družinica je napisal/-a:nekako so se v ožjem izboru znašli sedaj:
- mazda 5 diesel 110 KM za 21.000 TX+ oprema (za 143 KM tx+ je cena 24.000) 3 leta garancije
- renault grand scenic sky 1.9 dCi 130 KM za 18.800 z 4 letno garancijo
- toyota corolla verso 2.2 diesel (136 KM) za 21.000
žal se cen ni dalo bolj znižat
jaz bi najraje mazdo 5, mož pravi, da je 110 premalo, močnejša pa je predraga
verso ima majhen prtljažnik...
očitno bomo pristali spet na renaultu
hvala za nasvete.
pa ne se kregat.
V zgoraj navedeni primerjavi je najboljša verzija Mazda 5:
Motor je zadostno močan, nenazadnje ima ogromno navora. Pred samim ugotavljanjem ali je dovolj ali ni, je pač potrebna testna vožnja na vsakodnevni relaciji z istim tempom (testna vožnja ni divjanje in iskanje limitov, kar večina zmotno premišljuje - testnega goni do konca, potem pa svoj avto "špara", da tistih nekaj več konjev, ki jih je pogrešal na testni vožnji, pri svojem nikoli več ne uporabi - preplačal pa jih je bogato). Enoprostorci pač niso namenjeni brezglavemu divjanju, kar nekateri prepogosto prakticirajo (Ljubljanska obvoznica, po službi - da tamali ja ne bi zamudil na trening). V tem primeru je boljša opcija karavan.
Naslednji argument, ki se mi zdi še najpomembnejši - drsna vrata, ki so zlata vredna vredna - še posebej ob sobotah v BTC.
Nedolgo nazaj se je avtomobil več kot izkazal na testu do 100.000km v Auto Bildu in, če se ne motim, je med vsemi do sedaj testiranimi avtomobili na tej relaciji na 3. mestu z 0 napakami.
Prtljažnika je več kot dovolj in seveda več kot v Toyoti.
Tej druščini enoprostorcev bi dodal še Mitsubishijevega Grandisa. Že nekaj časa pa me bombardira z oglasov Dodge Journey z nizko ceno. Motor je načeloma preizkušen VW-ov. Pozna kdo?