Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če jan 15, 2009 5:59 pm

Tisti Saab, ipd. avti so preveč za njo - visoki stroški vzrževanja, veliko porabi, tudi servisi in deli niso glih poceni za ta avto - pa še malo jih je.
Včasih smo se vsi vozili na morje s fičkoti, 101-kami, Yugiči...tako, da nebi bil problem z kakim manjšim avtom.
Mislim da s tem > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2537879&show= ..dobi največ avta. Ima 2× airbag, klimo, ABS, 5 vrat, prtljažnik ni majhen, letnik 2002...zavarovanje okoli 580€.
Prvi lastnik, vsa oprema > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2435380&show= ...zavarovanje okoli 600€.
Renault Megane > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521688&show=
Tudi z Astro nebi falila > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2495697&show=

Avti tega ''ranga'' so za njo, ne pa Volvoti in Saab-i :roll:

Je pa res, da cena malo presega njen proračun, ampak do pomladi je še časa in nabralo se bo še denarja ;)

LP
Zadnjič spremenil chevy, dne Če jan 15, 2009 6:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če jan 15, 2009 6:05 pm

Ce ne, bomo pa uporabniki foruma pljunli nekaj denarja za mamo samohranilko... ;)
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 6:12 pm

Jaz priporočam Renault Clio 1.4 RT z 5 vratmi. letnik 2000 ai 2001.

Avto ima 2 X Airbag, servo volan po višini, daljinsko centralno zaklepanje.....

Poraba je dobrih 6 litrov na 100km.
Registracija ugodna ker ima avto 55KW ( razred do 60KW)

Motorji delajo krepkih 250.000 brez težav. Imel sem možnost videti tudi take z 300.000 in več.

Avto je treba le dobiti od 1. lastnika, v 1. barvi, nekaramboliranega in redno servisiranega z potrjeno servisno in potrdili oz. računi.
Prevoženih npr do 120.000 z že opravljenim velikim servisom.....
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če jan 15, 2009 6:16 pm

chevy je napisal/-a:Tisti Saab, ipd. avti so preveč za njo - visoki stroški vzrževanja, veliko porabi, tudi servisi in deli niso glih poceni za ta avto - pa še malo jih je.
Včasih smo se vsi vozili na morje s fičkoti, 101-kami, Yugiči...tako, da nebi bil problem z kakim manjšim avtom.
Mislim da s tem > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2537879&show= ..dobi največ avta. Ima 2× airbag, klimo, ABS, 5 vrat, prtljažnik ni majhen, letnik 2002...zavarovanje okoli 580€.
Prvi lastnik, vsa oprema > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2435380&show= ...zavarovanje okoli 600€.
Renault Megane > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2521688&show=
Tudi z Astro nebi falila > http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2495697&show=

Avti tega ''ranga'' so za njo, ne pa Volvoti in Saab-i :roll:

Je pa res, da cena malo presega njen proračun, ampak do pomladi je še časa in nabralo se bo še denarja ;)

LP

Lahko rečem, da sem glede servisov in nadomestnih delov zelo pozitivno presenečen pri Saab-u. Res pa je, da se je treba malo znajti in naročiti kaj iz tujine. ;-)
Drugače sem pa tudi jaz mnenja, da pri kakšnem Hyundaju dobi največ za vložen denar.

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 6:25 pm

lumpii je napisal/-a:Jaz priporočam Renault Clio 1.4 RT z 5 vratmi. letnik 2000 ai 2001.

Motorji delajo krepkih 250.000 brez težav. Imel sem možnost videti tudi take z 300.000 in več.

Avto je treba le dobiti od 1. lastnika, v 1. barvi, nekaramboliranega in redno servisiranega z potrjeno servisno in potrdili oz. računi.

Dejansko poceni vzdrževanje ipd.
Ne kupuj stare kripe, dizle in podobno. Dizel pozimi izredno dolgo rabi da ogreje kabino. Servisi so dražji.
Volvo, sab, mercedes ipd kar folk piše je adijo pamet. Če misliš avto servisirat vsak mesec pa kar v nakup.
Hjundaj je pa tudi poden od avta kljub 2002 letniku. ( cenena notranjost ipd, je pa res da ni okvar).
Servis za Cliota te pride približno 100€ z delom vred.....
Renault Clio je varen avto pa naj reče kar kdor koli če.
V svojem cajtu ( 2000) je bil v varnosti en najboljših ).
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
NoFX
Novinec

Napisal/-a NoFX Če jan 15, 2009 6:28 pm

scoop je napisal/-a:Ce ne, bomo pa uporabniki foruma pljunli nekaj denarja za mamo samohranilko... ;)

Ženska sprašuje za nasvet kakšen avto naj kupi.... saj ne prosi za denar :roll:

--------

Volvo je res varen ampak je drag za vzdrževanje (ne me napadat, ker ga imamo v družini in pišem iz izkušenj).

Moj predlog je kakšen karavan bencinar (laguna, vectra, astra, marea, xsara, 406ka)

Glede varnosti pa glej, da ima vsaj ABS in dobre gume

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop Če jan 15, 2009 6:42 pm

ellena,.... Kot si opazila,... Ti predlagajo raznorazne avte... Ampak Opel Astro je pa se vsak do zdej omenil... ;) Torej... Kaj se cakas... ;) Kdaj zacnemo iskat kaksnega tebi primernega ? :)
Peugeot 407, 2.0 HDI

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Če jan 15, 2009 6:54 pm

Sala :lol: :lol: :lol: niso pa jejce no mogoce totu v sloveniji se pa dajo oreng primerki dobit

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če jan 15, 2009 6:55 pm

Glede servisov pri tem avtuj ne vem, mi je pa cena zanimiva, glede na opis.
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2485730&show=

In pa primerek Astre:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2483359&show=

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Če jan 15, 2009 7:14 pm

lumpii je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:Jaz priporočam Renault Clio 1.4 RT z 5 vratmi. letnik 2000 ai 2001.

Ne kupuj stare kripe, dizle in podobno. Dizel pozimi izredno dolgo rabi da ogreje kabino. Servisi so dražji.
Volvo, sab, mercedes ipd kar folk piše je adijo pamet. Če misliš avto servisirat vsak mesec pa kar v nakup.
Hjundaj je pa tudi poden od avta kljub 2002 letniku. ( cenena notranjost ipd, je pa res da ni okvar).

Clio ni avto...smo imeli doma 3, to je lahko samo nadomestek kolesa. kako lahko pluvaš čez vse ostalo ponujaš pa enega najmanjših avtov, in pa v svojem razredu še dragega.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če jan 15, 2009 7:17 pm

Kaj pa kaj takega: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2533120&show=

Jaz vozim carismo l 1998 - starejši model, enaka mašina. Nimam ene same pripombe - avto dela popolnoma brezhibno, ima ABS, klimo, 4x airbag...udoben, prostoren, ne prevelik. Poraba je tudi ugodna (7-8L)...

Sploh ta na linku je ugoden, ker je malo poškodovan od toče, kar je samo "estetska napaka" ;)

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če jan 15, 2009 7:23 pm

Pelinkovec - imaš 1.6 ali 1,8? Sem bil nekaj časa nazaj telo zagnan za 1,8 GDI... :-) Fajn je to za vozit, vsaj kolikor sem sprobal.

dencor
Novinec

Napisal/-a dencor Če jan 15, 2009 7:24 pm

lumpii je napisal/-a:

off:V bistvu mam pozitivni izkušnjo, pri hiši že kar nekaj čas mb c250d letnik 1995, prevoženih 240.000 in brez problemov aja nisno ga niti servisirali razen filter, olni filter pa olje

on:Priporočam ti kakega cliota, astro, citroena pa bencinara ker se dizel predolgo segreva

JINX_M
Nov uporabnik

Napisal/-a JINX_M Če jan 15, 2009 7:29 pm

Mogoče pa bi raje imela enoprostorca. Renault scenic bi biu po moje primeren. Ima velik prtljažnik, sedi se višje in je pregleden.
Tudi na crash testih je dobiu 4 zvezdice. Mi smo mel doma 2 scenica, prvega 4 leta potem z njim totalko ( v fotra se je zaleteu en pri 90km/h v ovinko tako de je fotru odtrgalo spredne kolo, podrsal vrata in na koncu onega tadrugega odbil stran v jarek kjer se je še prevrnil. očetu ni blo nič, bolela ga je ustnica od air baga, on v drugem avtu (katrca) pa je biu nekaj časa v komi, mislim da kar 2 meseca in kr hudo polomljen).
To je moj predlog, poglej pa za tistimi modeli ki že imajo facelift - imajo 4 airbage.

Uporabniški avatar
pelinkovec
Nov uporabnik

Napisal/-a pelinkovec Če jan 15, 2009 7:30 pm

timm je napisal/-a:Pelinkovec - imaš 1.6 ali 1,8? Sem bil nekaj časa nazaj telo zagnan za 1,8 GDI... :-) Fajn je to za vozit, vsaj kolikor sem sprobal.

1.6 - super zadeva za avtoceste ipd...Zdaj, ko se pa več vozim po razgibanih cestah (beri veliko klancev), mi manjka kakšen konj ali dva pri prehitevanju, sicer mi je avto kot tak popolnoma dovolj hiter (pa nisem počasen šofer). Sedaj mi je mogoče malo žal, da nimam tistih 25 konjev več kot jih ima GDI, vendar se mi zdi, da so manj zanesljivi...(mašine, ne konji :D :P )

Kolikor sem prebral, ko sem kupoval svojega (3 leta nazaj) in pozneje, gre ua praktično neuničljivo mašino...Zaenkrat lahko to samo potrdim

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 7:50 pm

comfortably numb je napisal/-a:
lumpii je napisal/-a:

Clio ni avto...smo imeli doma 3, to je lahko samo nadomestek kolesa. kako lahko pluvaš čez vse ostalo ponujaš pa enega najmanjših avtov, in pa v svojem razredu še dragega.

Da slišim zakaj ste imeli doma 3 take avtomobile?????
Zato ker so poceni, mala poraba, nizi stroški vzdrževanja in registracije.
Ženska rabi ziher avto, brez problemov, da zjutraj zmeraj vžge, ne porabi veliko.....
Kaj ji ponujate razne večje avte, ki so zreli za večje servise in ravnokar se bodo pričele težave.........
Aja pa še povej kaj ti voziš? Verjetn kolo :lol: ker nimaš za nadomestek al kako že ti praviš cliotu :lol:
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
lumpii
Stalni uporabnik

Napisal/-a lumpii Če jan 15, 2009 7:53 pm

Še v vednost.
Clio je najbolje prodajani avto do 3.000€ !!!!
( vprašite katerokoli avtohišo v slo - take avtohiše k prodajajo rablene, nisem mislil npr porsche slo ki stojijo le za vw, audi, seat škoda)...
E60 525dA M-Optic, 2005

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 15, 2009 8:10 pm

lumpii je napisal/-a:Še v vednost.
Clio je najbolje prodajani avto do 3.000€ !!!!
( vprašite katerokoli avtohišo v slo - take avtohiše k prodajajo rablene, nisem mislil npr porsche slo ki stojijo le za vw, audi, seat škoda)...

Pa vsem zbijejo kilometre za vsaj 100k kilometrov če ne več. In potem dobiš avto, ki ti ga servisirajo po servisni knjigi na servisu po narobnih kilometrih. Servis na 300.000 je malo večji kot na 150.000 - in potem se lsjudje sprašujejo zakaj jim avtomobili crkavajo.
Pa ne govorit da jim ne zbijajo kilometrov, ker smo slovenci eni izmed bolj debilnih ljudi, kar se tega tiče. Samo da ima avto čimmanj kilometrov, pa ga bomo vzeli. Sva prodala avto (u bistvu sva menjavo naredila) v tako "hišo". Avto sva prodala s 72.000km, žena ga je kupila s 50.000. Ko so ga oni naprej prodajal je imel 34.000km. Poanta vsega pa je, da ga je žena kupila pri eni avtohiši in sva zvedla ime prvega lastnika, ki je z avtom naredil 130.000km preden ga je prodal avtohiši. Torej avto je imel 130.000km, potem so mu zbili na 50.000km in ga je kupila žena, ki je naredila 22.000 kilometrov, nakar sva ga prodala in ko so ga nazadnje prodajal je imel samo 34.000 kilometrov. In servis bo na 100.000km menjava jermena in vodne pumpe, kar pomeni, da bo videl novo vodno pumpo šele pri 130.000 + 22.000 + 66.000 - torej če ne bo prej zaribal mu bodo menjal vodno pumpo pri 218.000 kilometrih.

Tok o nategah naših avtohiš. Fizični prodajalci pa najbrž to še bolj zbijejo in prodajajo.

Osebno bi vzel daihatsu terios. 5 vrat, samo 1.3 motor s 83KM, vsa oprema, 4x4 pogon, varen avto z zelo poceni servisi. In prva stvar, ki bi bila, bi zamenjal komplet jermene, napenjalce, bremze, vodno pumpo in olja, da bi vsaj vedel pri čem sem (to velja za vsak avto).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Če jan 15, 2009 8:19 pm

pelinkovec je napisal/-a:
timm je napisal/-a:Pelinkovec - imaš 1.6 ali 1,8? Sem bil nekaj časa nazaj telo zagnan za 1,8 GDI... :-) Fajn je to za vozit, vsaj kolikor sem sprobal.

1.6 - super zadeva za avtoceste ipd...Zdaj, ko se pa več vozim po razgibanih cestah (beri veliko klancev), mi manjka kakšen konj ali dva pri prehitevanju, sicer mi je avto kot tak popolnoma dovolj hiter (pa nisem počasen šofer). Sedaj mi je mogoče malo žal, da nimam tistih 25 konjev več kot jih ima GDI, vendar se mi zdi, da so manj zanesljivi...(mašine, ne konji :D :P )

Kolikor sem prebral, ko sem kupoval svojega (3 leta nazaj) in pozneje, gre ua praktično neuničljivo mašino...Zaenkrat lahko to samo potrdim

To, glede GDI-ja sem tudi jaz slišal. Baje je problem z neko luputo pri uplinjaču ali nekaj takega.

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če jan 15, 2009 9:02 pm

NoFX je napisal/-a:
scoop je napisal/-a:Ce ne, bomo pa uporabniki foruma pljunli nekaj denarja za mamo samohranilko... ;)

Ženska sprašuje za nasvet kakšen avto naj kupi.... saj ne prosi za denar :roll:

--------

Volvo je res varen ampak je drag za vzdrževanje (ne me napadat, ker ga imamo v družini in pišem iz izkušenj).

Moj predlog je kakšen karavan bencinar (laguna, vectra, astra, marea, xsara, 406ka)

Glede varnosti pa glej, da ima vsaj ABS in dobre gume

maree so dost žejne kaj pa kak passat? od letnika 97 naprej?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov