Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: Nakup avtomobila (Megane grandtour vs. Alfa 156 SW)

Napisal/-a kolesar To okt 28, 2008 4:51 pm

ducky je napisal/-a:
M je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:-kakšno število kilometrov je sprejemljivo - Predvsem realno, tudi če je višje. Je pa bolje vzet npr. Alfo s 120.000 prevoženimi km in preverjeno narejenim velikim servisom, kakor z 90.000 km, pa brez. Isti princip velja seveda za vse.
;)

zakaj pa naj raje vzamem enga s 120.000km z oprvljenim servisom kot pa enga s 90.000 km pa brez ? a ni boljš, da vzamem tistga za 90.000 km pa sam peljem na velki servis - tako da pol vsaj 100 % vem, da je bil celoten servis narejen? (sprašujem ker ne vem, verjetno se cenovno bolj splača vzet tistga s 120k km?)

pri men je bla razlika 1000€ ker je mel 125.000km in ne 100.000 kot ostali, pri isti strarosti, pa za 1000€ je bil narejen servis - vse možno narejeno ker ga lastnik ni mel namena prodat, sem ga osebno poznal
res pa je da ti kamot rečejo ka vse je blo na avtu narejeno, velik servis polnjenje klime... v resnici pa ni blo nič..

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M To okt 28, 2008 7:46 pm

No, zato.

Je pa seveda tudi res, da si v današnjih časih težko prepričan, da je bilo res narejeno kar pravijo. Najbrž je najbolj varno, da ob nakupu, če lastnika ne poznaš, narediš še veliki servis.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Sr okt 29, 2008 7:11 pm

Se prepričal in ugotovil, da mit Alfa zaradi prtljažnika in prostornosti ne pride v poštev, zato Alfo izločam iz izbire.
Ko kupim, kupim Megana Grandtoura.. Sicer bom gledal še Astro karavana in Focusa karavana, vendar obstaja malo možnosti, da se odločim za njiju, saj sta ponujata nekoliko dražja in manj opreme za tako ceno (odločil se sem, da bom izbiral glede na ceno)... :)

Pri eni Ah so mi ponujali enga Megana bencinarja 1,6 16V letnik 2004 s ful opreme (dynamic luxe), servisiran pri njih, prejšnja lastnica ženska, ki je vozila avto večinoma po LJ; za 9300€. Naj bi mel 60.000 km... drugač, zgledal je res dobro ohranjen (pedala,sedeži..) čudilo me je pa to, da je bila prestavna ročica zgoraj čist znucana - brzine se sploh več ne vidijo oz. so še le neki sledovi, pa je rekel prodajalc, da je to serijska pomanjkljivost, da se takoj obrabijo - a je to res?
Drugo: doslej sem razmišljal in gledal v bistvu dizlerje 1,9, vendar mi je prodajalec pol priporočal, naj raje vzamem raje tistga Megana, ker je kvazi super ohranjen, vozila ženska in malo km.. pa glede na to, da delam letno nekje 15-20k km, mi baje pride bolj v poštev bencinar? (za po Lj ja, relacije ob vikendih pa ravno ne?) beda je pa to, da nikjer ni možno sprobat teh avtov, ker niso registrirani, tak da sam ne vem, kaka je razlika med bencinarjem 1,6 in 1,9dci ?? -pravite, da je 1,6 bolj za družinsko umirjeno vožnjo? (osebno mislim, da bi še naprej gledal le dizle)
:?
Zadnjič spremenil ducky, dne Po nov 03, 2008 10:39 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka So nov 01, 2008 8:10 pm

Ko si zgoraj omenil da ni mozno avta sprobat. Jaz sem sel na testno voznjo kljub temu da je bil avto neregistriran. Predpogoj preden avto kupim je, da grem na testno voznjo oziroma ga preizkusim. Ce pa ima prodajalec kake pripombe glede testne voznje, potem skoraj sigurno nekaj skriva.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky So nov 01, 2008 8:16 pm

ja, pri nekaterih gre, pri drugih pa ne, ker kao niso registrirana, tak da se lah zapeljše 3m po njihovem parkirišču,kjer pa itak nič ne zveš.. :evil:
vsekakor testna pred nakupom mora bit..

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 So nov 01, 2008 9:02 pm

Sem lastnik megana 04 1.9dci skor vsa oprema (razen usnje in navigacije) Dnevno se vozim v lj (60km v eno smer). avto je narjen za dolgo vožnjo, ker je zelo udoben, rad imam tudi divjo vožnjo skozi ovinke in me zelo preseneča s svojo lego in vodljivostjo. Motor je kar solidno živahen in razmeroma malo porabi po zaslugi 6-stopnejskega menjalnika (5.8l - kombinirano). ne vem kako bi se megane primerjal z udobnostjo s kakim golfom 5 al pa plus, k eni pravte.

Glede alfe pa ne vem, ker nimam izkušenj z italijani. Za ta model k ti gledaš, sm slišal da v notranjosti niso ravno najbol kvalitetne stvari uporavljene (kaka stikala se hitr znucajo) pri novejših so pa popravli te napake - model 159

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So nov 01, 2008 9:11 pm

v tisti avtohiši niso eki amaterji ko sem kupoval, pač imajo ene tablce, kovinska preizkušnja, ki jih lahko prestavljajo iz avta na avto..
pa smo se šli peljat, baje bi naj sam oni vozli, sam so rekli da tko naredijo da oni vozilo pol da vidijo da ni policajev nazaj sem pa jst enih 10km v eno smer, iz mesta do ac pa nazaj..
testno vožnjo in pregled pri strokovnjaku ter št. sasije ti morajo zagotovit..

aja z avtom sem tudi bil v švici 800km 10 ur, super potovaln avto...

tako da ga bom sedaj tudi uporabljal za vožnjo v munchen vsak mesec..

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ So nov 01, 2008 9:28 pm

ducky je napisal/-a:Drugo: doslej sem razmišljal in gledal v bistvu dizlerje 1,9, vendar mi je prodajalec pol priporočal, naj raje vzamem raje tistga Megana, ker je kvazi super ohranjen, vozila ženska in malo km.. pa glede na to, da delam letno nekje 15-20k km, mi baje pride bolj v poštev bencinar? (za po Lj ja, relacije ob vikendih pa ravno ne?) beda je pa to, da nikjer ni možno sprobat teh avtov, ker niso registrirani, tak da sam ne vem, kaka je razlika med bencinarjem 1,6 in 1,9dci ?? -pravite, da je 1,6 bolj za družinsko umirjeno vožnjo? (osebno mislim, da bi še naprej gledal le dizle)
:?

Če delaš manj kot 30k km na leto sploh ne vem kakšna je lahko računica za nakup dizla!? :|
Že v štartu ga boš plačal nekoliko dražje, dražje boš imel servise, dražje gorivo in bože nedaj da ti karkoli crkne pol se šele začne veselica :cry:
Ko vse to sešteješ mislim da ni šans da z gorivom prineseš notr razliko ki ti jo bo vse zgoraj našteto naredilo, plus če maš večino vožnje po mestu, boš dizla sam muču.
Jaz bi na tvojem mestu začel za bencinci gledat ;)
Tale 1.6 je prav solidna mašina, fotr jo ma v scenicu 150k km, dela b/p, poraba 7,5-8 l/100km.....uglaunem fotr je prou zadovolen.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 So nov 01, 2008 9:42 pm

čudilo me je pa to, da je bila prestavna ročica zgoraj čist znucana - brzine se sploh več ne vidijo oz. so še le neki sledovi, pa je rekel prodajalc, da je to serijska pomanjkljivost, da se takoj obrabijo - a je to res?

ja to je res, pri vseh se znuca. Jst mam zamenano - kromirano srebrno, k je relief prestav vdrt za 2 mm(tako k majo novejši megani), ne pa narisan kt pri prejšnih. Enkrat se mi zdi da je bla že debata o teh bučkah. Novo se dobi za kakih 50 €, lahko se pa pozanimam na servisu, se bi dalo dubit za kak pirčk ;), tut če ne, se splača zamenat, k avto notr res velik lepš zgleda. Je v stilu s kljukam na vratih.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So nov 01, 2008 9:44 pm

dizel rabljen ni skoraj nič dražji od bencinarja zato ker je veliko več dizlov, točno ta model na trgu!
aja poraba je razlika enih 30%, kar se pa splača..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So nov 01, 2008 9:47 pm

jack86 je napisal/-a:čudilo me je pa to, da je bila prestavna ročica zgoraj čist znucana - brzine se sploh več ne vidijo oz. so še le neki sledovi, pa je rekel prodajalc, da je to serijska pomanjkljivost, da se takoj obrabijo - a je to res?

ja to je res, pri vseh se znuca. Jst mam zamenano - kromirano srebrno, k je relief prestav vdrt za 2 mm(tako k majo novejši megani), ne pa narisan kt pri prejšnih. Enkrat se mi zdi da je bla že debata o teh bučkah. Novo se dobi za kakih 50 €, lahko se pa pozanimam na servisu, se bi dalo dubit za kak pirčk ;), tut če ne, se splača zamenat, k avto notr res velik lepš zgleda. Je v stilu s kljukam na vratih.

glede znucanosti, v mestu se več prestavlja
pa pomoje mestni kilometri naredijo avtu škode 3x toliko kot avtocesta..

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 03, 2008 8:45 pm

@ heretic_
ravno zarad tega dizlerja, kot je napisal kolesar..
Grandtour bencinarjev praktično sploh ni za dobit (če pogledaš na avto.net, je sam 1 gor)..
kok je pa razlika servisov med primerljivim dizlom in bencinarjem?

A mogoče kdo ve tudi, kaka je razlika v prestavnem razmerju pri meganu med 5 in 6 prestavami? A je velik več šaltanja pri 6 brzinah? (kerga se bolj splača vzet?)

drugač mi je pa mi je izmed oglasov najbolj zanimiv tale:
http://www.avto.net/ad.asp?id=2388892
a mogoče kdo pozna tudi tega prodajalca?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po nov 03, 2008 9:40 pm

ducky je napisal/-a:drugač mi je pa mi je izmed oglasov najbolj zanimiv tale:
http://www.avto.net/ad.asp?id=2388892
a mogoče kdo pozna tudi tega prodajalca?

ne verjamem da je bil narejen velik servis, naj ti dokaže z računom drgač mu ne verjem, ker so patrika a3 tud nasral..
super oprema, dobra cea pa lep zgleda..
zdej sam glej da ni bil razbit pa da ni kj narobe, kak nosilec motorja (ko se zagreje po 15min trese na mestu) , pelji ga h kakem mehaniku da ti vse prever.. (mene je edn rešu da nism enga zjebanega kupu ki je mel ponarejeno servisno, 3x več km..)
čeprav me zanima kolki lastnik je, prever na netu.. (z številko šasije in prometne..)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Po nov 03, 2008 10:27 pm

to ni privat oglas, ampak posrednik - drug lastnik. avto uvožen iz ITA :?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po nov 03, 2008 10:57 pm

moj je bil tud iz ita.. to ni nič slabega če je vožen na ac relacijsko..
sam stvari morajo štimat jst sm mel pač srečo da sm poznal prvega lastnika v slo, ki je dal avto v avtohišo..

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Ne nov 16, 2008 4:10 pm

Drugač, kake zimske gume pa bi naj ble na enem takem meganu grandtour 1,9 ?[/i]

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne nov 16, 2008 4:24 pm

goodyear ultra grip, mamo na coupeju super, na grandtouru mam pa dunlop sp winter sport..
195 65 r15

oboje se super držijo, čisto primerljive z letnimi..
zdi pa se mi da so dunlop po enem letu malo glasnejše..
jst bi raje goodyear

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Napisal/-a jack86 Ne nov 16, 2008 6:41 pm

ducky je napisal/-a:Drugač, kake zimske gume pa bi naj ble na enem takem meganu grandtour 1,9 ?[/i]

Jst sm ravno par dni nazaj dal nove sava s3 (205 55 16") V dežju se dobr držijo, snega pa še nism sprobal :) Menda je sava kr solidna zimska guma...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Ne nov 16, 2008 6:56 pm

jack86 je napisal/-a:
ducky je napisal/-a:Drugač, kake zimske gume pa bi naj ble na enem takem meganu grandtour 1,9 ?[/i]

Jst sm ravno par dni nazaj dal nove sava s3 (205 55 16") V dežju se dobr držijo, snega pa še nism sprobal :) Menda je sava kr solidna zimska guma...

kaj pa zaviranje? se tud dober obnese?
v dežju bi sicer naj bile med slabšimi... ;)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov