Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če nov 06, 2008 5:53 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:Nehaj sanjat, pa se nauči ločit aktivna : pasivna varnosti - CEED v osnovi nima ESP, medtem, ko ga CIVIC ima. O ostalem je škoda izgubljat besed, ker je CIVIC na področju, ki ga z eno besedo imenujemo "handling" razred zase, tako kot v ostalih lastnostih.

CEED je čisto OK avto, predvsem z dobrim razmerjem cena:lastnosti.
V seštevku lastnostih pa je proti HONDI kratko malo porazen v najboljšem primeru povprečen.

Na kupcu pa je izbira - hoče odlično ali povprečno kakovost, ki jo bo seveda temu primerno plačal. Na žalost nič ni zastonj.

LP

Kar se varnosti tiče dobro ločim aktivno in pasivno varnost. Glede pasivne varnosti vemo kako in kaj (so testi pokazal). Še vedno pa nevem, v katerem elementu je Civic boljši pri aktivni varnosti? :roll: Konkretne argumente hočem, ne pa nabijanje v prazno na nivoju gostilniških debat oz. po principu "baba čula, baba rekla". :roll: Namreč po testih nima Civic prav nič boljšega handlinga od Ceed-a, prej obratno, če gledamo test z i30, ki je pa na isti platformi kot Ceed.

Sprašujem se če ti sploh veš kaj pišeš ?

LP

Potem me pa ti razsvetli! Kakor vem je prav handling ali lepše rečeno lega na cesti ključni element aktivne varnosti poleg seveda zavor, ABS-a, ESP-ja, TCS-a in drugih pripomočkov. Skratka skupek "sistemov", ki preprečujejo, da bi do trka sploh prišlo. Pasivna varnost pa pride v igro, ko aktivna varnost recimo temu "odpove" in je že prišlo do trka. Sem pa spadajo stvari kot so trdna karoserija, airbagi, zategovalniki pasov itd. Če pa zna kdo lepše definirat pa naj definira oz. me popravi/dopolni, ne pa da samo piše, kako jaz nimam pojma kaj sploh pišem... :roll: :roll:

Sicer pa @K. Abarth, še vedno mi nisi poargumentiral v katerem elementu je Civic boljši od Ceed-a kar se tiče aktivne varnosti. :?:
Antiznačkar po prepričanju

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Če nov 06, 2008 6:14 pm

napisal si odlično bom pa smao tako rekel da nisem tisti hondaš da bi nekoga na smrt prepričeval, naj kupi hondo, ampak honde letnik 04 do 05 imajo nenormalno lego na cesti ker ima posamično vpetje koles 8 gen. pa je zaradi stroškov šla korak nazaj in ima poltogo premo!!!

nevem pa kaj ima kia?? torej pomagajte!!

na netu mate polno testov 7 gen, proti 8 gen in se vidi da je 7 gen res težko spravit iz smeri vožnje napram 8!!

polo 78 še enkrat odlično napisano zo. opisano!!

jaz pač pišem kar se tiče honde ker je že to 8 honda v naši družini!!
7 gen honda civic sport

Miholl84
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Miholl84 Če nov 06, 2008 7:03 pm

i30 ima tudi posamične obese, torej jih ima verjetno tudi ceed.

LP
C u O r E S p O r T i V o

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če nov 06, 2008 7:17 pm

-da ne odpiram nove teme,v bistvu sem v dilemi-kupit rabljen avto do 10 000 evrov,ali novi,mika me pro_ceed 115KM dizel,v LX fresh opremi,ki stane 14500 evrov (več kot 15 000e ne dam za avto)
-torej,nekaj v "golf" klasi,najraje dizel,nemci odpadejo,ker za ta denar ne dobiš nič pametnega (preveč prevoženih,avti pa močno precenjeni,novo pa ima "0" km)
-v bistvu ni problem katero znamko izbrat (ostal bi pri tisti katero imam zdaj),ampak ne bi rad,da me naserjejo pri km,ali prikritih napakah

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če nov 06, 2008 7:29 pm

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če nov 06, 2008 7:42 pm

simply je napisal/-a:ta je tudi nov

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1875782

Vsaj kar se voznih lastnosti oziroma užitka pri vožnji tiče sigurno boljša izbira, kot pa KIA Cee'd! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če nov 06, 2008 7:43 pm

-ja,sem že opazil ta dva,drugi odpade,ker ima samo 90KM

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če nov 06, 2008 9:21 pm

Mene pa zanima zakaj je tulk novih modelov hond civic na avto netu, če so tako dobre?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Če nov 06, 2008 10:29 pm

Ker jih vsi menjajo za Kio Ceed.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če nov 06, 2008 10:31 pm

aleshondas je napisal/-a:aha nekdo je napisal da naj dokažemo kvaliteto honde evo ti:

pa daj na 4min 20 sec in pozorno poslušaj!!

http://www.youtube.com/watch?v=Ei6_A_oE ... re=related

In kaj si s tem dokazal? :roll:
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Če nov 06, 2008 10:36 pm

simply je napisal/-a:Ker jih vsi menjajo za Kio Ceed.

Menjajo nove z 0 prevoženimi :lol: :lol: a ne :lol: pol je novih avtov v oglasih.

Dizl je Ceed itak konkurenčen, medtem ko bencinarja pa Kia nima nobenega ki bi pariral Hondi, no mogoče 1.4 Civicu :lol: govorim za 8G Civica.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 07, 2008 6:49 am

Menjajo nove z 0 prevoženimi Laughing Laughing a ne Laughing pol je novih avtov v oglasih.

Ti ne razumeš. Menjajo jih celo prodajalci. :D

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe nov 07, 2008 8:16 am

Polo78 je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:
KARL ABARTH je napisal/-a:Nehaj sanjat, pa se nauči ločit aktivna : pasivna varnosti - CEED v osnovi nima ESP, medtem, ko ga CIVIC ima. O ostalem je škoda izgubljat besed, ker je CIVIC na področju, ki ga z eno besedo imenujemo "handling" razred zase, tako kot v ostalih lastnostih.

CEED je čisto OK avto, predvsem z dobrim razmerjem cena:lastnosti.
V seštevku lastnostih pa je proti HONDI kratko malo porazen v najboljšem primeru povprečen.

Na kupcu pa je izbira - hoče odlično ali povprečno kakovost, ki jo bo seveda temu primerno plačal. Na žalost nič ni zastonj.

LP

Kar se varnosti tiče dobro ločim aktivno in pasivno varnost. Glede pasivne varnosti vemo kako in kaj (so testi pokazal). Še vedno pa nevem, v katerem elementu je Civic boljši pri aktivni varnosti? :roll: Konkretne argumente hočem, ne pa nabijanje v prazno na nivoju gostilniških debat oz. po principu "baba čula, baba rekla". :roll: Namreč po testih nima Civic prav nič boljšega handlinga od Ceed-a, prej obratno, če gledamo test z i30, ki je pa na isti platformi kot Ceed.

Sprašujem se če ti sploh veš kaj pišeš ?

LP

Potem me pa ti razsvetli! Kakor vem je prav handling ali lepše rečeno lega na cesti ključni element aktivne varnosti poleg seveda zavor, ABS-a, ESP-ja, TCS-a in drugih pripomočkov. Skratka skupek "sistemov", ki preprečujejo, da bi do trka sploh prišlo. Pasivna varnost pa pride v igro, ko aktivna varnost recimo temu "odpove" in je že prišlo do trka. Sem pa spadajo stvari kot so trdna karoserija, airbagi, zategovalniki pasov itd. Če pa zna kdo lepše definirat pa naj definira oz. me popravi/dopolni, ne pa da samo piše, kako jaz nimam pojma kaj sploh pišem... :roll: :roll:

Sicer pa @K. Abarth, še vedno mi nisi poargumentiral v katerem elementu je Civic boljši od Ceed-a kar se tiče aktivne varnosti. :?:

Sicer ne vem (nisi nikjer natančno zapisal) kje si ti prebral, da ima CEED boljši »handilng« kot CIVIC.
V primeru, da se navezuješ na sveži (o njem je veliko govora) test - je možno, da ali ne znaš brat ali lažeš, ali sploh ne veš kaj je handling - z drugo besedo ne veš kaj pišeš.

Najbolje pa je, da "handling" preizkušaš v praksi - v primeru, da ne veš kako se to "izmeri" si preberi na "netu", kjer je dovolj/veliko zapisanega.
Skratka : svetujem ti testno vožnjo - pa sam odkrij, kaj je to »handling«. Razlika (CEED : CIVIC) je očitna.

Mimogrede : zapiši točne podatke v katerem testu si prebral, da ima kot ti navajaš CEED boljši "handling "kot CIVIC. Če se namreč navezuješ na omenjen test je to ena sama laž.

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 07, 2008 11:10 am

Pa bodite realni no. Ceed boljši handling kot Civic.

V teh postih izgleda tako, da ni boljšega avtomobila kot Ceed. Je cenejši, bolj športen, ima ogromno garancije, poceni servise, je lep ( subjektivno )...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 07, 2008 11:46 am

simply je napisal/-a:Pa bodite realni no. Ceed boljši handling kot Civic.

Itak da ma, zato pa je Honda ukrepala in bo na voljo novi CTR zu LSD-jem :lol: :lol: da bo primerljiv :lol:

BTW: folk se dala norcev iz Hondašev, zgledada bo dobil novo skupino: Ceedaši :lol:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe nov 07, 2008 12:18 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:Sicer ne vem (nisi nikjer natančno zapisal) kje si ti prebral, da ima CEED boljši »handilng« kot CIVIC.

Tako kot mi tudi ti še vedno nisi napisal oz. argumentiral, kje točno ima Civic večjo aktivno varnost.

KARL ABARTH je napisal/-a:Najbolje pa je, da "handling" preizkušaš v praksi - v primeru, da ne veš kako se to "izmeri" si preberi na "netu", kjer je dovolj/veliko zapisanega.
Skratka : svetujem ti testno vožnjo - pa sam odkrij, kaj je to »handling«. Razlika (CEED : CIVIC) je očitna.

Sem že. In oba imata zelo dober "handling". :D Točno to, kar že vseskozi poudarjam pa se me ignorira. :D Res pa nisem primerjal 7 gen. vs. 8 gen., a če zapriseženi hondaši pravijo, da ima 7 gen. veliko boljši "handling", jim je treba verjeti na besedo. Sicer ti bi pa moral že podatek o poltogi premi pri 8 gen. napram posamičnemu vpetju pri 7 gen. (in pri Ceed-u) pomeniti veliko.

Aja, vozil sem pa proceed-a, ki je imel gume dimenzij 17 col 225/45 in verjetno odtod občutek o zelo dobrem, če že ne odličnem "handlingu". :oops:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Pe nov 07, 2008 12:26 pm

CupraR je napisal/-a:BTW: folk se dala norcev iz Hondašev, zgledada bo dobil novo skupino: Ceedaši :lol:

Jaz sem bolj za to, da dobimo skupino od značk neobremenjenih ljubiteljev avtomobilizma. "Antiznačkarji" ali kako bi jih poimenoval. :P Takoj se vpišem mednje. :D

aleshondas
Novinec

Napisal/-a aleshondas Pe nov 07, 2008 6:58 pm

evo handling 7 gen, sicer je type R ampak sport je samo višji pa par malenkosti je drugačnih!!

http://www.youtube.com/watch?v=u3Nj_Aqx65s

evo še nekaj testov kie da se boš lažje odločil:

http://www.youtube.com/watch?v=xkZiJuXi ... re=related

pa še en ampak mam občutek da pač nemec hvali nemca:

http://www.youtube.com/watch?v=FKpvJDns ... re=related

pa še crash test kie

http://www.youtube.com/watch?v=XLwEOluN ... re=related
7 gen honda civic sport

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Pe nov 07, 2008 8:31 pm

Simpy daj povej nam kaj ti voziš, da vidimo če tvoje mnenje sploh kaj šteje.

Torej je važno, da poveš kaj voziš in po tem sklepaš ali mnenje kaj šteje.
To ni dobro.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe nov 07, 2008 11:52 pm

simply je napisal/-a:
Simpy daj povej nam kaj ti voziš, da vidimo če tvoje mnenje sploh kaj šteje.

Torej je važno, da poveš kaj voziš in po tem sklepaš ali mnenje kaj šteje.
To ni dobro.

Zato pa so pol take "strokovne" debate kaj je bolše..
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov