tha_man je napisal/-a:Če si lahko privoščiš 20-30k za nov avto je dejansko brezveze gledat rabljene, razen če hočeš bit res "gospod". Če pa imaš proračun za avto pol nižji (in takih ljudi je več kot tistih prvih), pa je izbira dosti bolj borna, sploh če potrebuješ večji avto. Zato nekateri pač raje riskirajo z rabljenim kot da bi si kupili nekaj najcenejšega novega... tako je.
Offtopic: moje osebno mnenje o kupovanju avtomobilov sem že napisal: če mam 10.000 € se raje furam v novem Cliotu kot pa npr. v 6 let starem BMW-ju - vzrok, dokler je avto nov in sam voziš od prvega kilometra dalje veš na čem si (vzrok: prekleto slabe lastne izkušnje in izkušnje kolegov s razbljenimi avtomobili) - sej vemo kako je to: vsako tele ma svoj vesele

.
Kar se tiče pa družin in avtomobilov: smo za to tudi imeli temo, vendar če ponovim: za moje pojme, dokler nimaš ravno treh otrok ne potrebuješ ne enoprostorca, ne ladje, ampak je avto velikosti clio za družino z enim ali dvema otrokoma dovolj - tudi za na morje (sej obstajajo truge za na streho). Če pa maš kakšen euro viška, pa je za 10.000 do 12.000 € dobi tudi sedan variante, npr. Seat Cordoba 1.4 s 85 KM pride 10.500 €, kuferaun ima pa ogromen (485 L) in je avto več kot dovolj za na morje, podobno tudi kakšen Modus ipd. Seveda pa je spet stvar debate, koliko je en modusek proti enemu seniku npr. varen. Ampak, pri 10.000 do 12.000 € itak tako ali drugače delaš kompromise. Prav tako se tudi strinjam, da je 2.000 € ko jih moreš dat in zaslužit ogromno denarja, sam sem pač imel to srečo, da smo avto (Leon) dobili v darilo za moj več kot uspešen zaključek šolanja, ker ima pač od mame frajer višek denarja (osebno 19.000 € kolikor je bil moj, kljub zglednim dohodkom za zaletnika nebi niti približno dal za avto, ker to prinese previsoke stroške in če nebi cene avtomobilom tako padle, bi žel zdavnaj šel v prodajo... a o tem kdaj drugič).
Glede testnih avtomobilov pa še en dodatek: poleg vsega kar smo našteli, tudi tisto o tem, kako delajo prodajalci z avtomobili, več kot drži. Ravnokar imam na testu 1.8 TSI Leona s 160 KM... sem ga šel natankat preden sma šla. Prevoženih je bil od zadnjega polnenja 121 KM, noter pa sem nalil 14 L (11.5 L / 100 km). Sam pa sem po danes 400 prevoženih km zaključil na 6.7 L / 100 km... Avto so res vozili "počasi"...