Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Sr jan 07, 2009 9:24 pm

tut jst ti svetujem opremo dynamiq (med drugim ma tut esp). glede motorja: zelo je len :( saj v Meganu II grandtour! sam bi se odloču za 1.5 dCi 105 KM --> zakoon motor!

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Sr jan 07, 2009 9:45 pm

Doc_ je napisal/-a:sigurno rajši star preizkušen 1.6 motor kot dci ;) (imam zelo slabe izkušnje z dci-ji)

Se strinjam s tabo. Kolegu nenormalno žre olje in modro kadi. 410kkm po števcu, 85KM, dci piše na strani....Reno pač...pravi, da mu sedaj porabi več kot 5l/100...

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr jan 07, 2009 9:49 pm

410k km :D

Kaj si pa pričakevau, da je to tank kot Golf 2? Sicer bi pa menjava teflonov verjetno zelo pomagala pri porabi olja. Pri teh kilometrih niso glih v najboljšem stanju.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jan 07, 2009 9:59 pm

kofy je napisal/-a:
Doc_ je napisal/-a:sigurno rajši star preizkušen 1.6 motor kot dci ;) (imam zelo slabe izkušnje z dci-ji)

Se strinjam s tabo. Kolegu nenormalno žre olje in modro kadi. 410kkm po števcu, 85KM, dci piše na strani....Reno pač...pravi, da mu sedaj porabi več kot 5l/100...

Glede na 410kkm je čisto logično da motor pije olje in kadi. To so konec koncev kilometri katerih se nebi sramoval tudi kak prestižnejši motor. Me pa zanima kako je kolegu uspelo narediti toliko km v par letih? DCI 82 oz. 85KM so na trgu šele od leta 2003.

Da ne bo vse off. Dobra izbira, model je povsem nov, kot kaže tudi varen in dovršen. Izbira opreme je stvar lastnika, bi pa definitivno še počakal pol leta z nakupom, kar so svetovali že drugi. Razloga sta dva. Cene avtomobilov bodo zaradi toliko opevane krize še padle, drugi (osebno se mi zdi pomembnejši) pa je ta, da večina novih modelov ima razne porodne napake. Se splača malce počakat da jih odpravijo, namesto da se na tvojem avtomobilu učijo (res da je v garanciji, vendar boš vseeno imel odvečne težave in poti.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Sr jan 07, 2009 10:10 pm

Se strinjam s tristanom01. Z motorjem nebi smelo bit nič narobe, ker je v uporabi že od Megana 1 faza 2. Je več ali manj identičen že skoraj 10 let.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 07, 2009 10:33 pm

nekateri mamo s temi 1.5dci 100konjskimi ful dobre izkušnje!
toplo priporočam (100konjev tale dizl gre dost bol ko 100konjev bencinar...)
novi ima 6 prestav..
zadosti konjev-navora
pa predvsem nižja registracija in zavarovanje kot recimo pri 1.9, pa tudi malo nižja poraba..

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 08, 2009 8:04 am

Sarge je napisal/-a:
No no, ta 1.6 16v ni nič novega. Isti motor je v prejšnem meganu bil. Novi megan je pa rahlo lažji zato bi moral malenkost bolj poskočen. Pa 6 brzin ima. In Expression oprema ni najslabša ampak je ta sredna oprema.

Po podatkih ima 10.5s do 100. Kar ni tako slab podatek. Za osnovnega bencinarja čisto dovolj. Samo za primerjavo; 1.5 dci 105 pa rabi 10,9s do 100. Če neverjamete, si poglejte konfikurator.

Mogoče si navajen na sunke navora pri dizlu. Zato imaš občutek da avto negre nikamor. Navor je varljiva stvar :)

Od 0 do 100 km/h že res, da ima 1.6 bencinar malenkost boljše pospeške, so pa zato "vmesni" pospeški (prožnost) od npr. 50 do 100 km/h v določeni prestavi pri dizlu precej boljši. In zame je to precej bolj merodajen podatek, enostavno zato, ker v praksi so tovrstna pospeševanja pogostejša, kot pa draganje. ;)
Antiznačkar po prepričanju

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 8:28 am

Pogodba je sklenjena in ara polozena.

Novi Renaultr Megane 1.6 bencin... Expression + bluetooth za prostorocno telefoniranje. CENA: 14.400 eur. Dynamic oprema me ne zanima ker ceno dvigne na 1000 eur vec, od te opreme bi pa seveda potreboval le ESP. Expression oprema mi nudi vse kar potrebujem za voznjo po vasi in od vasi do vasi :D . In dvakrat na leto na dopust. Za prvi avto pa imamo pa bavarca ;) .

Zakaj ne GOLF... cena golfa je bistveno visja nekje 16.500 eur, pa nima toliko opreme kot jo ima Megane.

Zakaj ne OKTAVIA... oktavija je za 15.500 eur cisto gola. Ce pa jo zelim opremit, pa bistveno zvisa ceno. Drugace pa je za drugi avto prevelik avto, pa voznja mi ni bila vsec, lepse se pleje v Meganu in Golfu.

Je pa taksne barve ta nas tanov... 8)
Priponke
slika.jpg

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 08, 2009 8:36 am

Dobra odločitev tale megane, sploh za drugi avto. :) Ja, tole glede opreme je pa itak rak rana nemških avtov in njihovih "derivatov" (Škoda) v tem cenovnem rangu. Vse moraš doplačevat, če hočeš imet spodobno opremljen avto, že od nekdaj je to tako bilo... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če jan 08, 2009 8:57 am

Čestitke!!

Glede opreme pa seveda najbolj veš, kaj ti pride v poštev in pomojem tudi razen ESP-ja druga ni nič takega, kar bi preveč pogrešal.. ne vem, če imaš mogoče edino pametno kartico ? (ker to more biti res kul zadeva)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 08, 2009 9:00 am

Ampak golfov je bilo lani prodanih okoli 200 komadov več kot meganov (golfov 2400, meganov 2200), kar pomen da se ljudje še vedno odločajo da vzamejo manj opremljen in dražji avto kot pa bolje opremljen in cenejši. Drgač bi te pa npr. novi golf 1.6 comfortline s 5 vrati in kovinsko barvo prišel vsaj 3k€ več kot megan.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jan 08, 2009 9:13 am

tristan01 je napisal/-a:
kofy je napisal/-a:

Glede na 410kkm je čisto logično da motor pije olje in kadi. To so konec koncev kilometri katerih se nebi sramoval tudi kak prestižnejši motor. Me pa zanima kako je kolegu uspelo narediti toliko km v par letih? DCI 82 oz. 85KM so na trgu šele od leta 2003.
Da ne bo vse off. Dobra izbira, model je povsem nov, kot kaže tudi varen in dovršen. Izbira opreme je stvar lastnika, bi pa definitivno še počakal pol leta z nakupom, kar so svetovali že drugi. Razloga sta dva. Cene avtomobilov bodo zaradi toliko opevane krize še padle, drugi (osebno se mi zdi pomembnejši) pa je ta, da večina novih modelov ima razne porodne napake. Se splača malce počakat da jih odpravijo, namesto da se na tvojem avtomobilu učijo (res da je v garanciji, vendar boš vseeno imel odvečne težave in poti.

LP Tristan01

moj 82km dci je bil junij letnik 2002 ;)
je bil pa clio- mislim, da je pršu 1.5 v začetku leta 2002- ko je pršu nov model ven
lp
p.s. dober nakup pa srečno vožnjo
pol si dobu cca 1500 eur popusta??

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 9:54 am

Kok popusta sm dobu ne vem, meni je vazna zadnja cena, ki sem jo primerjal s ostalimi trgovci, pa se avto je na zalogi z zeljeno barvo.

Bluetooth za prostorocno telefoniranje je bil 310 eur doplacila, pa sm reku da ga ne rabim, ker pa je avto bil ze tam, pa mi ga je spustil na 100 eur. Valda da sm ga vzel. Drgac bi me brez prostorocnega telefoniranja avto prsu 14.300 eur.

8)

Uporabniški avatar
ducky
Novinec

Napisal/-a ducky Če jan 08, 2009 9:55 am

ban je napisal/-a:Ampak golfov je bilo lani prodanih okoli 200 komadov več kot meganov (golfov 2400, meganov 2200), kar pomen da se ljudje še vedno odločajo da vzamejo manj opremljen in dražji avto kot pa bolje opremljen in cenejši. Drgač bi te pa npr. novi golf 1.6 comfortline s 5 vrati in kovinsko barvo prišel vsaj 3k€ več kot megan.

zato ker je v glavah ljudi golf še zmeraj nek "boljši" avto..

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 10:17 am

Doma imamo se enega golfa5 4motion 1.9TDI, pa imeli smo prej tudi GOLF 4, pa je v notranjosti med 4 in 5 zelo velika razlika, golf 5 je precej izbolsan in materiali so boljsi. Moram priznati da smo z golf5 zelo zadovoljni. Golfa smo pred letom in pol vzeli ravno zaradi 4x4 pogona pa se pametna cena je bila 18.000 eur, seveda nov iz trgovine.

Iz zanesljivih virov lahko trdim, da so je prehitr preskok tovarne iz modela 5 na 6 bil ravno zaradi predrage proizvodnje GOLF 5. Kaksni materiali so sedaj notri v GOLF 6 ne vem, je pa veliko povedal kolega mlo visje o "okvari motroja".

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če jan 08, 2009 10:35 am

border_ je napisal/-a:...je pa veliko povedal kolega mlo visje o "okvari motroja".

Kolega malo višje je prodajal bučke...

Golf VI sploh ne obstaja z 1.9 TDI motorjem, ki je "baje" njemu crknil! :roll: :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 10:43 am

... 2.0 TDI so tanovi... mogoce se je zmotil pri pisanju... a mu vrjamem, kar je napisal... ker mislim, da nihce neb pisal kr neki tle gor... ce pa laze pa skoda za taksen forum in za vse nas, da ne podajamo pristnih informacij.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če jan 08, 2009 11:43 am

border_ je napisal/-a:Kok popusta sm dobu ne vem, meni je vazna zadnja cena, ki sem jo primerjal s ostalimi trgovci, pa se avto je na zalogi z zeljeno barvo.

Bluetooth za prostorocno telefoniranje je bil 310 eur doplacila, pa sm reku da ga ne rabim, ker pa je avto bil ze tam, pa mi ga je spustil na 100 eur. Valda da sm ga vzel. Drgac bi me brez prostorocnega telefoniranja avto prsu 14.300 eur.

8)

Hmm, me je kar prijetno presenetila takšna cena novega Megana, pa tudi lepši mi je, ker ta star mi je bil milorečeno grd.
Če ceno in dobljeno primerjamo recimo s konkurentom Cee'd, vidimo, da je kar podobno. Sem imel vedno predstavo, da je razlika večja.

EDIT: čeprou pri 1,6 90 kW Ceed EX Europe+ s podobno opremo kot Megane dobiš zraven še ESP in 16 colska kolesa. Ima pa samo 5 prestav. Stane pa 13.700€.
Zadnjič spremenil Energetik81, dne Če jan 08, 2009 12:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 08, 2009 11:52 am

border_ je napisal/-a:... 2.0 TDI so tanovi... mogoce se je zmotil pri pisanju... a mu vrjamem, kar je napisal... ker mislim, da nihce neb pisal kr neki tle gor... ce pa laze pa skoda za taksen forum in za vse nas, da ne podajamo pristnih informacij.

preberi še enkrat post: pisan na ravni totalno nepismene osebe IQ-ja 10, ali pa se nek šmrkavec z očetovim računalnikom igra, al je pa "speedy rs" prišel iz toplic nazaj.....

P.S. če ti temu verjameš..... :roll:

border_
Novinec

Napisal/-a border_ Če jan 08, 2009 12:43 pm

Na vsakem novem vozilu so letne pnevmatike. Kupol bom zimske pnevmatike. V HOMOLOGACIJI PISE 195.65.R15.91H... potemtakem moram kupiti pnevmatike hitrostnega razreda 91H? Ali so kaksna variranja in kje v zakonodaji to pise?

Hvala.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov