Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So nov 29, 2008 6:59 pm

@ironman: če bi izjavil pri 1.4 85 KM o izgubi cene bi se še dalo pogajat ane, ampak roko na srce, FR verzija Leona je luksuz in tuki nekot razmišljat koliko boš zgubil če bi tak če bi to, je brezveze - ker kupuješ očitno po tvojih postih sodeč avto, ne pa nekaj kar ma 4 kolesa in volan, če razumeš kaj hočem povedat. Zato je zdej naprimer, da greš po avtohišah, pa dobiš na FR 2.000, 3.000 € popusta s čimer prideš na ceno leto starih, ne vem če ma smisel se pri znesku 22.000 € za 1.000 € furat v nemčijo po avto in vsi stroški ki zraven nastanejo - nov avto je le nov. Seveda logika vdrži o novem avtu, samo tako dolgo, dokler ga misliš met vrsto let, ne 2, 3 lete pol bi pa kej drugega. Sicer pa o tem boš najboljše presodil sam :).

Drugače pa za info še samo ena malenkost: v prihodnjem letu 2009, predvidoma druga polovica, dobi tudi Leon naslednika in sicer facelift po vzoru nove ibize. Glede nato kako popolno so zadel obliko tega Leona, dam roko v ogenj, da facelift nebo tako dober.

ironmann
Nov uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a ironmann So nov 29, 2008 7:42 pm

Ja tko je avto nej bi mel tm 5 let. Od opreme bi rad mel xenon luči, bluetooth, če bi imel možnost, bi imel pa še strešno okno. Težko je pa tudi dobiti nov avto z vso opremo, ki si jo želim, tako da mi ostane možnost še avto po naročilu. To pa potem avto podraži in na koncu prideš na najvišjo ceno. Popust mi pa pri tem ne bi dosti pomagal. Jst sem pa še študent pa imam še druge stroške, tko da res gledam na vsakega tisočaka.
Za facelift imaš prav, verjetno ne bo lepši :lol:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 5:29 pm

Evo danes slikano, kako izgleda kondenz v Leonovih lučeh, da ne bo kdo reku, da zastojn opozarjam na napake in na kaj gre gledat, ko avto kupiš.
Priponke
kondenz.jpg

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po dec 01, 2008 6:15 pm

To pa je katastrofa :? možno da majo ta problem starejši modeli?? oz le luči brez xenona?

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 Po dec 01, 2008 6:52 pm

Živjo!
Keri letnik je to?

No naš je letnik 2007 pa je edina stvar dosedaj 2 žarnici.
A tole o vztrajniku si prepričan, ker bo drugo leto izven garancije...

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 01, 2008 6:56 pm

Ja dej poglej fuge na havbi, pa reci, da ni bil sesut. Sej ni čudn, da se luč rosi.
A not si ga tud kej gledal (motorni prostor)?

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 7:10 pm

primozek69 je napisal/-a:Ja dej poglej fuge na havbi, pa reci, da ni bil sesut. Sej ni čudn, da se luč rosi.
A not si ga tud kej gledal (motorni prostor)?

@primozek69: tale Leon, odkar ga js vozim (v Salonu je imel 29 km prevoženih ko sem ga prevzel, prodan kot novo vozilo, sem 1. lastnik, nikoli registriran) ni bil udeležen v nobeni prometni nesreči, manjšem trku ali čemerkoli podoben. Avto je popolnoma nepoškodoban. Avtomobil ti rade volje predam za nekaj dni in če uspeš dokazati, da je bil avtomobil poškodan, udeležen v trčenju - ker potem sledi huda tožba Seat Drev, dobiš tudi ustrezno denarno nagrado. Ne zajebavam se, mislim smrtno resno :!: Res je sicer, da me je pri prehitevanju 20 na uro odneslo iz ceste na travnik - malo sva podrsala s podvozjem, vendar nisem niti plastike potrgal na podvozju, avto je bil na optiki (dvakrat) zaradi lastnega strahu pri kolegu in pri Drev, tako da havba nikoli ni bila ravno vpeta. V havbi je res na robu luknja - priletel kamen na avtocesti.

@cupraR: Seat Leon Letnik 2007, kupljen aprila. Količina kondenza se razlikuje, vendar kot sem omenil, imamo v Celju belo Cupro s xenonm in ker je avto hot, grem vsakič ko grem v banko pogledat in tudi na njem sem opazil kondenz - ne toliko, vendar je.

@media3: problemi z vztrajniki pri TDI motorjih so niso moja ugotovitev, temveč sem slednje izvedel od nekoga, ki zelo visoko kotira pri vseh 4 znamkah tega koncerna, nakar sem dobil priznanje tudi pri tej avtohiši. Vsaj v mojem primeru je tako, da avto mrzel vžge takoj, obrneš kluč, rečeš ena, naredi VROM, avto lepo mirno teče. Če ga zagrejem, ugasnem po "predpisih" in spet vžgem pa kašla ko stara mama z rakom na vratu. Bom prilepil še ostale slike Seat šlamparije.

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Po dec 01, 2008 7:14 pm

stric je kupo Ibizo 08 ......pa ma tut kondenz u steklih spredi :?

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 01, 2008 7:18 pm

V redu,sam men ta havba zgleda mal zamaknjena.
Nima veze.

[quote]avto je bil na optiki (dvakrat) zaradi lastnega strahu pri kolegu in pri Drev, tako da havba nikoli ni bila ravno vpeta[/quote]

Kaj to pomeni,ne razumem. :?:

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 7:24 pm

primozek69 je napisal/-a:V redu,sam men ta havba zgleda mal zamaknjena.
Nima veze.
avto je bil na optiki (dvakrat) zaradi lastnega strahu pri kolegu in pri Drev, tako da havba nikoli ni bila ravno vpeta

Kaj to pomeni,ne razumem. :?:

Omenil sem, da sem letel s ceste in da sem dal avto 2x na optiko, zaradi lastne varnosti in so povedal da je vse brez problemov - se pravi, da zarad tega k sm mal po tleh podrsu, ni zvil celega avta - to sem hotu povedat. Počakaj da vidiš ostale slike... ravnokar pripravljam - ter da je avto takšen kot pač je že od nakupa.

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 01, 2008 7:28 pm

Optika nima veze s havbo. To so nastavitve vsakega kolesa posebej, spredaj, zadaj.

Nagib,stek, kretni koti, osne razdalje,...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po dec 01, 2008 7:30 pm

Jah lahko da je tak čudn kot, ker tudi meni ne zgleda havba v nulo..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 7:32 pm

A ne zgleda krasno v naslednjem postu prilimam še zadnja vrata :)

@cupraR: povej s kakega kota ti jo slikam, ker itak da ni ravna :).
Priponke
desnaStranOdbijaca2jpg.jpg
Zamak odbijača desno od dlje
desnaStranOdbijaca1.jpg
Zamak odbijača desno od blizu
levaStranOdbijaca.jpg
Lepo vpet odbijač zadaj levo
SpojObloge.jpg
Spoj obloge na stranici sprednjega stekla. Krasno stanje

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 7:43 pm

Drugi del slik. Kot rečeno je avto tak od nakupa, ker tole ni edini Leon ki je tako lepo skupaj dan. Še vedno pa ponavljam - če komu uspe dokazat, da je bil avto pred nakupom sesut - denarna nagrada, ker bomo zahteval novo vozilo, oziroma ustrezno odškodnino v tem primeru.
Priponke
PrtlaznikOdbijacDesnoBlizujpg.jpg
Še od blizu... desna stran
PrtlaznikOdbijacDesnoDalec.jpg
Tu pa ni vredu...
PrtlaznikOdbijacLevo.jpg
Spet leva stran uredu....

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po dec 01, 2008 7:55 pm

Pač avtomobil je takšen kot je. Priznam pa ti, da moj Golf V ni tako "površno" sestavljen kot tvoj.

Ali si pogledal še pri kakšnem drugem Leonu te karoserijske stike?

Uporabniški avatar
primozek69
Novinec

Napisal/-a primozek69 Po dec 01, 2008 7:58 pm

No ja, glede na ostalo, pa spredna havba zgleda 'dost u redu'.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 8:12 pm

simply je napisal/-a:Pač avtomobil je takšen kot je. Priznam pa ti, da moj Golf V ni tako "površno" sestavljen kot tvoj.
Ali si pogledal še pri kakšnem drugem Leonu te karoserijske stike?

Kot sem že omenil tudi Cupre z vso možno opremo, kot je ta v Celju pred NKBM niso imune na kondenz, sicer pa na nobeni Cupri nisem opazil take površnosti, na Stylancih in Referencih brez Nitro paketa pa precej - tudi letnik 2008 september ki stoji v salonu.

Evo še havba s drugega zornega kota. Preveril motorni prostor - kar se vidi je suho.

Zato pa tako opozarjam na kaj pazit, preden kupiš avto :). Leoni so super avtomobili, ampak skup sestavljani pa nekateri de boh pomagi.

@simply: verjetno si potem lahko kr zadovoljen. Raje ne grem zdej limat slik, kako so dani Tourani skupaj... najdem podobno število šlamparij (verjetno močna izmena pa to).

Update: poglejte vrata in odbijač pregrešno drage Cupre K1 (posebna izdaja za trg Velike Britanije - podobno kot pri nas Nitro - le da gre tam za nadgradnjo Cupre) s ceno čez 30.000 €. Identična situacija kot pri meni - leva stran uredu, desna pa... http://img138.imageshack.us/img138/723/cuprak15dt1.jpg, podobno navaden Leon http://img.yauto.cz/tapety/Seat_Leon_2005_9.jpg in uspelo mi je pogooglat morje cuper, FRjev z felerji na slikah istih, kot sem jih prilepil. Se pravi, da tudi Cupre, ki sane skoraj dva moja, ne uspejo skup zložit ko je treba - isto levo havba, desno odbijač in desno zadnja vrata :). Se pa najde tudi dosti slik kjer je star taka kot more bit :)
Priponke
spredi2.jpg
spredi3.jpg
Spredi1.jpg

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po dec 01, 2008 10:50 pm

@Kael:

Samo eno medvprašanje...se ti spredaj rosi samo ena luč ali obe?! :shock: Ker če se ti rosi samo ena luč je možno, da si kje fasal kakšen kamenček v luč in imaš minimalno luknjico / razpoko skozi katero ti sedaj pronica voda...sem imel podoben primer z meglenko (razpoka je bila debela dobesedno za las ampak je vlaga vseeno pronicala v luč in se rosila :roll: )

Sploh pa če se ti luči takole rosijo, bi jaz enostavno zahteval reklamacijo (če je pa že pretekla garancija pa vsaj visok procent kulance?! 8) ). Ker tako močno rosenje luči vsekakor ni normalno...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Po dec 01, 2008 11:21 pm

@Tatoo: začelo se je že pri novem avtomobilu v obeh lučeh z majhnimi krogci kondeza ob žmigavcih (podobno opažam tudi na omenjeni Cupri), kot tudi na obeh testnih Leonih ki sem jih imel po nekaj dni pred nakupom - tak da to je zgleda kr bolj al manj serijski feler. Uglavnem take vlage kot je letos (bo druga zima) ni bilo še nikol in se slikovno dokumentacijo poslal na servis, tam bodo pa naprej povedal kaj bodo naredil z lučmi - itak jih čaka menjava iste vztrajnika -> dotakrat pa samo sestavljam spisek kaj vse je še treba zrihtat (okna skozi katera piha, oblogo, prednje luči, zvočnike v sprednjih vratih, ...)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po dec 01, 2008 11:45 pm

Kael je napisal/-a:Če ga zagrejem, ugasnem po "predpisih" in spet vžgem pa kašla ko stara mama z rakom na vratu. Bom prilepil še ostale slike Seat šlamparije.

...o tej "težavi" je bilo že napisanega; Matjaž (RSR) jo reši v desetih minutah; če pa čipaš avto, pa tako ali tako težava "izgine" z preprogramiranjem ECU-ja

P.S samo ti sedaj "šparaš" na veliko in to ne boš šel delat :lol:
Pa drugače lepa barva Leona(in ne tako pogosta, vsaj v našem koncu take ni)

P.S. 1. a poslikam razmak na levi in desni stani blatnik/hauba na mojem audiju :?: Ne rajš ne, ker se boste norca delali..... :D :P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: snakess, tomzzi in 5 gostov