. 140 KM TDI s kombinaciji s 100kg težjo alteo je že super odziven... se pravi da bo Leon z 170 KM TDIjem letel. Koliko te dve leti, odkar imam Leona berem forume, nekih postov, o problemih z Leonom/Alteo nisem bral. Konec koncev je med malimi enoprostorci Altea med prvimi tremi po zanesljivosti. Vsi trije taveliki Seati (Toledo, Altea in Leon) pa imajo itak isto podvozje, isto elektroniko, motorje...

Opozoril pa bi te na naslednji tri potencialne problemčke, ki so sicer zanemarljivi:
- če imaš vgrajen serijski mp3 radio z 8 zvočniki in upravljanjem na volanu, preveri, ali ta bere cdje in cdje s mp3ji. Meni so ga menjali, ker je crknil - in teh radijev so menjali kar precej (tudi VW ima probleme s to firmo).
- ob višjih hitrostih, recimo 130+ se pojavlja zvok, identičen tistemu, kot da bi imel odprta okna zadaj. Delno je to kriva oblike kljuk v vratih, pri določenih modelih pa ne "tesnijo" okna kot je potrebno. To zdej ne pomeni, da boš mel zdej vodo v najhujšem nalivu noter, ne, vendar pa se okno "spusti" ravno toliko, da je veter moteč.
- tretji potencialni problem: pri določenih modelih se nabira v sprednjih lučeh (po dežju občasno) kondez v skrajnem robu (smer tablice) pri žmigavcih. Opazil na svojem modelu ter tudi na nekaterih testnih Leonih ki so stali zunaj po dežju.

Pred nakupom se drži klasičnih pravil kupovanja avtomobilov, ki jih najdeš na tam forumu. Osebno pa bi dobil FR-ja zastojn, pa ga nebi kupil od lastnika, ki ga je vozil na servis v Maribor, k Avto Jarc. Ta servis je eden najboljših primerkov nesposobnežev v Sloveniji.

Pa še ena opomba, če bi slučajno našel kakšen drug ugoden nakup navadnega leona: serijskega podvozja pri FR tako ni, ampak je športno, vendar pa če s tem avtomobilom misliš vozit hitro, je nakup konkretnih gum nujen + šprtnega podvozja. Pri meni del krivde nosi serijsko podvozje ter Mihchelin Energy+ serijske pnevmatike. Npr. če si se kdaj peljal po "avtocesti" od maribora do krožišča proti Šentilju, ko prideš nazaj na avtocesto, je tam en čas fajn ovinek. Če tam pelješ z mojim avtom nekje 110 - 120 avto povsem zgubi na suverenosti in začne plavat. Podobna zgodba je npr. ovinek iz Celja proti Ljubljani pred Trojanami, ko se začne omejitev. Identična zgodba. Recimo v Altei s športnim podvozjem in 17" pnevmatikami, je šlo 20 več brez težav.

Če sem prav razumel, 1.9 TDI 105KM pije več kot 2.0 tdi 140KM ?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po okt 14, 2013 10:21 pm

Ne vem za nove motorje - vendar za stari model Leona, je 2.0 TDI pil pri šparovni vožnji in normalni vožnji - tudi na AC manj kot 1.9 TDI - predvsem na AC je prišla tista 6 prestava močno prav. Ko si začel pa pritiskat, se je pa seveda poznalo kateri motor zmore manj. Podobno velja tudi za mesto, 2.0 TDI je porabil nekoliko več - mislim, da sem nameril 0.5 litra razlike.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov