Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 4:47 pm

Majster, lahko si ti prideš pogledat 13let staro mazdo z 320k km, pa ni sledi rje, razen 1x1cm na kuferamu. Ju3 zjutraj se z fotoaparamom spravim k prodajalcem avtomobilov, in za vsak novodobn evropski avto, na katerem najdem rjo mi častiš pir. Velja?

lp, Aleš.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 4:53 pm

1x1 cm na kuferamu... ne vem zakaj si zdaj užajen?

Mazda 6 rjavi na blatnikih in jaz OSEBNO je že zaradi tega nebi imel... Sploh pa pri nas ki avti prestajajo -20 do +40 stopinj pa 300 ton soli pocestah seveda obogateno z lepimi kamenčki (kalusarji)....

ne vem kaj se zdaj razburjaš? Saj je vredu, da si fan mazde pa to samo povedal sem ti čisti glavni razlog zakaj je nebi kupil...

Cinkano se reče je pa postopek. To je pločevina ki je zaščitena z nekim postopkom cinkanja... menda nekih 10 mikroni Zn... Zdaj pa pločevino galvanizirajo... Nekaj v tem smislu vglavenm, ne rjavi!

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 5:10 pm

xandrej je napisal/-a:1x1 cm na kuferamu... ne vem zakaj si zdaj užajen?

Mazda 6 rjavi na blatnikih in jaz OSEBNO je že zaradi tega nebi imel... Sploh pa pri nas ki avti prestajajo -20 do +40 stopinj pa 300 ton soli pocestah seveda obogateno z lepimi kamenčki (kalusarji)....

ne vem kaj se zdaj razburjaš? Saj je vredu, da si fan mazde pa to samo povedal sem ti čisti glavni razlog zakaj je nebi kupil...

Cinkano se reče je pa postopek. To je pločevina ki je zaščitena z nekim postopkom cinkanja... menda nekih 10 mikroni Zn... Zdaj pa pločevino galvanizirajo... Nekaj v tem smislu vglavenm, ne rjavi!

Razburjam se, ker si agressiven do neke znamke. Res je, sem fan mazde, vendar nisem ozkogleden konj, ki bi videl samo mazdo in ničesar drugega.
Mi je pa smešno, kako daleč si prišel z svojimi tako dolgoletnimi izkušnjami. Primerjaš opla in mazdo pa ne vem če si si katerega od njiju dejansko lastil, da si lahko tako zgovoren. Ker če bi si ju, vem da bi bilo tvoje oz. pardon Vaše pisanje gospod, drugačno. Kaj pa imajo kolegi, in kaj je baba čula baba rekla pa pustimo v gostilni.

A torej, da na novejših oplih ni rje si ne upaš stavit? Dobro da vem :)

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Pe jan 23, 2009 5:23 pm

Kadar je govora o pocinkani karoseriji, pomeni, da je jeklu dodan cink (proces galvanizacije jekla). Ker se cink prevleče s plastjo cinkovega oksida, je zato obstojen na zraku. Wikipedia dela čudeže :)
In tako kot je že rekel graal, veliko novejših avtomobilov rusta, med njimi tudi Opel! Kar poglej si Vectre letnik 2001-2004 zadnja hauba pri steklu, pa blatniki in tudi ZADNJI robovi! :twisted: :roll:
Nobena izjema niso tudi Fordi sploh notranjost vrat in pokrov motorja in prtljage,
pa BMW, Mercedes.....pa tudi ....
Mazda ni izjema. Od vseh jo loči samo eno! Edini so ki so napako priznali in to odstranili v garanciji, tako da lahko rečem samo kapo dol! Vprašaj lastnike Fordov kakšne težave so bile da so jim priznali napako, ČE so jim jo sploh. Dokler ni bilo luknje v vratah sploh niso hoteli nič slišat! :roll: Toliko v vednost.
In preden me napadete.... sem si lastil že Mazdo, Forda, Opel in še kaj drugega. In dosti izkušenj imam na tem področju tako da vem kaj govorim.
LP

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Pe jan 23, 2009 5:25 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Kadar je govora o pocinkani karoseriji, pomeni, da je jeklu dodan cink (proces galvanizacije jekla). Ker se cink prevleče s plastjo cinkovega oksida, je zato obstojen na zraku. Wikipedia dela čudeže :)
In tako kot je že rekel graal, veliko novejših avtomobilov rusta, med njimi tudi Opel! Kar poglej si Vectre letnik 2001-2004 zadnja hauba pri steklu, pa blatniki in tudi ZADNJI robovi! :twisted: :roll:
Nobena izjema niso tudi Fordi sploh notranjost vrat in pokrov motorja in prtljage,
Mazda ni izjema. Od vseh jo loči samo eno! Edini so ki so napako priznali in to odstranili v garanciji, tako da lahko rečem samo kapo dol! Vprašaj lastnike Fordov kakšne težave so bile da so jim priznali napako, ČE so jim jo sploh. Dokler ni bilo luknje v vratah sploh niso hoteli nič slišat! :roll: Toliko v vednost.
In preden me napadete.... sem si lastil že Mazdo, Forda, Opel in še kaj drugega. In dosti izkušenj imam na tem področju tako da vem kaj govorim.
LP

:clapclap :[]

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 7:10 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Kadar je govora o pocinkani karoseriji, pomeni, da je jeklu dodan cink (proces galvanizacije jekla). Ker se cink prevleče s plastjo cinkovega oksida, je zato obstojen na zraku. Wikipedia dela čudeže :)
LP

Malokrat to napišem ampak PODPIS še z moje strani.
Potrjuje točno to kar sem trdil! Stojijo za svojimi produkti.

lp, Aleš.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 8:57 pm

Glej ne da se mi s tabo razgljabljat... Ampak nebi kupil tega avta ki rjavi pa če se ti na glavo postaviš. Pa naj bo mazda ali pa ferrari ali pa boing mi je čisto vseeno...

On
Novinec

Napisal/-a On Pe jan 23, 2009 9:01 pm

xandrej je napisal/-a:Glej ne da se mi s tabo razgljabljat... Ampak nebi kupil tega avta ki rjavi pa če se ti na glavo postaviš. Pa naj bo mazda ali pa ferrari ali pa boing mi je čisto vseeno...

Kupi zastavo, če trdiš da je mazda naklonjena rjavenju... :)

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Pe jan 23, 2009 9:04 pm

pišuka jaz pišem kitajsko!!! Vseeno je kateri avto! pač tukaj je bilo govora o mazdi pa to je to...

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Napisal/-a graal Pe jan 23, 2009 10:20 pm

Saj nisem nikjer napisal da moraš kupit mazdo. Zarad mene si kupiš VW, Audi, fiat ali karkoli. Tukaj je, kot si napisal govora o Mazdi in jaz ter še nekateri vztrajamo in stojimo za tem, da rja pri mazdi ni problem, ker to porihtajo, pa maker so samo pikice pod lakom. Pri oplu ali fordu pa je pikic in rje ravno toliko kot pri mazdi pa ti ne porihtajo dokler ni luknje. Torej ima Mazda tu prej + kot pa -.

Jaz ne vem kaj tukaj ni jasno.

lp, Aleš.
Slika

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če feb 12, 2009 3:35 pm

Pozdravljeni

Sedaj ko sem prišli nekako do financ za mazdo 6, se mi postavlja vprašanje kaj narediti.

Sem pred dilemo, ali dati za rabljeno mazdo 6 okog 10k€, katera ima čez 100k kilometrov ter je stara okrog 6 let ter zgodovina avtomobila.

Ali kupiti nov avto za okrog 16k €, sicer vzeti bi ga moral na lizing, kjer je vse novo in se lahko ob rednih servisih teoretično vozim 100k km brez večjih problemov.

Nove avte sem gledal: Seat Leon, Ford Focus, Fiat Bravo, VW Golf, pa še bi se kakšen našel.

Glede motorja pri novem se še nisem odločil ali bencinar ali dizel, dizel je cca. 2000 € dražji.

Sicer se mi mazda še vedno najbolj dopade med vsemi, videl sem že dve mazdi z rjo, kar me je odvrnila od nakupa in sem prav malo jezen na mazdo, kako je lahko tako zgrešila pri plehu :x
še link:
http://www.mazda6club.com/forum/uploads/monthly_03_2007/post-12772-1174934118.jpg
http://www.autoklub.hr/rabljena_vozila/test_rabljenog/clanak/art-2008,4,10,RABLJENI-MAZDA-6,3283.auto

Za vaša mnenja že vnaprej hvala, želim da mi pomagate pri odločitvi.

LP
Andrej

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 12, 2009 4:49 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2541011&show=
tale po slikah sodeč......"še kr" - kaj bo pa v živo povedala, je pa vprašanje...

sem prečekiral net; jh je "ko dreka" sploh karavanov, če bi se pa hotel za eno odločit, bi se pa kr neki časa matral - in na koncu obupal....

mogoče še ta bencinc ni "uničen" in bi se ga(jo) splačalo pogledat...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2564215&show=

P.S in vedi, da na te cene mora it še vsaj "jurja" dol....(sploh bencinci)

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Če feb 12, 2009 5:27 pm

sašo5 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2541011&show=
tale po slikah sodeč......"še kr" - kaj bo pa v živo povedala, je pa vprašanje...

sem prečekiral net; jh je "ko dreka" sploh karavanov, če bi se pa hotel za eno odločit, bi se pa kr neki časa matral - in na koncu obupal....

mogoče še ta bencinc ni "uničen" in bi se ga(jo) splačalo pogledat...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2564215&show=

P.S in vedi, da na te cene mora it še vsaj "jurja" dol....(sploh bencinci)

Glede cen tudi sam mislim da so previsoke in bi jih bilo potrebno še malo zbit, drugače pa gledam mazde 6 limuzina 5 vrat, katere bi lahko preštel na prste na roki, saj se mi karavani ne dopadejo.

Andriy
Novinec

Napisal/-a Andriy Pe feb 13, 2009 10:40 am

Prosil bi vas za čim hitrejša mnenja, saj se moram kar hitro odločit, ker mi Accentek že malo škriplje. Našel sem eno "primerno" mazdo.

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Pe feb 13, 2009 11:08 am

če si RESNIČNO najdel PRIMERNO mazdo, potem nimaš kaj čakat, saj z mazdo ne moreš zgrešit..
problem je edino, če msiliš, da pri avtu kaj smrdi, potem se ne prenagli in bodi raje previden...

kero si pa najdel?

SIPI
Nov uporabnik

Napisal/-a SIPI Pe feb 13, 2009 11:39 am

sašo5 je napisal/-a:
chevy je napisal/-a:
Aja pa razloži mi tisto ''nikamor ne gre''. Si že vozil kakšno Mazdo :roll: ...ajajaaaaj.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

celo to ta novo šestico 140 konjev dizel - deklalirana hitrost 200km/h :shock: celotna konkurenca teh konjev in kubikaže, že po paprjih gre vsaj 210(audi 215 :P )
....ampak: glej ga zlomka, ko sem se vozil NM- Brežice in nazaj(avto 4500km) niti v eno stran ni šla več kot 195 :!: veš kolk je to realnih :?: 185 ČEEEEE

Ta kolega, ki si je ogledoval to šestico, pa ima trojko (2006) resda 1.4, če pa to probaš, je pa yugo EFI( če veš o čemu govorim) r a k e t a ....

fant: ne govorim nekaj na pamet in tudi ne, da je mazda "jajce"; prevozil preveč "zadev" v 28-setih letih odkar imam izpit.....(tudi takih, ki letijo_ni poanta debate) vendar se za vsako v moj post "vtakneš" in me sprašuješ, če sem vozil......pa veš sam, da sem generacija tvoje mame... :P )
Priponke
post-198-1138129866_thumb.jpg
post-198-1138129866_thumb.jpg (6.54 KiB) Videno 4197 krat

SIPI
Nov uporabnik

Napisal/-a SIPI Pe feb 13, 2009 11:59 am

Nekaj stvari na katere moraš biti pozoren ob slučajnem nakupu Mazde 6 :!Radijo je serijsko vgrajen v sredinsko konzolo,tako da menjava načeloma ni možna in se raje prepričaj,da radijo ni bil kaj kodiran,ker če boš menjal kak akumulator,bo ob ponovnem priklopu radijo zahteval kodo,če je ne boš vedel ode 500eur za nov cd-radijo ki pa ni mp3.Preveri,če dela regulacija luči(serijska napaka),če ne dela moraš kupiti nove luči(350eur),če je v igri xenon toliko huje,radi rjavijo zadnji blatniki(pri meni sicer ni videti),avto pred nakupom nujno priklopiti na računalnik,da ti stestirajo šobe+turbino,ker ti deli so dragi ko žafran in če ti kaj od tega crkne je strošek velik.Npr. ena vbrizgovalna šoba stane po besedah serviserja 800eur ,turbina 1500eur No to je nekaj stvari na katere moraš biti pozoren pri nakupu 6-ke diesel.Drugače sem jaz z avtom zadovoljen,posebaj so mi všeč volanske funkcije(upravljalec radija+tempomat),webasto je za pozimi super saj ti takoj ogreje motor in pa prostor,motor za 100kw lepo vleče,edino menjalnik pa ni nek biser.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe feb 13, 2009 12:33 pm

Ta test dokazuje, da je praktično edini malo večji problem pri šesticah, da rade rjavijo. Treba je pa vedeti dvoje in sicer:
1. Da je zadeva zgolj površinska oz. "lepotne" narave (o prerjavenju ni govora!)
2. Da ti brez problema in kompliciranja za razliko od večine ostalih znamk to odpravijo v garancijskem roku, ki je 12 let (tudi preverjeno iz lastnih izkušenj!).

Vsi ostali problemi in "problemčki" pa so iskanje dlak v jajcu. In sam osebno imam veliko rajši tak avto, kot pa neka evropska j***a pri katerih crkuje vse po spisku, da nekako odgovorim @xandreju, ki (če se ne motim) je fan Citroena in o katerem rajši ne bi izgubljal besed. Tako glede kvalitete, kot glede odnosa servisov do strank. :roll: Smo imel primer tistega fanta tule na forumu pred časom, ko je potem kasneje dal vse skupaj še na TV! :roll: Pa to ni bil osamljen primer...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe feb 13, 2009 1:50 pm

Polo78 je napisal/-a:

Ta test dokazuje, da je praktično edini malo večji problem pri šesticah, da rade rjavijo. Treba je pa vedeti dvoje in sicer:
1. Da je zadeva zgolj površinska oz. "lepotne" narave (o prerjavenju ni govora!)
2. Da ti brez problema in kompliciranja za razliko od večine ostalih znamk to odpravijo v garancijskem roku, ki je 12 let (tudi preverjeno iz lastnih izkušenj!).

Vsi ostali problemi in "problemčki" pa so iskanje dlak v jajcu. In sam osebno imam veliko rajši tak avto, kot pa neka evropska j***a pri katerih crkuje vse po spisku, da nekako odgovorim @xandreju, ki (če se ne motim) je fan Citroena in o katerem rajši ne bi izgubljal besed. Tako glede kvalitete, kot glede odnosa servisov do strank. :roll: Smo imel primer tistega fanta tule na forumu pred časom, ko je potem kasneje dal vse skupaj še na TV! :roll: Pa to ni bil osamljen primer...

sry za OFF: a to je bil tisti po preverjno, citroen c4, če se ne motim(črne barve)?

Tad
Novinec

Napisal/-a Tad Pe feb 13, 2009 2:07 pm

Jap.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov