Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So mar 28, 2009 1:25 pm

shaggx je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Popolnoma se strinjam s predhodnikom. Sam bi se testnemu avtomobilu ognil predvsem zato ker :
1. ljudje počnejo z njimi vse živo
2. če smo realni boš za testno vozilo odštel kakšen tisočak oziroma dva manj ( pustimo ob strani prestižne avtomobile ) kar tudi ni veliko premoženje.

tisočak ali 2 manj ... to se kardosti pozna za 4člansko družino

sploh pa če je trgovec zraven pri testnih vožnjah je bilo tudi z avto lepše delano

razen takrat, ko ga za svoje veselje goni trgovec...

tisti tisočak ali dva, ki se dosti pozna, se ti lahko nekajkratno maščuje.

sicer pa: kakor komu paše.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So mar 28, 2009 3:34 pm

tisočak ali 2 manj ... to se kardosti pozna za 4člansko družino

Verjamem, tudi meni 2k EUR ni malo. Ampak v tem primeru mora, tisti ki kupuje razumeti, da je ta avtomobil zanj predrag.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man So mar 28, 2009 3:57 pm

Pa še dodatek: kupujem samo NOVE avtomobile, in ne nekih 50 lastnikov, zato sem lahko dokaj gotov, da ni nobeden k****n teral avtomobila in delal z njim kot p*****a z drekom. Ko smo kupovali nazadnje avto zame in pred tem za mamo (prvič avto okoli 20.000 €, drugič okoli 30.000 €) smo preizkusili nekaj avtomobilov in

Če si lahko privoščiš 20-30k za nov avto je dejansko brezveze gledat rabljene, razen če hočeš bit res "gospod". Če pa imaš proračun za avto pol nižji (in takih ljudi je več kot tistih prvih), pa je izbira dosti bolj borna, sploh če potrebuješ večji avto. Zato nekateri pač raje riskirajo z rabljenim kot da bi si kupili nekaj najcenejšega novega... tako je.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael So mar 28, 2009 9:28 pm

tha_man je napisal/-a:Če si lahko privoščiš 20-30k za nov avto je dejansko brezveze gledat rabljene, razen če hočeš bit res "gospod". Če pa imaš proračun za avto pol nižji (in takih ljudi je več kot tistih prvih), pa je izbira dosti bolj borna, sploh če potrebuješ večji avto. Zato nekateri pač raje riskirajo z rabljenim kot da bi si kupili nekaj najcenejšega novega... tako je.

Offtopic: moje osebno mnenje o kupovanju avtomobilov sem že napisal: če mam 10.000 € se raje furam v novem Cliotu kot pa npr. v 6 let starem BMW-ju - vzrok, dokler je avto nov in sam voziš od prvega kilometra dalje veš na čem si (vzrok: prekleto slabe lastne izkušnje in izkušnje kolegov s razbljenimi avtomobili) - sej vemo kako je to: vsako tele ma svoj vesele ;).
Kar se tiče pa družin in avtomobilov: smo za to tudi imeli temo, vendar če ponovim: za moje pojme, dokler nimaš ravno treh otrok ne potrebuješ ne enoprostorca, ne ladje, ampak je avto velikosti clio za družino z enim ali dvema otrokoma dovolj - tudi za na morje (sej obstajajo truge za na streho). Če pa maš kakšen euro viška, pa je za 10.000 do 12.000 € dobi tudi sedan variante, npr. Seat Cordoba 1.4 s 85 KM pride 10.500 €, kuferaun ima pa ogromen (485 L) in je avto več kot dovolj za na morje, podobno tudi kakšen Modus ipd. Seveda pa je spet stvar debate, koliko je en modusek proti enemu seniku npr. varen. Ampak, pri 10.000 do 12.000 € itak tako ali drugače delaš kompromise. Prav tako se tudi strinjam, da je 2.000 € ko jih moreš dat in zaslužit ogromno denarja, sam sem pač imel to srečo, da smo avto (Leon) dobili v darilo za moj več kot uspešen zaključek šolanja, ker ima pač od mame frajer višek denarja (osebno 19.000 € kolikor je bil moj, kljub zglednim dohodkom za zaletnika nebi niti približno dal za avto, ker to prinese previsoke stroške in če nebi cene avtomobilom tako padle, bi žel zdavnaj šel v prodajo... a o tem kdaj drugič).

Glede testnih avtomobilov pa še en dodatek: poleg vsega kar smo našteli, tudi tisto o tem, kako delajo prodajalci z avtomobili, več kot drži. Ravnokar imam na testu 1.8 TSI Leona s 160 KM... sem ga šel natankat preden sma šla. Prevoženih je bil od zadnjega polnenja 121 KM, noter pa sem nalil 14 L (11.5 L / 100 km). Sam pa sem po danes 400 prevoženih km zaključil na 6.7 L / 100 km... Avto so res vozili "počasi"...

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss So mar 28, 2009 11:18 pm

jst sm dubu lexusa is 250 za 2 urci. morm rečt nor stroj. jebeš evropske automobile. ko bo plače za 900€ ga takoj kupm. v lexusu pa tut usi prjazni
golf 3 vr6

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne mar 29, 2009 7:43 am

Ko ti bodo povišali za 900 EUR ali ko boš imel 900 EUR?

;)

Verjamem da prvo.

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne mar 29, 2009 12:36 pm

Samo nekako bi blo smiselno da ce gres ti na testno voznjo da imas nekoga zraven ki pozna avto - torej trgovec v tem primeru ........ in ti lahko nekaj razlozi kako deluje vse skupaj in kaj ti avto nudi. Sj to ni rent-a-car ljudje bozji ... to je testna voznja da preizkusis avto.
Potem pa pride klapa mulcev po ne vem kaksne vse avte a v zepu nima za kisto pira ... :roll: :roll:
Potem se pa ljudje vprasajo zakaj nekaterim ni do testnih avtomobilov. :roll:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne mar 29, 2009 1:41 pm

MateSLO je napisal/-a:Samo nekako bi blo smiselno da ce gres ti na testno voznjo da imas nekoga zraven ki pozna avto - torej trgovec v tem primeru ........ in ti lahko nekaj razlozi kako deluje vse skupaj in kaj ti avto nudi. Sj to ni rent-a-car ljudje bozji ... to je testna voznja da preizkusis avto.
Potem pa pride klapa mulcev po ne vem kaksne vse avte a v zepu nima za kisto pira ... :roll: :roll:
Potem se pa ljudje vprasajo zakaj nekaterim ni do testnih avtomobilov. :roll:

Človek božji kaj pa naj bi ti prodajalec pokazal kar navadni smrtniki ne znamo: prižgati radio in klimo ali kaj. Nimam pojma kaj bi bilo lahko takega, kar človek nebi znal oz. se vsaj malo znajdel v avtu????????

Pa prosim malo premislite vsi skupaj ko govorite da na testnih vožnjah teramo avte. JA JIH!!!!
In kaj zdaj. Če testni vozniki in prodajalci ne znajo voziti drugače zakaj bi jih mi??????

Poglejte samo primer ko so naši na a.com testirali twinga in ga pognali v rdeče območje, avto pa je skoraj nov in ni bilo nobene pripombe!

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Po mar 08, 2010 9:46 am

Malo brskal in naletel na to temo. S pravim pristopom ni problema dobit avtomobila. Jaz sem dobil BMW-ja 3 pri Makomi v NM za 24 ur.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po mar 08, 2010 11:56 am

V TPVju dajo vse rabljene avte na probo za kake 2 urce brez panike.
Jaz sem imel GTjko kake dobre 3 ure.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po mar 08, 2010 12:12 pm

Treba se je oblečt srajco, fine hlače, rekelc in dobiš avto na testno vožnjo sam 100 % :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po mar 08, 2010 12:26 pm

BBS je napisal/-a:Treba se je oblečt srajco, fine hlače, rekelc in dobiš avto na testno vožnjo sam 100 % :D

Ja, sigurno pomaga.
Prej ga boš dobil v srajčki pa hlačah na rob kot pa v kavbojkah in najkicah :lol:

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po mar 08, 2010 12:33 pm

BBS je napisal/-a:Treba se je oblečt srajco, fine hlače, rekelc in dobiš avto na testno vožnjo sam 100 % :D

S tem se nebi mogel bolj strinjati. Sam včasih po službi zavijem še v kakšno prodajalno (velikokrat sem v kravati, suknjiču...), vedno pa vsaj v srajci hlačah in lepih čevljih. Odnos prodajalcev je povsem drugačen kot kadar pridem v kavbojkah in srajci ter supergah (aja star sem 31). V isti prodajalni s pohištvom se mi je zgodilo da v kavbojkah me še povohali niso, ko sem bil v službenih cunjah pa so mi ponujali izdelke samo višjega cenovnega razreda. Podobno je z vozili. Sem šel v Škoda salon, malce povprašal po Octaviji (ki se mi je obetala za službeno vozilo), ker sem bil v obleki mi je prodajalec skoraj vsilil ključe od RS-ke. Drugič sem šel gledati rabljena vozila na A-Cosmos, ter na koncu odšel na test z novo BMW trojko (seveda loaded s praktično vso opremo)....

Kakorkoli že prodajalci vas sodijo po vašem izgledu. In kjer se posveti bela srajca in lakasti čevlji že kar vidijo kako jim padajo mastni denarci v žep. Precej žalostno če smo iskreni. Večina teh prodajalcev sploh ne sliši tvojih želja ampak prodaja najdražje kar lahko proda.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big Po mar 08, 2010 1:37 pm

tristan01 je napisal/-a:

S tem se nebi mogel bolj strinjati. Sam včasih po službi zavijem še v kakšno prodajalno (velikokrat sem v kravati, suknjiču...), vedno pa vsaj v srajci hlačah in lepih čevljih. Odnos prodajalcev je povsem drugačen kot kadar pridem v kavbojkah in srajci ter supergah (aja star sem 31). V isti prodajalni s pohištvom se mi je zgodilo da v kavbojkah me še povohali niso, ko sem bil v službenih cunjah pa so mi ponujali izdelke samo višjega cenovnega razreda. Podobno je z vozili. Sem šel v Škoda salon, malce povprašal po Octaviji (ki se mi je obetala za službeno vozilo), ker sem bil v obleki mi je prodajalec skoraj vsilil ključe od RS-ke. Drugič sem šel gledati rabljena vozila na A-Cosmos, ter na koncu odšel na test z novo BMW trojko (seveda loaded s praktično vso opremo)....

Kakorkoli že prodajalci vas sodijo po vašem izgledu. In kjer se posveti bela srajca in lakasti čevlji že kar vidijo kako jim padajo mastni denarci v žep. Precej žalostno če smo iskreni. Večina teh prodajalcev sploh ne sliši tvojih želja ampak prodaja najdražje kar lahko proda.

LP Tristan01[/quote

X2, Jst sm delu v avto hiši, in vem kako to gre :lol: Pride mulc v jeans, in prodajalec reče " če se je pršu pelat bo dobu k**** " in niti ne stopi do njega. :roll: Ko pa pride gdo v obleki pa takoj laufajo med seboj se zbijeta prodajalca, kateri bo pristopil ;) :lol:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po mar 08, 2010 2:57 pm

Dj Big je napisal/-a:Kakorkoli že prodajalci vas sodijo po vašem izgledu. In kjer se posveti bela srajca in lakasti čevlji že kar vidijo kako jim padajo mastni denarci v žep. Precej žalostno če smo iskreni.
Žalostno gor ali dol - če se moraš malo bolj 'fino' obleči da ti radi dajo avto na test, pač tako storiš.
Itak bi moral vsak moški imeti vsaj eno dvodelno obleko, nekaj srajc in kravat ter kak par ustreznih čevljev. Pa tudi tako drago to ni, le malo je treba znati kupovati - zelo spodobno izgledajoča obleka komplet s srajco in kravato ni dosti dražja (če sploh) od 'dizajnerskih' kavbojk in športne majice kake 'priznane firme'.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po mar 08, 2010 3:14 pm

Ah, zdaj pa tudi že vsi skupaj malenkost pretiravate...

Jaz sem še vedno, ko sem kupoval avto, brez problema prišel do testne vožnje, velikokrat so mi jo prodajalci že kar sami od sebe ponujali. In tudi vedno sem bil sam v avtu, edino pri Kii Ceed sem imel "spremstvo" :roll:. Pa nikoli nisem bil v obleki in kravati, vedno popolnoma casual oblečen.

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Po mar 08, 2010 3:25 pm

jst sem dobil testnega hiluxa za čez vikend, zadovoljen, zelo :)

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Po mar 08, 2010 3:35 pm

v Lj, Malgaj, Renault Clio 1.2TCE sam, trajalo pa je uro in pou.
moja prva in edina testna vožnja iz kakega avtosalona do zdej.

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen Po mar 08, 2010 5:17 pm

S tem se definitivno strinjam... Vendar vseh ljudi ne moremo vedno soditi po načinu oblačenja, veliko večino pa. Primer: Moj dedi, ki mu za oblačenje ni mar, je prišel k bmw Selmar Celje, niso ga kaj resno jemali, naročil novega freelanderja 2 potem pa so ga pisano pogledali ko jim je skeširal 40 jurjov. Medtem ko moj stric, ki je privatnik, pride na testno vožnjo z x5, seveda vedno urejen in navalijo na njega kot ovca na sol, pa čeprav avto vzame na leasing. Prodajalci nebi smeli delati razlik po stilu oblačenja, njihovo finančno zmožnost lahko ugotoviš šele po daljšem pogovoru, pa še potem nemoremo vsega razsoditi. Toliko o tem.

Lp

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Po mar 08, 2010 6:20 pm

Še niste slišali reka; obleka naredi človeka? ;)
Saj pri avtih je isto; če kupiš novega Megana za 15k euro ga še sosedov pes ne bo hotel poscat, če pa privlečeš k bajti 4 leta starega Audija A6 za 15k euro si pa za vse kolege največji car, jahat dobiš pa za vsakim vogalom. 8)
Freude am Fahren
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov