Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 16, 2008 8:42 pm

Seveda je Sašo (ki v svojem besednjaku ne pozna drugega kot Golf) pozabil povedati koliko so nekateri drugi avtomobili istega razreda dražji od Ceed! Primerjaš motorizirano podobna in opremsko podobna vozila med seboj. Ter koliko daš v enem in koliko v drugem primeru. :roll: Primerjaj recimo 103kw Kio in 2.0tdi v Golfu. Če seveda prišteješ še dodatno opremo, ki jo Kia v top verziji nima malo, da Golf pride na raven Kie smo že pri razliki toliko tisočakov, da bi moral Golfa po enih 7 letih prodat za enih 15k EUR hehe, da bi se pokrilo vse skupaj. Tvoja teorija je žal napačna. Prištej še zanesljivost, proti kateri se 3/4 evropske konkurence skrije... Procentualno gledano bo seveda Kia izgubila seveda več na vrednosti. Ampak je pa evropska konkurenca toliko dražja, da za podoben paket vozila odšteješ toliko več... Tako da je veselje v vožnji na koncu nekje enako! :tomidelej: Pri Kii pač v štartu odšteješ precej manj, prodaš jo za precej manj od nekaterih konkurentov. Pri tvojem priljubljenem Golfu v štartu odšteješ visok znesek in ga tudi dobro lahko prodaš.

Kot je že nekdo omenil: naložba denarja v avto je naslabša naložba.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 16, 2008 9:20 pm

brezveze se kregamo. Vsak naj kupi kar mu paše pa bo najboljše za vse. Vagovcu pa itak ne moreš nič dopovedat. :lol:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 16, 2008 10:02 pm

ne vem sicer kdo se krega.. Pa vendar lahko rečem da je tudi meni (pro) ceed všečen avto. kako se vozi in kako je narejen nevem in zato ne bom komentiral kot večina tukaj na forumu. Vem pa nekaj... da garancija 7 let, ki jo omenjate je svetovni nateg. Pač marketinška poteza, ki si jo evropska konkurenca ni izmislila, ker nima potrebe očitno. Podobno kot si je renault izmislil euroNCAP, no da nebom neolikan- je prilagodil svoje avte tem testom in si s tem dvignil ugled.
Ker pa se na cesti avti ne zaletavajo samo v 9t težak steber pod točno 44% čelno pokritostjo in ker se ne ve kako bi bilo če bi malenkost povečali hitrosti z varnostjo se zaenkrat zanašam na lastne oči in verjamem, da me bo nekaj moral prepričati v naturalno resnico.. in to prav gotovo ne bodo govorice, ampak dejanski dogodki.

Verjetno je nekomu, ki se ukvarja s servisom jasno da 7let garancije na motor, sklopko in še kakšno drobnarijo ni nek blagoslov, ker to je za večino avtov tako ali tako samoumevno, da se ne kvari. ostale garancije, oziroma dejanske garancije kot je pri zloglasnem VAGu garancija mobilnosti na prerjavenje itd.. pa so tako ali tako enake. ali se motim? Ko sem prebiral reklamo o garanciji sem se počutil kot v trgovini, kjer promovirajo do 70% znižanje.. in potem nekje ležijo stare posrane gate, res 70% znižane, ostalo pa je le 20% znižano in glede na to da se pred razprodajo cene dvignejo je to nekje na nuli.. slovenci pa kar kupujejo.. če je pa ugodno. varno. lepo. pa še novo.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 To sep 16, 2008 10:25 pm

kaka je te garancija mobilnosti na prerjavenje. To je takrat ko ti VW tak prerjavi da ga morejo z vlečno službo odpelat?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To sep 16, 2008 10:33 pm

robertos_664 nebi vedu res..
Kaj pa pri tvoji laguni? Turbine, pumpe nimajo garancij sem slišal.. Baje je samo nafta kriva za probleme in se garancija ne uveljavla. Pa še na vlečno službo je treba avto porinit, ne gre sam, gre pa varno gor.. (je dobil tudi 3 točke ker zvočno in svetlobno opozarja mehanika na nepripetost)

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. To sep 16, 2008 10:50 pm

ker je ta tema bolj aktualna, in pa ker je iz moje morebitne izbire med proceed in astro izpadla slednja, me zanima nekaj glede proceed

7 let garancije....a to pomeni, da bom moral če avto kupim, 7 let vozit avto k pooblaščenim serviserjem za KIE in le tako bo garancija veljala, če gre kaj v maloro...
če je potem tako, v primeru da peljem avto drugemu mehaniku in mi potem gre čez čas nekaj kar mi ne bi smelo, je garancija nična oz. kot da je ni, in ne popravijo brezplačno... :roll:

če je to res, potem ni čudno da so tako ugodne, ker že vedo koliko keša bi lastniki prinesli noter z rednimi servisi, vsi pa vemo koliko kvalitetno so ti narejeni, račun pa je za profesionalno delo in dobro robo...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 16, 2008 10:53 pm

Ti bi rad vozil k popoldancu in imel garancijo? :clapclap

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 To sep 16, 2008 11:03 pm

Firma da 5 let oz. 150k km oz. 7 let na motor in menjalnik garancije in vi se puntate kok je to nateg... Kdo drug ti še da na turbino 5 ali 7 let garancije...take firme zaenkrat še ni,ki bi prodajala v evropi...blizu je Fiat v ostalih državah zahodne evrope (5 let,500k km,ali pa Nissan z 5 leti,pri katerih je tudi nekaj pogojev)

Medtem ko majo skor vse evropske znamke celih 2 leti garancije...

Eni pa ste čudni...

@Vugy: Kaj tebi ni pomembno pri 4 leta starem avtu ali ima garancijo ali ne,in ali je bil servisiran pri pooblaščencu ali ne? Meni je ta podatek zelo pomemben, pa vsakemu racionalnemu in normalnemu kupcu tudi....
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
.:BoMbAsTiC:.
Stalni uporabnik

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a .:BoMbAsTiC:. To sep 16, 2008 11:10 pm

jaz sem vprašal, ker me res zanima kako gre tale sistem, ker nisem kupoval še novega oz. avta v garanciji...hja, po eni strani je to za njih dobra komericalna poteza, da dobijo recimo razliko ugodnosti do realne cene avta v par letih noter...zato pa so evropski avti tolk dražji in majo samo 2-3 leta garancije...spet sklepam da je tako :lol:

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 To sep 16, 2008 11:14 pm

Če hočeš,da avto ostane v garanciji, normalno moraš hodit pooblaščenemu serviserju.

Recimo 1.6crdi motor ima ketno,tako da velik servis odpade,menjavo olja in filtrov bodo pa verjetno lastniki Kij preživeli.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 To sep 16, 2008 11:16 pm

Seveda, če ti v evropskem avtu zruži motor po 4 letih ali kaj podobnega boš za menjavo porabil ene 20 KIA servisov. :lol:

Lej nima veze. Saj tudi ti lahko v primeru Kie voziš k popoldancu in potem pač izgubiš garancijo -> pa jo maš lahko po želji, 2 ali 3 letno! 3 leta vozi na pooblaščence, potem pa k popoldancem. Da ne boš razlike not prnesu lol :lol:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 17, 2008 7:24 am

Govorit, koliko bo KIA vredna čez 5 ali 7 let je povsem irelevantno, ker prvič tega nihče ne ve in drugič avto ni v nobenem primeru dobra naložba in se ga ne kupuje zato, da ga boš čez 'n' let prodal za toliko in toliko. Pa tudi če se bo nek rabljen Golf prodal za par tisoč evrov več kot ekvivalentna KIA, lahko vsak, ki zna štet do deset in ki ima narejene vsaj prve 4 razrede osnovne šole ugotovi, da ekvivalenten Golf tudi nov stane toliko in toliko več kot KIA. In po 7 letih smo tu tu.
Sicer se bodo pa Kranjcem enkrat vremena zjasnila tudi pri korejcih, kot so se že pred parimi leti pri japoncih, za katere samo poglejte malo po avto.net-u kako se nekateri dobesedno precenjeno prodajajo (sploh Honde npr.).

Poleg tega pa tisti, ki govorite, da je ta garancija KIE nateg a imate kakšno konkretno izkušnjo s tem ali je to spet govorjenje na pamet? :roll: Glede rjavenja sem že povedal svojo pozitivno izkušnjo pri Mazdi, ki so pri 6 let starem avtu tistih nekaj pikic na zadnjih blatnikih brez kakršnega koli problema odpravili pod garancijo. Tako da tisto, da mora biti luknja v plehu očitno velja samo za nekatere EU znamke. Prav tako pa poznam kar nekaj lastnikov starejših modelov KIA, ki so jim take in podobne napake brez komplikacij odpravljal v garancijskem roku - konkretno pri sestrični, ko je še imela KIO Pride. Zato prosim, če že navajate nekaj, navedite konkretne primere, ko pri nekem avtu niso hotel priznat tega in tega v garancijskem roku, ne pa kvazi-primere v stilu "baba čula, baba rekla"... :idea:
Antiznačkar po prepričanju

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Sr sep 17, 2008 11:04 am

Miholl84 je napisal/-a:Firma da 5 let oz. 150k km oz. 7 let na motor in menjalnik garancije in vi se puntate kok je to nateg... Kdo drug ti še da na turbino 5 ali 7 let garancije...take firme zaenkrat še ni,ki bi prodajala v evropi...blizu je Fiat v ostalih državah zahodne evrope (5 let,500k km,ali pa Nissan z 5 leti,pri katerih je tudi nekaj pogojev)

Medtem ko majo skor vse evropske znamke celih 2 leti garancije...

Eni pa ste čudni...

@Vugy: Kaj tebi ni pomembno pri 4 leta starem avtu ali ima garancijo ali ne,in ali je bil servisiran pri pooblaščencu ali ne? Meni je ta podatek zelo pomemben, pa vsakemu racionalnemu in normalnemu kupcu tudi....

No ja sej vem kako dobro delajo pooblaščenci.......foter na fordovem servisu enkrat gledal kako je po servisu umazan filter za nafto, pa nov zaračunan na računu.....seveda sva naslednjič pred servisom vse filtre in te dele lepo na malo označila z flumastrom in lepo na drugem servisu ko je bil spet zaračunan preverila ali je bil slučajno menjan...in glej ga zlomka....niti toliko niso bli dobri da bi ga obrisali da bi izgledal kot nov....toliko o pooblaščenih servisih......seveda je bila to reklamacija....na kateri se še delajo nore....in niso niti toliko dobri da bi vsaj dali kaki popust na servis.....ker v današnjem času se napake plačujejo žal...oz. to so že prevare ...

vozim pa sam k enemu popoldancu ki ima popoldansko obrt....drugače dela na vw servisu...in vse zrihta tak kot treba...imam pa tudi označene dele

;)

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr sep 17, 2008 6:30 pm

hladni je napisal/-a:Sicer pa sam ne vozim vw, vem samo, da je tisto kar je v tvojem avatarju na letvici zanesljivosti res 90 mest za kio, pa brez zamere.

od kdaj pa se pogovarjamo tukaj o mojem avtu ali o renaultu? O zanesljivosti mojega avta vem tudi sam kakšno povedat, samo upam da bo nalednje leto ali dve vse ok, ker je bilo na avtu že vse menjano kar lahko pri tem avtu crkne. :lol:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Sr sep 17, 2008 6:32 pm

Jerch_ je napisal/-a:robertos_664 nebi vedu res..
Kaj pa pri tvoji laguni? Turbine, pumpe nimajo garancij sem slišal.. Baje je samo nafta kriva za probleme in se garancija ne uveljavla. Pa še na vlečno službo je treba avto porinit, ne gre sam, gre pa varno gor.. (je dobil tudi 3 točke ker zvočno in svetlobno opozarja mehanika na nepripetost)

turbo, egr, dize .... vse to je bilo na mojem avtu menjano, pa se ne sekiram preveč. da neboš mislil da si me s tem prizadel, sem največji nasprotnik renaulta kar si jih mel priliko srečat. Vendar mi je bila laguna všeč že od nekdaj pa sem pač probal srečo.

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Če sep 18, 2008 8:37 am

to da ja ta 7 letna garancija nateg je nateg in ni nateg
ni nateg zato ker pač res ima 7 letno garancijo
je nateg zato ker zavaja folk ker ni 7 letna garancija na VSE ampak samo na menjalnik in motor, katera dva dela sta ključnega pomena in po mojem mnenju sta to zadnja dva dela ki lahko crkneta v avtomobilu,in se mi zdi takšna garancija povsem bv, poleg tega vozit 7 let k pooblaščenemu serviserju je tudi lep strošek če hočeš da ti velja garancija in če ti že crkne menjalnik(kar ti nebo razn če menjuješ ko kojn) je sploh ne rabiš

kia pač špila na to karto GARANCIJE in je to največji povod da bo nehče kupil avto(res da je na zunaj lep+še ostale dobre lastnosti ki je menda ima)ampak če pa nebi blo te številke 7 nikjer, folk menda sploh nebi vedo za to kio da se sploh vozi okoli, ker je nihče nebi niti povohno.in kot je že en omeno da se EU proizvajalci ne zanašajo na prodajo avtov preko visokih let garancije in še vedno gre prodaja skozi,kia pa je pač našla neko tržno nišo pa ija hop gremo na 7let to še nihče nima, in če jim znese me prav nič ne moti.

glede klko bo vreden avto po 7 letih tega nihče nemore vedet, mislim pa da bo avto.net za 5,6,7 let poln proceedov, in če se to uresniči, vsi vemo če je polno istih znamk da bo cena pala ker bi se ga vsak rad rešil
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če sep 18, 2008 10:33 am

Nekje na a.com je nekdo napisal predvidene stroške servisov pri pooblaščencih in niso bili visoki!

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Če sep 18, 2008 11:37 am

Dego je napisal/-a:glede klko bo vreden avto po 7 letih tega nihče nemore vedet, mislim pa da bo avto.net za 5,6,7 let poln proceedov, in če se to uresniči, vsi vemo če je polno istih znamk da bo cena pala ker bi se ga vsak rad rešil

To pa sploh ni res... poglej kok je Golfov na a.net, ali pa Cliotov itd...pa obadva dobr ceno držita...s tem da nima noben 3 ali 4 leta star garancije, medtem ko jo bo kia imela...men bo to zelo pomembno, saj bom vedu da je bil avto redno servisiran in da če kaj crkne ne bo moja skrb...

Res nevem a je tak problem dat 30 al pa 50 eu več na leto za servis pri katerem maš gaarancijo na delo in da maš avto v garanciji. Tukaj tko pišete kot da če pa pelješ k popoldancu je pa džabe...

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Če sep 18, 2008 12:08 pm

Kia ima v primerjavi s cliotom in golfom (v primeru long life servisa) precej kratek servisni interval in če avto dejansko uporabljaš za kaj drugega kot za v nedeljo k maši je letni strošek za servise pri kii pošteno višji. Pa tudi garancija potem ne traja magičnih 7 let. V mojem primeru bi tistih 150kkm naredil v kakih 4 letih.

Miholl84
Novinec

Napisal/-a Miholl84 Če sep 18, 2008 12:15 pm

Povprečen slo državljan naredi 15-20 k km na leto....

Frgo: je kak drug avto ki ti bo v tem času ostal v garanciji?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov