kofy je napisal/-a:Doc_ je napisal/-a:sigurno rajši star preizkušen 1.6 motor kot dci(imam zelo slabe izkušnje z dci-ji)
Se strinjam s tabo. Kolegu nenormalno žre olje in modro kadi. 410kkm po števcu, 85KM, dci piše na strani....Reno pač...pravi, da mu sedaj porabi več kot 5l/100...
Doc_ je napisal/-a:sigurno rajši star preizkušen 1.6 motor kot dci(imam zelo slabe izkušnje z dci-ji)
Sarge je napisal/-a:
No no, ta 1.6 16v ni nič novega. Isti motor je v prejšnem meganu bil. Novi megan je pa rahlo lažji zato bi moral malenkost bolj poskočen. Pa 6 brzin ima. In Expression oprema ni najslabša ampak je ta sredna oprema.
Po podatkih ima 10.5s do 100. Kar ni tako slab podatek. Za osnovnega bencinarja čisto dovolj. Samo za primerjavo; 1.5 dci 105 pa rabi 10,9s do 100. Če neverjamete, si poglejte konfikurator.
Mogoče si navajen na sunke navora pri dizlu. Zato imaš občutek da avto negre nikamor. Navor je varljiva stvar
tristan01 je napisal/-a:kofy je napisal/-a:Doc_ je napisal/-a:sigurno rajši star preizkušen 1.6 motor kot dci(imam zelo slabe izkušnje z dci-ji)
Se strinjam s tabo. Kolegu nenormalno žre olje in modro kadi. 410kkm po števcu, 85KM, dci piše na strani....Reno pač...pravi, da mu sedaj porabi več kot 5l/100...
Glede na 410kkm je čisto logično da motor pije olje in kadi. To so konec koncev kilometri katerih se nebi sramoval tudi kak prestižnejši motor. Me pa zanima kako je kolegu uspelo narediti toliko km v par letih? DCI 82 oz. 85KM so na trgu šele od leta 2003.
Da ne bo vse off. Dobra izbira, model je povsem nov, kot kaže tudi varen in dovršen. Izbira opreme je stvar lastnika, bi pa definitivno še počakal pol leta z nakupom, kar so svetovali že drugi. Razloga sta dva. Cene avtomobilov bodo zaradi toliko opevane krize še padle, drugi (osebno se mi zdi pomembnejši) pa je ta, da večina novih modelov ima razne porodne napake. Se splača malce počakat da jih odpravijo, namesto da se na tvojem avtomobilu učijo (res da je v garanciji, vendar boš vseeno imel odvečne težave in poti.
LP Tristan01
ban je napisal/-a:Ampak golfov je bilo lani prodanih okoli 200 komadov več kot meganov (golfov 2400, meganov 2200), kar pomen da se ljudje še vedno odločajo da vzamejo manj opremljen in dražji avto kot pa bolje opremljen in cenejši. Drgač bi te pa npr. novi golf 1.6 comfortline s 5 vrati in kovinsko barvo prišel vsaj 3k€ več kot megan.
border_ je napisal/-a:...je pa veliko povedal kolega mlo visje o "okvari motroja".
border_ je napisal/-a:Kok popusta sm dobu ne vem, meni je vazna zadnja cena, ki sem jo primerjal s ostalimi trgovci, pa se avto je na zalogi z zeljeno barvo.
Bluetooth za prostorocno telefoniranje je bil 310 eur doplacila, pa sm reku da ga ne rabim, ker pa je avto bil ze tam, pa mi ga je spustil na 100 eur. Valda da sm ga vzel. Drgac bi me brez prostorocnega telefoniranja avto prsu 14.300 eur.
border_ je napisal/-a:... 2.0 TDI so tanovi... mogoce se je zmotil pri pisanju... a mu vrjamem, kar je napisal... ker mislim, da nihce neb pisal kr neki tle gor... ce pa laze pa skoda za taksen forum in za vse nas, da ne podajamo pristnih informacij.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 9 gostov