Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2008 9:43 pm

Italjanske firme, ki imajo avtomobile na lizing, ponavadi menjajo avtomobile po 300.000km prevoženih ali pa prej, če avto nagaja(torej crkuje). Seveda se tok kilometrov naredi v treh do štirih letih. Naši veleumni trgovci jih kupijo, zbijejo kilometre na 100.000 in prodajo naivnežem, ki verjamejo v te kilometre.

Jst tega avta nebi kupil. Raje bi odšel v italijo in tam direktno od lizing hiše odkupil tak avto. Vsaj vedel bi pri čem sem, ne pa da me proba en sloveček nategnit z zbitimi kilometri.

Osebno mi je vseeno kok ima avto kilometrov, ampak rad pa vem pravi številko, da ga potem lahko pravilno servisiram, ker pač servis na 100.000km ni enak servisu na 300.000km. Pri 300k km se menja več stvari.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
bk206
Novinec

Kraj: koroška

Napisal/-a bk206 Sr okt 29, 2008 9:47 pm

nebivedu je napisal/-a:Italjanske firme, ki imajo avtomobile na lizing, ponavadi menjajo avtomobile po 300.000km prevoženih ali pa prej, če avto nagaja(torej crkuje). Seveda se tok kilometrov naredi v treh do štirih letih. Naši veleumni trgovci jih kupijo, zbijejo kilometre na 100.000 in prodajo naivnežem, ki verjamejo v te kilometre.

Jst tega avta nebi kupil. Raje bi odšel v italijo in tam direktno od lizing hiše odkupil tak avto. Vsaj vedel bi pri čem sem, ne pa da me proba en sloveček nategnit z zbitimi kilometri.

Osebno mi je vseeno kok ima avto kilometrov, ampak rad pa vem pravi številko, da ga potem lahko pravilno servisiram, ker pač servis na 100.000km ni enak servisu na 300.000km. Pri 300k km se menja več stvari.

točno tako se strinjam stabo

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr okt 29, 2008 9:51 pm

adis je napisal/-a:
snoopek je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:snoopek: off
Ne toliko chat-at lepo prosim
hvala

off: zaka pa zdj spet jst četam?

off:
zato, ker je od 36 postov tvojih 10 postov, v temi pa sodeluje cca. 13 uporabnikov

off:
Aha, se pravi da ne smem tolko pisat al kaj? brezveze
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 11:07 pm

nebivedu je napisal/-a:Italjanske firme, ki imajo avtomobile na lizing, ponavadi menjajo avtomobile po 300.000km prevoženih ali pa prej, če avto nagaja(torej crkuje). Seveda se tok kilometrov naredi v treh do štirih letih. Naši veleumni trgovci jih kupijo, zbijejo kilometre na 100.000 in prodajo naivnežem, ki verjamejo v te kilometre.

Ne posplošuj.
Lahko povem za našo firmo, da 90% avtov, ki so bili uvoženi na našo firmo za prodajo, so bili direkt od leasinga. Ni bilo posrednikov in tistih ki bi prckali po avtu, vsi so imeli servisne, vsi preverjeni in tudi km se zbijali niso. Tak da ne piši kar na pamet. :roll:
@double_m, idi v miru pogledat avto, pol pa preveri na serivsu, kako so bili delani servisi. Če se ujema s servisno knjigo, nimaš kaj dvomit.

@snoopek, sej pa te veš, da na tem forumu moreš pazit, da če je zunaj dež, pa napišeš DOBER dan, si že chater. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 11:17 pm

@Lumpy: kako pa naj preverim na servisu, ce je pa avto iz italije? Ce bi bil avto s slovenije, pol bi ze klical na doticni servis in vprasal.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 11:22 pm

Zdaj kako je pri Peugeotih, nevem. Vem pa, da VW, Audi,....za druga znamke nevem, imajo skupno bazo, kjer se beležijo servisi na pooblaščenih serivsih. Glede na to, da je bil operativni leasing, mislim da so delali servise na pooblaščencu.
Greš tja, poveš številko šasije in ti lahko preverijo, kdaj in pri kolk km so bili delani servisi pri pooblaščencu. Če so bili pri privatniku, pol bo težka.
S kolegom smo za mojga Passata preverjali na Avto Jarcu, kdaj je bil zadnji servis naret v nemčiji. Skor me je f.uknlo na hrbet, ampak pustma zaj to. :D

Če majo na Peugeto servisu možnost preverit, rabiš samo številko šasije pa je to to.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Sr okt 29, 2008 11:35 pm

ma ja... :P
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 11:36 pm

aha...sm mislu da bi mi prodajalec pokazu te podatke. ampak mi je bolj vsec, da mi te podatke pokaze ena 3. oseba (en pezojev servis), cist neodvisno od prodajalca.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 11:40 pm

Pri meni, če je stranka hotla preverit km, sem ji dal številko šasije, pa je lahko šla na pooblaščen servis. V slabem letu dni še nisem imel pritožbe nad kilometrino hehe.
Ti kar naredi tak.

@Snoopek, s tem postom si spet pokazal, da ti gre chatanje od rok. Spravi se spat :cry :]

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2008 11:49 pm

Lumpy_ je napisal/-a:Ne posplošuj.
Lahko povem za našo firmo, da 90% avtov, ki so bili uvoženi na našo firmo za prodajo, so bili direkt od leasinga. Ni bilo posrednikov in tistih ki bi prckali po avtu, vsi so imeli servisne, vsi preverjeni in tudi km se zbijali niso. Tak da ne piši kar na pamet. :roll:

Potem ste ena izmed redkih firm, ki to ne počne. Lepo je to slišat, ampak izjeme potrjujejo pravilo in verjemi, da od 100 firm, kar 98 dela to (zbija kilometre). Večina jih dela na naivnosti ljudi.

Tut pr nas doma je bila mati pametna. Prodajala je avto ko je avto imel 100.000km, je hotla zbit kilometre na 63.000, ker ji je to svetoval človek na enem velikem renaultovem servisu. Seveda če pogledaš enake avtomobile na tistem servisu (je tudi prodajalna zraven) imajo vsi z enakim letnikom 63k kilometrov. Naklučje???
Seveda sem jo potem prepričal, da naj tega ne dela, temveč naj raje še ostale zadeve pove kupcu in naj se lepo pogovori z njim. Seveda je dobila enako denarja, novi lastnik pa se ji je zahvalil za poštenost, ker ni kilometrov zbijala na avtu.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 11:56 pm

Celo na pooblaščencu so ji svetovali zbit kilometre? :evil: Taki so za ubit.

Sej vem da jih dost to dela, kar si napisal. Jaz sem pač napisal, kak je pri nas. Čeprav se vidi, da more bit dosti tega zbijanja km pri nas, ker dostkrat nisem mogel prodat avta ravno na račun napizdovalcev, ker stranke tud nam niso verjele, kako pa kaj s kilometri.
jebat ga ne, vedno več bo tega.

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Sr okt 29, 2008 11:56 pm

tega se jst najbolj bojim. da ne bom slucajno dobil avta z dejansko 300k km.
Verjamem da obstajajo postene firme ampak teh je malo (ne glede na dejavnost).
Vec al manj lahko sam upam da me ne bodo nategnil.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr okt 29, 2008 11:59 pm

Double_m, ti se samo idi pozanimat na Peugeot serivis, če imajo možnost preverit, kdaj so bili delani servisi, seveda na pooblaščencu. Nima veze, ali je italija, belgija, nemčija, bla bla bla. Če bo rekel ne, idi na drug Pugi servis, ker nekateri nočejo ali pa se jim ne da.

Razen če na forumu kdo 100% ve, če se da preverit, da boš bolj siguren, da boš zvedel.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Re: rabljen avto s 100.000km - je pametno kupit?

Napisal/-a Voith Če okt 30, 2008 1:35 am

double_m je napisal/-a:Zanima me, če se splača kupit avto letnik 2005, z prevoženih 100.000km.
Če kupim ta avto, ga bom mel vsaj 3-leta in vsak dan prevozil dobrih 100km.
Gre pa za Peugeot 407.

ubistvu je to ful butasto uprasanje. a nc ne pomisls tkole predn take neumnosti sprasujes?

a se mi splaca porocit z urainko, ki je dve leti starejsa od mene? ce se porocim bom porocen vsaj pol leta in vsak dan bom delezen dveh dobrih headjobov? ime ji je pa svetlana in je blont. :roll:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če okt 30, 2008 9:13 am

:rofl se ti splača, pa upraš svetlano, če ma sestro mogoče :mrgreen:
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 31, 2008 1:22 pm

:lol:

@double_m, kaj je novega kaj s tem Pugijem? Si šel gledat? :D

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Pe okt 31, 2008 4:52 pm

Sem sel gledat. Mu nic ne fali (razen ena praska na ogledalu, pa sm zato za 200 eur ceno zbil).
Enkrat drug tedn ga vzamem.
Zdej morm sam se pogruntat kje dobit najnovejso navigacijo (zemljevide) Slovenije.

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe okt 31, 2008 6:15 pm

uradni servis ziher drugje bolj teko če je vgrajena navi
Slika :ewil:

double_m
Nov uporabnik

Napisal/-a double_m Pe okt 31, 2008 6:24 pm

sori, ampak cist nc te nism zastopu, kaj si hotu povedat

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe okt 31, 2008 8:28 pm

Hoto je povedat da pooblaščen servis glede navija, ker je orginal.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov