xandrej je napisal/-a:1x1 cm na kuferamu... ne vem zakaj si zdaj užajen?
Mazda 6 rjavi na blatnikih in jaz OSEBNO je že zaradi tega nebi imel... Sploh pa pri nas ki avti prestajajo -20 do +40 stopinj pa 300 ton soli pocestah seveda obogateno z lepimi kamenčki (kalusarji)....
ne vem kaj se zdaj razburjaš? Saj je vredu, da si fan mazde pa to samo povedal sem ti čisti glavni razlog zakaj je nebi kupil...
Cinkano se reče je pa postopek. To je pločevina ki je zaščitena z nekim postopkom cinkanja... menda nekih 10 mikroni Zn... Zdaj pa pločevino galvanizirajo... Nekaj v tem smislu vglavenm, ne rjavi!
GiGi1985 je napisal/-a:Kadar je govora o pocinkani karoseriji, pomeni, da je jeklu dodan cink (proces galvanizacije jekla). Ker se cink prevleče s plastjo cinkovega oksida, je zato obstojen na zraku. Wikipedia dela čudeže
In tako kot je že rekel graal, veliko novejših avtomobilov rusta, med njimi tudi Opel! Kar poglej si Vectre letnik 2001-2004 zadnja hauba pri steklu, pa blatniki in tudi ZADNJI robovi!![]()
![]()
Nobena izjema niso tudi Fordi sploh notranjost vrat in pokrov motorja in prtljage,
pa BMW, Mercedes.....pa tudi ....
Mazda ni izjema. Od vseh jo loči samo eno! Edini so ki so napako priznali in to odstranili v garanciji, tako da lahko rečem samo kapo dol! Vprašaj lastnike Fordov kakšne težave so bile da so jim priznali napako, ČE so jim jo sploh. Dokler ni bilo luknje v vratah sploh niso hoteli nič slišat!Toliko v vednost.
In preden me napadete.... sem si lastil že Mazdo, Forda, Opel in še kaj drugega. In dosti izkušenj imam na tem področju tako da vem kaj govorim.
LP
GiGi1985 je napisal/-a:Kadar je govora o pocinkani karoseriji, pomeni, da je jeklu dodan cink (proces galvanizacije jekla). Ker se cink prevleče s plastjo cinkovega oksida, je zato obstojen na zraku. Wikipedia dela čudeže
In tako kot je že rekel graal, veliko novejših avtomobilov rusta, med njimi tudi Opel! Kar poglej si Vectre letnik 2001-2004 zadnja hauba pri steklu, pa blatniki in tudi ZADNJI robovi!![]()
![]()
Nobena izjema niso tudi Fordi sploh notranjost vrat in pokrov motorja in prtljage,
pa BMW, Mercedes.....pa tudi ....
Mazda ni izjema. Od vseh jo loči samo eno! Edini so ki so napako priznali in to odstranili v garanciji, tako da lahko rečem samo kapo dol! Vprašaj lastnike Fordov kakšne težave so bile da so jim priznali napako, ČE so jim jo sploh. Dokler ni bilo luknje v vratah sploh niso hoteli nič slišat!Toliko v vednost.
In preden me napadete.... sem si lastil že Mazdo, Forda, Opel in še kaj drugega. In dosti izkušenj imam na tem področju tako da vem kaj govorim.
LP
sašo5 je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2541011&show=
tale po slikah sodeč......"še kr" - kaj bo pa v živo povedala, je pa vprašanje...
sem prečekiral net; jh je "ko dreka" sploh karavanov, če bi se pa hotel za eno odločit, bi se pa kr neki časa matral - in na koncu obupal....
mogoče še ta bencinc ni "uničen" in bi se ga(jo) splačalo pogledat...
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2564215&show=
P.S in vedi, da na te cene mora it še vsaj "jurja" dol....(sploh bencinci)
sašo5 je napisal/-a:chevy je napisal/-a:
Aja pa razloži mi tisto ''nikamor ne gre''. Si že vozil kakšno Mazdo...ajajaaaaj.
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
celo to ta novo šestico 140 konjev dizel - deklalirana hitrost 200km/hcelotna konkurenca teh konjev in kubikaže, že po paprjih gre vsaj 210(audi 215 :P )
....ampak: glej ga zlomka, ko sem se vozil NM- Brežice in nazaj(avto 4500km) niti v eno stran ni šla več kot 195veš kolk je to realnih
185 ČEEEEE
Ta kolega, ki si je ogledoval to šestico, pa ima trojko (2006) resda 1.4, če pa to probaš, je pa yugo EFI( če veš o čemu govorim) r a k e t a ....
fant: ne govorim nekaj na pamet in tudi ne, da je mazda "jajce"; prevozil preveč "zadev" v 28-setih letih odkar imam izpit.....(tudi takih, ki letijo_ni poanta debate) vendar se za vsako v moj post "vtakneš" in me sprašuješ, če sem vozil......pa veš sam, da sem generacija tvoje mame... :P )
Andriy je napisal/-a:http://www.autoklub.hr/rabljena_vozila/test_rabljenog/clanak/art-2008,4,10,RABLJENI-MAZDA-6,3283.auto
LP
Andrej
Polo78 je napisal/-a:Andriy je napisal/-a:http://www.autoklub.hr/rabljena_vozila/test_rabljenog/clanak/art-2008,4,10,RABLJENI-MAZDA-6,3283.auto
LP
Andrej
Ta test dokazuje, da je praktično edini malo večji problem pri šesticah, da rade rjavijo. Treba je pa vedeti dvoje in sicer:
1. Da je zadeva zgolj površinska oz. "lepotne" narave (o prerjavenju ni govora!)
2. Da ti brez problema in kompliciranja za razliko od večine ostalih znamk to odpravijo v garancijskem roku, ki je 12 let (tudi preverjeno iz lastnih izkušenj!).
Vsi ostali problemi in "problemčki" pa so iskanje dlak v jajcu. In sam osebno imam veliko rajši tak avto, kot pa neka evropska j***a pri katerih crkuje vse po spisku, da nekako odgovorim @xandreju, ki (če se ne motim) je fan Citroena in o katerem rajši ne bi izgubljal besed. Tako glede kvalitete, kot glede odnosa servisov do strank.Smo imel primer tistega fanta tule na forumu pred časom, ko je potem kasneje dal vse skupaj še na TV!
Pa to ni bil osamljen primer...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov