Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe dec 12, 2008 5:23 pm

Fiesto vsekakor dobra izbira!. Chevrolet je bistveno slabši avto. Od podvozja, motorja, porabe, kvalitete izdelave, verjetno ni prav nobena stvar na avtu boljša kot na fiesti. Iz prve roke.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe dec 12, 2008 5:29 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Če jul 08, 2010 11:10 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 13, 2008 7:44 am

Pri (očitni) zaskrbljenosti za varnost uporabnika pozabljate dejstvo, da so "zvezdice" le del omejenega področja.

Osebno sem prepričan, da je pri nakupu avtomobila s poudarkom na varnosti, bolje razmišljat o ESP oz možnost doplačila zanj, kot pa preštevat "zvezdice".

LP

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 13, 2008 8:03 am

Nobeden od obeh nima ESPja. Pač avto nižjega razreda.

Upam, da bo izbral Forda.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So dec 13, 2008 8:06 am

Tako je, noben nima ESP-ja, najmanj pa fiesta, pri kateri ne morem izbirati opreme.

Mislim pa, da bo odločitev padla že ta teden :lol: zaradi zalog :oops:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 13, 2008 8:15 am

Prav to hočem povedat, glede varnosti

Sicer pa obstaja konkurenca, ki ima vsaj kot opcijo ESP.

Pri proračunu 10.000 EUR res nimaš veliko izbire glede opreme.

Osebno bi glede na trenutno situacijo tržišča počakal še nekaj časa.

Prihajajo "sušni" meseci za prodajalce - zaloge se bodo "čistile", kar pomeni dodatne popuste.

LP

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi So dec 13, 2008 5:04 pm

S fiesto sem opravil eno krajšo vožnjo in lahko povem, da je vtis izredno pozitiven. Avto se zelo lepo pelje, ima odlična menjalnik in sklopko, odziven volan, zelo dobro lego na cesti, obenem pa je Fordu uspelo ohraniti visoko stopnjo udobja. Avto je tudi zelo pregleden v vse smeri, 1.4 bencinski motor pa se mi zdi pisan fiesti na kožo(beri: pločevino :) ). Edina minusa bi bila morda zvočna izolacija predvsem podvozja pri višjih hitrostih in pa nekoliko višja poraba goriva. No, tudi sedeži bi lahko imeli malce več bočne opore in daljši sedalni del. V ostalem pa je avto vsaj enakovreden in v marsičem tudi boljši od modelno novejše konkurence, še posebej v podvozju. Bi pa tudi sam pri nakupu še malo počakal, saj menim, da bodo prodajalci že kmalu po novem letu bolj radodarni s popusti in verjamem, da se bo za enak denar ali manj denarja dobilo več pri opremi in dodatnih ugodnostih npr. pri financiranju, kreditu ipd.
Don`t worry, be happy:)

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So dec 13, 2008 6:42 pm

fiest bo zmanjkal....@Davor..fiesta je super avtoček, samo pokliči še malo različne prodajalce, mislim, da imate še v Velenju enega..v Avto celje so bol kot ne šušmarji. pa če jo kupiš jo vozi na servis v Sl.konjice, je neprimerljivo boljše, verjemi.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi So dec 13, 2008 8:37 pm

Dvomim, da bo Fiest zmanjkalo pred novim letom. Je pa res, da bo po novem letu manjša izbira barv in pa gotovo bo zmanjkalo cenejših verzij z ročno klimo in brez potovalnega računalnika, ker teh pa res ni več ravno veliko na zalogi. Če nisi preveč občutljiv glede barve, se po mojem splača počakati do sredine januarja.

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz So dec 13, 2008 8:42 pm

Ja, malo pa sem občutljiv glede barve :lol: sj tko kot pravim, če se bom odločil ta teden, potem bom šel po takole modro z avtomatsko klimo, ogrevanim sprednjim steklom ter potovalnim računalnikom:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2253840

Ta modra je :DDD :DDD

Če pa me bo vseen "zgrivalo" da bi tok hitro šel v nakup novega avta, potem pa bom še malo počakal ter pogledal po novem letu kaj se bo dalo najti za takšen denar. Vsekakor pa bo fiest vedno manj!

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi So dec 13, 2008 8:59 pm

Hja, vedno manj jih bo res, morda bi kazalo vprašati pri kakšnem trgovcu koliko je še teh temno modrih na zalogi. Seveda ti ne bo mogel povedati kako popularne so, boš pa vsaj izvedel stanje zalog. Če je samo še ena ali dve, potem se zna zgoditi, da bosta pošli še pred novim letom, če pa jih je recimo še 5 takšne barve pa sem skoraj prepričan, da bo še kakšna ostala po novem letu. Razen če imaš smolo, da je ravno po tej barvi največ povpraševanja, kar pa malce dvomim. ;)

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So dec 13, 2008 9:02 pm

davorz je napisal/-a:Ja, malo pa sem občutljiv glede barve :lol: sj tko kot pravim, če se bom odločil ta teden, potem bom šel po takole modro z avtomatsko klimo, ogrevanim sprednjim steklom ter potovalnim računalnikom:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2253840

Ta modra je :DDD :DDD

Če pa me bo vseen "zgrivalo" da bi tok hitro šel v nakup novega avta, potem pa bom še malo počakal ter pogledal po novem letu kaj se bo dalo najti za takšen denar. Vsekakor pa bo fiest vedno manj!

Kje pa vidiš avto. klimo?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Napisal/-a davorz So dec 13, 2008 10:37 pm

@fifi: zalogo že vem, v četrtek jih je bilo še 6 na zalogi, vse z boljšo opremo

@hejho: Ta link sem dal samo za barvo, oprema pa ni takšna. Vem da je v tisti na linku ročna klima :) Čudno se mi zdi, da je ta na netu, verjetno se je do četrtka prodala takšna modra z ročno klimo, pa oglasa niso omaknili.

Sj na avto.net je tako: vidiš oglas, pokličeš, potem pa začneju: ja za doplačilo je ono, tisto, na voljo ni take barve kot na sliki, za tako ceno kot tam piše se dobi osnovni model in ne tak kot je na sliki... itd...

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne dec 14, 2008 1:57 am

Saj ravno za to pravim, da se splača počakati še kakšen mesec, ker bo zelo verjetno za stimulacijo prodaje zadnjih primerkov ponujen še kakšen dodaten popust. Nova fiesta pride k nam že v prvi tretjini januarja in sem prepričan, da do takrat še ne bojo prodali celotne zaloge prejšnjega modela. No, lahko tudi, da se motim, samo res dvomim, da bodo vse že tako kmalu prodali. Na tvojem mestu bi še počakal vsaj do začetka januarja, saj gredo lahko cene za star model le še dol, izgubiti nimaš kaj, razen morda željene barve avta. Sicer je avto solidno opremljen(manjkajo le še stranski airbagi in kakšen esp ter mp3 podpora cd predvajalnika), a 10 tisoč evrov vseeno ni tako malo denarja. Po mojem se bo po novem letu za preostale fieste iz zaloge od prodajalcev dalo iztržiti še kakšno dodatno ugodnost oz. popust.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Ne dec 14, 2008 3:17 am

Sigurno se splača počakat.
Sicer sem vozil le fiesto ST, ki je imela obupno mehko sklopko (brez občutka). Ima tista z mlinček motorjem isto “težavo“?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Ne dec 14, 2008 2:35 pm

Fiesta z mlinček motorjem, ki mimogrede zelo dobro gre za svojih 80 konj, ima prav tako mehko sklopko, tako glede prijemanja kot tudi glede mehkobe samega pedala. To je meni sicer velik plus, saj se izkaže za zelo ugodno v mestni vožnji, ker te ne boli noga. Poleg tega pedal sklopke nima sredolgega hoda, kar še dodatno vpliva na udobje med vožnjo. Je pa to seveda moja osebna preferenca. Jaz ocenjujem sklopko po mehkobi pedala, po mehkobi delovanja oz. občutljivosti in pa po ustreznosti hoda pedala. V vseh teh točkah fiesta zmaga med avtomobili, ki sem jih do zdaj vozil. Zelo lepo usklajeno delovanje s prav tako dobrim menjalnikom. Avto, kar se mehanike tiče deluje zanesljivo in od trenutka, ko prvič spelješ z njim, imaš občutek, da ga voziš že od nekdaj in se ga v trenutku navadiš. To vsaj zame pomeni velik plus. :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 14, 2008 3:34 pm

fifi je napisal/-a: Avto, kar se mehanike tiče deluje zanesljivo in od trenutka, ko prvič spelješ z njim, imaš občutek, da ga voziš že od nekdaj in se ga v trenutku navadiš. To vsaj zame pomeni velik plus. :)

OFF:
Eeee...vidiš...to je pa Ford :) To so vozila ki ti zlezejo pod kožo :)

ON: Če izbiraš, potem izberi fiesto...Tistega chevroleta (ki si niti ne zasluži tega imena) raje pusti tam,kjer je...Je pač preveč nezanesljiv in nikoli ne dela tak kot bi moral.

LP!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne dec 14, 2008 3:46 pm

...
Zadnjič spremenil chevy, dne Če jul 08, 2010 11:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 14, 2008 4:56 pm

chevy je napisal/-a:[

Sej vem, da so ti Fordi pri srcu...Chevrolet nezanesljiv, ne dela kot bi moral - dokaži :!:

Slika

Pha..pobec....hehe...kdaj češ.....Ti lepo pridi v Brežice, pa boma šla skupi na pooblaščen servis za te žlopotke....Pa ti bojo mehaniki tam lepo objasnili kako pa kaj zadeve stojijo.. (sam tulk za prvo informacijo: Že novi ševrolet ni delal tak kot treba)...:)

LP!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Ne dec 14, 2008 5:01 pm

Glej vsaj avto se kvari in ima kakšen + kot - . Bil je tudi primer tukaj na forumu, ko se je enemu zapalu nov Ford Fusion in pred tem je imel skozi probleme. Ni vse v znamki, moraš imet srečo, da dobiš dober avto.

LP
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost