KARL ABARTH je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:Nehaj sanjat, pa se nauči ločit aktivna : pasivna varnosti - CEED v osnovi nima ESP, medtem, ko ga CIVIC ima. O ostalem je škoda izgubljat besed, ker je CIVIC na področju, ki ga z eno besedo imenujemo "handling" razred zase, tako kot v ostalih lastnostih.
CEED je čisto OK avto, predvsem z dobrim razmerjem cena:lastnosti.
V seštevku lastnostih pa je proti HONDI kratko malo porazen v najboljšem primeru povprečen.
Na kupcu pa je izbira - hoče odlično ali povprečno kakovost, ki jo bo seveda temu primerno plačal. Na žalost nič ni zastonj.
LP
Kar se varnosti tiče dobro ločim aktivno in pasivno varnost. Glede pasivne varnosti vemo kako in kaj (so testi pokazal). Še vedno pa nevem, v katerem elementu je Civic boljši pri aktivni varnosti?Konkretne argumente hočem, ne pa nabijanje v prazno na nivoju gostilniških debat oz. po principu "baba čula, baba rekla".
Namreč po testih nima Civic prav nič boljšega handlinga od Ceed-a, prej obratno, če gledamo test z i30, ki je pa na isti platformi kot Ceed.
Sprašujem se če ti sploh veš kaj pišeš ?
LP
Potem me pa ti razsvetli! Kakor vem je prav handling ali lepše rečeno lega na cesti ključni element aktivne varnosti poleg seveda zavor, ABS-a, ESP-ja, TCS-a in drugih pripomočkov. Skratka skupek "sistemov", ki preprečujejo, da bi do trka sploh prišlo. Pasivna varnost pa pride v igro, ko aktivna varnost recimo temu "odpove" in je že prišlo do trka. Sem pa spadajo stvari kot so trdna karoserija, airbagi, zategovalniki pasov itd. Če pa zna kdo lepše definirat pa naj definira oz. me popravi/dopolni, ne pa da samo piše, kako jaz nimam pojma kaj sploh pišem...

Sicer pa @K. Abarth, še vedno mi nisi poargumentiral v katerem elementu je Civic boljši od Ceed-a kar se tiče aktivne varnosti.